HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi lesz veled, PC? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi lesz veled, PC? Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 30. 15:29

idézet:
Ezt írta bull1:
Csak annyit fűznék hozzá a vitához, hogy akinek nyűgje van a PC bonyolultságával, meg hogy foglalkozni kell vele, aanak tényleg egy doboz kell, amin csak azt lehet, amit megengednek. (jelenleg ezt próbálja elérni a MS, ellentétben a linux-al). Személy szerint a PC-ben az a szép, hogy foglalkozni kell vele. Kezdő informatikus vagyko, és ha mindem csak egy bonthatatlan doboz lenne, munkanélküli lennék, ráadásul megszűnne az érdeklődési köröm, ami = halál. Szerintem elég sok olyan ember van, aki szeret foglalkozni a gépével! Az viszont igaz, hogy nem ők az otthoni felhsználók. A konzolokat egyébként elvből utálom, mert nem úgy csinálhatom a dolgokat rajta, ahogy nekem teszik. Az egyre növekvő integráltságról nem is beszélve.
Ha majd mindent integrálnak, nem lesznek ajzatok, és ha elromlik vmi, lehet kidobni az egészet.
A konzolnak meg két dologra van szüksége: Csákányra és szemétlerakóra. :mad:
[/quote]

Engedd meg, hogy a fiatalos hevülettel teli hozzászólásodra reagáljak. Magamról a témához kapcsolódóan talán csak annyit, hogy 15 év informatikai tapasztalattal a hátam mögött (volt ebbe minden, a kis gépektől a nagy szerverekig, a primo-tól a SGI munkaállomásokig, rendszergazdaság, windows support és programozás is) tavaly vettem konzolt játékra, és most úgy gondolom, életem egyik legjobb döntése volt.

Nyilván fiatal informatikusként időd legnagyobb részét gép előtt töltöd, amiből is a rendszered konfigurálása jelentős részt tesz ki. Nyilván szívesen áldozod rá az idődet, ez a hobbid és ez a munkád is. A magam részéről azonban kicsit untam már, hogy az informatika több időt rabol el az életemből, mint amennyit segítségével meg tudok takarítani, így olyan eszközöket próbálok beszerezni, amivel mindez visszafordítható, és a felszabadult időmet inkább a családommal, a kutyámmal, olvasással vagy sportolással töltöm. Ez utóbbi kötelező jelleget is ölt sok évnyi ülőmunka után. Így lesz asztali DVD player divx helyett, CD mp3 helyett, ami lehet, hogy drágább, de inkább megyek moziba a családdal, mintsem elmenjen a szombat délelőttöm a legújabb divx kodek felpakolásával és a film belövésével. A konzolok is így kapcsolódnak ide: egy év kellemes játéktapasztalat után _soha_ nem ülnék vissza a PC elé DirectX-et és VGA driver-t hekkelni. Egyébként érdekes kísérlet: látogass meg egy szabadon választott PC-s game topicot: az első 500 hozzászólás: miért nem megy ez a game ezen és ezen a konfiguráción? Pont ahogy a divx a PC-ről és az informatikai tudásról szól, míg a mozi a filmről, a PC-s gaming is az informatikáról szól, a konzolos gaming pedig magáról a játékról. Egyébként pedig: ha nem tetszik a konzol, marad udvarias. Elvből nem kell utálni semmit, főleg amit nem is próbáltál még igazán.

Kicsit a témánál maradva: nem tartom valószínűnek a konzolok funkcióbővítését. Épp az előbb említett dolgok miatt szeretik az emberek a konzolt: beteszik a játékot és játszanak. Ha mindezt bonyolult menükön és cryptic beállításokon keresztül tehetnék csak meg, elfordulnának a dologtól. Lásd épp az Xbox példáját: a játékfelhozatal miatt jellemzően a PC-konzol világ átjárója, és komolyan átalakítható: lehet rá linuxot tenni (ami, akárcsak a PS2 esetében, nem jelent semmit: ha ügyes vagy, a hifi-re is forgatsz egy linux rendszert, de nem fogod használni soha.), cserélhető a DVD-je, a merevlemeze bővíthető, stb. stb. Eredmény? Küzd a fennmaradásért. A PC pedig nyilván finomodik majd, és megmarad munkaeszköznek.

#322 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 15:44

idézet:
Ezt írta HaZeX:

Engedd meg, hogy a fiatalos hevülettel teli hozzászólásodra reagáljak..... .
[/quote]

Tényleg bocsánat a kitörésért! jól látod a dolgokat, ez nekem tényleg hobbi, munka, stb. Csak egyenlőre úgy érzem, mikor ilyenről hallok, hogy PC halála, mintha a kést forgatnák benne.

A konzolt próbáltam (PS, PS2, Nintendo..) nem jött be. Legalábbis nekem.
:rolleyes:

#323 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 16:53

HaZeX mit teszel akkor amikor az imdb.com-on kinezett filmet magyarorszagon semmilyen formatumban se forgalmazzak es az amazon is beint, hogy marpedig a te orszagodba az adott DVD nem exportalhato ? :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#324 Felhasználó inaktív   j.cs. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 17:21

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
HaZeX mit teszel akkor amikor az imdb.com-on kinezett filmet magyarorszagon semmilyen formatumban se forgalmazzak es az amazon is beint, hogy marpedig a te orszagodba az adott DVD nem exportalhato ? :D[/quote]

Nem nekem szolt a kerdes, de valaszolok :)

Megkerem az egyik kedves a'merika'ban dolgozo kollegat, hogy a cimere erkezo DVD-t hozza haza, ha legkozelebb errefele jarna :)

bull1: Ha az ember diplomaval a farzsebeben elkezd dolgozni, es napi 10-12 orakat ul a gep elott munkailag, neha ra se bir nezni az otthoni PC-re...

"ha mindem csak egy bonthatatlan doboz lenne, munkanélküli lennék, ráadásul megszűnne az érdeklődési köröm, ami = halál"

Attol, mert az autok egyre inkabb bonthatatlan dobozok, amiket markaszervizekben lehet szinte csak szereltetni meg szukseg van autoszerelokre :) Az ember erdeklodesi kore egesz eleteben valtozik: ha leragadsz a szorosan vett szakmadnal akkor nagyon gyorsan rad tudjak mondani, hogy szakbarbar vagy (ami nem feltetlenul baj, de azert nem tesz jot az ember ervenyesulesi szandekanak/igenyenek). Egy jo szinhaz, egy vacsora a baratokkal, egy kiallitas legalabb annyira kiugro elmeny tud lenni, mint a legujabb linux kernel leforgatasa...

#325 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 21:20

idézet:
Ezt írta j.cs.:

Attol, mert az autok egyre inkabb bonthatatlan dobozok, amiket markaszervizekben lehet szinte csak szereltetni meg szukseg van autoszerelokre :)
[/quote]

Nekem azok az autók sem kellenek, ki nem állhatom, sőt undorodom tőle, hogy felnyitom a motorháztetőt (még szerencse, hogy ezt megengedi az autó :D ) és egy ronda műanyagdobozt látok, és max olajat tölthetek bele, meg ablakmosót (Vagy már ehhez is márkaszervíz kell újabban? :D)

Bocs az off miatt.

[ 2004. január 30.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#326 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 12:31

idézet:
Ezt írta Mumia:

Nekem azok az autók sem kellenek, ki nem állhatom, sőt undorodom tőle, hogy felnyitom a motorháztetőt (még szerencse, hogy ezt megengedi az autó :D ) és egy ronda műanyagdobozt látok, és max olajat tölthetek bele, meg ablakmosót (Vagy már ehhez is márkaszervíz kell újabban? :D)

Bocs az off miatt.

[ 2004. január 30.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ha jol tudom, akkor az A2-es Audinal mar nem lehet otthon felnyitni a motorhaztetot (csak szervizben), csak a kulonfele folyadekokat lehet utantolteni.

#327 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 12:51

idézet:
Ezt írta max-pain:
Ha jol tudom, akkor az A2-es Audinal mar nem lehet otthon felnyitni a motorhaztetot (csak szervizben), csak a kulonfele folyadekokat lehet utantolteni.[/quote]

Igy van.

[url="http://"http://totalcar.hu/teszt/a2/"]http://totalcar.hu/teszt/a2/[/url]

Fiery

#328 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 09:51

Na kábé így lennék a bonthatatlan pc-vel is, ki nem állhatnám, legszívesebben darabokra törném, iszonyúan irritálnak ezek a dolgok. Hogy veszek valamit, ami az én tulajdonom, és megkötik, hogy mit csinálhatok vele.

#329 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 08:33

idézet:
Ezt írta max-pain:

Ha jol tudom, akkor az A2-es Audinal mar nem lehet otthon felnyitni a motorhaztetot (csak szervizben), csak a kulonfele folyadekokat lehet utantolteni.
[/quote]

Hát, nem tudom, mi bajotok a dologgal, nem hiszem, hogy ebben valami nagy összeesküvést kell látni a személyes szabadság ellen: bár a jelen autóm motorháztetője felnyitható, de csak a szükséges folyadékok utántöltéséig nyitom ki: bármi probléma esetén irány a szervíz. De kibontható a mikorhullámúm hátulja is, és akkor mi van? Soha nem állnék neki szerelni, ha elromlana. És akkor a témához: a konzolok is kinyithatóak. Igaz, ekkor ugrott a gari, de akkor kinyitod egy év után. A neten van egy halom infó arról, hogyan kell forraszgatni az alaplapot, hogy bizonyos funkciók elérhetőek legyenek. Az, hogy a konzol alkatrészeit nem tudod igény szerint bővíteni (tehát pl. a processzort erősebbre cserélni, több memóriát belerakni), az nem azért van, hogy a Te kezedet megkössék, hanem azért, mert a konzolok _alapötlete_ a hw azonossága, és ezért lehet a pl. maximumot kihozni az adott hw-ből, vagy ezért lehet normális eladásokat produkálni a konzolos játékokból.

#330 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 09:40

idézet:
Ezt írta HaZeX:

bármi probléma esetén irány a szervíz.
[/quote]

Ez a különbség kettőnk között, és én a gyártók óhaja sóhaja miatt, nem fogok megváltozni. Főleg azért nem, hogy a márkaszervízben többet akasszanak le rólam. És ráadásul még szeretek is szerelni.

Aki akar az nyugodtan mehet szervízbe, mindennel, de ne tegyék kötelezővé, és ne korlátozzanak a tulajdonom használatában.

Ami a konzolokat illeti, nekem nem a bővíthetőség hiánya fáj, hanem az, hogy "csak egy játék" és annak meg drága.

Ezen változtathat, az, hogy multimédiás a konzol, azaz tudjon (DVD,VCD,MPEG4,MP3)-et lejátszani (nem csak úgy mellékesen, hanem profi minőségben, hogy ne kelljen mellé külön asztali lejátszó) Mert így már nem érezném, azt, hogy egy játékra adtam ki súlyos tíz/száz ezreket, amivel jó esetben 1 órát szórakozom naponta.

A másik pedig a generációváltás, hogy amikor elavul, akkor dobhatom kukába az egészet, és vehetek ugyanolyan drágán teljesen újat. Ezen viszont a multimédiás képességek csak rontanak, mert így rámkényszerítik, hogy a lejátszómat is eldobjam és abból is újat vesgyek.

PC-nél ezzel szemben csak bizonyos részeket adok el. Amik magukban kisebb értéket képviselnek, és amikor eladom még akkor is pénzé tehető. Viszont, most egy PS1 mennyit ér? Vagy a PS3 megjelenése után, amikor már arra fognak csak fejleszteni mi lesz egy PS2 értéke?

#331 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 02. 02. 12:45

Mumia, szerintem ha kiszámolod, a PC-vel nagyon csúnyán ráfizetsz egy konzolhoz képest. Egyékbéknt nem értem, hogy a konzoloknál tapasztalható 3-5 éves ciklus miért lenne zavaró. 3-5 év alatt egy PC-ből hulladék lesz.

És szerintem kicsit túlbecsülöd a lehetőségeidet és a mai autók finomságát, ha azt hiszed, hogy meg tudod szerelni.

#332 Felhasználó inaktív   j.cs. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 13:35

idézet:

Ami a konzolokat illeti, nekem nem a bővíthetőség hiánya fáj, hanem az, hogy "csak egy játék" és annak meg drága.
[/quote]

Mihez kepest draga? A brutto 50e minimalberhez valoszinuleg az. Kiszamoltad mar, hogy a PC karbantartasaval (virusok uldozese, update-ek letoltese, patch-elgetes, ujrainstallalas, hw bovites, szerelgetes, stb) mennyi idod megy el? Beszoroztad mar az orabereddel? :) Vagy eltunodtel rajta, hogy ha ugyanazt az idot a baratnoddel/felesegeddel/gyerekeiddel toltened az mennyit jelentene (nem anyagilag)?

Persze mindezt fel lehet fogni tanulaskent, tapaszalatszerzeskent, ami tok jo dolog, ha teszem azt eppen PC-k szervizelesevel foglalkozol/akarsz foglalkozni munkaidodben. Ha viszont ennel komolyabb munkad van, es arra kellene csak a gep, hogy dolgozz rajta - vagyis a megbizhato mukodes a lenyeg - akkor nem eppen a legfelemelobb elettapasztalat orakat keresgelni a neten egy uj videokartya driverre, vagy egy AGP driving control parameterre hogy a megupgrade-elt geped ne fagyjon le 10 percenkent...

Ha az otthoni PC munkaeszkoz, amit munkan kivul jatekra is hasznalsz, akkor talan ertheto, hogy nem veszel konzolt jatekra. De ha nem informatikus beallitottsagu vagy, nem tudod, nem is erdekel, hogy mi az a rengeteg mozaikszo, akkor sokkal jobban jarsz egy konzollal. Ettol meg nem vagy rosszabb ember, nem vagy kevesebb, mint az, aki erti a PC lelket, de lehet, hogy az idodet inkabb a burgonyafelek korai betakaritasanak elosegiteset lehetove teto biotechnologiai szakdolgozatod fogalmazasaval toltened a PC lelkenek abajgatasa helyett...

Analogia: van egy autod, es valami elromlik rajta. Nem vagy egy autoszerelo alkat, azt sem tudod melyik oldalan kell megfogni egy csavarkulcsot, es abszolute semmi szerszamod nincs otthon. Nekiallsz megtanulni, hogy hogyan kell autot szerelni, melyik "doboz" mit rejt a motorhazteto alatt? Vagy inkabb elviszed szervizbe?

idézet:

A másik pedig a generációváltás, hogy amikor elavul, akkor dobhatom kukába az egészet, és vehetek ugyanolyan drágán teljesen újat.
[/quote]

Ugyanez a helyzet a PC-nel is. 2-3 evente teljes egeszeben lecserelodik a gep, meg akkor is, ha csak aprankent csereled le az egyes alkatreszeket. Egy C64, vagy egy Amiga meg stabil platform volt: tobb even, szinte egy evtizeden keresztul kepesek voltak uj es uj dolgokat letrehozni a limitalt kepessegu hardveren. Senkinek sem hianyzott a bovithetoseg... (najo, Amigan voltak lehetosegek, de ott is viszonylag behatarolt volt a bovithetoseg)

Igazabol nem is ertem, hogy a konzolokon miert nem nyujtanak valamilyen kontrollalt programozoi interfeszt a felhasznaloknak: imho rengetegen kezdtuk ugy a "szakmat", hogy 6-8-10 evesen C64-en elkezdtunk mindenfeleket programozgatni... Sot, ha mar itt tartunk alap felhasznaloi programokat (bongeszo/levelezo/netkapcsolat/szovegszerkeszto) is el tudnek kepzelni (bar erre a celra inkabb a TV-s set top box-ok kezdenek alkalmassa valni, lasd DVB/MHP a maga J2ME profiljaval, stb...)

[ 2004. február 02.: j.cs. szerkesztette a hozzászólást ]

#333 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 14:05

idézet:
Ezt írta HaZeX:

Hát, nem tudom, mi bajotok a dologgal
[/quote]

Nekem nincs igazan semmi bajom ezzel, csak megirtam, hogy mar letezik ilyen :)

#334 Felhasználó inaktív   j.cs. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 14:24

idézet:
Ezt írta special:
És szerintem kicsit túlbecsülöd a lehetőségeidet és a mai autók finomságát, ha azt hiszed, hogy meg tudod szerelni.[/quote]

Annyit meg hozzatennek, hogy ujabban nem art egy kis szoftveres ismeret sem az autoszereleshez, mert az uj autok leggyakoribb tipusproblemai eleg gyakran a vezerloszoftver gyermekbetegsegeinek tulajdonithatoak...

#335 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 14:45

idézet:
Ezt írta special:
Mumia, szerintem ha kiszámolod, a PC-vel nagyon csúnyán ráfizetsz egy konzolhoz képest. Egyékbéknt nem értem, hogy a konzoloknál tapasztalható 3-5 éves ciklus miért lenne zavaró. 3-5 év alatt egy PC-ből hulladék lesz.

És szerintem kicsit túlbecsülöd a lehetőségeidet és a mai autók finomságát, ha azt hiszed, hogy meg tudod szerelni.
[/quote]

Nem mondtam, hogy olcsóbb a PC.

És a mai autókat nem tudom megszerelni, ezt sem állítottam. Ezért nem is szeretnék mai autót, ami tele van elektornikával.

#336 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 15:04

idézet:
Ezt írta j.cs.:

Ha viszont ennel komolyabb munkad van, es arra kellene csak a gep, hogy dolgozz rajta - vagyis a megbizhato mukodes a lenyeg - akkor nem eppen a legfelemelobb elettapasztalat orakat keresgelni a neten egy uj videokartya driverre, vagy egy AGP driving control parameterre hogy a megupgrade-elt geped ne fagyjon le 10 percenkent...
[/quote]

Amikor szükségem volt a gépre, akkor még nem hagyott cserben. Vagyis igen, de nem szoftveresen/driverek miatt, hanem a hardver fuccsolt be, ez meg bármilyen fix hardvernél is előfordulhat, mint ahogy elő is fordul nem 1x.

idézet:
Ha az otthoni PC munkaeszkoz, amit munkan kivul jatekra is hasznalsz, akkor talan ertheto, hogy nem veszel konzolt jatekra. De ha nem informatikus beallitottsagu vagy, nem tudod, nem is erdekel, hogy mi az a rengeteg mozaikszo, akkor sokkal jobban jarsz egy konzollal. Ettol meg nem vagy rosszabb ember, nem vagy kevesebb, mint az, aki erti a PC lelket, de lehet, hogy az idodet inkabb a burgonyafelek korai betakaritasanak elosegiteset lehetove teto biotechnologiai szakdolgozatod fogalmazasaval toltened a PC lelkenek abajgatasa helyett...
[/quote]

Én nekem semmi bajom a konzolokkal ilyen téren, és akinek csak egy játék kell és nincs pc-je annak tökéletesen jó.

Azt nem bírom, amikor a pc-t temetik, hogy nincsen rá szüksége senkinek. De nekem és a hozzám hasonlóknak tökéletesen jó a pc. Ne mondják, hogy jobb lenne nekem egy "egyen doboz".

idézet:
Analogia: van egy autod, es valami elromlik rajta. Nem vagy egy autoszerelo alkat, azt sem tudod melyik oldalan kell megfogni egy csavarkulcsot, es abszolute semmi szerszamod nincs otthon. Nekiallsz megtanulni, hogy hogyan kell autot szerelni, melyik "doboz" mit rejt a motorhazteto alatt? Vagy inkabb elviszed szervizbe? [/quote]

És ha meghagynák a márkaszervizen kívüli szervizelés lehetőségét, attól még elviheted márkaszervízbe minden apró nyűggel.

Ha viszont mindent elérhetetlenné tesznek, akkor rákényszerítenek, hogy amit eddig gond nélkül el tudtam végezni magam, azért is szervíbe kelljen vinnem. (És súlyos pénzeket fizessek) De ennél sokkal fontosabb, hogy szeretem csinálni.

idézet:
Ugyanez a helyzet a PC-nel is. 2-3 evente teljes egeszeben lecserelodik a gep, meg akkor is, ha csak aprankent csereled le az egyes alkatreszeket. [/quote]

Épp ezaz, hogy apránként cserélem le. Nem véletlenül vásárolnak az emberek részletre :p

#337 Felhasználó inaktív   nyelvtan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 02. 15:19

Egy console-only vilag nagymertekben lefekezne a hardverek fejlodeset. Egy console-only vilagban hangkeltesre, videora nincs alternativa egy ketyere eseteben. Ha csak konzolok lennenek, akkor nem tartana ott a PCs audio/video ahol ma tart. A Console gyartoja abban erdekelt, hogy az adott berendezes minel tovabb a piacon maradjon, a fejlesztes koltsegeit pedig le lehessen faragni. Ha van verseny ateren, hogy milyen CPU-t, VGA-t vagy audioreszt valasztasz a rendszeredbe, akkor ez garancia arra, hogy ezek az alegysegek valoban fejlodjenek. A PC alkatreszeit a piaci verseny teszi olcsova, megfizethetove. Console eseten az egesz keszulek egyetlen vendortol jon, o arazza be a gepet es szabja meg a kepessegeit. Valasztasod nincs.

#338 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 15:27

idézet:
Ezt írta Mumia:

Épp ezaz, hogy apránként cserélem le. Nem véletlenül vásárolnak az emberek részletre :p
[/quote]

Bár már mindenre válaszoltak előttem, ehhez még hozzátenném, hogy valószínűleg régen néztél konzolos árcímkéket. A PC-s bővítések, legalábbis a főbb alkatrészeket tekintve, egyenként drágábbak, mint egy teljes konzol. Egy GameCube most 25e körül van, a PS2 vagy X is 40-45e körül. Ennél többe van egy jobb hdd vagy akárcsak egy középkategóriás VGA is. És a régebbi konzolokat sem kell eldobnod, a Donkey Kong ma is pont ugyan olyan jó játék, mint 1993-ban volt, amikor is kijött SNES-re. És ugye nem csak egy játékról van szó: sokkal több konzolos játék van mint PC-s. Tekintsd úgy, mint egy adott célra optimalizált egységet: bár lehet DVD-t lejátszani PC-n is, az asztali eszközök sokkal praktikusabbak, a la konzolok a játékra.

#339 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 15:34

idézet:
Ezt írta nyelvtan:
Egy console-only vilag nagymertekben lefekezne a hardverek fejlodeset. Egy console-only vilagban hangkeltesre, videora nincs alternativa egy ketyere eseteben. Ha csak konzolok lennenek, akkor nem tartana ott a PCs audio/video ahol ma tart. A Console gyartoja abban erdekelt, hogy az adott berendezes minel tovabb a piacon maradjon, a fejlesztes koltsegeit pedig le lehessen faragni. Ha van verseny ateren, hogy milyen CPU-t, VGA-t vagy audioreszt valasztasz a rendszeredbe, akkor ez garancia arra, hogy ezek az alegysegek valoban fejlodjenek. A PC alkatreszeit a piaci verseny teszi olcsova, megfizethetove. Console eseten az egesz keszulek egyetlen vendortol jon, o arazza be a gepet es szabja meg a kepessegeit. Valasztasod nincs.[/quote]

Nos, akkor mégegyszer. A PC alkatrészei nem olcsóak. Mint már említettem, egy közép VGA is drágább, mint a top konzol. Btw, volt konzolos hw fejlődés akkor is, amikor még csak az IBM és pár távolkeleti clone gyár pakolta össze az XT rendszereit :)

Hozzáteszem, nem értem ezt a konzolellenességet. Néha beesik pár arc, és kifejti a világvégeelméletét, amit a konzolok fognak okozni. Holnap meg jönnek a bélyeggyűjtők, hogy pusztulna el a sok levélíró, akiknek egyenbélyegeket ad ki a psta, mert ... (és jöhetnek ugyanzon érvek).

#340 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 02. 15:56

idézet:
Ezt írta HaZeX:

Bár már mindenre válaszoltak előttem, ehhez még hozzátenném, hogy valószínűleg régen néztél konzolos árcímkéket. A PC-s bővítések, legalábbis a főbb alkatrészeket tekintve, egyenként drágábbak, mint egy teljes konzol. Egy GameCube most 25e körül van, a PS2 vagy X is 40-45e körül.
[/quote]

Gamecube árcímkéjét még sosem láttam ez igaz, viszont 40e-ért sem láttam PS2-t. Amikor legutóbb néztem pár hónapja, még használtan is 50 felett volt.

De a PC-re szükségem van, mellette legyen egy konzolom is? Ennek mi értelme lenne?

Vagy ezentúl konzolról fogok videót digitalizálni, nyomtatni, digitális képfeldolgozást, dvd-t cd-t írni, mindenféle videókat nézni, internetezni, fájlmegosztókat használni, Szövegszerkeszteni, programozni, 3d grafikával foglalkozni. Még egy nagyon kicsit a cadbe is belenyúltam régebben.

Valljuk már be, hogy a konzolt nem nekem találták ki.

És nem azt mondom, hogy nincs létjogosultsága a konzolnak, hanem azt, hogy nekem nem felel meg.

A PC-re szükségem van, a PC mellé konzolt tartani, pedig túl nagy luxus lenne.

Még ha ezzel valamelyest meg is lehetne fogni, a pc-fejlesztési költségeit, mert ha konzolon játszok, akkor a pc-be leginkább csak a memóriát, és a processzort kell fejleszteni, mert videókártya leginkább játékhoz kell.

Eddig is volt konzol és pc is, nem értem miért ne lehetne továbbra is mind2, miért kellene a pc helyét a konzolnak átvennie?

[ 2004. február 02.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.