Idézet: Jakuza - Dátum: 2011. 05. 07. 22:04
Mennyi a vdrop ? Nalam a GA p67a-ud3-b3-nal volt hogy 0.900V, amig rendesen be nem allitottam, most nincs 0.020V a drop.
Nem is volt veletlen amikor tulhajtottam es terhelest kapott a proci, hogy eldobta magat a gep hiszen 1.320V-rol 4.2-nel, leesett a feszultseg 1.240-re.
Ugy ertem el hogy minnel kisebb legyen a drop, hogy LLC-t bekapcsoltam es a dinamical vcore-t +0.050-re allitottam.
Arra azomban figyelni kell, hogy a LLC bekapcsolasanak hatasara altalaban a feszultseg megemelkedik olyan 0.020 Volttal.
Az uj beta Aidaval figyeltem terheles kozben (IntelBurn Test) a fesz ingadozasokat. Most igy a terhelesnel csak 0.018V pontosan az elteres, tehat nagyjabol stabilnak mondhato.
Szepen igy beallitottam 1.35x ertek korulire es 1.340 ala nem esik a feszultseg es a fagyas is megszunt teljesen.
ha fixre allitod szerintem sokkal kisebb

de azert nincs ertelme rola beszelni, mert a heavenben van, hogy 1von megy a proci (atlagban vmi 1.15v). nekem ugy tunik, mintha nem is a topertekeknel lenne erzekeny, hanem a koztes ertekekre. tehat olyan orajel-fesz lepcsot hasznal, ami keves. terhelheted osszevissza barmivel, nem szall el. heavenben hamar (ez a tuti). ill volt olyan is, hogy wintoltesnel, vagy csak idleben paff.
llct (asszem vmi overload vagy mi) probaltam, meg manualisan allitani is. eloszor azt kellene kizarni, hogy miert erre erzekeny, aztan utana lehetne "hagyomanyos" modszerekkel tesztelni. egyertelmuen csak a processzorfeszultseg emelesre reagalt pozitivan. amit eszrevettem, hogy fixen vmivel kevesebb eleg a biosban latott feszhez kepest: tehat ha auton 1.35ot kap, akkor eleg mittomen 1.325 (de nem teszteltem hosszasan).
nekem van egy olyan sejtesem, hogy a kes, vagy vmi mas koszon el - ezert nem terhelesfuggo a dolog. amugy kisertetiesen emlekeztet az elso core2 procimra, amit mindenki vigan hasznalt 3g felett, nekem meg 2.9 fole nem ment sose. ezt tok alacsony feszen tudta, de ha emelted az fsbt, akkor vege szakadt. vmi haromszor csereltem lapot miatta, es vettem egy uj procit, mire kibukott, hogy a proci nem birja a magasabb fsbt, hiaba az alacsony fesz. a kov procim 3.8on is elment
Szerkesztette: arn 2011. 05. 08. 08:02 -kor