HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#361 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 07. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 04. 07. 17:53

Wizard, grat a tvhez! Ugye, mondtam en ezt mar a forumon, nem olyan hudebaszottnagy az az 50. A mi 52-esunk sem olyan amire azt mondanam, ennel nagyobb nem kene. 60. Vagy 65. Siman bevallalnam ha lenne ra penzem :)

én sose féltem a nagytól :)
először gondolkoztam, hogy hálóba lehet elég kisebb is, de nem bántam meg :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#362 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 06:28

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 04. 07. 13:41

Ha ott a TV akkor persze, de ha még csak venni akar, főleg ha ez szükséges neki, akkor inkább manual

Igaz :cool:

#363 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 06:30

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 04. 07. 14:40

Overkill, első próbára bármilyen csumpi 200 Ft-os rca madzag megteszi

:up:

Azert is irtam, mert nem gondoltam, hogy nincs otthon neki ilyen.
En mindig talalok valahol a lakasban a mai napig is, a legocskabb vacaktol a tobb ezer forintos, aranyozott, arnyekolt szupercsodaig mindenfelet, pedig mar vagy 6 eve nem hasznalok ilyesmit :Đ

#364 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 07:50

tegnap állítgattam tv-t, energiatakarékos lófasz kikapcs, mert tök elbassza kontrasztot :) szóval inkább 200w környéke a fogyasztás. de majd megmérek egy konkrét időszakot.
eddig nem zavart, gondoltam bejáratásnál nem árt ha kicsit kisebb a kontraszt, nehogy beégjen vmi. első 20 órán túl van, persze a 100-500 órás bejáratástól még távol van...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#365 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 19:01

Ez plazma?? Vagy mifele beegesrol beszelsz? En a plazmat mozi bealitassal, a ledet meg normalon hasznalom.

#366 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 19:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 04. 08. 20:01

Ez plazma?? Vagy mifele beegesrol beszelsz? En a plazmat mozi bealitassal, a ledet meg normalon hasznalom.

persze hogy plazma, nem kell lcd :)

#367 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 09. 06:47

Jaaa,akkor jo. Csak mert olyan vekony a kepen hogy azt hittem ledes lcd.

#368 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 09. 07:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 04. 09. 07:47

Jaaa,akkor jo. Csak mert olyan vekony a kepen hogy azt hittem ledes lcd.

vékony is :)

#369 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 09. 07:25

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 04. 09. 10:12

vékony is :)

Igen, ezek az uj plazmak mar nagyon nem hasonlitanak a regi ormotlan 10 centi vastag modellekre. En is neztem, hogy a Samsung ujabb modelljei is jo 1-2 centivel vekonyabbak mint a mienk, pedig ez is eleg behatarolt. Mondjuk nekem nem olyan fontos, mert nem szereltem a falra (itt szamitana milyen vekony) hanem allvanyon all, ami amugy is mely. Biztos erdekes dolog falra szerelni, de sose akartam. Igy allvanyon sokkal mobilabb, ha esetleg mozditani kell, es hulyen nezne ki akkora res a tv es az allvany kozott, mert ugye valahova a blurayt is rakni kell :)

#370 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 14:27

Nah én is megnéztem most magamnak ezt az 52 PFL5605H Philipset. Mégse 55", gondoltam... :Đ :Đ
Amúgy ez is k* nagynak tűnt a boltban, de az olvasott teszthez képest meglepően jó volt.
A tesztben amit írtak: nagyon jó alap kontraszt (mindenféle hókuszpókusz nélkül), jó fogyasztás. 60-70W 52"-ra.
A színhelyessége viszont elvileg nem túl jó, betekintési szögek sem, médialejátszó sem.
Én betekintési szögben nem láttam gondot a boltban, a médialejátszó meg nem érint.
Egyéni tapasztalatok , Cellular?

Kezelésben, kényelmességben, stb...

#371 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 10:53

Sziasztok szakik.

Segítségeteket kérném egy eldöntendő kérdésben. A közelmúltban eldöntöttem, hogy vásárolok egy LED LCD tv-t és az LG 37le5300-as modelljére esett a választásom. Természetesen vannak jobb TV-k a piacon, de ennek egész jó az ár/érték aránya. A probléma mindössze annyi, hogy ahogy látom ez a típus már kifutóban van, így nem biztos hogy beszerezhető.
Tudtok ajánlani hasonló tudású TV-t.

Ami fontos:
- Mindenképpen LED-es
- Ha lehet egy jobbféle panel (S-IPS pl)
- 100Hz
- 37-40"-os méret

Amit így hirtelen találtam alternatívának a samsung UE40C500-es volt. Tudtok erről a TV-ről mondani vmit? Mennyire jók a kontrasztok és a betekintési szögek. Van esetleg egyéb Típus amit még megnézhetnék?
Elsősorban filmnézés + játékra lenne (PC + PS3) és nem lenne baj, ha a ~160e Ft-os kategóriába beleférne.

köszi.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#372 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 11:50

én csak egy 42-50"es plazmát ajánlanék :)

#373 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 13. 17:27

Nah én is megnéztem most magamnak ezt az 52 PFL5605H Philipset. Mégse 55", gondoltam... :Đ :Đ
Amúgy ez is k* nagynak tűnt a boltban, de az olvasott teszthez képest meglepően jó volt.
A tesztben amit írtak: nagyon jó alap kontraszt (mindenféle hókuszpókusz nélkül), jó fogyasztás. 60-70W 52"-ra.
A színhelyessége viszont elvileg nem túl jó, betekintési szögek sem, médialejátszó sem.
Én betekintési szögben nem láttam gondot a boltban, a médialejátszó meg nem érint.
Egyéni tapasztalatok , Cellular?

Kezelésben, kényelmességben, stb...

Kezeles: roppant kellemes menuje van, mindent egybol megtalaltam. A taviranyiton nincs sok gomb, letisztult, "cool" formaja van, nem az a hagyomanyos varazspalca. Sok beallitasi lehetoseg van mind kep mindpedig hangot illetoen. Van 6-8 elore beallitott hang es kep ekvalizer (mozi, jatek, normal, stb) de ez alap dolog.

Kenyelmesseg: ez alatt nem tudom mit kell erteni, de...en keveslem a 3 HDMI portot, jo lenne 4, de azert ez kibirhato. Elhelyezesuk szempontjabol jok, mert 1 az oldalan van, 2 pedig lefele nez, tehat ha vki falra rakja akkor nem gond a kabel mert nem kell eltorni, hogy a faltol elkanyarodjon. A dolog ami nagyon tetszik, hogy mindegyik HDMI porthoz lehet "tarsitani" eszkozt. Tehat mikor vmit bekotsz, mikor kivalasztod, hogy melyik portban van akkor beallithatod, hogy ezt a fomenuben valamilyen kivalaszthato eszkokent mutassa, ne csak HDMI1/2/3-nak pl. Szoval nekem pl a fomenuben a Game Console-t kivalasztva tudom, hogy az Xbox portjara valt at, a Media Player-nek pedig az Xtreamer-t hozza be.

A betekintesi szogrol annyit, hogy en teljesen normalisan nezek filmet rajta 135 (de lehet 150) fokban, masfel meterre. Nem erzek semmi torzulast, nem kell pont szembol nezni egyaltalan.

A szinhelyessegrol annyit, hogy en nem vagyok grafikus, nem szerkesztek se videot se fenykepet 10000x10000es felbontasban, ugyhogy egy fokos szinhomersekelt elterest nem erzek meg. Egy atlagos felhasznalo vagyok akinek fontos a kepminoseg, es ez a tv szamomra teljesen megfelel minden tekintetben. A kep szerintem nagyon, kifejezetten, szep elenk es kontrasztos.

#374 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 04. 14. 14:50

én csak egy 42-50"es plazmát ajánlanék :)

Jatekra plazmat inkabb ne. Lehet azt allitjak a gyartok, hogy beeges ma mar nincs, de megrizikoznal egy 160-200e forintos vasarlast csak azert mert "ok azt mondtak"?

#375 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 04. 14. 18:33

Jatekra plazmat inkabb ne. Lehet azt allitjak a gyartok, hogy beeges ma mar nincs, de megrizikoznal egy 160-200e forintos vasarlast csak azert mert "ok azt mondtak"?

Én biztos nem :)
Az az igazság, hogy azért is inkább LCD mert pont arra amire nekem kell 10-ből 9 helyen az LCD-t javasolták. Nomeg a fogyasztás sem egy utolsó dolog, bár manapság talán már a plazmák is jók ebben.

Szerkesztette: lordrolee 2011. 04. 14. 18:13 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#376 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 07:01

Üzenet megtekintéseIdézet: lordrolee - Dátum: 2011. 04. 14. 19:12

Én biztos nem :)
Az az igazság, hogy azért is inkább LCD mert pont arra amire nekem kell 10-ből 9 helyen az LCD-t javasolták. Nomeg a fogyasztás sem egy utolsó dolog, bár manapság talán már a plazmák is jók ebben.

Az OK, hogy LCD, de miért LED? Ebben az árkategóriában edge-led TV-t kapsz foltos képpel. Led-esben is nehéz kifogni olyat, ami lényegesen kevesebbet fogyaszt, 1-2 modellnél speciálisan, pl. épp most néztem a Philips 5605-ösöket nagyobb méretben.
CCFL-lel jobb lesz a képminőség és a fogyasztás is max 10-15W-tal lesz több. (40" kb. 65-85W CCFL-lel)
Szerintem inkább LG 42LD650, Samsung 40C650. Ezek 145k körül vannak, jobb a képük és nagyobbak is. (42LE5300 már 170k körül lenne)
A 100Hz ok, a paneltől meg nem kell félni, ezekbe a TV-kbe xVA (Samsung) vagy IPS (LG) paneleket tesznek. Samsungnál van kétféle xVA, saját és egy kicsit rosszabb, de az sem vészes annyira.

Szerkesztette: vipi 2011. 04. 15. 07:03 -kor

#377 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 08:23

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 15. 08:01

Az OK, hogy LCD, de miért LED? Ebben az árkategóriában edge-led TV-t kapsz foltos képpel. Led-esben is nehéz kifogni olyat, ami lényegesen kevesebbet fogyaszt, 1-2 modellnél speciálisan, pl. épp most néztem a Philips 5605-ösöket nagyobb méretben.
CCFL-lel jobb lesz a képminőség és a fogyasztás is max 10-15W-tal lesz több. (40" kb. 65-85W CCFL-lel)
Szerintem inkább LG 42LD650, Samsung 40C650. Ezek 145k körül vannak, jobb a képük és nagyobbak is. (42LE5300 már 170k körül lenne)
A 100Hz ok, a paneltől meg nem kell félni, ezekbe a TV-kbe xVA (Samsung) vagy IPS (LG) paneleket tesznek. Samsungnál van kétféle xVA, saját és egy kicsit rosszabb, de az sem vészes annyira.

Jó érv, pont tegnap gondolkoztam rajta, hogy kell-e nékem az edge led. Mondjuk konkrét fogyasztást nem néztem, de ez a 10-15W különbség abszolút nem vészes. Ma meg is nézem az általad említett modelleket. Láttam, hogy LG-t és Samu-t ajánlottál. Sony véletlenül maradt ki, vagy abból még ccfl-ből sincs ebben ez árkategóriában, vagy szimplán fos a képe? :D
Kép

Xfire profil

LordRolee

#378 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: lordrolee - Dátum: 2011. 04. 15. 09:23

Jó érv, pont tegnap gondolkoztam rajta, hogy kell-e nékem az edge led. Mondjuk konkrét fogyasztást nem néztem, de ez a 10-15W különbség abszolút nem vészes. Ma meg is nézem az általad említett modelleket. Láttam, hogy LG-t és Samu-t ajánlottál. Sony véletlenül maradt ki, vagy abból még ccfl-ből sincs ebben ez árkategóriában, vagy szimplán fos a képe? :D

A Sony ár/értékre rosszabb, mint a másik kettő. Amúgy jó az is, de szvsz nem jobb.
Edge lednél ami tesztet átolvastam (elég sokat) ez a 10-15W az átlag, amit nyerni lehet. Van 1-2 kivételes eset, pl amit fent írtam, én nagyobb méretben nézelődtem 52"-55". Ott CCFL-t olyan 100-120W körül találtam, LED-est 90-100 körül, amíg meg nem találtam a Philips 5605-öt, amire tesztben 60-70W-os értéket írtak. Egyébként még ez sem az a kategória, ami miatt megérné a plussz pénzt, de kb. ugyanannyiért láttam, mint az 55-ös CCFL-es Samsungot. Szóval ez elég extra esetnek tűnik. A átlag a kis fogyasztáskülönbség, árcédulában pedig a +40-60e, amit már nem ér meg.

Ja és az említett Philips backlit led-es, szóval "véletlenül" a képe is rendben van így a CCFL ársávhoz képest.. :)

#379 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 04. 14. 18:32

Kezeles: roppant kellemes menuje van, mindent egybol megtalaltam. A taviranyiton nincs sok gomb, letisztult, "cool" formaja van, nem az a hagyomanyos varazspalca. Sok beallitasi lehetoseg van mind kep mindpedig hangot illetoen. Van 6-8 elore beallitott hang es kep ekvalizer (mozi, jatek, normal, stb) de ez alap dolog.

Kenyelmesseg: ez alatt nem tudom mit kell erteni, de...en keveslem a 3 HDMI portot, jo lenne 4, de azert ez kibirhato. Elhelyezesuk szempontjabol jok, mert 1 az oldalan van, 2 pedig lefele nez, tehat ha vki falra rakja akkor nem gond a kabel mert nem kell eltorni, hogy a faltol elkanyarodjon. A dolog ami nagyon tetszik, hogy mindegyik HDMI porthoz lehet "tarsitani" eszkozt. Tehat mikor vmit bekotsz, mikor kivalasztod, hogy melyik portban van akkor beallithatod, hogy ezt a fomenuben valamilyen kivalaszthato eszkokent mutassa, ne csak HDMI1/2/3-nak pl. Szoval nekem pl a fomenuben a Game Console-t kivalasztva tudom, hogy az Xbox portjara valt at, a Media Player-nek pedig az Xtreamer-t hozza be.

A betekintesi szogrol annyit, hogy en teljesen normalisan nezek filmet rajta 135 (de lehet 150) fokban, masfel meterre. Nem erzek semmi torzulast, nem kell pont szembol nezni egyaltalan.

A szinhelyessegrol annyit, hogy en nem vagyok grafikus, nem szerkesztek se videot se fenykepet 10000x10000es felbontasban, ugyhogy egy fokos szinhomersekelt elterest nem erzek meg. Egy atlagos felhasznalo vagyok akinek fontos a kepminoseg, es ez a tv szamomra teljesen megfelel minden tekintetben. A kep szerintem nagyon, kifejezetten, szep elenk es kontrasztos.

Köszi.

A színhűségnél elég rossz pontokat kapott pedig, ahogy a betekintési szögnél is, de én is úgy vagyok vele, ahogy írtad: előbbi nem hiszem, hogy nagyon zavarna, utóbbit meg megnéztem boltban és én sem éreztem gáznak. Azóta utánanéztem más teszteknek is, a kinézett Samsungokra, LG-kre is ugyanolyan gázosnak írták a betekintési szöget... szóval lehet, hogy ez egy általános mérce és amúgy meg úgysem kapni jobbat. :)

A portok elnevezése más TV-n is megvan. Ami még részletesen érdekelt, hogy milyen nagyítások vannak és lehet-e auto nagyítást (scarton bekötött boxról hol 16:9 kép megy, amit abban is szeretnék nézni, hol 4:3, amit pedig torzításmentesen nagyítva, mindezt pedig manuális képméret nyomkodás nélkül) használni, ill. van-e 1:1 pixel mapping PC módon kívül is (tehát bármilyen más módban, ahol aktív a 100Hz, Motion Plus meg minden vacak...), de ezt a ph-n már megválaszolták, elvileg tudja mindet.

Kényelmes használaton bármit értettem, ami nem az. Pl. a fenti, ha kézzel kellene képarányt állítgatni, vagy egy adott, sűrűn használatos funkció mondjuk több menüponton keresztül érhető el, stb...
Igazából tetszik a TV, főleg a nagy alap kontrasztja, kifejezetten szép képe van a bolti alapján... amivel még nem barátkoztam meg, hogy Philips (eddig bármi amit Philipsből láttam elromlott záros időn belül :( ), plussz, hogy ebben az árban 55C650 is van, ami pl. PVR-t is tud, ha kell, jobb médilejátszó, ha mégis szükségem lenne rá... meg a Samsung kezelése, használhatósága, kényelmi funkcióit jobban ismerem. :)
Philipsnél meg előny a jobb kontraszt, backlit led, jobb fogyasztás, és végül is nem olvastam róla nagyon rosszat. :)

Még megnézek egy LG 47LD750-et is, kíváncsi vagyok ott is annyira szürkül-e oldalról, mint az olcsó LD450. Ha nem akkor az is képbe kerül.

#380 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 17:24

De az jelentosen kisebb,csak 47.
Auto nagyitas van. Asszem osszesen 5 fele beallitas van. Auto, tizenhatkilenc,negyharom,nagyitott,es modositatlan (unscaled). En a legutobbit hazznalom,minden kepet ugy jelenit meg ahogy kell,sose ereztem szukseget allitani mert a tobbi vhogy nem kedvemre valo.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.