Idézet: Jakuza - Dátum: 2011. 05. 05. 15:11
Csak azert, mert nalam is alapon dobalta prime95 kozben, de en ugy gondolom, nem a VRM miatt van (legalabb is nalam) es nekem nem Asrock, hanem Giga lapom van.
1600as ramokat vettem es erdekes 1600as orajelen nalam siman reset volt, nem egyszer terheleskor meg alaporajelen is, ha raengedtem a lynxet vagy prime95-t.
Azonnal megszunt amikor 1333-as profillal hasznaltam, pedig kezzel minden idozitest en magam allitottam be 1600nal is a memoria gyari leirasa szerint.
Aztan erdekes modon, a tunningnal is ugyanazokat a hibakat produkalta meg az 1333-as rambeallitas mellett is (alapon mar nem).
Vegul az segitett, hogy a qpi/vtt feszt megemeltem az alap 0.950-rol 1.025-re.
Amugy ha esetleg BSOD van, azoknak a hibauzijeibol ralehet jonni neha, hogy mi a bibi.
0x124 = add/remove vcore or QPI/VTT voltage (usually Vcore, once it was QPI/VTT)
0x101 = add more vcore
0x50 = RAM timings/Frequency add DDR3 voltage or add QPI/VTT
0x1E = add more vcore
0x3B = add more vcore
0xD1 = add QPI/VTT voltage
“0x9C = QPI/VTT most likely, but increasing vcore has helped in some instances”
0X109 = add DDR3 voltage
0x0A = add QPI/VTT voltage
Igen, ugyanis auto beálítással adott vcore 1.38-at is néha ha kellett... mégis újraindult vagy BSOD volt mindig. Annyit tettem odaraktam egy hűtőt és máris megszünt.
Sőt a feszültséget is fixáltam 1.25-re... tehát VRM melegedés volt nálam szinte tuti.
Amugy ahogy arn is írja asrockon az eleve 1.051.
De már nincs kedvem most próbálgatni mire háklis. Ez most megy és kész...
Majd még ezt az AVX-et nyüstölöm kicsit, de ha el is száll nem biztos hogy változtatok bármin is.
Szerkesztette: ThomasS31 2011. 05. 05. 20:12 -kor

Súgó
A téma zárva.