HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Tanks - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Tanks MMORPG Harckocsi szimulátor

#221 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 22. 05:25

Én bennem kavarognak az érzések...Meglett tegnap előtt az IS, már alapból is jól felszerelt, fürge, stb. De a legénység csak 50%-os,gondoltam átpakolom a KV-3 legénységét, azokat már névről ismerem, ráadásul csak együtt szenvedtük végig, hogy 100 %-osak legyenek. Már a plusz skill-jük is megvolt. Ezeket mindet elveszítették a "tankcsere" folyamán. Már annyira akartam az IS-t, hogy a hiányzó pénzt az eladott KV-3 árából fedeztem. De ebben az osztályban már komolyak a költségek, egy újratöltés és esetleges javítás olyan 8000-10000 pénz. Iszonyat sok xp kell a fejlesztésekhez is. Hiányzik a KV-3....:(, jó lett volna pénzkeresőnek..15.000 alatt már nem teljesített soha....
Szerintem én most megállok a "tank lépéssel", inkább gyűjtöm az xp-t meg a pénzt......
Hát ez van, persze a legénységet ma feldobom, vagy 75%-ra vagy 100% ra meglátjuk, hogy állok anyagilag. Még jó, hogy az IS-ben csak 4 ember van, míg a KV-3-ban 6.

#222 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 07:16

azon gondolkozom, hogyy mennyire "élethű" a tankok menetteljesítménye/teljesítménye a játékban?

nem csak a maximális sebesség, meg a löveg átütőképessége, hanem úgy összetetten (fordulékonyság, különböző talajtípusokra jellemző menettulajdonságok, toronyforgatás, célzás gyorsasága)

mert megmondom őszintén ,nekem , akit érdekelt a téma (2. vh) hordozott meglepetést, illetve sok mindent megmagyarázott a játék

#223 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 22. 09:16

azon gondolkozom, hogyy mennyire "élethű" a tankok menetteljesítménye/teljesítménye a játékban?

nem csak a maximális sebesség, meg a löveg átütőképessége, hanem úgy összetetten (fordulékonyság, különböző talajtípusokra jellemző menettulajdonságok, toronyforgatás, célzás gyorsasága)

mert megmondom őszintén ,nekem , akit érdekelt a téma (2. vh) hordozott meglepetést, illetve sok mindent megmagyarázott a játék

Elég régóta és elég sokat olvastam már a témában.
Szerintem korrektül, igényesen kidolgozták az általad említett tulajdonságokat a játékban.

Értem mire gondolsz. Furcsa azokat a dolgokat egy-egy típusról "élőben" is megtapasztalni, amiről már annyit hallott, olvasott az ember. Valószínű ezért is köti le a játék a magunkfajtát.

Persze a szériagyártásba nem kerülő kísérleti járművek fizikai tulajdonságai terén valószínű sokkal több a fikció, mint a mindenki által jól ismert híres, jól dokumentált, futószalagon gyártott típusoknál.

A játék felépítése (pl. a fejleszthetőség) megkövetelt némi valótlan kompromisszumot. Ha jól látom, az alap Tigris előszőr csak 75mm-es löveggel elérhető, holott a valóságban azért lett olyan nagy böhöm szegény, mert eleve a 88mm-es KwK 36 L/56 löveg köré tervezték. De ugyanez van pl. a Hetzernél is, ahol előbb csak egy rövidebb csövű, csőszájfékes ágyút kapsz hozzá. Holott a valóságban a Hetzer eleve a PZ IV-es 75 mm-es PaK 39 L/48-as ágyúját kapta, csak tökéletesített hátrasikló rendszerrel, ezért már nem volt szükség a cső végén csőszájfékre.

Akárhogy is van, az tuti, hogy harckocsifanok fejlesztik a játékot.
Ennek én kifejezetten örülök. :)

Szerkesztette: Sendrov 2010. 10. 22. 08:17 -kor

Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#224 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 08:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 10. 22. 09:14

Elég régóta és elég sokat olvastam már a témában.
Szerintem korrektül, igényesen kidolgozták az általad említett tulajdonságokat a játékban.

Értem mire gondolsz. Furcsa azokat a dolgokat egy-egy típusról "élőben" is megtapasztalni, amiről már annyit hallott, olvasott az ember. Valószínű ezért is köti le a játék a magunkfajtát.

Persze a szériagyártásba nem kerülő kísérleti járművek fizikai tulajdonságai terén valószínű sokkal több a fikció, mint a mindenki által jól ismert híres, jól dokumentált, futószalagon gyártott típusoknál.

A játék felépítése (pl. a fejleszthetőség) megkövetelt némi valótlan kompromisszumot. Ha jól látom, az alap Tigris előszőr csak 75mm-es löveggel elérhető, holott a valóságban azért lett olyan nagy böhöm szegény, mert eleve a 88mm-es KwK 36 L/56 löveg köré tervezték. De ugyanez van pl. a Hetzernél is, ahol előbb csak egy rövidebb csövű, csőszájfékes ágyút kapsz hozzá. Holott a valóságban a Hetzer eleve a PZ IV-es 75 mm-es PaK 39 L/48-as ágyúját kapta, csak tökéletesített hátrasikló rendszerrel, ezért már nem volt szükség a cső végén csőszájfékre.

Akárhogy is van, az tuti, hogy harckocsifanok fejlesztik a játékot.
Ennek én kifejezetten örülök. :)

gyakorlatialg amióta PZIII-azok (meg Pz38(t), egy pillanat alatt megvilágosodott előttem egy raklap, eddig egy kicsit homályos részlet a lengyel hadjárat és a fall gelb/fall rot tekintetében
kis túlzással a bliztkrieg harcászati része :)

(zárójel, eredetileg a tigris 75mm-es löveggel készült volna, most így fejből ha jól emlékszem, a panther lövegével, ami 42re még nem is volt kész, másrészt adolf személyesen ragaszkodott a 88-ashoz... az lett volna a... VK..valamelyik, benne is van a játékban, utána keleltt megnagyobbítani az egészet és jött létre az ismert szörny és logisztikai rémálom)

#225 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 09:28

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 22. 10:30

gyakorlatialg amióta PZIII-azok (meg Pz38(t), egy pillanat alatt megvilágosodott előttem egy raklap, eddig egy kicsit homályos részlet a lengyel hadjárat és a fall gelb/fall rot tekintetében
kis túlzással a bliztkrieg harcászati része :)

:D

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 22. 10:30

(zárójel, eredetileg a tigris 75mm-es löveggel készült volna, most így fejből ha jól emlékszem, a panther lövegével, ami 42re még nem is volt kész, másrészt adolf személyesen ragaszkodott a 88-ashoz... az lett volna a... VK..valamelyik, benne is van a játékban, utána keleltt megnagyobbítani az egészet és jött létre az ismert szörny és logisztikai rémálom)

Igen, igazad van.
Én konkrétan arra céloztam, hogy tudtommal a végleges Tigris teknő és torony sohasem futott 75mm-es löveggel, ahogy a Hetzeren sem volt csőszájfék. A VK... prototípus cuccok meg külön téma...még a játékban is.
De ez a játék szempontjából talán jól is van így.
Ettől fügelenül nekem bejön a játék. :rock: :Đ
Kép

#226 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 22. 11:21

#227 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 13:19

Jó videó.
Mondom én, hogy csőszájfék sehol :)
Kép

#228 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 22. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 10. 22. 14:19

Jó videó.
Mondom én, hogy csőszájfék sehol :)

G13-ra raktak

ez egyébként szerintem az, csak leszedték róla :)

#229 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 12:36

Végre megvan a Pz4. Viszont beleszaladtam egy bugba. Tudom, hogy ez ennél a kiválóan programozott szovjet csodaprogramnál elképzelhetetlen, viszont mégis. :p Azt hittem, hogy alapból majd csak a D változatot kapom, de nem egyből megkaptam a J-t az L48-as löveggel. :cool2: Mindegy, legalább könnyebben meglesz a VK3001.

Jah, meg free xp-ből, meg pár karikát toltam a Marderrel is unlockoltam a Hetzert. Borzasztóan lassú, és nagyon gyenge a lövege, meg a páncélzata is. Egyébként jó. :s Lehet, hogy már nagyon megszoktam a SU-152-est, ahol 1 lövés általában 1 kill. :blush:

Amúgy a Marder sokkal jobban tetszett, főleg az, hogy nagyon nagy szögben képes a löveget forgatni.

#230 Felhasználó inaktív   wildláma 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 14:27

Az miért van, hogy már megöltem 1-2 tankot, scoutoltam még ugyan ennyit, meg minden, és csak úgy kilép? Ez csak nálam van, vagy másnál is kurva idegesítő jelenség.
Kép

#231 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 14:41

Nincs valakinek egy felesleges beta code-ja?
Két napra regeltem, de nem küldött kulcsot, több oldalon is próbáltam szerezni, nuku, gamespoton azt írták elfogytak a kulcsok. :)

Ha valaki meg tud szánni, akkor szánjon meg plz, etelehun@upcmail.hu e-mail címre jöhet, köszi.

#232 Felhasználó inaktív   browen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 14:42

Wildláma:
Ehhez annyit tudok hozzátenni, hogy Murphy rohadjon meg!!! :box2:
Nekem ugyen ezt csinálja. Nagy ritkán találok egy jó spotot, néha még ki is lövök egy-két ellenfelet és kidob a garázsba. Ha szarul játszom ami gyakrabban fordul elő, olyankor nem dob ki. Ha az elején összejön a lépés már várom a képet, hogy feldob a felhők közé és megfagy. :grrr:

Warton: Igen ugyan azt tapasztaltad amit én: a marder a saját kategóriájában nagyon jó, a hetzer meg gyengus. Ez gondolom részben a nehezebb ellenfelek miatt van. A hetzerrel csak túlélni akartam, hogy végre meglegyen a JgPz4, mást nagyon nem is tudtam volna tenni az IS-3-asok és a jagdpantherek között.

Egyébként a Hetzer videó nagyon tetszik! :up:
Tényleg olyan mint egy bumburnyák teknős, olyan picinek tűnik az arányai miatt. Tényleg valójában mekkora volt?
Browen, Nagyfater, Oszeresgazsi, Pszihiaterno, Kikemlelek, Hanzaplaszt, Khenris, Lepofozlak, Amdhasznalo, Elrontalak

#233 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 16:08

Üzenet megtekintéseIdézet: browen - Dátum: 2010. 10. 23. 16:42

Wildláma:
Warton: Igen ugyan azt tapasztaltad amit én: a marder a saját kategóriájában nagyon jó, a hetzer meg gyengus. Ez gondolom részben a nehezebb ellenfelek miatt van. A hetzerrel csak túlélni akartam, hogy végre meglegyen a JgPz4, mást nagyon nem is tudtam volna tenni az IS-3-asok és a jagdpantherek között.

Egyébként a Hetzer videó nagyon tetszik! :up:
Tényleg olyan mint egy bumburnyák teknős, olyan picinek tűnik az arányai miatt. Tényleg valójában mekkora volt?

Elsőre az alap Hetzer maga a gyötrelem!
Erősebb motorral, jobban képzett személyzettel, a komolyabb löveggel, extraként megspékelve álcahálóval, kiegészítő páncélzattal és mellé vész esetére a spéci páncéltörő lőszerrel már egész élhető tud lenni.
Semmilyen Marderre le nem cserélném. Most délután pl. bedobott az új tavas mapra úgy, hogy az ellennél csak 2db KV volt meg egy Su85, az összes többi közepes és light cucc. Az egyik KV-t meg a SU85-öst is én lőttem ki, meg egy csokorra való kissebb tankot is. Igaz lesből. Az új mapnak, az álcahálónak, meg a Hetzer kis méretének köszönhetően azt sem tudták hol vagyok. Találatot sem kaptam. Összesen 5 páncélost lőttem ki és három másikat is halálra sebeztem, de azoknak más adta be a kegyelem döfést.
Meg kell tanulni a Hetzer gyengeségeivel együtt élni. Ha arra használod amire való (rejtőzködő védelem), akkor termeli az XP-t rendesen.

Egyébként a Hetzer valóban elég kicsi. Akkora bokorban is el tudok bújni vele, amekkorából minden normális páncélosnak legalább a fele kilóg :p

Csak a méretarány miatt:
Kép
Kép

#234 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 23. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 10. 23. 17:08

Csak a méretarány miatt:
Kép

Na jah, de ez a 7 törpe a Hófehérkéből. :laugh:

#235 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 24. 09:33

Itt lett elég ebből a .....-ból! Talán egy-két napot adok neki, aztán uninstall. A heavy fokozat "második" részétől nincs értelme, illetve lehetetlen tovább fejlődni. Betesz olyan csatákba, ahol pl IS-3, IS-7 van vagy 6 meg pár olyan szar verda mint az enyém (IS) és sok apró. Itt találatot szerezni lehetetlen, mert lepattan róluk, ők meg ellenfél számba sem vesznek. Az átlagos xp 90-150 között van csatánként, mivel biztos, hogy minden csatában szétlő egy nagy, így a javítás 7000-8000 körül van és olyan 4800-5900 pénzt kapok, így folyamatosan mínuszban zárok. A KV-3-mal átlagban 500-600 xp bejött és ezek voltak a gyengébb csaták, a pénz meg nem volt soha 15000 alatt, egy 2 nap alatt szedtem össze az IS re való 1.400.000pénzt.
Sajnos eladni sem tudom az IS-t és vissza a KV-3-at, mert nem elég a pénz...
Szóval élvezhetetlen lett az egész, írtam a készítőknek, hogy mindez a patch óta van, írták, hogy változtattak a érték arányokon is, hogy ne álljon a játék abból, hogy mindenki a maximálisan felfejlesztett verdával rohangáljon, csak mivel csúszott a patch, így vannak sokan, akik "átlépték" már ezt a dolgot időközben, így aki most akar jobban fejlődni, az többet sz.pik, mint ő.
De lesz még valami javítás, próbálják a balance dolgot javítani.
Szóval most utálom ezt a játékot, mert minden a játszhatóság rovására ment. Még a szánalmas alap KV sorozattal sem szoptam ennyit és nem is indult ilyen nehezen, mert tudtam haladni, de ezekbe a nagyobb TIER csatákban lehetetlen.
Hát sajnálom....mert eddig élveztem, de azért amikor egy játék, idegbeteggé tesz egy fél óra játék után, akkor azokat hanyagolni kell.......mondom még pár napot adok neki, de ilyen tempóban ez a két nap is gyakorlatilag semmit nem ér. Az új map is elég sz@r lett, laggggzik, persze ezen is melóznak, addig meg szopjál....
Nem értem ezt a látótávolságot sem, az is 700. méteres rádióval és 400 méteres toronnyal van, engem mégis mindenki lát, én meg még azt sem látom, hogy ki lő ( nem artyról beszélek ), pedig még az a +25%-os látótávolság fejlesztésem is megvan (500.000pénz) .
Még a loltracktorral is nagyobb sikereim voltak...
Uff...hirtelen ennyi, így játék után....

#236 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 24. 11:31

Áááá, ég és föld, mindent pénzzé tettem,még az 1.000.000 érő fejlesztéseket is odaadtam csak, hogy visszaszerezzem a KV-3-at, igaz, hogy most még csak 122mm.es lövege van ami gyilkos szerszám, de lassú, a 107-esre még gyűjtenem kell, de már most élvezem megint a dolgot. Sok XP és 20000 fölötti creditek a záróegyenlegek. Maradok is így egy ideig és nem is adom el ezt a tankot soha, ezzel gyűjtöm a pénzt....Visszajött a 100%-os legénységem is, jól kiegészítjük egymást....;)

#237 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 24. 12:30

Csináld meg Elite-re és freeXP-ből fejlesztgessél az IS vonalon. Szerintem az IS-3 már jóval élvezhetőbb lesz. Valszeg én is ezt fogom csinálni a Hetzerrel, mert egyszerűen nem bírom elviselni ezt a szarakodást. :glare:

#238 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 24. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Yep - Dátum: 2010. 10. 24. 13:31

Áááá, ég és föld, mindent pénzzé tettem,még az 1.000.000 érő fejlesztéseket is odaadtam csak, hogy visszaszerezzem a KV-3-at, igaz, hogy most még csak 122mm.es lövege van ami gyilkos szerszám, de lassú, a 107-esre még gyűjtenem kell, de már most élvezem megint a dolgot. Sok XP és 20000 fölötti creditek a záróegyenlegek. Maradok is így egy ideig és nem is adom el ezt a tankot soha, ezzel gyűjtöm a pénzt....Visszajött a 100%-os legénységem is, jól kiegészítjük egymást....;)

Most játszottunk egy oldalon az előbb! A havas pályán.
Te KV3-al én Hetzerrel. A hegytetőn voltunk a fák között, egymás mellett.
Én 2 páncélost lőttem ki, te 4-et. Sajnos a meccset elvesztettük. Mi voltunk az utolsó kettő akit kilőttek, de te lettél a csata hőse. :) A végén egy kocka tornyú KV-t és egy PZ Iv-et lőttél ki. Csak az a fránya tüzérség...
Ez volt az első eset, hogy ismerőssel találkoztam. A végén szúrtam csak ki a Heller nevet.
Kép

#239 Felhasználó inaktív   Verghaust 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 24. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Yep - Dátum: 2010. 10. 24. 13:31

Hasonló okokból nem léptem tovább a VK3001(P)-ről; egész jól lehet dolgozni a 88mm L/56 löveggel, de nem nagyon foglalkoznak velem, ellentétben egy Pantherral, amit mindenki le akar hentelni (én is, hiszen egy-egy sikeres találat is nagyon megdobja a kapott XP-t). Azt nem mondom, hogy dől az XP vagy a zsozsó, de mínuszos csatám még nem volt. Az aranypénzt XP felszabadítására költöm, így tudok próbálkozni az orosz medium tankokkal (amik határozottan tetszenek), illetve a TD vonalon is bohóckodhatok.
A játéknak (bármelyiknek) szerintem az a lényege, hogy sikerélményt adjon. Egy tier VII+ kategóriás tankkal, csak a mérgelődés lehet; a tüzérség folyamatosan téged macerál, a kisebb tankok körülötted legyeskednek (ha mázlid van le tudsz durrantani párat, de mivel alacsonyabb szintűek, nem kapsz túl sok zsozsót értük).
Természetesen ez csak az én véleményem!
"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni."     Hölderin

#240 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 24. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 10. 24. 13:48

Most játszottunk egy oldalon az előbb! A havas pályán.
Te KV3-al én Hetzerrel. A hegytetőn voltunk a fák között, egymás mellett.
Én 2 páncélost lőttem ki, te 4-et. Sajnos a meccset elvesztettük. Mi voltunk az utolsó kettő akit kilőttek, de te lettél a csata hőse. :) A végén egy kocka tornyú KV-t és egy PZ Iv-et lőttél ki. Csak az a fránya tüzérség...
Ez volt az első eset, hogy ismerőssel találkoztam. A végén szúrtam csak ki a Heller nevet.

Ja, rémlik valami...;)
Úúúú, első találatom csapattárs volt...:(
-1 ben kezdtem...sajnáltam a dolgot nagyon, ilyen még nem fordult elő...
Imádom ezt a KV-3-at, csak lassan tölt vissza a 122mm-es löveg. Ja és ha találat éri azonnal járóképtelen lesz szegény, ezért használom a repair kit-et (3000pénz), sokszor mentette meg az életem....

Téma megosztása:

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.