HWSW Informatikai Kerekasztal: Sandy Bridge - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sandy Bridge Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 28. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 11. 26. 22:59

a november 22-én kiadott BF3 patch javítja a HTT "hibát"

Sajnos nem globálisan. Valamiért nem mindenkinek megy, bár akinek megy, azok az akadások ritkulását jelezték. Továbbra is a HTT Off a legjobb megoldás.

Szerkesztette: Abu85 2011. 11. 28. 17:02 -kor

Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#942 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 11. 28. 17:47

olyan helyeken is lassul, ahol negy szal van, de csak ket mag?

Nem általános a látható akadás. Valahol nem jön elő annyira agresszíven, de számszerűen mérhető minden HTT-s procin. Helyenként érezhetőek az akadások.

#943 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Abu85 - Dátum: 2011. 11. 28. 17:11

Nem általános a látható akadás. Valahol nem jön elő annyira agresszíven, de számszerűen mérhető minden HTT-s procin. Helyenként érezhetőek az akadások.

És ez működhet?
"keress valami affinity toolt ami kezeli a hyperthreading-et, abban be tudod állítani hogy melyik processzorszálakat használja az adott szoftver "
- Where are we going?
- Let's go find out.

#944 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 11. 28. 20:54

És ez működhet?
"keress valami affinity toolt ami kezeli a hyperthreading-et, abban be tudod állítani hogy melyik processzorszálakat használja az adott szoftver "

feladatkezelőben állítsd be --> Folyamatok --> Affinitás beállítása
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#945 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 11. 28. 20:02

feladatkezelőben állítsd be --> Folyamatok --> Affinitás beállítása

Ok, de még nincs mivel kipróbálni :D
Jelenleg Q6600 van, és most el kéne dönteni lassan, hogy 2500k vagy 2600. De csak akkor lesz 2600, ha meg tudom oldani ezt a "bugot".
- Where are we going?
- Let's go find out.

#946 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 21:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 11. 28. 20:54

És ez működhet?

Ha jól beállítod, akkor működhet, de ezzel lényegében lassíthatsz is a procin. Mondjuk VGA-limites környezetben ez nem fog kijönni. Szvsz 2500-at vegyél. Olcsóbb és a játékokban ugyanúgy teljesít. A Hyper-Threading csak alkalmazásokban segít. A játékok alatt esetenként hátrányos, de előnyöd négy mag mellett biztos nem lesz belőle.
A K és nem K kérdésben pedig te döntesz. A tuningolható K-s modellnél hiányzik a VT-d, így ha egy jövőbeli program IO virtualizációval kezeli egy új generációs GPU-n a x86 virtuális memória elérését, akkor azt bukni fogod. Radeonra lehet írni a programban workaroundot, de NV-re lehetetlen, mert a Kepler az ARM virtuális memóriát támogatja.

Szerkesztette: Abu85 2011. 11. 28. 21:38 -kor

#947 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 30. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Abu85 - Dátum: 2011. 11. 28. 17:11

de ez altalaban olyan helyeken szokott problemat okozni, ahol kevesebb szalat hasznal a program, mint amennyit a proci tud. tehat, ha negy szalat hasznal a nyolc szalat tamogato processzron (4mag +ht).

#948 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 30. 23:14

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 11. 30. 15:56

de ez altalaban olyan helyeken szokott problemat okozni, ahol kevesebb szalat hasznal a program, mint amennyit a proci tud. tehat, ha negy szalat hasznal a nyolc szalat tamogato processzron (4mag +ht).

Inkább fordítva. Ha csak négy szálat használ egy négy magos procin, akkor a magok második szála nem fog küzdeni az erőforrásért. Pont az a baj, hogy a Frostbite 2 motorja 16 szálig skálázódik. Azt nem tudom, hogy ebből a Battlefield 3-ban mennyit engedtek, de 8-at biztos, talán 12-t is. Erre egyébként vannak az Intelnek optimalizációs előírásai, hogy ne okozhasson ez bajt a HT, csak nem tudom, hogy ez mennyire megy szembe az AMD bulldozeres előírásaival. Tekintve, hogy a motort Gaming Evolved programon belül írták, így valószínű, hogy nem az Intel igényei számítottak, legalábbis az AMD programozói biztos nem azt nézték, hogy normálisan működik-e a Hyper-Threading. A hiba eléggé specifikusnak és nehezen reprodukálhatónak tűnik, és ezeket akkor lehet észrevenni, ha a fejlesztés nagy része Hyper-Threadinges procikon zajlik. A Gaming Evolved program viszont ellátja a fejlesztőket hardverekkel. Valószínűbb tehát, hogy a motort alapvetően AMD-s gépeken írták. Sajnos a végső tesztelés már nem olyan alapos, hogy ilyen nehezen kiszúrható, specifikus hibákat észrevegyenek. Így csúszhatott be ez a baki, valószínű, hogy lehet rá írni valami javítást.

#949 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 15:25

Végül ez lesz:
ASRock Z68 Pro 3
2500k
8gb 1600mhz ddr3

Lucid Virtuval érdemes foglalkozni? Néztem teszteket, de elég régi mind, és sok szívásról írnak. De elvileg akár jó is lehet a dolog.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#950 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 15:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 12. 01. 16:25

Lucid Virtuval érdemes foglalkozni? Néztem teszteket, de elég régi mind, és sok szívásról írnak. De elvileg akár jó is lehet a dolog.

Fel kell tenned a kérdést, hogy kell-e a Quick Sync. Ez VGA mellett csak Virtuval érhető el.
Sokat azért nem érdemes tőle várni. Eleve minimum három driver hajtja a Virtuval a grafikus alrendszert, azért ezek működését normálisan összehangolni még a cégek segítségével sem lehet. Probléma tehát állandóan lesz vele, a hibákat persze állandóan javítják. Normális lekapcsolós funkciót csak úgy lehet csinálni, ha mindent házon belül írsz, de ehhez ugye kötelező mindent egy gyártótól venni.

#951 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Abu85 - Dátum: 2011. 12. 01. 16:43

Fel kell tenned a kérdést, hogy kell-e a Quick Sync.

Jelen formájában nem sok értelme van sajnos. Javíthatnának a driverén mert elég pocsék a képminősége. De mivel már lassan 1 éve megjelentek a procik és azóta se foglalkozott az Intel a megfelelő driver elkészítésével, így nem sok reményt fűzök hozzá.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#952 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 21:19

Köszi, akkor egyelőre hagyom, majd ha kiismertem a rendszert akkor próbaként megnézem, hogy működik.
Holnap rakom össze. Van valami, amire biosban érdemes figyelni? Vagy semmi extra?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#953 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 17:35

Kisebb szenvedés után működik a masina, egyelőre tetszik. BF3, x264 érezhetően gyorsabb lett, szóval már megérte.
Tuningot is néztem, a szorzót emeltem csak, semmi máshoz nem nyúltam. Most az van, hogy 4400-on alapfeszen lefut minden teszt, még a cpu terhelők is, de 4500-on már a win se töltődik be :think:
Van valami bűvös opció a biosban? :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#954 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 23:41

mit allitottal be? "4.4g" profilt? az auto allit mindent, mintha atallitottal volna egy csomo opciot, jol felnyomja a feszt. alapfeszt szerintem csak ugy tudsz allitani, ha lecsekkolod a videt, es beallitod fix feszultsegnek ezt az erteket.

Szerkesztette: arn 2011. 12. 02. 23:45 -kor

#955 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 10:37

A szorzót raktam át manualra, máshoz nem nyúltam, ezek az előre beállított profilok nem az igaziak szerintem.
Vid-re 1,2710V-t ír a coretemp.
1,19V-t ír a cpu-z linx és p95 alatt, 1,22V-t winrar benchmark alatt.
Load line calibration 5-re van alapból rakva, az a leggyengébb beállítás, ha jól értettem.
szerk.: most megnéztem 1-es llc-vel, és magasabbak a fesz értékek, vid-re is mást ír.
Most akkor mennyi az alapfeszem?

Szerkesztette: Pietrosz 2011. 12. 03. 10:53 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#956 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 18:15

kb az, amit a bios kiir, ha mindent alapra allitasz... itt nincs kulonosebb jelentosege, mert igyisugyis folyamatosan valtozik a fesz, max mas ertekek kozott. ha fixre allitod, akkor is tekeri.

nalam most 1.08v powersaveen (olyan 0.86-1.08 kozott ingazik). powersave nelkul amugy ilyen 1.15-1.2v kozott szokott lenni (a 2500knal az egyik 1.16 volt, a masik 1.2).

Szerkesztette: arn 2011. 12. 03. 18:22 -kor

#957 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 21:11

Igen, feltűnt, hogy mászkálnak a feszek rendesen órajel emelésre.
Tuningot egyelőre hanyagolom, mert egyrészt nem sok értelme van tényleg, másrészt gyári hűtővel nem kínozom.
Mert természetesen a proci lefogató hátlapja miatt nem megy rá a régi hűtőm, hiába megvannak a lyukak...

Na mind1, most auto szorzó és auto fesz van beállítva, powersave on, llc 5. Igy idle 0,84V load 1,1V körül van. Valamiért 34 a terhelt szorzó, még p95 alatt is.
Egyelőre még gondolkozom, hogy marad-e a gyári hűtő. Elég durva, hogy az is bőven elég tuning nélkül. A tápból szinte hideg levegő jön, de a teljesítmény mégis érezhetően több.
Ezért jó kihagyni pár generációt, mert így nagyobbat üt az új konfig :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#958 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 03. 22:34

en sem tudtam rarakni a regi hutot, pedig azon elvileg a szabvanyos inteles felfogatas volt. fennakadt a leszoritolemez a foglalaton. de biztos letezik olyan huto, amivel jo :D nevetseges aron tudtam eladni azt a franko kis hutot (xigmatek 1283)...

#959 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 06. 13:55

Végére értem a topiknak. Tökéletesen jellemzi a fórum hanyatlását ez a topik is :D
Kb. 10 sb tulaj tapasztalatait számoltam, hát ez elég gyenge :(

Gyakorlatilag most veszem észre használat közben, hogy nekem bőven elég ez alapon is. :omg: De ha már "k", akkor megpróbálok kihozni valami laza tuningot.
Naivan bepróbáltam az enable advanced turbo 50 vagy hasonló fantázianevű beállítást biosban, erre 4,8GHz-et mutat a cpu-z meg 1,43V-ot :Đ Melyik pihent találhatta ki, hogy erre szükség van? Pláne azok után, hogy egy félresikerült előző próbálkozás(kevés feszt adtam) után nem is postolt a lap. Kihúztam a tápkábelt is de még ez se segített, pedig p35-nél ez még működött. Szóval csak cmos clear hozta helyre...
- Where are we going?
- Let's go find out.

#960 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 06. 15:15

én ma veszem meg a 2500k-t (meg p8z68, 8 giga ram, és ha már upgrade akkor egy 560gtx is).

amire használom, ott sajnos nincs multiproc támogatás, az a lényeg, hogy 1 szálon minél gyorsabb legyen, így 2500k és magas órajel a cél (4.8-5 ghz jó lenne...)
kíváncsi leszek mit fog tudni, és mennyivel lesz gyorsabb 3.6 ghz Q9400 után. (szerintem nagyon optimalizálva sincs ez a szar, így csak az órajel, és bruteforce erő számít.)

külön-külön el lehet indítani több példányban, így valamelyest ki lehet használni a 4 magot, csak kényelmetlen.

tuningtól picit félek (lol, ilyet írok), nincs nagyon időm ezzel szarakodni, de ahogy láttam vannak egész jó leírások, hogy mikor milyen feszt érdemes emelni...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.