idézet:
Ezt írta Mumia:
Studióba nincs nekem bejárásom, ha itthon nem hallom akkor nem is érdekel
[/quote]
Ezt nem gondolod komolyan?Akkor hogy leszel trendi?
![]()
![]()
Mi lesz veled, PC?
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:26
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:29
idézet:
Ezt írta max-pain:
Ezt nem gondolod komolyan?Akkor hogy leszel trendi?
![]()
[/quote]
Az MP3 most a trendi...![]()
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:31
idézet:
Ezt írta Fiery:
A Longhorn minimalis gepigenye inkabb valahol az 1-1.5 GHz-es tartomanyban lesz, marmint onnantol lehet majd problemamentesen hasznalni. Ami igazan fontos lesz hozza, az inkabb az, hogy a videokartya legalabb egy Radeon 9600 szintjet tudja teljesiteni, a mindenfele shaderekkel meg egyeb kacatokkal egyutt ugyebar (DX9 required).
[/quote]
Hmm, a Longhorn nem a DX 10 - zel kart karba ötlve fog érkezni?
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:32
idézet:
Ezt írta d n . r:
Hmm, a Longhorn nem a DX 10 - zel kart karba ötlve fog érkezni?[/quote]
DX10 supported, DX9 required. Ne keverjuk
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:32
idézet:
Ezt írta Fiery (max pain-nek):
Hadd kerdezzem meg, Te milyen szoftvereket hasznalsz? Ugye Win 3.1-et Word 6.0-val es Excel 5.0-val?
Legalabb ne tedd magadat nevetsegesse...
[/quote]
Fiery, pont itt a bökkenő. (Szigorúan felhasználói szempontokból) egy win98 messze jobb, konfortosabb , mint egy win3.1 Abszolut NEM VAGYOK MEGGYŐZŐDVE, hogy ez igaz lesz egy win98 - Longhorn összehasonlításra is.
Ugyanígy (megintcsak felhasználói szempontokból) a Word97 messze jobb, konfortosabb, mint egy Word3.1 (így hívták egyáltalán?...)
Én ha lehet, a Word2000et is kerülöm, a Word2003at még nem is próbáltam...
Egy szó mint száz: qrvára nem magától értetődő, hogy mindig meg lehet teremteni az igényt (nem véletlen ám a szóhasználat...) az újdonság iránt . Pukkadt már ki pár lufi a világtörténelem során...
[ 2004. január 05.: d n . r szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2004. január 05.: d n . r szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:33
(1) MI. Én ebben nemnagyon hiszek, 8-10 éves távlatokban. Azért nem megyek bele, miért, mert nagyon hamar totál offtopic filozófiai vita lenne/lehetne belőle
(2) nagyfelbontású videózás. (Hangsúlyozom: LEJÁTSZÁS. Aki rippelni akar, vegyen workstation-t
Itt két dolog van. Egyrészt ezt 99,99%, hogy speciális célhardver fogja csinálni - azaz a videokártya.
A másik (és ez a fontosabb): ez 99,99%, hogy nem fog gyorsabb ciklusokban fejlődni, mint 4-6 év. (Új szabványok, ezeknek megfelelő TV-k, filmek) Ez pont jól illeszkedni fog a "házi szórakoztató központok" ciklusidejéhez.
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:40
idézet:
Ezt írta d n . r:
(1) MI. Én ebben nemnagyon hiszek, 8-10 éves távlatokban. Azért nem megyek bele, miért, mert nagyon hamar totál offtopic filozófiai vita lenne/lehetne belőle[/quote]
Te nem hiszel ebben, a vilag nagyobbik fele hisz benne. Asszem ezzel le is zarhatjuk az el sem kezdett vitat
idézet:
(2) nagyfelbontású videózás. (Hangsúlyozom: LEJÁTSZÁS. Aki rippelni akar, vegyen workstation-tNem tömeges igény, ugyanúgy ahogy az mp3 ENkódolás sem)
Itt két dolog van. Egyrészt ezt 99,99%, hogy speciális célhardver fogja csinálni - azaz a videokártya. [/quote]
Me'g a dekodolast is csak az elozo technologiara (MPEG2) epulok videokartyak tudjak _reszben_ megcsinalni... Celhardver megint mas tema lenne, de az sosem volt nepszeru (Hollywood Plus es tarsai is csak kb. 2-3 evig hoditottak, aztan kuka).
Fiery
[ 2004. január 05.: Fiery szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:41
idézet:
Ezt írta d n . r:
Ez pont jól illeszkedni fog a "házi szórakoztató központok" ciklusidejéhez.[/quote]
De az mindig 1 ciklussal le lesz maradva. Vagyis az aktuális központ, mindig a korábbit fogja támogatni, és nem azt ami felé kacsingatunk. Most a pc az tuja a régit és a jelenlegi cuccokat is, de ha holnap jönne egy új akkor azt is tudná, nem kell megvárni hogy majd ha pár év múlva jön a következő gerneráció akkor majd az tudni fogja. HDTV STB-k hol vannak? Majdogynem sehol itt európában, de magyarországon főleg. A PC mégis ismeri és megoldható rajta a megjelenítése.
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:42
idézet:
Ezt írta d n . r:
(2) nagyfelbontású videózás. (Hangsúlyozom: LEJÁTSZÁS. Aki rippelni akar, vegyen workstation-tNem tömeges igény, ugyanúgy ahogy az mp3 ENkódolás sem)[/quote]
A workstationok is PC alapuak, lasd Xeon (egyenlo Pentium 4), Opteron (egyenlo Athlon 64)... Egy null a PC javara, es ujabb ok, amiert a PC-nek tovabb kell gyorsulnia. Ha meg zavar a "tul nagy" gyorsulas, vegyel jooo kis Celeront
Fiery
[ 2004. január 05.: Fiery szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:44
idézet:
Ezt írta Fiery:
Me'g a dekodolast is csak az elozo technologiara (MPEG2) epulok videokartyak tudjak _reszben_ megcsinalni... Celhardver megint mas tema lenne, de az sosem volt nepszeru (Hollywood Plus es tarsai is csak kb. 2-3 evig hoditottak, aztan kuka).
[/quote]
Másik, hogy a célhardver az fix, hiába mpeg2 a HDTV is, egy H+ gondolom nem tudna mit kezdeni egy 1920x1080-as mpeg2-vel.
Ráadásul csak addig hódított, amíg a pc-k saját erőből nem voltak képesek megcsinálni szoftveresen. Szerintem 1 év is volt az a 3. Lehet, hogy előtte 1 évig is eladtak egy párat meg utána is amíg kifutó volt, de szvsz hódítani max 1 évig hódított.
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:47
idézet:
Ezt írta Mumia:
Másik, hogy a célhardver az fix, hiába mpeg2 a HDTV is, egy H+ gondolom nem tudna mit kezdeni egy 1920x1080-as mpeg2-vel.[/quote]
Pontosan... Ofcoz egy altalanos celu celhardver, ami nem ennyire lenne kihegyezve, talan tovabb tudna hoditani, de mar az idei ev vegen megjeleno csucskonfigok is le tudjak majd jatszani akadasmentesen az 1920x1080-as videokat, tehat a PC elobb fogja izombol nyomni a dekodolast, mintsem hogy celhardverre szukseg lenne. Persze aki akar, az maradhat a regi gepenel, es vehet celhardvert, ha lesz egyaltalanDe azzal se fog jol jarni, a H+ a maga idejeben nem volt olcso mulatsag.
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:50
idézet:
Ezt írta Fiery:
A workstationok is PC alapuak, lasd Xeon (egyenlo Pentium 4), Opteron (egyenlo Athlon 64)... Egy null a PC javara, es ujabb ok, amiert a PC-nek tovabb kell gyorsulnia.[/quote]
Tessék ám elolvasni a nyitó hozzászólás azon részét is, ami a PC és a server/ws kapcsolatáról és közös jövőjéről értekezik (mind hosszú, mind rövid távon!)![]()
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:53
idézet:
Ezt írta d n . r:
Tessék ám elolvasni a nyitó hozzászólás azon részét is, ami a PC és a server/ws kapcsolatáról és közös jövőjéről értekezik (mind hosszú, mind rövid távon!)[/quote]
Csak azert, mert a server es WS market nagyon igenyli a teljesitmenyt, a home PC market kozepesen igenyli, az office market meg -- szerinted -- egyaltalan nem igenyli, nem fog az AMD meg az Intel 3 fele CPU generaciot fejleszteni es gyartani, egy idoben.
Jelenleg olcsobb egy P4-2400-at eloallitani, mint egy P3-500-at, de remelem ezzel nem mondtam ujdonsagot...
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:57
idézet:
Ezt írta Fiery:
Pontosan... Ofcoz egy altalanos celu celhardver, ami nem ennyire lenne kihegyezve, talan tovabb tudna hoditani, de mar az idei ev vegen megjeleno csucskonfigok is le tudjak majd jatszani akadasmentesen az 1920x1080-as videokat, [/quote]
Nem kell várni, már a mostani gépek is lejátszák, az enyém is pl. DXVA-val megtámogatva akadás nélkül megy az 1920x1080-as mpeg2.
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:59
idézet:
Ezt írta Mumia:
Nem kell várni, már a mostani gépek is lejátszák, az enyém is pl. DXVA-val megtámogatva akadás nélkül megy az 1920x1080-as mpeg2.[/quote]
MPEG2, az igen... De en DiVX/XViD-re gondoltam elsosorban, ha mar trendizunk
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 05. 23:59
idézet:
Ezt írta dnr:
(1) MI. Én ebben nemnagyon hiszek, 8-10 éves távlatokban. Azért nem megyek bele, miért, mert nagyon hamar totál offtopic filozófiai vita lenne/lehetne belőle
Ezt válaszolta Fiery:
Te nem hiszel ebben, a vilag nagyobbik fele hisz benne. Asszem ezzel le is zarhatjuk az el sem kezdett vitat
[/quote]
Ugyanmár, 40 éve ugyanaz a szöveg: "1 éven belül meglesz..."
De fenntartásaim elméletibbek ennél: foglalkozom kicsit kognitív tudománnyal, elég komoly problémák várják még a megoldást...
Na de mondtam előre, hogy masszív offolás lesz ebből, úgyhogy sűrgősen abbafejezem...![]()
Elküldve: 2004. 01. 06. 00:01
idézet:
Ezt írta d n . r:
Ugyanmár, 40 éve ugyanaz a szöveg: "1 éven belül meglesz..."
De fenntartásaim elméletibbek ennél: foglalkozom kicsit kognitív tudománnyal, elég komoly problémák várják még a megoldást...
Na de mondtam előre, hogy masszív offolás lesz ebből, úgyhogy sűrgősen abbafejezem...[/quote]
Ez ugyan me'g OFFabb, de azert ide ideznem egyik kedvencemet: "A vilag osszes nojet nem lehet megd**ni, de azert torekedni kell ra".
IA-64, MI, kommunizmus, tudomisen ... sok esetben nem az szamit, hogy a cel elerheto-e, hanem sokkal inkabb az, hogy menjunk elore, es megtomjuk a zsebunket. De ez me'g az elobbinel is OFFabb
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 06. 00:07
idézet:
Ezt írta Fiery:
Csak azert, mert a server es WS market nagyon igenyli a teljesitmenyt, a home PC market kozepesen igenyli, az office market meg -- szerinted -- egyaltalan nem igenyli, nem fog az AMD meg az Intel 3 fele CPU generaciot fejleszteni es gyartani, egy idoben.
Jelenleg olcsobb egy P4-2400-at eloallitani, mint egy P3-500-at, de remelem ezzel nem mondtam ujdonsagot...
[/quote]
Én mondtam, hogy olvasd el, mit írtam erről a nyitányban...
Egyrészt két fázist különböztettem meg: jelen/közeljövő : itt egyértelműen az azonos architektúra deriváltjai a siker várományosai (radeon/firegl ; geforce/quadro ; athlon64/hammer )
Viszont a távolabbi (6-8 év) jövő ? Hát totál nem egyértelmű ( főleg ugye, ha a konzol miatt kiesik a játék!!! ) , hogy az otthoni és irodai felhasználónak arra lesz szüksége, hogy egy Earth Simulator erősségű masina doromboljon az asztalán.
Márpedig ebben az esetben bajosan fogod ezekkel az emberekkel kifizettni ezeknek a játékszereknek a horribilis fejlesztési költségeit (főleg abban az ütemben, ahogy az manapság történik)
[ 2004. január 06.: d n . r szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 06. 00:15
idézet:
Ezt írta d n . r:
Én mondtam, hogy olvasd el, mit írtam erről a nyitányban...[/quote]
Amikor nyitottad a topicot, elolvastam, tovirol hegyire... Mar nem emlexem, mi volt benneNa jo, egy resze remlik
A topic elkanyarodott jo nehany erdekes iranyba, es ez jo dolog, csak epp feledteti, hogy honnan indultunk
idézet:
Egyrészt két fázist különböztettem meg: jelen/közeljövő : itt egyértelműen az azonos architektúra deriváltjai a siker várományosai (radeon/firegl ; geforce/quadro ; athlon64/hammer )
Viszont a távolabbi (6-8 év) jövő ? Hát totál nem egyértelmű ( főleg ugye, ha a konzol miatt kiesik a játék!!! ) , hogy az otthoni és irodai felhasználónak arra lesz szüksége, hogy egy Earth Simulator erősségű masina dörömboljon az asztalán.
Márpedig ebben az esetben bajosan fogod ezekkel az emberekkel kifizettni ezeknek a játékszereknek a horribilis fejlesztési költségeit (főleg abban az ütemben, ahogy az manapság történik)[/quote]
Megint nem ertelek... Az Intel mar 25 eve ki tudja fizettetni a felhasznalokkal a fejlesztes koltsegeit (boven, megjegyzem), a fejlodes uteme pedig kotve hiszem, hogy gyorsulna a mostanihoz kepest. Mindig lesznek ujabb procik, mindig lesz gyorsabb PC, jatektol fuggetlenul is.
De ha tegyuk fel (csak tegyuk fel, mert sztem ez nem fog bekovetkezni) a konzolok miatt kiesnek az akcio es sportjatekok, me'g mindig marad boven mozgastere a PC-s jatekoknak -- ahogy fentebb irta is egy nalam hozzaertobb (talan Special?), a strategia pl. hagyomanyosan egy olyan jatektipus, amit nem igazan lehet "konzolositani", de megkockaztatom, hogy a strategia-akcio es a szerepjatek-strategia, sot talan a szerepjatekok egy resze sem konzolosithato. Ezek a jatektipusok pedig az elmult idoszakban szep sikereket ertek el ugyebar...
Tovabbviszem a gondolatmenetet: mi van, ha a konzolok fele PC alapu lesz/marad? (Xbox 2, Xbox 3) A fejlesztes/portolas me'g konnyebb lesz, mint a PS2-es idokben, vagyis siman lehet PC-re es konzolra is megirni egy jatekot -- oke, mar valszleg most sem olyan kunszt, de ha ebbol rutin lesz, me'g egyszerubb es magatol ertetodo lesz ez.
Ha pedig a konzol PC alapu a PC pedig tovabbra is futtat jatekokat, akkor mast sem kell tenni, mint a jatekokat egyre tobb vizualis effektussal es egyre kifinomultabb audioval valamint MI-vel megirni, es maris vegtelenitett a konzol es a PC piac fejlodese is.
Persze tudom, hogy ebbe a gondolatmenetbe sok helyen bele lehetne kotni, de ... ez megis kevesbe offtopic, mint a DVD-Audio lemezek
Fiery

Súgó
A téma zárva.