HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Tanks - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Tanks MMORPG Harckocsi szimulátor

#101 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 10. 14:38

Első saját készítésű harckocsi skinemet a kényszer szülte:

Kép

Sajnos nem vált be. A kép készülte után pár másodperccel valami páncélvadász látótávolságon kívülről szilánkokra robbantott... :blink:
Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#102 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 10. 20:16

Sztem a törékenyt cseréld le fragile-ra és akkor mindenki érteni fogja és talán nem lőnek rád :D
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#103 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 10. 20:27

Más nem ilyennek látja a skint, hanem az alapnak. A skineket itt mindenki csak a saját maga gyönyörködtetésére csinálja.

#104 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 10. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 10. 10. 21:27

Más nem ilyennek látja a skint, hanem az alapnak. A skineket itt mindenki csak a saját maga gyönyörködtetésére csinálja.

Ja, akkor semmi értelme :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#105 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 10. 23:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2010. 10. 10. 22:41

Ja, akkor semmi értelme :)

Persze, hogy nincs. De mivel a játék összes textúrája DDS formátumban van nem bírtam ki, hogy ne kontárkodjak bele :D
Kép

#106 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 05:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 10. 11. 00:17

Persze, hogy nincs. De mivel a játék összes textúrája DDS formátumban van nem bírtam ki, hogy ne kontárkodjak bele :D

Nekem bejön....:happy:

Én csak a német jeleket cseréltem le az "eredetire"...

#107 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 07:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 10. 09. 10:44

Én még csak most kezdtem a játékot. Még könnyű kategóriában vagyok.
A loltraktort nemrégiben cseréltem PzKpfw 35T-re. Ez eléggé hasonlít a magyar Turán-ra, csak gyengébb a páncélzata. Szóval összességében elég vacak.
Huszáros rohamhoz :paci: még az erősebb motorral is lassú, de a hosszabb csövű 47mm-es löveggel bújócskázni már jó. Pláne, hogy szemből már tűrhetően viseli a gyorstüzelő 20mm-esek messzebbről jövő találatait.
Lehet, hogy a PzKpfw 35T-vel kicsit széllel szemben hu..ozok, de a Cseh harckocsi vonal a legrövidebb út a Hetzer-hez. Most egy PzKpfw 38T-re gyüjtök. Ez utóbbinak már kétség kívül van magyar vonatkoztatása.
Egyébként úgy látom érdemes a rádiót is fejleszteni, mert így hamarabb kapok infót a távolabbi célpontokról.
Így elsőre próbálva, elég jól ki van találva ez a játék.

nemcsak, hogy hasonlít, hanem gyakorlatialg teljesen ugyanaz :)

pz38(t)-nek annyiban, hogy a II. magyar hadsereg kapott egy hadosztálynyit, mint közepes tank - ott pusztult majd az összes az urivi hídfőcsatákban

#108 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 07:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Yep - Dátum: 2010. 10. 11. 06:22

Nekem bejön....:happy:

Én csak a német jeleket cseréltem le az "eredetire"...

mire? úgy látom, mindenütt előírásszerű balkankreutz van...

#109 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 07:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 10. 09. 17:00

Nem, nem igazán.
Inkább Cseh könnyű harckocsi vonalon:

Kép

A táblázattal ellentétben a PZ38(t)-ből közvetlenül elérhető a Hetzer (zöld nyíl)
Gondoltam kipróbálok egy-két harckocsit és átnyergelek a Hetzerre. Így nem kell végigküzdenem magam az alap TD-ken.

Csakhogy a PZ38(t) elég nagy szívás. :angry: Csak a lövege és a toronyforgatása jobb egy bolhafingnyit, mint a PZ35(t)-nek! Páncélzata, mozgékonysága pedig még rosszabb is. :( Összességében pedig rosszabb, mert amíg a PZ35(t)-t kizárólag light tankos ütközetbe dobta be a játék, addig a PZ38(t)-t pedig mindig a nagyok közé dobja. Volt, hogy a saját KV-3-as csapattársaim tapostak el... :bolond: szóval ezzel a sz.r PZ38(t)-vel sehová sem haladok. Csak küszködés :joy: az egész...nemtom mikor lesz meg így a Hetzer.
Viszont kíváncsiságból kipróbáltam a tüzérséget. (bekarikáztam, hogy mi áll most a garázsomban)
Jópofa dolog, de nekem túl lassú.

viszont itt elég szép dolgok vannak a tech-treeben... E-sorozat, skoda tervek... nyammmm :)

lövök valahogy egy ksi helyet a játéknak/veszek egy új HD-t és hajrá

#110 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 07:38

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 11. 08:31

mire? úgy látom, mindenütt előírásszerű balkankreutz van...

A klasszikus horogkeresztesre...

Ott lent lesz valahol ...

Szerkesztette: Yep 2010. 10. 11. 07:39 -kor

#111 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 08:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Yep - Dátum: 2010. 10. 11. 08:38

A klasszikus horogkeresztesre...

Ott lent lesz valahol ...

csak éppen azt nem használták harckocsin

#112 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 11. 09:00

csak éppen azt nem használták harckocsin

Na pl..ez engem nem zavar..jól néz ki és kész..;)
Te melyikre gondolsz a nagy feketére, vagy ugyanezen nagy fekete, fehér "pajzs" szerűségben...?

#113 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Yep - Dátum: 2010. 10. 11. 09:15

Na pl..ez engem nem zavar..jól néz ki és kész..;)
Te melyikre gondolsz a nagy feketére, vagy ugyanezen nagy fekete, fehér "pajzs" szerűségben...?

őőő.. hö?

lent két horogkeresztes megoldás látható, az egyik fehér körben, másik meg maga a zászló.. egyiket se használták, már ha azt nem számítjuk annak, hogy légifölény birtokában a harckocsi hűtője fölé szívesen raktak ki egy komplett zászlót, hogy a LW ne keverje őket össze az ellennel (volt hasonlóra precedens az iraki háborúban is, mindeki lelkesen rakta ki a tetőre a rikító narancsszínű vásznat, meg volt is egy videó, amikor a pilóták meg ezt direktben célpontnak nézték.. hiába, az adrenalin nagy úr...)

balkankreuzból 3 félét használtak:

tiszta fehér kereszt - ez lengyel hadjárat idején dívott - visoznylag hamar rájöttek, hogy egy nagy, fehér kereszt nem a legjobb megoldás egy páncélosra, úgyhogy:
fehér kereszt-kontúr (olyan, mint az utána következő, csak fekete rész nélkül :) ) - ez teljesen jó volt a szürke festésű páncélosokon, látszott, de nem volt feltűnő
majd amikor már elkezdtek megjelenni a nem csak szürke festések is (mondjuk télen fehér álcázófestés) akko jött a feekte kereszt, fehér kontúrral

#114 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 11. 09:24

nemcsak, hogy hasonlít, hanem gyakorlatialg teljesen ugyanaz :)

Ezzel azért vitatkoznék picit.
A PzKpfw 35(t)német elnevezés, eredetileg a csehek LT vz. 35-nek nevezték a típust és többek között exportra is szánták. A Szlovákok vásároltak 52 darabot. A felvidéki harcok idején ebből 2db sérült működésképtelen példány a magyar csapatokhoz került.
A magyar vezérkar felkérte a Cseh gyártót e 2 példány kijavítására, de azok csak akkor voltak hajlandók a harckocsikat kijavítani, ha Magyarország harckocsi licencet is vásárol tőlük.
Mivel a magyar hadvezetés egyébként is harckocsi licencet beszerezésén fáradozott, így létre jött a megállapodás.
A magyar hadvezetés megvásárolta a LT vz. 35-ös modernizált, javított változatának, a T22-esnek a licencét, cserébe a csehek kijavították a magyar kézbe kerül 2db LT vz. 35-öst (PzKpfw 35(t)) amelyeket azután kiképzési célra használtak a háború végéig.
A T22-es terveit pedig a magyar mérnökök még tovább fejlesztették és így született meg a Turán harckocsi.
Szóval a PzKpfw 35(t) előbb a csehek fejlesztették sok részletben tovább, aztán a magyarok is totál átgyúrták, mire Turán lett belőle.
Ezért nem merném rámondani, hogy "lényegében teljesen ugyanaz"....inkább csak hasonlít.

Bocs az okoskodásért. :respect:

Skineknél pedig tuti, hogy nem raknék vacak horogkeresztet a PZ38(t)-re, hanem inkább az akkoriban rendszeresített magyar piros-fehér-zöld kereszt alakú hadi jelet használnám.
Ez csak azért nem raktam még rá, mert a hadijel a játékban külön álló textúra, nem a harckocsi textúrájára van ráfestve. Sajnos még nem találtam meg a német keresztet tartalmazó DDS filet (igazából nem is nagyon kerestem), az azonban biztos, hogy nem található az egyes harcjárművek könyvtárában.
Anélkül meg hiába festegetem a harckocsira a magyar jelet, ha a játék magától fölé rakja a német jelzést.
Kép

#115 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 10:42

valóban, slendrián voltam, mert a turán (40M)nagyobb, nehezebb,vastagabba a páncélja, erősebb a motorja, a felfüggesztése, meg úgy minden más, deeee... csak arra akartam utalni igazán, hogy műszaki megoldások tekintetében egy megnagyobbított LT35... gyakorlatilag :)

#116 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 13:02

Ja. Végül is az...gyakorlatilag :p :rolleyes:
Kép

#117 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 13:23

Itt van a német kereszt, ha ezt módosítod, akkor lecseréli: res/particle/decals: graffiti_stickers. Na ez az a fájl...

#118 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 13:36

Köszi, majd kipróbálom.
Kép

#119 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 11. 08:37

viszont itt elég szép dolgok vannak a tech-treeben... E-sorozat, skoda tervek... nyammmm :)

lövök valahogy egy ksi helyet a játéknak/veszek egy új HD-t és hajrá

De azok prémiumosok lesznek, azaz fizetni kell érte.

Amúgy jó olvasni ezt a parázs vitát. :laugh:

#120 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 21:46

Visszatérve az SU-152-esemre. Aki eljut eddig az mindenképpen cserélje a le KV motort IS-esre, valamint a sofőr legyen az első, aki 100%-ra pörget. Nagyon begyorsult a kicsike, nem mondom, hogy olyan gyors mint a SU-100-asom, de határozottan elviselhető gyors lett. A lövegkezelőt, meg a parancsnokot is feljavítottam és egyből csináltam egy 4 killből álló streaket. :cool2: Majd ezt követte egy 3 killes. Sajnos az IS-3 és IS-4-esektől még ebben a szörnyetegben is rettegnem kell. Valahogy még mindig túl sokszor pattog a lövegem a páncélzatukról. :(

Szerkesztette: Warton 2010. 10. 11. 22:05 -kor

Téma megosztása:

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.