HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#341 Felhasználó inaktív   Pappi77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 05. 10:34

Sziasztok !

LG 50PZ250 erről a készülékről van valakinek tapasztalata ? Beégés mennyire problematikus, monitornak és tv-nek használnám. Másik esetleges versenyző egy 40"-os Samu C7000 lenne ...
Konfig : Asus P7P55D EVO, Intel Core I5 760 2.8GHz @ 3.79GHz, 4GB Geil Value 1333MHz DDR3 Ram, Plextor PX880 SA DVD író, Samsung HD103UJ 1TB, Samsung HD103SJ 1TB, WDC WD2500-AAJS 250gb, 2x Gigabyte GTX 460 1GB @ 850/1700/2003 MHz, XpertVision Geforce 8800GT physix, SB Titanium X-Fi Fatality, CoolerMaster Silent Pro 700W, CoolerMaster Hyper 212plus cooler, CoolerMaster HAF X.

#342 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 05. 17:29

:offtopic:

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy veszek egy Philips 42pfl5405H TV-t. Igen kedvező ára lett, az "E" boltban is 139.900 Ft. Ennyi pénz gyűlt össze, a méret a lényeg :) és sokan dicsérik.

A gond az, hogy nem igazán értünk a kábelezéshez, ezért leírnám, mik vannak, és adjatok tanácsot, mit, mivel kössünk össze.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Tehát:

1 db 5405H TV
1 db Philips FR984 házimozi rendszer (kb 8 éves és nincs rajta HDMI) de csúcs a hangja, és tökéletes.
1 db Panasonic DVD lejátszó,
1 db Philips 6 fejes videómagnó.

Analóg kábelTV Rubicom előfizetés.

A készülékek eddig is össze voltak (vannak) kötve, (egy 69 cm-es, 19 éves Nordmende TV-vel, ami az utolsókat rúgja) úgy, hogy tudunk felvenni a videóval, míg a DVD-ről vagy a TV-ből mást tudunk nézni, tehát a videómagnónak van saját tunere, TV bemenete, a kábelről, megosztva. eddig OK.

A gond a hang, hogy miképp tudjuk a TV hangját kivinni a házimozira, úgy, hogy minden műsornak (analóg TV jelnek) is legye hangja, mert valaki azt mondta, hogy az SP/DIF (koax) csak a digitális jelet továbbítja.
Szerintem átviszi minden adás hangját, de nem vagyok szakértő, csak "fogyasztó", jobbnak tartom megkérdezni, mint utána nyavalyogni.

A házimozi erősítőn van 2 db COAX IN, szerintem az tökéletes lenne, ha a DVD hang menne az egyikbe, a TV hang pedig a másikba a 5405-ön is van egy db KOAX kimenet.
A videómagno meg a VCR-IN-be.

És kész is van.

Jó lesz így?

Mire figyeljek?

Mit gondoltok, egy távirányító kezeli majd a 3 Philips készüléket? Jó lenne...

Köszi!
Asztalravissza!

#343 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 05. 18:48

Kiraly :)

#344 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 05. 19:57

na megvan az LG 50PK550
király, SD adás nem csúcs, de elviselhető, dunaHD/m1HD/m2HD elég szép. kábel mégszarabb.

hdmi kábelem persze nincs, illetve projektorhoz van beépítve. gondoltam hogy van itthon egy másik dvi-hdmi kábel meg átalakító. na a kábel megvan, átalakító nincs :(
de majd monitor helyett rádugom gépre :)

autóba alig fért be, qrvanagy a doboza.
apám feljött megnézni, ő is gondolkozik új tv-n. eddig azt mondta 60as nem kell, túlnagy, és 50es elég. most elbizonytalanodott :D

update: 720p sorozat mkv megy rajta usbről simán. yeahh :)

Szerkesztette: WiZARD 2011. 04. 05. 19:58 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#345 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 10:32

Fogyasztást tudsz mérni?
Érdekelne így első kézből és nem tesztekből, adatlapokból... :)

#346 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2011. 04. 05. 17:29

A gond a hang, hogy miképp tudjuk a TV hangját kivinni a házimozira, úgy, hogy minden műsornak (analóg TV jelnek) is legye hangja, mert valaki azt mondta, hogy az SP/DIF (koax) csak a digitális jelet továbbítja.

Az S/PDIF digitális jelet visz át, akár koax, akár optika, tehát maga a jel digitális, forrástól függetlenül. A kérdés az, hogy a TV kiadja-e S/PDIF-en a hangot, ennek a manual-ban kellene utána nézni szerintem.

#347 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 10:59

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 06. 11:32

Fogyasztást tudsz mérni?
Érdekelne így első kézből és nem tesztekből, adatlapokból... :)

néztem tegnap este :)
fényerőtől, tartalomtól függően 100-350 watt közötti értékeket láttam
jellemzően 150-200 körül

majd rendesen belőtt beállításokkal lesz érdekes, meg van benne vmi energiatakarékos cucc, és külső fényerőtől függően visszaveszi a fényerőt, de sok értelmét nem látom, be volt kapcsolva, úgy voltak ezek az értékek...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#348 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 04. 06. 11:58

Az S/PDIF digitális jelet visz át, akár koax, akár optika, tehát maga a jel digitális, forrástól függetlenül. A kérdés az, hogy a TV kiadja-e S/PDIF-en a hangot, ennek a manual-ban kellene utána nézni szerintem.

Jaja, de mivel a koaxot egy RCA-val ossze tudja dugni, szerintem gyorsabb kiprobalni, mint a manualt lapozgatni :cool:

#349 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 04. 06. 11:59

néztem tegnap este :)
fényerőtől, tartalomtól függően 100-350 watt közötti értékeket láttam
jellemzően 150-200 körül

majd rendesen belőtt beállításokkal lesz érdekes, meg van benne vmi energiatakarékos cucc, és külső fényerőtől függően visszaveszi a fényerőt, de sok értelmét nem látom, be volt kapcsolva, úgy voltak ezek az értékek...

Ezektől az auto fényerő állításoktól irtózom kicsit. :)
Ha majd beállítottad akkor jöhet egy átlag fogyi. :respect:

#350 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 06. 13:56

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 06. 14:49

Ha majd beállítottad akkor jöhet egy átlag fogyi. :respect:

nem tűnik túl érzékenynek, arra pont jó hogy azt kompenzálja valamennyire, ha felkapcsolok villanyt, vagy nappal van, vagy tök sötét. nem változtat 5 másodpercenként mindenféle árnyék miatt.

weblapján specifikációba 190 wattot írnak, reálisnak tűnik, talán minimálisan alacsonyabb is lehet...
standby-ra 1 watt alatti értéket írnak, fogyimérő nullát mutat.

Szerkesztette: WiZARD 2011. 04. 06. 13:58 -kor

#351 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 07:51

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 04. 06. 11:33

Jaja, de mivel a koaxot egy RCA-val ossze tudja dugni, szerintem gyorsabb kiprobalni, mint a manualt lapozgatni :cool:

Megnéztem, ~ egy ezres a kábel, és ha jön a TV, azonnal kipróbálom. Amúgy meg, az újabb TV-kel nincs is ilyen csatlakozó... a boltos nézett rám, mint borjú az új kapura, hogy ő összeszerelt már 1000 Tv-t, de ilyet még nem látott. :) Pedig van.

Utánanéztem a neten:

A "digitális koaxiális audió kimenet" az egy olyan dolog, ahol digitálisan két szál vezetéken adott (S/PDIF) kódolással megy mind az 5.1 csatorna hangja.

Ezek szerint csak egy duplán árnyékolt koax kábel kell, mint ez:

Sencor koax

A Receivernek van 2 db digitális koax audio bemenete. (meg egy ugyanilyen kimenete is)

És kész. :) Már csak a TV hiányzik.
Asztalravissza!

#352 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 09:44

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 06. 14:49

Automata, de a mai tévéken nem nyúl hozzá a beállításokhoz. Csak ha kifejezetten auto-ra teszed a beállítást és akkor sem zavaróan csinálja.

Üzenet megtekintéseIdézet: szkidéria ferrári - Dátum: 2011. 04. 06. 14:56

brumm-brumm

weblapján specifikációba 190 wattot írnak, reálisnak tűnik, talán minimálisan alacsonyabb is lehet...
standby-ra 1 watt alatti értéket írnak, fogyimérő nullát mutat.

Az akkor 190W, ha mindent csutára teszel rajta, fehér képet csutka beállításokon nézel és még bömbölteted is. A standby szokott lenni 1-2W, lehet a fogyimérőd nem tud rendesen mérni ilyen kicsi tartományban.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#353 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 04. 07. 10:44

Automata, de a mai tévéken nem nyúl hozzá a beállításokhoz. Csak ha kifejezetten auto-ra teszed a beállítást és akkor sem zavaróan csinálja.

Az akkor 190W, ha mindent csutára teszel rajta, fehér képet csutka beállításokon nézel és még bömbölteted is. A standby szokott lenni 1-2W, lehet a fogyimérőd nem tud rendesen mérni ilyen kicsi tartományban.

Szerintem a 190W az átlag kép és már fényerő beállítás után. Csutkán meg a 350W lehet...

#354 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 07. 11:10

Szerintem a 190W az átlag kép és már fényerő beállítás után. Csutkán meg a 350W lehet...

A 42"-os LG-nkre is ennyi van megadva, és csak akkor sikerült ennyi mérni, ha minden csumán volt és a kép is világos volt. 350-et biztosan nem eszik még egy 50"-os se.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#355 Felhasználó inaktív   Fdavid 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 07. 12:05

Sziasztok!

Tv vásárlás előt állok, helyszűke miatt csak 26" készülék jöhet szóba...

Kinéztem kettőt:

Philips 26PFL3405H
Samsung UE26C4000PWXXH

a tudásuk és az áruk is nagyjából azonos.
Kérdezem, hogy mik a tapasztalatok, melyik jobb minőségű?

Segítséget előre is köszi!

D.

#356 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 04. 07. 10:44

persze, csak ha az automata beállításon van, még jó hogy csak akkor :)

190w az átlag, bár úgy tűnik átlagban inkább 150 környéke lesz reális sötét szobában.
0wattal arra céloztam, hogy valószínűleg tényleg nem fogyaszt sokat, mert nem tudja mérni a mérő.

#357 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 04. 06. 11:33

Ha ott a TV akkor persze, de ha még csak venni akar, főleg ha ez szükséges neki, akkor inkább manual

#358 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 04. 07. 11:20

A 42"-os LG-nkre is ennyi van megadva, és csak akkor sikerült ennyi mérni, ha minden csumán volt és a kép is világos volt. 350-et biztosan nem eszik még egy 50"-os se.

Így értettem én is, hogy maxon. Ezt kérdezted nem? :)

#359 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2011. 04. 07. 07:51

A "digitális koaxiális audió kimenet" az egy olyan dolog, ahol digitálisan két szál vezetéken adott (S/PDIF) kódolással megy mind az 5.1 csatorna hangja.

Már a coax spdif, mert van optikai is, ott értelemszerűen 1 szálon :)

Idézet

Ezek szerint csak egy duplán árnyékolt koax kábel kell, mint ez:

Sencor koax

Overkill, első próbára bármilyen csumpi 200 Ft-os rca madzag megteszi

#360 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 07. 16:53

Wizard, grat a tvhez! Ugye, mondtam en ezt mar a forumon, nem olyan hudebaszottnagy az az 50. A mi 52-esunk sem olyan amire azt mondanam, ennel nagyobb nem kene. 60. Vagy 65. Siman bevallalnam ha lenne ra penzem :)

Szerkesztette: Cellular 2011. 04. 07. 16:53 -kor

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.