HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi lesz veled, PC? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi lesz veled, PC? Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:26

idézet:
Ezt írta Mumia:

Studióba nincs nekem bejárásom, ha itthon nem hallom akkor nem is érdekel :p
[/quote]

Ezt nem gondolod komolyan? :) Akkor hogy leszel trendi? :D :D

#242 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:29

idézet:
Ezt írta max-pain:
Ezt nem gondolod komolyan? :) Akkor hogy leszel trendi? :D :D[/quote]

Az MP3 most a trendi... :rolleyes: :eek:

Fiery

#243 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:31

idézet:

Ezt írta Fiery:
A Longhorn minimalis gepigenye inkabb valahol az 1-1.5 GHz-es tartomanyban lesz, marmint onnantol lehet majd problemamentesen hasznalni. Ami igazan fontos lesz hozza, az inkabb az, hogy a videokartya legalabb egy Radeon 9600 szintjet tudja teljesiteni, a mindenfele shaderekkel meg egyeb kacatokkal egyutt ugyebar (DX9 required).
[/quote]

Hmm, a Longhorn nem a DX 10 - zel kart karba ötlve fog érkezni?

#244 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:32

idézet:
Ezt írta d n . r:
Hmm, a Longhorn nem a DX 10 - zel kart karba ötlve fog érkezni?[/quote]

DX10 supported, DX9 required. Ne keverjuk ;)

Fiery

#245 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:32

idézet:
Ezt írta Fiery (max pain-nek):

Hadd kerdezzem meg, Te milyen szoftvereket hasznalsz? Ugye Win 3.1-et Word 6.0-val es Excel 5.0-val?

Legalabb ne tedd magadat nevetsegesse...

[/quote]

Fiery, pont itt a bökkenő. (Szigorúan felhasználói szempontokból) egy win98 messze jobb, konfortosabb , mint egy win3.1 Abszolut NEM VAGYOK MEGGYŐZŐDVE, hogy ez igaz lesz egy win98 - Longhorn összehasonlításra is.
Ugyanígy (megintcsak felhasználói szempontokból) a Word97 messze jobb, konfortosabb, mint egy Word3.1 (így hívták egyáltalán?... :) )
Én ha lehet, a Word2000et is kerülöm, a Word2003at még nem is próbáltam... :D

Egy szó mint száz: qrvára nem magától értetődő, hogy mindig meg lehet teremteni az igényt (nem véletlen ám a szóhasználat... :) ) az újdonság iránt . Pukkadt már ki pár lufi a világtörténelem során...

[ 2004. január 05.: d n . r szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. január 05.: d n . r szerkesztette a hozzászólást ]

#246 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:33

A két általános válasz, hogy mire kellenek majd a hihetetlenül bazi erős PC-k, az az egyre növekvő felbontású videozás, illetve a mesterséges intelligencia volt.

(1) MI. Én ebben nemnagyon hiszek, 8-10 éves távlatokban. Azért nem megyek bele, miért, mert nagyon hamar totál offtopic filozófiai vita lenne/lehetne belőle

(2) nagyfelbontású videózás. (Hangsúlyozom: LEJÁTSZÁS. Aki rippelni akar, vegyen workstation-t :D Nem tömeges igény, ugyanúgy ahogy az mp3 ENkódolás sem)

Itt két dolog van. Egyrészt ezt 99,99%, hogy speciális célhardver fogja csinálni - azaz a videokártya.

A másik (és ez a fontosabb): ez 99,99%, hogy nem fog gyorsabb ciklusokban fejlődni, mint 4-6 év. (Új szabványok, ezeknek megfelelő TV-k, filmek) Ez pont jól illeszkedni fog a "házi szórakoztató központok" ciklusidejéhez.

#247 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:40

idézet:
Ezt írta d n . r:
(1) MI. Én ebben nemnagyon hiszek, 8-10 éves távlatokban. Azért nem megyek bele, miért, mert nagyon hamar totál offtopic filozófiai vita lenne/lehetne belőle[/quote]

Te nem hiszel ebben, a vilag nagyobbik fele hisz benne. Asszem ezzel le is zarhatjuk az el sem kezdett vitat :)

idézet:
(2) nagyfelbontású videózás. (Hangsúlyozom: LEJÁTSZÁS. Aki rippelni akar, vegyen workstation-t :D Nem tömeges igény, ugyanúgy ahogy az mp3 ENkódolás sem)

Itt két dolog van. Egyrészt ezt 99,99%, hogy speciális célhardver fogja csinálni - azaz a videokártya.
[/quote]

Me'g a dekodolast is csak az elozo technologiara (MPEG2) epulok videokartyak tudjak _reszben_ megcsinalni... Celhardver megint mas tema lenne, de az sosem volt nepszeru (Hollywood Plus es tarsai is csak kb. 2-3 evig hoditottak, aztan kuka).

Fiery

[ 2004. január 05.: Fiery szerkesztette a hozzászólást ]

#248 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:41

idézet:
Ezt írta d n . r:
Ez pont jól illeszkedni fog a "házi szórakoztató központok" ciklusidejéhez.[/quote]

De az mindig 1 ciklussal le lesz maradva. Vagyis az aktuális központ, mindig a korábbit fogja támogatni, és nem azt ami felé kacsingatunk. Most a pc az tuja a régit és a jelenlegi cuccokat is, de ha holnap jönne egy új akkor azt is tudná, nem kell megvárni hogy majd ha pár év múlva jön a következő gerneráció akkor majd az tudni fogja. HDTV STB-k hol vannak? Majdogynem sehol itt európában, de magyarországon főleg. A PC mégis ismeri és megoldható rajta a megjelenítése.

#249 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:42

idézet:
Ezt írta d n . r:
(2) nagyfelbontású videózás. (Hangsúlyozom: LEJÁTSZÁS. Aki rippelni akar, vegyen workstation-t :D Nem tömeges igény, ugyanúgy ahogy az mp3 ENkódolás sem)[/quote]

A workstationok is PC alapuak, lasd Xeon (egyenlo Pentium 4), Opteron (egyenlo Athlon 64)... Egy null a PC javara, es ujabb ok, amiert a PC-nek tovabb kell gyorsulnia. Ha meg zavar a "tul nagy" gyorsulas, vegyel jooo kis Celeront :)

Fiery

[ 2004. január 05.: Fiery szerkesztette a hozzászólást ]

#250 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:44

idézet:
Ezt írta Fiery:

Me'g a dekodolast is csak az elozo technologiara (MPEG2) epulok videokartyak tudjak _reszben_ megcsinalni... Celhardver megint mas tema lenne, de az sosem volt nepszeru (Hollywood Plus es tarsai is csak kb. 2-3 evig hoditottak, aztan kuka).
[/quote]

Másik, hogy a célhardver az fix, hiába mpeg2 a HDTV is, egy H+ gondolom nem tudna mit kezdeni egy 1920x1080-as mpeg2-vel.

Ráadásul csak addig hódított, amíg a pc-k saját erőből nem voltak képesek megcsinálni szoftveresen. Szerintem 1 év is volt az a 3. Lehet, hogy előtte 1 évig is eladtak egy párat meg utána is amíg kifutó volt, de szvsz hódítani max 1 évig hódított.

#251 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:47

idézet:
Ezt írta Mumia:
Másik, hogy a célhardver az fix, hiába mpeg2 a HDTV is, egy H+ gondolom nem tudna mit kezdeni egy 1920x1080-as mpeg2-vel.[/quote]

Pontosan... Ofcoz egy altalanos celu celhardver, ami nem ennyire lenne kihegyezve, talan tovabb tudna hoditani, de mar az idei ev vegen megjeleno csucskonfigok is le tudjak majd jatszani akadasmentesen az 1920x1080-as videokat, tehat a PC elobb fogja izombol nyomni a dekodolast, mintsem hogy celhardverre szukseg lenne. Persze aki akar, az maradhat a regi gepenel, es vehet celhardvert, ha lesz egyaltalan :) De azzal se fog jol jarni, a H+ a maga idejeben nem volt olcso mulatsag.

Fiery

#252 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:50

idézet:
Ezt írta Fiery:

A workstationok is PC alapuak, lasd Xeon (egyenlo Pentium 4), Opteron (egyenlo Athlon 64)... Egy null a PC javara, es ujabb ok, amiert a PC-nek tovabb kell gyorsulnia.
[/quote]

Tessék ám elolvasni a nyitó hozzászólás azon részét is, ami a PC és a server/ws kapcsolatáról és közös jövőjéről értekezik (mind hosszú, mind rövid távon!) :)

#253 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:53

idézet:
Ezt írta d n . r:
Tessék ám elolvasni a nyitó hozzászólás azon részét is, ami a PC és a server/ws kapcsolatáról és közös jövőjéről értekezik (mind hosszú, mind rövid távon!) :)[/quote]

Csak azert, mert a server es WS market nagyon igenyli a teljesitmenyt, a home PC market kozepesen igenyli, az office market meg -- szerinted -- egyaltalan nem igenyli, nem fog az AMD meg az Intel 3 fele CPU generaciot fejleszteni es gyartani, egy idoben.

Jelenleg olcsobb egy P4-2400-at eloallitani, mint egy P3-500-at, de remelem ezzel nem mondtam ujdonsagot...

Fiery

#254 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:57

idézet:
Ezt írta Fiery:

Pontosan... Ofcoz egy altalanos celu celhardver, ami nem ennyire lenne kihegyezve, talan tovabb tudna hoditani, de mar az idei ev vegen megjeleno csucskonfigok is le tudjak majd jatszani akadasmentesen az 1920x1080-as videokat,
[/quote]

Nem kell várni, már a mostani gépek is lejátszák, az enyém is pl. DXVA-val megtámogatva akadás nélkül megy az 1920x1080-as mpeg2.

#255 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:59

idézet:
Ezt írta Mumia:
Nem kell várni, már a mostani gépek is lejátszák, az enyém is pl. DXVA-val megtámogatva akadás nélkül megy az 1920x1080-as mpeg2.[/quote]

MPEG2, az igen... De en DiVX/XViD-re gondoltam elsosorban, ha mar trendizunk ;)

Fiery

#256 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 05. 23:59

idézet:

Ezt írta dnr:
(1) MI. Én ebben nemnagyon hiszek, 8-10 éves távlatokban. Azért nem megyek bele, miért, mert nagyon hamar totál offtopic filozófiai vita lenne/lehetne belőle

Ezt válaszolta Fiery:
Te nem hiszel ebben, a vilag nagyobbik fele hisz benne. Asszem ezzel le is zarhatjuk az el sem kezdett vitat :)
[/quote]

Ugyanmár, 40 éve ugyanaz a szöveg: "1 éven belül meglesz..."

De fenntartásaim elméletibbek ennél: foglalkozom kicsit kognitív tudománnyal, elég komoly problémák várják még a megoldást...

Na de mondtam előre, hogy masszív offolás lesz ebből, úgyhogy sűrgősen abbafejezem... :)

#257 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 00:01

idézet:
Ezt írta d n . r:
Ugyanmár, 40 éve ugyanaz a szöveg: "1 éven belül meglesz..."

De fenntartásaim elméletibbek ennél: foglalkozom kicsit kognitív tudománnyal, elég komoly problémák várják még a megoldást...

Na de mondtam előre, hogy masszív offolás lesz ebből, úgyhogy sűrgősen abbafejezem... :)
[/quote]

Ez ugyan me'g OFFabb, de azert ide ideznem egyik kedvencemet: "A vilag osszes nojet nem lehet megd**ni, de azert torekedni kell ra".

IA-64, MI, kommunizmus, tudomisen ... sok esetben nem az szamit, hogy a cel elerheto-e, hanem sokkal inkabb az, hogy menjunk elore, es megtomjuk a zsebunket. De ez me'g az elobbinel is OFFabb :D

Fiery

#258 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 00:06

idézet:
Ezt írta Fiery:

MPEG2, az igen... De en DiVX/XViD-re gondoltam elsosorban, ha mar trendizunk ;)

Fiery
[/quote]

Divx/xvid-esetében viszont nehézkes beszélni célhardverről. De lehet, hogy már azokat is vinnék a gépek, ha lenne olyan divx.

#259 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 00:07

idézet:
Ezt írta Fiery:

Csak azert, mert a server es WS market nagyon igenyli a teljesitmenyt, a home PC market kozepesen igenyli, az office market meg -- szerinted -- egyaltalan nem igenyli, nem fog az AMD meg az Intel 3 fele CPU generaciot fejleszteni es gyartani, egy idoben.

Jelenleg olcsobb egy P4-2400-at eloallitani, mint egy P3-500-at, de remelem ezzel nem mondtam ujdonsagot...

[/quote]

Én mondtam, hogy olvasd el, mit írtam erről a nyitányban... :)

Egyrészt két fázist különböztettem meg: jelen/közeljövő : itt egyértelműen az azonos architektúra deriváltjai a siker várományosai (radeon/firegl ; geforce/quadro ; athlon64/hammer )
Viszont a távolabbi (6-8 év) jövő ? Hát totál nem egyértelmű ( főleg ugye, ha a konzol miatt kiesik a játék!!! ) , hogy az otthoni és irodai felhasználónak arra lesz szüksége, hogy egy Earth Simulator erősségű masina doromboljon az asztalán.
Márpedig ebben az esetben bajosan fogod ezekkel az emberekkel kifizettni ezeknek a játékszereknek a horribilis fejlesztési költségeit (főleg abban az ütemben, ahogy az manapság történik)

[ 2004. január 06.: d n . r szerkesztette a hozzászólást ]

#260 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 06. 00:15

idézet:
Ezt írta d n . r:
Én mondtam, hogy olvasd el, mit írtam erről a nyitányban... :)[/quote]

Amikor nyitottad a topicot, elolvastam, tovirol hegyire... Mar nem emlexem, mi volt benne :D Na jo, egy resze remlik ;) A topic elkanyarodott jo nehany erdekes iranyba, es ez jo dolog, csak epp feledteti, hogy honnan indultunk :)

idézet:
Egyrészt két fázist különböztettem meg: jelen/közeljövő : itt egyértelműen az azonos architektúra deriváltjai a siker várományosai (radeon/firegl ; geforce/quadro ; athlon64/hammer )
Viszont a távolabbi (6-8 év) jövő ? Hát totál nem egyértelmű ( főleg ugye, ha a konzol miatt kiesik a játék!!! ) , hogy az otthoni és irodai felhasználónak arra lesz szüksége, hogy egy Earth Simulator erősségű masina dörömboljon az asztalán.
Márpedig ebben az esetben bajosan fogod ezekkel az emberekkel kifizettni ezeknek a játékszereknek a horribilis fejlesztési költségeit (főleg abban az ütemben, ahogy az manapság történik)
[/quote]

Megint nem ertelek... Az Intel mar 25 eve ki tudja fizettetni a felhasznalokkal a fejlesztes koltsegeit (boven, megjegyzem), a fejlodes uteme pedig kotve hiszem, hogy gyorsulna a mostanihoz kepest. Mindig lesznek ujabb procik, mindig lesz gyorsabb PC, jatektol fuggetlenul is.

De ha tegyuk fel (csak tegyuk fel, mert sztem ez nem fog bekovetkezni) a konzolok miatt kiesnek az akcio es sportjatekok, me'g mindig marad boven mozgastere a PC-s jatekoknak -- ahogy fentebb irta is egy nalam hozzaertobb (talan Special?), a strategia pl. hagyomanyosan egy olyan jatektipus, amit nem igazan lehet "konzolositani", de megkockaztatom, hogy a strategia-akcio es a szerepjatek-strategia, sot talan a szerepjatekok egy resze sem konzolosithato. Ezek a jatektipusok pedig az elmult idoszakban szep sikereket ertek el ugyebar...

Tovabbviszem a gondolatmenetet: mi van, ha a konzolok fele PC alapu lesz/marad? (Xbox 2, Xbox 3) A fejlesztes/portolas me'g konnyebb lesz, mint a PS2-es idokben, vagyis siman lehet PC-re es konzolra is megirni egy jatekot -- oke, mar valszleg most sem olyan kunszt, de ha ebbol rutin lesz, me'g egyszerubb es magatol ertetodo lesz ez.

Ha pedig a konzol PC alapu a PC pedig tovabbra is futtat jatekokat, akkor mast sem kell tenni, mint a jatekokat egyre tobb vizualis effektussal es egyre kifinomultabb audioval valamint MI-vel megirni, es maris vegtelenitett a konzol es a PC piac fejlodese is.

Persze tudom, hogy ebbe a gondolatmenetbe sok helyen bele lehetne kotni, de ... ez megis kevesbe offtopic, mint a DVD-Audio lemezek :D

Fiery

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.