World of Tanks MMORPG Harckocsi szimulátor
Elküldve: 2010. 10. 24. 13:24
Használd inkább a Spall linert, megvéd a robbanásoktól, amik általában a lánctalpat macerálja, így nem kell folyamatosan 3000 pénzeket kiadni.
Elküldve: 2010. 10. 24. 13:39
Amikor fent vagytok szoktatok "HWSW" channelt csinálni beszélgetéshez?
"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni." Hölderin
Elküldve: 2010. 10. 25. 06:58
Idézet: Yep - Dátum: 2010. 10. 24. 10:33
Itt lett elég ebből a .....-ból!
gyakorlatilag 2 komoylabb prolémát látok jelenleg a játékkal:
- ugye az általad is megénekelt csatába rendezés (sorsolás, bracket)
múltkor már kissé sírógörcs volt, amikor ugye PZIIIal konstatáltam, hogy szemezek egy raklap királytigrissel, ISek hada, meg amit akartok...
fasza
ezzel valamit nagyon kellene kezdeni
- másik, ami probléma, hogy a páncélteknő páncélzatát nem lehet fejleszteni
lehet, csak nekem bántja a szemem, de elég idegesítő, hogy teszem azt, "kimaxoltam" a Pz38t-t (nagyjából az eredeti G-nek megfelelőre) és a páncélvastagságom maradt a régi (közben meg "eredetiben" a t34-essel megegyező páncélzatom kellene, hogy legyen)
meg úgy jó lenne, ha kicsit a fejlesztéseket átnéznék (scmallturmo PzIV... hátizé...)
viszont: tegnap sikerült lebrutalizálnom az ellenfél összes artyját meg egy mardert is PzIII-al
és még túl is éltem
XP-hegyek jöttek
Elküldve: 2010. 10. 25. 08:31
Idézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 25. 08:58
elég idegesítő, hogy teszem azt, "kimaxoltam" a Pz38t-t (nagyjából az eredeti G-nek megfelelőre) és a páncélvastagságom maradt a régi (közben meg "eredetiben" a t34-essel megegyező páncélzatom kellene, hogy legyen)
Bevallom, hogy a második zárójelben lévő mondatot nem értem
A Pz38t minden változata jóval gyengébb volt a T34-nél...gyakorlatilag esélyese sem volt a T34 ellen. Ennek ellenére a Pz38t személyzetének legnagyobb bánatára mégis találkoztak ütközetben. És ez a játékban is így van.
Az arty mészárlásért pedig Grat!
Mellesleg most 2 vonalon nyomom a játékot.
Német TD vonalon elméletileg már megvan a Stug3, csak el kellene menni érte a boltba
Nemrég elindultam német harckocsi vonalon is. PZ2-vel pillanatok alatt össze lehetett szedni a PZ3A-t, viszont ez utóbbi totál vacak. Páncélzata gyakorlatilag csak a napsütés ellen véd, rövid csövű 37mm-es lövege meg csak arra jó, hogy gyengéden megkocogtassam az ellenfél páncélzatát, hogy "itt vagyok, tessék engem szétlőni"
5 meccsen szereztem vele kb. 380XP-t, ezt is egy kövek közé beszorult light tank kilövésével
PZ3A-ra van valami tipped?

Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.
Elküldve: 2010. 10. 25. 08:53
Idézet: Sendrov - Dátum: 2010. 10. 25. 09:31
Bevallom, hogy a második zárójelben lévő mondatot nem értem 
A Pz38t minden változata jóval gyengébb volt a T34-nél...gyakorlatilag esélyese sem volt a T34 ellen. Ennek ellenére a Pz38t személyzetének legnagyobb bánatára mégis találkoztak ütközetben. És ez a játékban is így van.
Német TD vonalon elméletileg már megvan a Stug3, csak el kellene menni érte a boltba
(attól tartok azonban, hogy az alap Stug3 tűzerőben gyengébb lesz mint a kimaxolt Hetzer).
Nemrég elindultam német harckocsi vonalon is. PZ2-vel pillanatok alatt össze lehetett szedni a PZ3A-t, viszont ez utóbbi totál vacak. Páncélzata gyakorlatilag csak a napsütés ellen véd, rövid csövű 37mm-es lövege meg csak arra jó, hogy gyengéden megkocogtassam az ellenfél páncélzatát, hogy "itt vagyok, tessék engem szétlőni"
5 meccsen szereztem vele kb. 380XP-t, ezt is egy kövek közé beszorult light tank kilövésével
(minimum 6x kellett eltalálnom). Ezzel a lendülettel a normál PZ3 legalább olyan elérhetetlennek tűnik, mint anno az alap Pz38t-vel a Hetzer.
a németek elégtelenenk tartották az eredeti páncélzatot, és hát kicsit felpáncélozták a kis drágát
"papíron" vastagabb páncélzata volt ennek a Pz38-nak, mint az alap (korai) t34-nek (25+25 mm vs 45 mm)
ezzel csak az volt a probléma, hogy nem volt döntött (komoly hátrány), nem volt homogén (komoly hátrány) és nem volt hegesztett (komoly hátrány - szar ügy, amikor a küzdőtérben pattog pár szegecs)
de teszem azt, a kezdeti pz3-4 páncélzatánál még ezzel a kissé hát.. szóval nem anynira hatékony megoldással isjobb volt a páncélzata
a lövege viszont minden tekintetben roszabb volt - főleg ez jelentette a problémát
szóval, amire én utalni akartam, hogy nem látom, hogy benen lennének a játékban a test páncélvédettség-növelései (rászegecselésg, mondjuk amikor a PzIV h esetében 80mm-re felpáncélozták a homloklemezt, vagy a különböző oldalpáncélok/szoknyák, amik azért elég rendesen védték a lánctalpat)
PzIIIa esetében pedig elsőként felfüggesztés valahogy fejleszd maxra - onnnattól kezdve van egy értelmesen páncélozott, értelmesebb löveggel felszerelt felderítő harckocsid
ne állj le kötekedni senkivel, menj rá a tüzérségre, kezdj el tombolni hátul, meg ne állj!
nagyon nehéz eltalálni, ha valami nehezebbel találkozol, másodpercek alatt eltűnhetsz a lövege elől - ami utol tud érni, az meg nem ellenfél
Elküldve: 2010. 10. 25. 09:19
tegnap a T-46 light tank-al 2 KV-3-at hatástalanítottam. a T-46-os maxra kipörgetve -kezelőszemélyzet is- elég kellemes tempóban szalad. (50-55 km/h) távolról észrevettem az egyiket és egy lövéssel szétkaptam a lánctalpát. utána egyből elindult a lövegtornya felém, én meg nyomtam egy parkettát a drágaszágnak, elkezdtem szaladgálni, de a tornya lassabban forgott, mint ahogyan én karikáztam körülötte. ezután egy lövésből sikerült kilőni a lövegtornyát, meg sem mozdult szegényke,
majd gyakoroltam rajta egy keveset. tapasztalatom szerint, csak a lánctalpára és -megfelelő szögben- a toronyra lehetek veszélyes, mert minden lövésem lepattogott a páncélzatáról. megálltam mögötte és így is 3 lövésből sikerült csak szétkapnom, ott, ahol elvileg a leggyengébb. félelmetes. ha lassabb lennék esélyem sem lenne. a másik KV-3-al ugyan ezt játszottam el, igaz itt már volt segítségem is, egy Hetzer személyében. egy lövéssel 60%-ot lehúzott a heal-ből. 
következő körben ezen stratégián felbuzdulva körbeszáguldottam a térképet KV-ra vadászra. miután megtaláltam egy bokorban bujkálva, először lánctalp, lövegtorony és ott hagytam.
chat-en meg kaptam a magamét...csííííter. azt hiszem light tank-al ez az egyetlen kézen fogható harci stratégia, tapasztaltam amikor nem én lőttem először...KV-3-nak 1 lövést jelentek. messze elkerülöm őket, csak akkor támadom meg, ha nem számít rám és mozgásképtelenné tehetem, illetve mindig a csapatomban lévő "nagyokkal" megyek.
következő körben ezen stratégián felbuzdulva körbeszáguldottam a térképet KV-ra vadászra. miután megtaláltam egy bokorban bujkálva, először lánctalp, lövegtorony és ott hagytam.
Elküldve: 2010. 10. 25. 09:36
Idézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 25. 10:53
a németek elégtelenenk tartották az eredeti páncélzatot, és hát kicsit felpáncélozták a kis drágát 
"papíron" vastagabb páncélzata volt ennek a Pz38-nak, mint az alap (korai) t34-nek (25+25 mm vs 45 mm)
ezzel csak az volt a probléma, hogy nem volt döntött (komoly hátrány), nem volt homogén (komoly hátrány) és nem volt hegesztett (komoly hátrány - szar ügy, amikor a küzdőtérben pattog pár szegecs)
Erről nem tudtam..
Idézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 25. 10:53
PzIIIa esetében pedig elsőként felfüggesztés valahogy fejleszd maxra - onnnattól kezdve van egy értelmesen páncélozott, értelmesebb löveggel felszerelt felderítő harckocsid 
Sztem te a normál PZIII-ra gondolsz.
De nekem még csak PZIIIA-m van! Már megvettem hozzá a komolyabb futóművet és komolyabb tornyot, motorból is már a közepes van. De a teknővel nemtok mit csinálni 15-15-15mm-es papírmaséból van.
A BT-k, Luchs-ok, kis Leopardok lesprintelnek, ráadásul páncélzatuk és fegyverzetük is komolyabb mint az enyém.
Mozgékonyság-páncélvédettség-tűzerő hármasból egyik sincs meg vele
Visszaemlékezve a kimaxolt Pz38t-vel egy csomó PZIIIA-t kilőttem....mostmár értem miért
Nagy vacak ez a PZIIIA.
De sajnos nem tudom kikerülni...végig kell ezt is szenvednem, hogy meglegyen a rendes PZIII...
Talán majd a legerősebb motorral...komolyabb löveggel...de a PZIIIA páncélzata akkor is béna marad...

Elküldve: 2010. 10. 25. 09:44
Tapasztalom a T- sorozat szemtelenségét, tényleg fürge, amikor körbe jár, nem bírom követni a toronnyal, aztán vagy, hogy jól jövök ki a dologból van, hogy nem. Jól néz ki, olyan mintha alufelnik lennének rajta a nagy, fekete görgők miatt. !
Szerkesztette: Yep 2010. 10. 25. 09:46 -kor
Elküldve: 2010. 10. 25. 09:57
Idézet: Sendrov - Dátum: 2010. 10. 25. 10:36
Erről nem tudtam..
De nekem még csak PZIIIA-m van! Már megvettem hozzá a komolyabb futóművet és komolyabb tornyot, motorból is már a közepes van. De a teknővel nemtok mit csinálni 15-15-15mm-es papírmaséból van.
A BT-k, Luchs-ok, kis Leopardok lesprintelnek, ráadásul páncélzatuk és fegyverzetük is komolyabb mint az enyém.
Visszaemlékezve a kimaxolt Pz38t-vel egy csomó PZIIIA-t kilőttem....mostmár értem miért
Nagy vacak ez a PZIIIA.
De sajnos nem tudom kikerülni...végig kell ezt is szenvednem, hogy meglegyen a rendes PZIII...
Talán majd a legerősebb motorral...komolyabb löveggel...de a PZIIIA páncélzata akkor is béna marad...
nem véletlen light tank
Nagy vacak ez a PZIIIA.
hm, nem tudom... nekem különösebben nem votl problémám a lightokkal - azon túl, hogy egy kategória voltunk
csak nem szabad megállni
meg nem szabad letérni a jó talajról (bármi, ami miatt lelassulsz, emelkedő, mocsár, az gyakoraltialg azonanli halál)
mondjuk ,ha leoval összerak, az szívás - simán összecsuk
van egy olyan érzésem, hogy megint az "összerakó" rendszer problémájával kerültél szembe, mert engem nem angyon pakolt össze luchs-nál nehezebb ellennel, BT-k tekintetében meg elszáguldottunk egymás mellett
de a "sima" PzIII már erősen isten kategória szerintem
Elküldve: 2010. 10. 25. 11:30
Az egy Sturmtiger (rohamtigris).
380mm-es mozsárlöveggel, súlya 330kg...biztos fájt amikor becsapódott...
Tömeggyártása nem volt, a sérült tigriseket alakították át, kb 18 darab készült el...
Tömeggyártása nem volt, a sérült tigriseket alakították át, kb 18 darab készült el...
Szerkesztette: Yep 2010. 10. 25. 11:31 -kor
Elküldve: 2010. 10. 25. 11:36
Idézet: Yep - Dátum: 2010. 10. 25. 12:30
Az egy Sturmtiger (rohamtigris).
hehe, majdnem egyszerre
egyébként újabb tipikus példája egy alapvetően szar német fegyvernek
merthogy az eredetielg hajók (azokból is nagy egységek) fedélzetére tervezett eszköz azért erősen overkill ebben a szerepkörben
Elküldve: 2010. 10. 25. 12:07
Idézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 25. 11:57
van egy olyan érzésem, hogy megint az "összerakó" rendszer problémájával kerültél szembe, mert engem nem angyon pakolt össze luchs-nál nehezebb ellennel, BT-k tekintetében meg elszáguldottunk egymás mellett
Lehet...
Összerak PZIV-el, StugIII-al, de találkoztam már T34-el és KV-val is
A PZIII már régi álom. Ezért is indultam el harckocsi vonalon.

Elküldve: 2010. 10. 25. 12:14
Idézet: Sendrov - Dátum: 2010. 10. 25. 13:07
Lehet...
ezek inkább Hetzernek való ellenfelek, nem ilyen kis szaloncukorpapírnak. Persze a Hetzerrel meg folyamatosan IS-ek meg Királytigrisek között lapulok...
igen, itt lesz ismét a bibi... engem ha már egy PzIV kategóriűjú ellenféllel összerakott, már összevontam szemöldököm... mentem zépen a Pz35-Pz38-T26-loltraktor-hasonlók vonlon
mondjuk, engem msot PzIII-al (már nem kell sok a PzIII/IVig!)rendeszeresen berak iylen 4 királytigrises-többi se m piskóta csapatba...
Elküldve: 2010. 10. 25. 14:57
Idézet: norb - Dátum: 2010. 10. 25. 13:09
mi ez a monstrum? (0:43-nál)
Sturmtigerről ITT tudsz olvasgatni (illetve sok minden másról), az önjáró tüzérség menüpont alatt.
"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni." Hölderin
Elküldve: 2010. 10. 27. 06:44

Elküldve: 2010. 10. 27. 06:50
viszont egy észrevétel:
HE lőszer szerintem túlságosan OP... lehet, hogy írogatni kéne má észrevételt a fejelsztőknek is...
HE lőszer szerintem túlságosan OP... lehet, hogy írogatni kéne má észrevételt a fejelsztőknek is...
Elküldve: 2010. 10. 27. 08:25
Kicsit makettkodtam az elmúlt két napban a játékkal, hát, vegyesek az érzelmeim.
A legnagyobb gáz a csapatok összeállítása sorsolásnál, számtalanszor voltam Tier3-as tankkal Tiger 2-esek meg Pantherek ellen, hát izé. A másik nagy baromság a platoon rendszer, miért kell premium accountot venni ha együtt akarom tolni a haverokkal (és akkor is csak max. kettővel)? Lehessen benne guildet csinálni vagy akármi, és kész, mehetnénk együtt röhögcsélni.
A legnagyobb gáz a csapatok összeállítása sorsolásnál, számtalanszor voltam Tier3-as tankkal Tiger 2-esek meg Pantherek ellen, hát izé. A másik nagy baromság a platoon rendszer, miért kell premium accountot venni ha együtt akarom tolni a haverokkal (és akkor is csak max. kettővel)? Lehessen benne guildet csinálni vagy akármi, és kész, mehetnénk együtt röhögcsélni.

Súgó
A téma zárva.