Shaolin templom (1976)

Klasszikus kínai kung-fu film 1976-ból. A sztori szerint a Császár túl nagy fenyegetésnek érzi a Shaolin filozófiát és legfőképp a shaolin harcművészeteket, ezért el a karja pusztítani a templomukat ami az ellenállás szimbóluma. A szerzetesek megtudják mire készülnek ellenük, ezért és hogy a tudásuk fenn maradhasson, megnyitják a templom kapuit és külsős tanítványokat is befogadnak. Persze először tesztelik a jelentkezők kitartását, ezért csak nagyon keveseknek sikerül ténylegesen tanítvánnyá válni. A film az ő oktatásukról és a templom megvédéséről szól. Ahogy az elején írtam klasszikus kínai kung-fu film, igazi harcművészekkel, nekem tetszett 7/10.
Futball faktor (2004)
The Football Factory

A film Tommy-ról egy huszonéves srácról szól aki napközben melózik este meg drogozik, partizik vagyis a korabeliek szokásos életét éli. Igazából egyetlen dolog érdekli és az a Chelsea, és az aktuális ellenfél tábor összeverése. A film nem veszi teljesen komolyan magát, sok helyen olvastam h a film milyen hitelesen ábrázolja az angol huligánok életét. Annyiban igen, h ezek nem olyan emberek mint itthon ( kopasz kigyúrt,stb) hanem jó részük teljesen átlagos ember bár ebből a szempontból a Green Street jóval hitelesebb lett , azonban kifejezetten jó film ez is, ráadásul Tottenham szurkolókat is vernek az elején amit Arsenal szurkolóként külön szívmelengető volt látni. 7/10
Predators (2010)

Mivel nagyon szeretem ezt franchise-t főleg a könyveket, nagyon vártam már egy jó filmre a témában a nem túl jó avp és a vállalhatatlanul rossz requiem után. Ezért örültem mikor megtudtam h készül egy Predator film. A lelkesedésem egész az első képek és előzetes megjelenéséig tartott, ezek után el is kaszáltam a filmet. Aztán most valamiért még is megnézem, és nagyon tetszett

. A sztori nem túl összetett de az alaphangulatot megadja, és a reménytelenség érzése is nagyon átjött nekem. A színészekre nem igazán lehet panasz, bár nem hatalmas sztárok de a kötelezőt így is hozzák, Brody remek színész így neki sem okozhatott gondot az alakítás, bár nem az a kimondott akcióhős, Royce szerepét kifejezetten jól hozza. Külön jó volt Oleg Taktarov-ot, régi MMA harcost és UFC bajnokot filmben látni. Voltak benne "érdekes" dolgok, ezek a kutyák nekem kifejezetten nem tetszettek nem igazán illenek bele, meg ez a kis Predator, nagy Predator ellentét nem tudom honnan szedte Rodriguez de elég hülyeség sajnos. Nekem kifejezetten tetszett a film, bár nem tudom Antal Nimródnak mennyi saját ötlete van a filmben, szerintem nem sok. 8/10
lenne még 2 sorozat is:
Boardwalk Empire (1-2 rész)
Az HBO saját gyártású sorozata, nem is annyira titkoltan a Maffiózók utódjának szánták bár sok hasonlóság nincs. A sztori az 1920-as években játszódik Atlantic City-ben, közvetlenül a szesztilalom kezdetekor. A főszereplő Nucky Thompson aki a város "kincstárnoka" ez azonban csak a látszat. A politikusi pálya mellet Nucky-nak benne van a keze mindenben szerencsejáték, prostik stb. tehát az igazi hatalom az ő kezében és nem polgármesterében van, főleg hogy a testvére a rendőrfőnök a barátai meg a városi tanácsban ülnek. A hangulat elképesztő, az HBO szokás szerint nem spórolt, remekül alkották meg az 1920-as évek amerikáját. Olyan híres gengszterek tűnnek fel mint Al Capone ( az ő belépője különösen zseniális)Lucky Luciano. Ja és a legfontosabb majdnem lemaradt az első részt maga Martin Scorsese rendezte. Sajnos a második részre csökken a színvonal, nekem kifejezetten nem tetszett, de még így is megéri bele kezdeni.
The Walking Dead (1-2 rész)
Az AMC nevű amerikai kábeladó merész vállalkozásba kezdett és saját anyagi helyzetéhez képest nagy költségvetéssel elkészítette a The Walking Dead sorozatot. A neten elég nagy hype előztem meg a premiert, ami mint kiderült megalapozott volt, főleg hogy az egész projekt mögött Frank Darabont állt. A sztori szerint egy rendőrt meglőnek és kómába esik, mire felébredt az általa ismert világ megszűnt és az emberek zombivá váltak. Első útja haza vezet ahol látja hogy a családja talán megmenekült,így természetesen a célja megtalálni őket. Az egész engem a 28 nappal későbbre emlékeztetett. A kidolgozottságra nem lehet panasz, eléggé a dráma irányába vitték el a sorozatot ami szerintem nagyon jól sikerült. Itt a második részre sem esett színvonal, és bár nem vagyok a zombis filmek rajongója ez nagyon tetszett
bocsi ha túl hosszú lett
Szerkesztette: SLi 2010. 11. 13. 18:38 -kor