World of Tanks MMORPG Harckocsi szimulátor
Elküldve: 2010. 11. 12. 10:25
az extra cuccokkal kapcsolatban: ezeket minden kör előtt meg kell venni vagy elég csak egyszer egy járműhöz? (álcaháló, nagyobb felfügg. terhelés, +10% sebesség...stb)
Elküldve: 2010. 11. 12. 10:31
Idézet: norb - Dátum: 2010. 11. 12. 10:25
az extra cuccokkal kapcsolatban: ezeket minden kör előtt meg kell venni vagy elég csak egyszer egy járműhöz? (álcaháló, nagyobb felfügg. terhelés, +10% sebesség...stb)
Az extra cuccoknak 2x3 helye van. Balról az első három állandó, ha egyszer megvetted végig ott marad akárhányszor használhatod, de kivenni eladni nem lehet. Ha mást teszel a helyére a régi eltűnik. Ilyenek az álcaháló, jobb felfüggesztés, látcsövek stb.
A második három helyre csatánként vagy csak bizonyos ideig ( pl javítószett 2 perc időre ) hatnak a cuccok. ezeket minden csata előtt újra meg kell venni.
Browen, Nagyfater, Oszeresgazsi, Pszihiaterno, Kikemlelek, Hanzaplaszt, Khenris, Lepofozlak, Amdhasznalo, Elrontalak
Elküldve: 2010. 11. 12. 10:37
Idézet: browen - Dátum: 2010. 11. 12. 10:31
Az extra cuccoknak 2x3 helye van. Balról az első három állandó, ha egyszer megvetted végig ott marad akárhányszor használhatod, de kivenni eladni nem lehet. Ha mást teszel a helyére a régi eltűnik. Ilyenek az álcaháló, jobb felfüggesztés, látcsövek stb.
A második három helyre csatánként vagy csak bizonyos ideig ( pl javítószett 2 perc időre ) hatnak a cuccok. ezeket minden csata előtt újra meg kell venni.
köszi, de ezeket hol látom, hogy milyen cuccaim vannak?
Elküldve: 2010. 11. 12. 10:40
Idézet: Warton - Dátum: 2010. 11. 11. 23:11
Sendrov: Egyszer még a múlt évezredben mintha a CoD4 vagy 6 kapcsán megjegyezted, hogy még életedben nem láttál olyat, hogy egy harckocsi csöve elgörbült volna. Ha nem te mondtad akkor bocs.
Jól emlékszel. Én mondtam. De nem a múlt ezredben, hanem valamikor még időszámításunk előtt. Akkor most már láttam
Amúgy megdöbbentő a videó. Pár jelenet ismerős volt más korabeli magyar propagandafilmből.
Párszor megnéztem. Számtalan érdekes haditechnikai részletet meg lehet rajta figyelni.
Amióta kijött ez az új patch, nálam mintha rosszabbak lennének a pingek. Tegnap este kipróbáltam és alig ment 200 alá a ping! Nagyon akadt az egész.
Amcsi tankokat még nem ismerem meg sziluettről.
Nem tudom, melyiknek eshetek neki bátran és hogy melyiktől kellene félnem.
Érdekes, hogy az M3 valaminél a felső harckocsitorony a kis ágyúkával csak dísz és csak a harckocsitestbe épített nagyobb löveg működik.
Azt nem értem, hogy mért nem lehetett ugyanígy megoldani ezt a német vonalon megvásárolható PZ 2B francia nehéztanknál is. Ott is eredetileg egy nagyobb lövegnek kéne lenni a harckocsitestben és egy kicsinek a toronyban. Ehelyett a játékban a nagy löveg helyén csak egy páncéldudor van és csak a kis vacak toronyágyút lehet használni.
Én extra kiegészítőként csak az álcahálót és a +15% páncélvédelmet használom. Nálam kis lakatot csak a páncélvédelemre rak a játék, az álcahálóra nem.
Azt azonban nem tudom megítélni, hogy most él-e a plusz páncélvédelmem, vagy nem.
Viszont tegnap este mintha sűrűbben lőtték volna ki a lánctalpamat....de lehet, hogy csak a kis lakat miatt képzelem be.....mindenesetre gyanús.
Garázsban jobb felső sarokban a pénzeknél az új Balanced akármi fül mit csinál? Még nem mertem ráklikkelni.

Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.
Elküldve: 2010. 11. 12. 10:51
Idézet: norb - Dátum: 2010. 11. 12. 10:37
köszi, de ezeket hol látom, hogy milyen cuccaim vannak?
A garázsban..ott a lőszerek mellett ha nézed, akkor van 6 darab kis négyzet, oda kattintva tudod "rátenni" a tankra a megvásárolt cuccot, az első 3 négyzet az megmarad mindig, a köv. 3 az elhasználódik ( tűzoltó készülék, repair kit, stb. ) Mive egy dolgot veszel meg, ezért ha másik tankra akarod tenni, akkor az előzőről leszeded és akkor válik elérhetővé
Elküldve: 2010. 11. 12. 11:05
Idézet: browen - Dátum: 2010. 11. 12. 11:54
Nekem elég a virtuális háború nem szeretnék igazit látni.
Egyet értek. Én sem szeretnék.
Háborút csak az elvakult fanatikusok, idealisták és gazdasági spekulánsok szeretnének.
Közös bennük, hogy egyikük sem tudja milyen is egy háború testközelből. Nem fogják fel, hogy a háború a borzalom és a káosz maga.
Mérhetetlen kín, fájdalom és szenny.
Én gumiszobába zárnék mindenkit, aki háborúzni szeretne...és akkor még nagyon könyörületes voltam.

Elküldve: 2010. 11. 12. 15:02
Yep: Hmm ezt most nem értem... Én úgy tudtam, minden tankra megvehetők a felsorolt extrák, és nem függenek attól, hogy egy másik tankodon fent van-e ugyanaz. Leszedni meg csak úgy lehet, ha megsemmisíted a cuccot. ( Ez tuti, kipróbáltam... )
Egyébként olyan dolgon is rajta van a lakat ami egyik tankomnak sincs meg, tehát nem azt szimbolizálja hogy valamelyik gépnek már meg van az az extra.
Sendrov: A Refill Balance gomb egyenlőre nem működik, szerintem az lesz a fizetős rész. Aranyat valószínűleg csak venni lehet majd, és nem kapjuk naponta. Gondolom itt lehet majd a tranzakciót véglegesíteni.
Ha belegondolok, hogy se garázshelyet, se 100%-os képzettséget nem lehet majd szerezni ingyenesként... hááát...
Azt hiszem meg fogom siratni a fullos legénységeimet, meg a fémdobozaimat.
Az amcsi tankokról egyenlőre én sem tudok semmit, a német vonalat gyűröm elsősorban. Ma volt olyan csata ahol egy két egységen kívül mindenki "ami" volt mindkét oldalon. Nem igazán tudom eldönteni, hogy ez sok amerikai lokálpatriótát jelent vagy tényleg azok a legjobb tankok... ( Én úgy tudom egyben van az USA-Eu server, ha nem akkor passz... )
Egyébként olyan dolgon is rajta van a lakat ami egyik tankomnak sincs meg, tehát nem azt szimbolizálja hogy valamelyik gépnek már meg van az az extra.
Sendrov: A Refill Balance gomb egyenlőre nem működik, szerintem az lesz a fizetős rész. Aranyat valószínűleg csak venni lehet majd, és nem kapjuk naponta. Gondolom itt lehet majd a tranzakciót véglegesíteni.
Ha belegondolok, hogy se garázshelyet, se 100%-os képzettséget nem lehet majd szerezni ingyenesként... hááát...
Azt hiszem meg fogom siratni a fullos legénységeimet, meg a fémdobozaimat.
Az amcsi tankokról egyenlőre én sem tudok semmit, a német vonalat gyűröm elsősorban. Ma volt olyan csata ahol egy két egységen kívül mindenki "ami" volt mindkét oldalon. Nem igazán tudom eldönteni, hogy ez sok amerikai lokálpatriótát jelent vagy tényleg azok a legjobb tankok... ( Én úgy tudom egyben van az USA-Eu server, ha nem akkor passz... )
Szerkesztette: browen 2010. 11. 12. 15:06 -kor
Browen, Nagyfater, Oszeresgazsi, Pszihiaterno, Kikemlelek, Hanzaplaszt, Khenris, Lepofozlak, Amdhasznalo, Elrontalak
Elküldve: 2010. 11. 12. 17:00
Kis karácsonyi hangulat:
Az amcsi tankokról én sem tudok sokat, szerencsére free xp segítségével unlockoltam az M2 Mediumot, amivel nyomulok. Elsődleges cél a Shermann Firefly. Nos ezzel az M2-vel elég jól boldogulok, ami viszont meglep, hogy a Pz3-ban nem sok kárt tudok tenni vele.
Az amcsi tankokról én sem tudok sokat, szerencsére free xp segítségével unlockoltam az M2 Mediumot, amivel nyomulok. Elsődleges cél a Shermann Firefly. Nos ezzel az M2-vel elég jól boldogulok, ami viszont meglep, hogy a Pz3-ban nem sok kárt tudok tenni vele.
Elküldve: 2010. 11. 12. 18:43
Yep: Lehet tudsz valamit. 
Volt bent a közös csatornán egy piros nevű ürge, valami iguanadon vagy hasonló névvel, én meg rákérdeztem a lakatra. Azt válaszolta, hogy a lakattal megjelölt itemet nem lehet "transferelni". Ha jól értem akkor a nem lakatos itemeket ezentúl szabadon lehet pakolgatni a tankok között...
Azt hiszem kipróbálom, ennyit megér...
Volt bent a közös csatornán egy piros nevű ürge, valami iguanadon vagy hasonló névvel, én meg rákérdeztem a lakatra. Azt válaszolta, hogy a lakattal megjelölt itemet nem lehet "transferelni". Ha jól értem akkor a nem lakatos itemeket ezentúl szabadon lehet pakolgatni a tankok között...
Elküldve: 2010. 11. 12. 23:28
Végre, oly hosszú idő után sikerült kilőnöm életem első IS-7-ét.
SU-152-essel, amin épp a gyengébb 122 mm-es löveg volt. Valószínűsíthetően ez mentett meg, mert az alap 152-es löveg az örökké valóságig tölt, ezzel viszont 42%-ról indulva 3 gyors lövéssel leterítettem.
Elküldve: 2010. 11. 13. 06:50
Idézet: browen - Dátum: 2010. 11. 12. 18:43
Yep: Lehet tudsz valamit. 
Igen a "lakat" az új dolog. Eddig lehetett a dolgokat csereberélni a tankok között, nem tűntek el, a megvásárolt dolgok ott voltak a listában, kipipálva. Azért nem terhelik le annyira a játékost, hogy 500.000 pénzért vegyen meg mindent, minden egyes tankra. Elég szívás lenne.
USA vonal: meglepődtem kicsit, mert ugye az orosz szerveren már találkoztam minden tipussal, de hogy az M4 Sherman-t mindenki isteníti és, hogy mégis egy KV alatt van a csatában ez furcsa.
Nekem ott (orosz szerver) egy M37
van, amit már sajnos bedob minden TIER-be, így akár IS-7-tel is találkozhatok, érdekes módon 10-20-30 %-okat tudok sebezni rajta és azért szeretem mert ha felfedezik, akkor el tudok menekülni, mert a sebessége olyan 52-53 Km/h. ...és persze nem bosszankodok ha leszednek, tudom ez a sorsuk és kész. Szerintem a patch javított a IS-em sebességén is mert olyan furcsán fürgének találom, hogy Tigrist, nagyobb IS-eket körbe szoktam kerülgetni, aztán sajnos még így is kell nekik 2-3 lövés a 122mm-essel. Viszont ami eddig nem volt, hogy egy T-34, T-44 egy lövés. Most kicsit gyorsabb lövegre gyűjtök (19000xp), meg egy erősebb motorra (26000xp). Aztán megint jöhet e gyűjtögetés, de nehéz lesz mert drága a lőszer, drága a javítás. Ezért is csodálkozom, hogy vannak akik már heavy USA tankokkal rohangásznak, meg az IS-7-eseken is, hogy azok a gép előtt laknak? Szánalmas kis életüket a virtuális világban teljesítik ki? Nem tudom, hogy hogy sikerül ekkora összegekre szert tenniük....Na mind1
Elküldve: 2010. 11. 13. 07:53
Idézet: Yep - Dátum: 2010. 11. 13. 06:50
Igen a "lakat" az új dolog. Eddig lehetett a dolgokat csereberélni a tankok között, nem tűntek el, a megvásárolt dolgok ott voltak a listában, kipipálva. Azért nem terhelik le annyira a játékost, hogy 500.000 pénzért vegyen meg mindent, minden egyes tankra. Elég szívás lenne.
Ez nem igaz. Eddig is voltak olyan dolgok, amiket nem tudtál cserélgetni. Pl a rammer, ami gyorsítja az újratöltést. Olyan szinten nem tudtad cserélni, hogyha levetted a gépedről akkor egyből meg is semmisült.
Elküldve: 2010. 11. 13. 09:05
Idézet: Warton - Dátum: 2010. 11. 13. 07:53
Ez nem igaz. Eddig is voltak olyan dolgok, amiket nem tudtál cserélgetni. Pl a rammer, ami gyorsítja az újratöltést. Olyan szinten nem tudtad cserélni, hogyha levetted a gépedről akkor egyből meg is semmisült.
Na ezt látod nem tudtam, nem nagyon shoppingoltam ilyen dolgokat...valahogy nem érte meg a belefektetett lóvét. Mire megint összehozok 500.000 pénzt, akkor inkább már lépek egy szintet a köv. tankhoz...
Elküldve: 2010. 11. 13. 09:14
Én is csak SU-100-as környékén kezdtem el használni rammert, de van még egy csak annak nem tudom a nevét, az pedig arra jó, hogy csökkenti a robbanások hatását. Ergo nem sérül annyira a lánctalp, meg az artik ellen is ellenállóbb. Na ezt sem lehet harckocsik között cserélgetni. A Camo netet pedig ezután is lehet.
Szerkesztette: Warton 2010. 11. 13. 09:15 -kor
Elküldve: 2010. 11. 13. 11:24
Ha jól láttam elég kevés a nem lakatos cucc az állandó extrák között. Az álcaháló a binoculásris látcső, meg a szerszámosláda... most hirtelen más nem jut eszembe.
Mondjuk a binocularnak örülök azt terveztem, csak nagyon sokalltam érte az 500k pénzt. Így viszont hogy cserélgetni lehet elfilózok rajta. Persze ez attól függ majd, hogyan sikerül az xp-szerzés a ferdinanddal. Ha előbb kilockolom a jagdtigert, minthogy összejöjjön a kukucska, azt hiszem lemondok róla átmenetileg.
A lánctalp leszedés elleni plussz védelem a spall liner asszem. Valami hatása mintha lenne, de a patch óta kicsit többször lövik le rólam a lánctalpat, hiába van meg.
Apropó még egy jelenséget megfigyeltem, nem tudom ti észleltétek-e. Régebben ha automata célzással rááltam egy ellenfélre aki álldogált, hiába vártam meg hogy a célzóka teljesen beszűküljön az első lövés tutira mellé ment. A patch óta néha betalálok elsőre. Ez mondjuk örvendetes, de még mindig bosszantó, hogy ez alapján a 100%-os legénységem egy tehenet nem találna el egy szűk folyosóban elsőre.
Közben sikerült felrakni a Ferdi-re a jobb lánctalpat. Egy picit jobb a helyezet, de a médium tankokat közelről még mindig úgy "intézem el" hogy forgok és közben vinnyogok az arty-knak meg a többieknek hogy vakarják le rólam őket...
Egy t-34-est ami volt vagy 5%-on tolatva gázoltam el. Én lepődtem meg a legjobban, hogy sikerült, csak meg akartam akasztani, hogy az arty kilőhesse.
Mondjuk a binocularnak örülök azt terveztem, csak nagyon sokalltam érte az 500k pénzt. Így viszont hogy cserélgetni lehet elfilózok rajta. Persze ez attól függ majd, hogyan sikerül az xp-szerzés a ferdinanddal. Ha előbb kilockolom a jagdtigert, minthogy összejöjjön a kukucska, azt hiszem lemondok róla átmenetileg.
A lánctalp leszedés elleni plussz védelem a spall liner asszem. Valami hatása mintha lenne, de a patch óta kicsit többször lövik le rólam a lánctalpat, hiába van meg.
Apropó még egy jelenséget megfigyeltem, nem tudom ti észleltétek-e. Régebben ha automata célzással rááltam egy ellenfélre aki álldogált, hiába vártam meg hogy a célzóka teljesen beszűküljön az első lövés tutira mellé ment. A patch óta néha betalálok elsőre. Ez mondjuk örvendetes, de még mindig bosszantó, hogy ez alapján a 100%-os legénységem egy tehenet nem találna el egy szűk folyosóban elsőre.
Közben sikerült felrakni a Ferdi-re a jobb lánctalpat. Egy picit jobb a helyezet, de a médium tankokat közelről még mindig úgy "intézem el" hogy forgok és közben vinnyogok az arty-knak meg a többieknek hogy vakarják le rólam őket...
Egy t-34-est ami volt vagy 5%-on tolatva gázoltam el. Én lepődtem meg a legjobban, hogy sikerült, csak meg akartam akasztani, hogy az arty kilőhesse.
Elküldve: 2010. 11. 14. 12:03
Na, hosszas PzIII/IV-es kínlódás után végre meglett a VK3001(P).
Azt látom, hogy itt már nagyságrendsekkel megugranak a költségek. Kb másfélszerese a javítási költsége, mint a PzIII/IV-nek volt és minden fejlesztéshez 2x annyi XP kell. Igaz a páncélzata is jobban bírja a gyűrődést, de nem sokkal.
Tipikus új tank frusztrációban vagyok. Lassú, esetlen és a az alap 75mm-es lövege is gyengécske. Viszont szép nagy feltűnő tank. Szívesen lövi mindenki.
Ezért most a Hetzerről átdobtam rá az álcahálót és bokorba bújt páncélvadászként használom.
Egyenlőre ez a taktika marad, amíg nem lesz meg a kellő XP a jobb futóműhöz, motorhoz, toronyhoz és a 88mm-es löveghez.
Ezzel a tempóval az idén már nem érek el a Pantherig
Azt látom, hogy itt már nagyságrendsekkel megugranak a költségek. Kb másfélszerese a javítási költsége, mint a PzIII/IV-nek volt és minden fejlesztéshez 2x annyi XP kell. Igaz a páncélzata is jobban bírja a gyűrődést, de nem sokkal.
Tipikus új tank frusztrációban vagyok. Lassú, esetlen és a az alap 75mm-es lövege is gyengécske. Viszont szép nagy feltűnő tank. Szívesen lövi mindenki.
Ezért most a Hetzerről átdobtam rá az álcahálót és bokorba bújt páncélvadászként használom.
Egyenlőre ez a taktika marad, amíg nem lesz meg a kellő XP a jobb futóműhöz, motorhoz, toronyhoz és a 88mm-es löveghez.

Elküldve: 2010. 11. 15. 15:32
na, kicsit tesztelgettem hosszasabban a hétvégén, és hát.. azt hiszem, kezdem átlátni a balance/tierek kérdéskörét...
röviden: el van cseszve, de iszonyatosan
kicsit hosszabban:
ahogy megfigyeltem, mindenből megkülönböztet nehéz, közepes és könynű egységet, ami tipushoz kötődik - a tipuson belüli fejlesztésekhez már nem
ráadásul úgy vettem észre, hogy nem a "fix" tiereket veszi figyelembe, hanem tiereken belüli pozíciót az összesorsolásnál
(ja, és ahogy észrevvettem, páncélvadászt illetve harckocsit egyben kezel)
tehát ennek köszönhetően sikeresen bekerültem egy alacsony "szintű" csapatba a fullos leoval, aholis nekem volt a legerősebb páncélzatom, legerősebb lövegem, én voltam a leggyorsabb is.. a többiek meg iylen pz35-39, Bt-sorozat, stb... meg az ellenfélnél egy leo, a rend kedvéért.. 20mm-es löveggel
ugyanakkor a porsche-féle közepes harckocsimat foylamatosan berakja a porsche-tigrisek/mausok, akármik közé...
most már, hogy van 88as, anynira nem nagy gond, de amíg a 75 mm-es volt és lassú voltam, mint a dög... szopóálarc fel!
nem tudom, hogy fogják ezt megoldani, de így elég gáz az összesorsolás
(pláne, hogy simán megy lefelé és felfelé a tierek között, ha éppen aktuálisan nincs a queue-ban megfelelő harckocsi, ezért instant a battle, de ezért megy mausok közé néha loltraktor)
röviden: el van cseszve, de iszonyatosan
kicsit hosszabban:
ahogy megfigyeltem, mindenből megkülönböztet nehéz, közepes és könynű egységet, ami tipushoz kötődik - a tipuson belüli fejlesztésekhez már nem
ráadásul úgy vettem észre, hogy nem a "fix" tiereket veszi figyelembe, hanem tiereken belüli pozíciót az összesorsolásnál
(ja, és ahogy észrevvettem, páncélvadászt illetve harckocsit egyben kezel)
tehát ennek köszönhetően sikeresen bekerültem egy alacsony "szintű" csapatba a fullos leoval, aholis nekem volt a legerősebb páncélzatom, legerősebb lövegem, én voltam a leggyorsabb is.. a többiek meg iylen pz35-39, Bt-sorozat, stb... meg az ellenfélnél egy leo, a rend kedvéért.. 20mm-es löveggel
ugyanakkor a porsche-féle közepes harckocsimat foylamatosan berakja a porsche-tigrisek/mausok, akármik közé...
most már, hogy van 88as, anynira nem nagy gond, de amíg a 75 mm-es volt és lassú voltam, mint a dög... szopóálarc fel!
nem tudom, hogy fogják ezt megoldani, de így elég gáz az összesorsolás
(pláne, hogy simán megy lefelé és felfelé a tierek között, ha éppen aktuálisan nincs a queue-ban megfelelő harckocsi, ezért instant a battle, de ezért megy mausok közé néha loltraktor)
Elküldve: 2010. 11. 15. 15:33
Idézet: Sendrov - Dátum: 2010. 11. 14. 13:03
Na, hosszas PzIII/IV-es kínlódás után végre meglett a VK3001(P).
akkor fogsz majd meglepődni, amikor lesz normálisabb motor/felfüggesztés, és menni fog, mint a szélvész, illetve felkerül a 88-as... bár amiylen szerencsém van, állandóan IS4-es harckocsik jönnek nekem szemben mostanában)
Elküldve: 2010. 11. 15. 15:57
még egy dolog:
akik mindeféle US heavy tankokkal rohangálnak, azok 99%, hogy régen játszanak már és volt szerencséjük egy "soft resetben"
tehát tankok/miegymás repül, pénz/XP visszakap... és régebben jobban jött az XP, szóval maradt egy raklap free XPjük - vagy valami hasonló
akik mindeféle US heavy tankokkal rohangálnak, azok 99%, hogy régen játszanak már és volt szerencséjük egy "soft resetben"
tehát tankok/miegymás repül, pénz/XP visszakap... és régebben jobban jött az XP, szóval maradt egy raklap free XPjük - vagy valami hasonló

Súgó
A téma zárva.