- van-e rajtad álcaháló
- a személyzet ki van-e képezve álcázásból
- az ellenségnek van-e optics-a
- bokor mögött vagy-e úgy hogy teljesen eltakar
- stb.
World of Tanks MMORPG Harckocsi szimulátor
Elküldve: 2011. 02. 27. 17:29
Sok mindentől függ.
Elküldve: 2011. 02. 28. 02:42
Idézet: Nevl - Dátum: 2011. 02. 27. 17:00
Na összelőttem magamnak a creditet és talán 200 xp kell még a T1E2-höz... M3L iszonyat szívás, rendre berak tier 6 körüli ellenfelek közé, akik 2 lövésből kilőnek nekem, 3-ból jó ha 1 sebez rajtuk... Remélem ez a heavy tank jobb lesz 
Mi alapján látsz meg ellenfeleket? Mert eddig kb minden ellenfél gyorsabban meglát mint én őket, nem számít, hogy lesben állok, vagy mozgok.
Mi alapján látsz meg ellenfeleket? Mert eddig kb minden ellenfél gyorsabban meglát mint én őket, nem számít, hogy lesben állok, vagy mozgok.
ITT egy nagyon jó leírás az álcázási rendszer működéséről.
Elküldve: 2011. 02. 28. 10:02
Idézet: Warton - Dátum: 2011. 02. 27. 19:42
Királytigris LOL
Grat, nekem szombaton sikerült ilyen a VK3002DB-vel, csak shotit elfelejtettem csinálni... A végén már szinte remegett a kezem, ugyanis 6% HP-vel voltam utolsó egy 12%-os IS-el, de szerencsére fölém lőtt, az enyém meg kivételesen átütötte szemből
A hétvége amúgy is jól sikerült, 2 Bilotte medált (5 különböző critical találat mellett éld túl, és legyen killed) is kaptam a VK-val, plusz a Pantherrel is egyre jobban megy, a hét végére meg ha beváltom az összes Free Xp-t a VK-ról (kb. 50k), akkor ki tudom maxolni a Panthert.
Elküldve: 2011. 02. 28. 10:37
Kimaxolt Párduc nagyon kellemes járgány, ha nem csupa IX-es és X-es szintű vasak közé dob be a játék.

Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.
Elküldve: 2011. 02. 28. 10:49
Idézet: Sendrov - Dátum: 2011. 02. 28. 10:37
Kimaxolt Párduc nagyon kellemes járgány, ha nem csupa IX-es és X-es szintű vasak közé dob be a játék.
Engem most 2szer is top tanknak pakolt be. Öröm volt az első motorfejlesztéssel, és az alap löveggel... gyakorlatilag nehéz tankot kellett játszanom, annyira lassú volt. De legalább az egyiknél a szembejövő Királytigrisnek megszerezem a Steel Wall medált, a leadott 15 HE lövésemmel
Elküldve: 2011. 02. 28. 10:59
Idézet: f_you - Dátum: 2011. 02. 28. 02:42
ITT egy nagyon jó leírás az álcázási rendszer működéséről.
Danke.
Közben megvettem T1E2-t (vagy mi) egy kört mentem csak vele, de egyelőre lassú és gyenge, de van 600 HP-ja és jó nagy csúzlikat lehet rá venni
Free xp konvertálás elég drága most azért 3-4K 100-150 goldba is kerül, ami elég húzós... eddig goldból mindig premiumot vettem, a maradékot meg konverzióra használtam, viszont így a legénység nem éri el a 80%-ot... valamit valamiért.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2011. 02. 28. 13:18
ja igen, ezt akartam még kérdezni, hogy HE-t mi ellen érdemes használni? Mindig viszek magammal 10 db-ot, de ált minden tankról lepattan/hatástalan.
Elküldve: 2011. 02. 28. 14:08
Idézet: Nevl - Dátum: 2011. 02. 28. 13:18
ja igen, ezt akartam még kérdezni, hogy HE-t mi ellen érdemes használni? Mindig viszek magammal 10 db-ot, de ált minden tankról lepattan/hatástalan.
Kis kaliberű lövegeknél nem nagyon hatásos, de nekem olyan 75mm-estől kezdve volt már használható.
Akkor jön jól, ha olyan tankkal kerülsz szembe, akinek a páncélját nem üti át a normál AP lövedéked.
Ilyenkor HE-vel lehet pár százalékokat sebezni rajta, plusz jobb esetben egy-két critical-t is bevisz.
Sokat nem fogsz rajta sebezni, de kilőheted a legénységet/részegységeket, így tudod hátráltatni egy ideig, és egy kis plusz XP-t/pénzt begyűjteni a sebzésért, mielőtt kilő
Ha meg olyan az ellenfél, és nem nézi, hogy alig sebzed, akkor bemászik fedezékbe, így kihúzhatod a segítség megérkeztéig.
Elküldve: 2011. 02. 28. 14:20
Hát segítség az ritkán jön
Néhány pályán már egész jó helyeket találtam, de mediummal gyakran nem értem mi is lenne az optimális funkció.
M2 pl támadásra és snipingra egész jó, messzire el lehet lőni vele, ha nem 10 KV meg PZIV közé rak be (volt rá nem is 1 példa) akkor elöl szoktam befejezni a csatákat. M3 mind támadásra, mind védekezésre elég használhatatlan, lassan forog, mivel nagy tierekben vagy még a light tankokat se tudod kilőni egyből, snipingra se jó a fix löveg és a borzasztó lassúság miatt.
M2 pl támadásra és snipingra egész jó, messzire el lehet lőni vele, ha nem 10 KV meg PZIV közé rak be (volt rá nem is 1 példa) akkor elöl szoktam befejezni a csatákat. M3 mind támadásra, mind védekezésre elég használhatatlan, lassan forog, mivel nagy tierekben vagy még a light tankokat se tudod kilőni egyből, snipingra se jó a fix löveg és a borzasztó lassúság miatt.
Elküldve: 2011. 02. 28. 14:37
Idézet: Myrsky - Dátum: 2011. 02. 28. 15:08
..sokat nem fogsz rajta sebezni, de kilőheted a legénységet/részegységeket,
Ezzel picit vitatkoznék.
Szerintem ugyanis ha a HE lőszer nem üti át a páncélzatot, akkor a legénységet sem sebzi.
A HE lőszernek pedig igen kicsi az átütőereje, de nagy a repeszhatása (sebzése).
Elsősorban a nyitott küzdőterű vékony páncélzatú harcjárművek ellen hatásos. Pl. artyk és alap TD-k.
Esetleg nagy tankok lánctalpa ellen, vagy rommá lőtt ellenfélnek kegyelemdöfésként.
Sokan dicsérték már ezt a lőszert, de nekem általános célra nem vált be.
Szinte kizárólag AP lőszert használok. Valahogy jobban bevált. Át is üt, sebez is.
Kritikus helyzetben pedig jobban szeretem átütni az ellenfél páncélzatát.

Elküldve: 2011. 02. 28. 15:03
Idézet: Nevl - Dátum: 2011. 02. 28. 15:20
..de mediummal gyakran nem értem mi is lenne az optimális funkció.
Az a gond, hogy a medium tank is nagyban függ a többiektől.
Én próbálok a zömmel tartani, óvatosan felderíteni a nagyok előtt és fedezékben bevárni őket, ha túlerőbe ütközöm.
Hasznos tűztámogatást is lehet adni a saját nehéz tankoknak, pl. lelövöd az ellenfél nehéz tank lánctalpát.
Ha kicsit szétszóródik az ellenfél és legalább még 1 közepes tank csatlakozik hozzád, akkor érdemes kerülővel arty-ra vadászni.
Én a közepesekkel gyakran végzek tűzoltó munkát is. Oda rohanok velük, ahol gáz van, illetve próbálom hátba kapni az ellenséget, vagy visszarohanni zászlót védeni, ezzel is segítve a saját nehéz tankokat.
Amit mindenféleképp kerülj közepessel:
Ne állj meg nyílt, fedezék nélküli terepen lövészkedni.
Ne állj le 1:1-ben nehéz harckocsival párbajozni (T-44, T23, és Párduc felett akár már ez is megoldható)
Ne rohanj előre egyedül!
Én nagyjából így szoktam közepesekkel játszani...de általános szabály nem igazán van...minden mindig a körülményektől függ.
Pont ez a jó ebben a játékban.

Elküldve: 2011. 02. 28. 15:15
Idézet: Sendrov - Dátum: 2011. 02. 28. 14:37
Ezzel picit vitatkoznék.
Hivatalos fórumon olvastam, méghozzá Overlord írta:
http://forum.worldof...post__p__336521
Amúgy kb ezt tapasztaltam, amikor egy nagyobb tank eltalált, valószínűleg HE lőszerrel, és egyszerre esett ki 2/3 főegység/legénység. Bár ez lehetett attól is, hogy egy pár másodpercre kigyulladt a tankom.
A medium leírással egyetértek, kb. ezt a taktikát követem én is, az elején a halálozási arányom/eredménytelenség kikényszerítette
Az egyedüli harc kb 90%-ban a biztos halál, de amikor senki nem marad védeni az egyik oldalt + az artykat, akkor be szoktam vállalni. Legutóbb ennek az eredménye 5 kill: 2*A20, Sherman, T34-85, SU85, mondjuk az A20-akkal nem foglalkoztam, nem tudtak sebezni, a Shermannak is alap lövege lehetett, mert kb. minden 4. lövése ütött csak át, de ez tényleg a nagyon ritka kivétel. A legtöbbször inkább szembejön 1-2 heavy, és vége a dalnak
Elküldve: 2011. 02. 28. 15:16
igen, erősen helyzetfüggő, néha elkap az ihlet és 5-6 killt is összehozok, de azért lássuk be ez 10-ből 1 max
Elég ritkán jönnek veled a társak és ha jönnek is hülyeségeket csinálnak (pl lejtőn felfele megpróbálja legyőzni a tetőn félig fedezékben álló ellenfelet... stb.)
Elküldve: 2011. 02. 28. 15:34
Idézet: Myrsky - Dátum: 2011. 02. 28. 16:15
Ok, köszi, olvasom.
Ebből az 1. pont az én állításomat támasztja alá:
AP lőszerhez hasonlóan sebzi a legénységet és a belső modulokat, ha átüti a páncélzatot.
A HE-nek azonban csekély az átütése, tehát közvetlen módon nem sebzi a legénységet.
A 2. pontot második felét azonban nem igazán értem... mi is van akkor? 45°-nál?
Meg ezt a hőhullám dolgot sem igazán értem... csak azt, hogy károsítja a legénységet.
Ez alatt a kigyulladt járművet kell érteni?
Mert ha ez azt jelenti, hogy a jármű belseje kigyulladhat, ha 45°-nál meredekebb páncélrészen robban fel a HE lövedék, akkor ez megmagyarázná, hogy miért gyulladt ki olyan gyakran Warton szögletes Tigris I-ese.
Szerkesztette: Sendrov 2011. 02. 28. 15:40 -kor

Elküldve: 2011. 02. 28. 16:40
Jaja, ha átüti, akkor sima ügy, ugyanaz mint a sima AP, csak ad valami bónusz sebzést a belső robbanás miatt.
Az a 45° az olvasatomban nem a páncélra utal, hanem hogy a találati helyen, illetve ahol a robbanási hullám valami gyenge pontot ér el a páncélzaton (nyílás, korábbi átütés, részegység), akkor azon keresztül egy 45°-os kúp alakú hullám formájában próbál átütni. Ez viszont nem veszi figyelembe a páncél döntését, mivel a robbanáshullámból indul ki, így mindig merőleges lesz a páncélfelületre. Ez magyarázná, hogy miért sikerült sebeznem/critical-t ütnöm olyan helyeken, ahol a sima AP lövedék nem ment át (pl.: Object704-es/IS3+ szemből), HE lövedékkel.
A jármű kigyulladását ez maximum annyiban segíti elő, hogy a Tigrisnek rosszabb helyen van a motor szellőzője, így azt könnyebben átütik.
Az a 45° az olvasatomban nem a páncélra utal, hanem hogy a találati helyen, illetve ahol a robbanási hullám valami gyenge pontot ér el a páncélzaton (nyílás, korábbi átütés, részegység), akkor azon keresztül egy 45°-os kúp alakú hullám formájában próbál átütni. Ez viszont nem veszi figyelembe a páncél döntését, mivel a robbanáshullámból indul ki, így mindig merőleges lesz a páncélfelületre. Ez magyarázná, hogy miért sikerült sebeznem/critical-t ütnöm olyan helyeken, ahol a sima AP lövedék nem ment át (pl.: Object704-es/IS3+ szemből), HE lövedékkel.
A jármű kigyulladását ez maximum annyiban segíti elő, hogy a Tigrisnek rosszabb helyen van a motor szellőzője, így azt könnyebben átütik.
Szerkesztette: Myrsky 2011. 02. 28. 16:48 -kor
Elküldve: 2011. 02. 28. 16:57
Ha lebeszéljük, akkor kísérletezhetünk ezzel egy pár gyakorló csatában.
Anno én sem értettem a HE lényegét, de mostanában már olyan 2/3AP, 1/3HE lövedékkel megyek bele a csatákba.
Legutóbb pont egy Ferdit lőttem ki (30%-os volt), HE lövedékekkel szemből, mivel a sima AP át sem ütötte. A HE meg 4-6%-ot sebzett mindig lövésenként, meg is kaptam a végén a sniper-t
A kilőtt csapattársak is írták, hogy inkább HE-vel lőjem. Az mondjuk hozzá tartozik, hogy nekem meg mákom volt, és neki csak az alap lövege volt, így az vagy lepattogott a Pantheremről, vagy csak kicsiket sebzett.
Anno én sem értettem a HE lényegét, de mostanában már olyan 2/3AP, 1/3HE lövedékkel megyek bele a csatákba.
Legutóbb pont egy Ferdit lőttem ki (30%-os volt), HE lövedékekkel szemből, mivel a sima AP át sem ütötte. A HE meg 4-6%-ot sebzett mindig lövésenként, meg is kaptam a végén a sniper-t
A kilőtt csapattársak is írták, hogy inkább HE-vel lőjem. Az mondjuk hozzá tartozik, hogy nekem meg mákom volt, és neki csak az alap lövege volt, így az vagy lepattogott a Pantheremről, vagy csak kicsiket sebzett.
Szerkesztette: Myrsky 2011. 02. 28. 16:58 -kor
Elküldve: 2011. 02. 28. 18:25
Idézet: Myrsky - Dátum: 2011. 02. 28. 17:57
Ha lebeszéljük, akkor kísérletezhetünk ezzel egy pár gyakorló csatában.
Hm...érdekes.
Köszi az infót.
Tesztben benne vagyok.
A játékban már tegnap felvettelek az ismerősök közé. De én inkább csak esete érek rá.

Elküldve: 2011. 02. 28. 19:29
Pl. Jagdpanther legjobb lövegénél én pl. általában inkább HE-vel lőttem mint AP-vel ugyanis berakott IS7-esek ellen és azokat nem lehet AP-val lőni, a HE viszont 4%-ot azért csak leaprított róla.
Igazából a HE a két véglet esetében alkalmazandó, azaz nagy gyenge páncélzatú járművek (artillery és alacsony tierű egyéb járművek) vagy az erős páncélzatú magas tierű ellenségek. Pl. egy Leopardra nem pazarlok AP-t mert az AP drágább mint a HE. Minden egyéb esetben inkább az AP a nyerő.
Igazából a HE a két véglet esetében alkalmazandó, azaz nagy gyenge páncélzatú járművek (artillery és alacsony tierű egyéb járművek) vagy az erős páncélzatú magas tierű ellenségek. Pl. egy Leopardra nem pazarlok AP-t mert az AP drágább mint a HE. Minden egyéb esetben inkább az AP a nyerő.
Elküldve: 2011. 03. 01. 02:22
Idézet: Sendrov - Dátum: 2011. 02. 28. 18:25
Hm...érdekes.
Köszi az infót.
Tesztben benne vagyok.
A játékban már tegnap felvettelek az ismerősök közé. De én inkább csak esete érek rá.
Köszi az infót.
Tesztben benne vagyok.
Nekem is inkább az esték a megfelelőek, vagy a hétvégék, de az mindig kérdéses mikor, bár a héten nem tudom hogyan leszek itthon - lásd, most is hajnali 2-kor írok, egy kis sörözés után, természetesen munka közben... de most tényleg... éles szerverre telepítés mikor máskor, ha nem hajnalban... ehhh
Viszont ha a többiek is csatlakoznának a fórumról, akkor szervezhetünk egy kis össznépi lövöldözést, csak hogy jobb legyen a móka, plusz nagyobb legyen az összehasonlítási alap

Súgó
A téma zárva.