HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#401 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 20. 08:36

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 04. 19. 08:51

jah, nem is tudom mire gondol.
mondjuk ha a menüben matatok, akkor néha pár pixellel odébbtolja az egészet, így a menü nem (kevésbé) éghet be.

Olyasmi rémlik plazmáknál, hogy tologatják a képet ide-oda 1-2 pixellel. Ezzel némileg csökkentve a beégést, bár szvsz ez inkább marketing, nem hiszem, hogy 1-2 pixellel való eltolás olyan sokat segít.

#402 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 09:01

Itt olvastam, hogy van benne ISM (beégés elleni védelem), ha valakinek már van LG 50PK350, vagy 550-es tv-je, irja már le, hogy hogyan működik, és ér-e valamit ez a szolgáltatás.
Köszönöm.

Szerkesztette: fanatik 2011. 04. 20. 09:01 -kor

#403 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 10:18

Üzenet megtekintéseIdézet: fanatik - Dátum: 2011. 04. 20. 10:01

Itt olvastam, hogy van benne ISM (beégés elleni védelem), ha valakinek már van LG 50PK350, vagy 550-es tv-je, irja már le, hogy hogyan működik, és ér-e valamit ez a szolgáltatás.
Köszönöm.

nekem 50PK550 van, nem találkoztam semmi kapcsolható, vagy szemmel látható beégés elleni védelemmel.
(egyedül annyi, hogy a menüket mozgatja, de szerintem minimális az az idő, amíg menüben turkál valaki)

szerk.: rákerestem, elvileg valami menüből kapcsolható cucc lenne, de én nem láttam ilyesmit a menüben sehol.
arra jó, ha már van valami IR akkor kimossa, de beégést eltüntetni nem fog, és a hülyeség ellen sem véd.

Szerkesztette: WiZARD 2011. 04. 20. 10:23 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#404 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 11:03

na megkerestem leírásban, ha hazaérek este megnézem mit tud ez az ism...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#405 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 17. 12:38

A plazma fétist meg egyszerűen nem értem. Ha besz*rok se látok olyan képminőség különbséget az LCD rovására manapság, ami miatt ennyire egyértelmű lenne a döntés...

Én meg az LCD fétist nem értem. Manapság pedig már nincs _olyan_ képminőség különbség.

Idézet

Talán az sem véletlen, hogy a gyártók sem a plazmákat erőltetik hosszú évek óta...

Nem, üzleti döntés.
Tudod, a gyártók a Beta-t se erőltették egy idő után, mert a nép a fos VHS-t vette, a Beta meg jó volt a stúdióba.

Idézet

Plazmánál traling, ghosting, beégés akkor is ott van, ha figyelsz, ha nem. Mondjuk nem tudom mit figyelsz rajta... azt, ahogy beég játék közben a HUD?

Beégés ember, beégés, ugyanmár. Jópár éves (3 legalább van van) akkor kb. belépű szintű plazmám van, volt beégés, amikor néztem valamit felvételről, bealudtam rajta és a végén bejött a menü, és várt rám. Én meg aludtam, felkeltem másnap délben, aztán TV-re kapcsolva nagyon halványan látszott, de pár óra múlva már nem. És nem volt zavaró, csak ha kifejezetten figyeltem. És 6-8-10 órán keresztül volt rajta úgyanaz a kép.
Nem mellesleg láttam beégett képet TFT monitoron is, kettőn. Napi 24h-ban ment rajtuk az SAP.

Idézet

Fogyasztásban meg tényleg javultak... már nem 4x annyit esznek mint az LCD-k, hanem csak 2-3x annyit. :Đ

Persze, mert az LCD-k meg egyenesen termelik az áramot.
Ezeket a 50 W-okat ugyanúgy nem szabad elhinni, mint a plazmára írt 600 W-ot. Volt cikk a fogyasztásról a hwsw-n is, linkeltem is, idéztem is, nem fogom megint. A tesztben az jött ki, hogy anyagtól függően hol ez eszik többet, hol az.

Valszeg átlagosan valamennyivel kevesebbet eszik az LCD, főleg ha LED-es, nomeg mostanában gőzerővel fejlesztik az LCD-t, míg a plazmába szerintem töredékét fektetik, szóval valszeg jobban javul az LCD fogyasztása, de szerintem a 2-3x különbség bőven túlzás.

#406 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 21:24

na megnéztem LG féle ISM névű beégés védelmet.
van 4 állása: normal - szerintem nem csinál semmit
orbit - elcsúsztatja képet pár pixellel pár percenként vmerre. értelmét nem látom, és zavaró imho.
és van 2 ami "mosásra" való, egyikkel fix fehér/szürke kép, másikkal színes kockák, hogy a beégést kiszedje...

#407 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 08:14

Nos, tegnap megvettem az említett LG42LD650-es TV-t. Mivel egyelőre csak analóg t-home adások vannak, ezt inkább nem is kommentálom :D. A Full-hd anyagok gyönyörűek (néhány sample MKV-t játszottam le USB-ről), csak a TV sajnos nem tud DTS hangsávos fájlokat lejátszani, de ezt talán minden LG-nél így van a beépített médialejátszóval.
Ha lekapcsolok minden fényforrást a szobában, akkor a fekete inkább egy nagyon sötét szürkére hasonlít, de filmnézés közben nem zavaró (tegnap a House-t már azon néztem :) ). 50-60 közöttire tettem a háttérvilágítást, ami még most reggel is tökéletesen elég volt.

Reggel csináltam egy gyors input lag tesztet (progit innen szedtem: http://tft.vanity.dk/ ) és játégkép/pc profillal, ahol ugye a mindenféle képjavító cuccok (truemotion, dinamikus kontraszt stb) ki vannak kapcsolva konstans 40-50ms-ek mértem. Aztán néhány perc a Street Figther 3rd Strike-al a mame segítségével, viszont itt nem volt érezhető a fent mért érték.

Összességében eddig meg vagyok elégedve a TV-vel, de majd ha megjön a PS3, kíváncsi leszek, hogy az input lag mennyire zavaró vagy sem mondjuk Mortal Kombat vagy God of War közben.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#408 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 08:26

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 04. 20. 19:30

Én meg az LCD fétist nem értem. Manapság pedig már nincs _olyan_ képminőség különbség.

Nem, üzleti döntés.
Tudod, a gyártók a Beta-t se erőltették egy idő után, mert a nép a fos VHS-t vette, a Beta meg jó volt a stúdióba.

Beégés ember, beégés, ugyanmár. Jópár éves (3 legalább van van) akkor kb. belépű szintű plazmám van, volt beégés, amikor néztem valamit felvételről, bealudtam rajta és a végén bejött a menü, és várt rám. Én meg aludtam, felkeltem másnap délben, aztán TV-re kapcsolva nagyon halványan látszott, de pár óra múlva már nem. És nem volt zavaró, csak ha kifejezetten figyeltem. És 6-8-10 órán keresztül volt rajta úgyanaz a kép.
Nem mellesleg láttam beégett képet TFT monitoron is, kettőn. Napi 24h-ban ment rajtuk az SAP.

Persze, mert az LCD-k meg egyenesen termelik az áramot.
Ezeket a 50 W-okat ugyanúgy nem szabad elhinni, mint a plazmára írt 600 W-ot. Volt cikk a fogyasztásról a hwsw-n is, linkeltem is, idéztem is, nem fogom megint. A tesztben az jött ki, hogy anyagtól függően hol ez eszik többet, hol az.

Valszeg átlagosan valamennyivel kevesebbet eszik az LCD, főleg ha LED-es, nomeg mostanában gőzerővel fejlesztik az LCD-t, míg a plazmába szerintem töredékét fektetik, szóval valszeg jobban javul az LCD fogyasztása, de szerintem a 2-3x különbség bőven túlzás.

LCD fétis nincs amí] arról beszélünk, hogy a plazma mennyivel jobb képminőségre... ja, jobb egy kicsit, csak ez az előny lecsökkent, meg mondjuk van más tényező, amiben meg elmarad az LCD_től. Ennyi. Bár tv-ről van szó van akinek csak csak az számít, hogy egy hangyaf*sznyival feketébb fekete legyen csontsötét szobában is. :)

Beégést nem tudom honnan veszed, most is olvasni user tapasztalatokat, hogy ott marad a tv logó. Próbáljátok ki és számoljatok be róla mi marad ott 5-6 óra után.

Fogyasztás: Nem hiszem el a pzalma 600W-ját, egyedi tesztekre és saját mérésekre alapoztam. Ott vannak a tesztek és pl. Wizard mérése is. 40-50" körül a plazma 160-200W minden hitelesebb forrás szerint átlagban. Újabb LCD-k 40-42" körül tesztekből, saját mérésekből 55-80W között, tipikusan 60-65W környékén. Mivel 52-55"-t is nézegetek mostanában ott is szétnéztem. A Philips 54W-ját elírtam, az a 40-esre igaz, de az 52-es így is 80W körül maradhat kb. Nem ledesek ilyen méretben 110-130W kb. A 2x szorzó megvan a plazmánál alapból. Nem is értem ebbe hogy kötöttél bele, épp arról írtam én is, hogy nem a régi már az arány, amikor 300-400W-tal kellett számolni.

Remélem lordrolee is mér majd egyet fogyimérővel. :)

#409 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 08:44

Fogok majd, csak kell vennem egyet, nomeg most egy hétre lemegyek a térképről, de mindenképpen megnézem, hogy átlagos használat mellett mit mutat.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#410 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 23. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 04. 20. 22:24

na megnéztem LG féle ISM névű beégés védelmet.
van 4 állása: normal - szerintem nem csinál semmit
orbit - elcsúsztatja képet pár pixellel pár percenként vmerre. értelmét nem látom, és zavaró imho.
és van 2 ami "mosásra" való, egyikkel fix fehér/szürke kép, másikkal színes kockák, hogy a beégést kiszedje...

Köszi a beszámolót!

#411 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 23. 22:17

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 21. 09:26

Beégést nem tudom honnan veszed, most is olvasni user tapasztalatokat, hogy ott marad a tv logó. Próbáljátok ki és számoljatok be róla mi marad ott 5-6 óra után.

Semmi. Rokon egy régi projektoros baszán ott vannak alogók, de céges plazma/LCD cuccokon 24 órás megfejtések is vannak, annál elég sok idő kell, hogy valami látszódjon. SMS falas, vagy egyéb dolgokon régebben lazán beégett a kép, de ahhoz is sok év kellett. Majd kiderül, de újabban én csatorna logót hosszabb távon sem láttam beégni, valamint mindenféle kijelzőket szoktam nézegetni (pld. reptér, ott azért elég konstans dolgok vannak), ott sem látszik semmi. Van olyan TV-m, amin több hónapig egy konstans felirat volt, mozgás nélkül, azon sem látszik semmni.

Így lehet olvasni fórumokon, de sok mást is olvasni, egyelőre nem értem az aggódást.
Make love not Wor.

#412 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 23. 22:21

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 04. 20. 19:30

LCDből pld. a sajátom is így volt, beleégett először a háttérkép. Azt lecseréltem, 1 hét alatt eltűnt. Aztán egyik szoftverem keretei égtek be, ehhez mondjuk az kellett, hogy kb. fél éven keresztül ez az ablak volt rajt kitéve. Amikor befejeztem vele a melót, akkor pár nap alatt ez is eltűnt.

Jobban meggondolva tán hercules monitoron láttam utoljára olyan beégést, ami kikapcsolva is megmaradt, mai cuccoknál elég hamar eltűnt. Ha egyáltalán beégett.
Make love not Wor.

#413 Felhasználó inaktív   tina82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 24. 02:14

Sziasztok! Ha valaki tud, akkor légyszíves segítsetek.

Tv vásárlás előtt állok, kb. 150-190 000 Ft értékben. Elsősorban a samsung ue40c6000, illetve az ue40c5000, valamint az le40c650 néztem ki magamnak. Ezek körül nem tudok dönteni. A tv-el HD filmeket szeretnék nézni,meg persze divx is, valamint az invitv keresztül műsorokat nézni, ami állítólag digitális képet és hangot ad, de egyenlőre marad a sima digi tv.Valamint majd konzol játékra is szeretném használni (ps3 vagy xbox360) A televíziót számítógépemre is rászeretném csatlakoztatni.

A fent részemről kiválasztott termékeken túl, ha valakinek jobb ajánlata van (típus, márka) akkor azt is nyugodtan írja le! 190 ezernél többet sajnos nem tudok kiadni.

Amúgy nekem még az LG 42LE5300, valamint az LG 42LE5500 led tv-t ajánlották, mivel az ms ideje és az input lag-ja kevesebb a Samsungéknál.Nektek mi a véleményetek, melyik tv vel járnák jobban?

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

#414 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 24. 17:03

tina82: milyen távolságból akarod nézni?

#415 Felhasználó inaktív   tina82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 25. 08:19

maximum kb 3.5 méterről tudom nézni. Amúgy 20 m2 a helyiség ahol lenne. De tudom közelebb is állítani ha arról lenne szó. ha majd játszani szeretnék, ugye akkor meg közelebb kb. 1.5 -2 méter.

#416 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 25. 08:49

3.5 méterről 40" az nagyon kicsi, még az 50" se túl nagy, ha HD-t akarsz nézni.

#417 Felhasználó inaktív   tina82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 25. 15:28

de azok a tv közül melyeket felsoroltam, vagy te szted melyik tv lenne a legjobb ilyen körülmények között, mert szóba jöhet más márka is. Még beleférne az lg42le7500 led tv is, vagy a samsung ue40c6500 led tv. Amúgy azért írtam,h maximum az a távolság kivitelezhető, de közelebb is tudnám nézni, nem lenne probléma.

Szerkesztette: tina82 2011. 04. 25. 15:34 -kor

#418 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 25. 17:55

Szerintem Samsung 40C650, LG 42LD650-42LD750. Utána a LED-esek, de inkább a jobbak visszafelé. 7500, 6500.
Ha nagy az árkülönbség, akkor inkább az első 3 CCFL-esből választanék, mert az edge-ledeseknek nem sok előnyük van, egy minimálisan jobb fogyasztás, hátrányuk viszont van az egyenetlen megvilágítással és a drágább árcédulával.

#419 Felhasználó inaktív   tina82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 04. 25. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 25. 17:55

Szerintem Samsung 40C650, LG 42LD650-42LD750. Utána a LED-esek, de inkább a jobbak visszafelé. 7500, 6500.
Ha nagy az árkülönbség, akkor inkább az első 3 CCFL-esből választanék, mert az edge-ledeseknek nem sok előnyük van, egy minimálisan jobb fogyasztás, hátrányuk viszont van az egyenetlen megvilágítással és a drágább árcédulával.

Akkor a ledesek drágább és rosszabbak mint pl a samsung 40C650? Mert ha az árat nézzük, de pl a ledeseknek szebb a képe, akkor inkább led. Amúgy az input lag nem fog zavaró tényező lenni, mert állítólag a samsungoknak a legnagyobb, meg az ms idejük is.
Bocs ám, csak a pénzemből a lehető legjobbat akarom kihozni.

#420 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 25. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: tina82 - Dátum: 2011. 04. 25. 19:24

Akkor a ledesek drágább és rosszabbak mint pl a samsung 40C650? Mert ha az árat nézzük, de pl a ledeseknek szebb a képe, akkor inkább led. Amúgy az input lag nem fog zavaró tényező lenni, mert állítólag a samsungoknak a legnagyobb, meg az ms idejük is.
Bocs ám, csak a pénzemből a lehető legjobbat akarom kihozni.

Elég sok teszt és felhasználói jelzés alapján ezeknek a (edge-)ledes TV-knek a képén a megvilágítás nem egyenletes, így foltos a kép a régebbi, olcsóbb sima CCFL típusokkal szemben.
Input lagról nem tudok nyilatkozni, mert típusfüggő is, de nem hiszem, hogy a Samsungok rosszak lennének ebben. Legalábbis 1-2-3 éve nem voltak rosszak input lagban.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.