Már rég néztem filmet, gondoltam most meglesek egyet:
Az Ördög Játszótere (2010)
Londonban a tudósok 30 ezer emberen tesztelnek egy új gyógyszert. A mellékhatások egy hónap múlva jönnek ki: akiken kísérleteztek vért köhögnek fel, furcsa erek jönnek ki a testükön és az emberekre támadnak. A 30 000 emberből csak egy nő marad egészséges. A laborból kiszabadul az összes beteg, akik a civilekre támadnak, majd kijutnak az utcára. Cole (a főszereplő) is megfertőződik. Egyetlen esélye a gyógyulásra a nő megtalálása...
Semmit sem hallottam a filmről, így nem tudtam mire számítsak. Szerencsé(m)mre egy elég hangulatos kis horrort kaptam. A Dead Rising 2-ben található ZOMBREX itt is visszaköszön, csak itt 18 óránként kell beadnia az ellenszert magának. Nincs belőle sok, így Colenak sietnie kell. Nem láttam a 28 nappal/héttel később című filmeket (meg kéne már néznem), de annyi tudok, hogy ott is olyan zombik vannak mint itt. Rohannak, embereket harapgálnak, néha még ütnek is, sőt, még parkourozni is tudnak. Ezek igaz kicsit látványosak, de kicsit furcsa volt. A rendezés szerintem nagyon jó lett. Nem annyira véres, mint egy Holtak Hajnala, de nem is baj. Nekem nagyon tetszett a tömeges jelenetek, ahogy vagy 30 zombi rohan egy kispolszki után. Voltak jelenetek, ahol végigszaladt rajtam a hideg.
Zombi és horrorfanoknak szerintem tetszeni fog. Nekem bejött, de nem lett kedvenc. 6.5/10!