HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi lesz veled, PC? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi lesz veled, PC? Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:04

Idézet: vers - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 22:37

kinek kell játékkonzol, nekem ugyan nem, 1 játék érdekel csak igazán és az az ico2
és a lényeges kérdés végülis nem az hogy hány hz-es lesz a cell, henem az hogy a ps3 mennyire lesz desktop gép
mert kutaragi egy amigat igér
és nekem valojában az kell

egy átlagos web brózer proggi futás közben, css+javascript+flash úgy 80-130MByte RAM-ot eszik manapság akár firefox, akár mozilaa, akár opera. lessz a cuccodban 256 Mega RAM. namost egy OS kernel image úgy 4-8 mega, egy étalafgos APP ablakábak csupán a tartalam 1mega. egy offisz szerű szoft is úgy 100Mega futás közben. nem kívánom, hogy megismerd, milyen az, amikor proggig a harddiskről futnak, bár gondolom van ilyen élményed a PS2 linuxával kapcsolatban.
256MByte RAM mamár nem elég, az a 6 évvel ezekőtti igény volt.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#782 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:06

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 22:26

En forditva vagyok vele, en szeretnem oblivionalni a boxosokat. :p

nézd jakuza. osztottam, szoroztam, 300 ezret kellett volna gépre költenem ehhez a játékhoz. ehelyett költöttem hw-re 90-ezret, a gáma DVD meg 17 ezer volt. megvagyok harmadáron.

#783 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 22:04

egy átlagos web brózer proggi futás közben, css+javascript+flash úgy 80-130MByte RAM-ot eszik manapság akár firefox, akár mozilaa, akár opera. lessz a cuccodban 256 Mega RAM. namost egy OS kernel image úgy 4-8 mega, egy étalafgos APP ablakábak csupán a tartalam 1mega. egy offisz szerű szoft is úgy 100Mega futás közben. nem kívánom, hogy megismerd, milyen az, amikor proggig a harddiskről futnak, bár gondolom van ilyen élményed a PS2 linuxával kapcsolatban.
256MByte RAM mamár nem elég, az a 6 évvel ezekőtti igény volt.

te félrebeszész
a programok nagysága max  pár mega, a grafikák zabálnak  ablakonként , az meg ugyis a másik memoba megy
130 megás office LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL, nekem elég lesz egy 100kilos szövegszerkesztö is
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#784 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:08

Idézet: vers - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:08

mért bántjátok egymást ?

Ne tőlem kérdezd! Nem én kezdtem el személyeskedni és smileykat halmozni érvek helyett.

Szerkesztette: hvuk 2006. 06. 14. 23:09 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#785 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:05

:offtopic: veled van kevés értelme vitatkozni. pont. Nég Rive is elmenekült innen a cpu-magmérettel kapcsolatos kapitális őrültségeid miatt.

Nem velem nem lehet vitatkozni. Aki "anyám borogass!", meg hasonló kijelentéseket hoz érv helyett, azzal nem lehet mit kezdeni. Mi volt a bajod azzal a hozzászólással? Ne mellébeszélj, meg smileykat rakj be, hanem érvelj! Nem én hoztam fel az F16-os öntudatáról szóló baromságot és nem én linkeltem ebe egy oldalt mindenféle magyarázat nélkül, ahol egyetlen mondat sem támasztotta alá az érveidet.

Mellesleg neked is legalább annyi csúnya vitád volt Rive-vel, mint nekem. Mellesleg Rive elég sok mindent bebukott a vitákban (veled szemben is és velem szemben is).

Szerkesztette: hvuk 2006. 06. 14. 23:14 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#786 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:20

:offtopic: mert útálom, ha valaki játszmázik.

No comment.

#787 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:13

T2k hova lett amugy?
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#788 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:14

Idézet: vers - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 0:13

T2k hova lett amugy?

Kitiltották asszem egy évre, aztán már nem akart visszajönni.

#789 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:18

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 22:14

Kitiltották asszem egy évre, aztán már nem akart visszajönni.

1 évre?  azért mit kell csinálni ? :D
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#790 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:21

Idézet: vers - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 0:18

1 évre?  azért mit kell csinálni ? :D

Nem tudom. Nem próbálkoztam meg hasonló szintű cselekménnyel. :D

#791 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 0:06

nézd jakuza. osztottam, szoroztam, 300 ezret kellett volna gépre költenem ehhez a játékhoz. ehelyett költöttem hw-re 90-ezret, a gáma DVD meg 17 ezer volt. megvagyok harmadáron.

SFIJ itt egy kicsit masrol beszeltem.
Viccnek szantam a mondandomat.
Tudod oblivion = felejtes tehat elfelejteni a boxosokat es nem a konzolra ertettem, ha erted. :p
Mindent tul komolyan vesztek.
A te dolgod mit csinalsz amugy sajat vagyonkaddal, ha neked az esik jol hogy Xboxozni, PCzni, Retro gepet gyujteni akarsz a te sajat dolgod.
Amugy sincs senkinek abba beleszolasa, hogy te mit tartasz helyesnek, addig a pillanatig ha masranezve nem serto a dolog.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#792 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:42

Idézet: vers - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:08

te félrebeszész
a programok nagysága max  pár mega, a grafikák zabálnak  ablakonként , az meg ugyis a másik memoba megy
130 megás office LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL, nekem elég lesz egy 100kilos szövegszerkesztö is

khmm...

Csatolt fájl:

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 14. 23:42 -kor

#793 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:46

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:12

Nem velem nem lehet vitatkozni. Aki "anyám borogass!", meg hasonló kijelentéseket hoz érv helyett, azzal nem lehet mit kezdeni. Mi volt a bajod azzal a hozzászólással?

:offtopic:
1. állítok valamit
2. nem hiszed el. nem mondod meg hol hibás, csak ex catedra "nincs igazam"
3. hozok linket, mert követelődzöl
4. kijelented, hogy a link cáfol, mert a kutyák nemis intelligensek, mivel a nikben nincsen szó kutyákról.

csak ém a kutyákról jeveset állítottam, másfelől a definíció pont azt tartalmazta, amiről beszéltem.

ezt a folyamatot, amit művelsz, hívják játszmázásnak, mert belekötsz mindenbe, és amikor beégsz vele végül, akkor terelni kezdesz.

#794 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:48

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:32

SFIJ itt egy kicsit masrol beszeltem.
Viccnek szantam a mondandomat.
Tudod oblivion = felejtes tehat elfelejteni a boxosokat es nem a konzolra ertettem, ha erted. :p
Mindent tul komolyan vesztek.
A te dolgod mit csinalsz amugy sajat vagyonkaddal, ha neked az esik jol hogy Xboxozni, PCzni, Retro gepet gyujteni akarsz a te sajat dolgod.
Amugy sincs senkinek abba beleszolasa, hogy te mit tartasz helyesnek, addig a pillanatig ha masranezve nem serto a dolog.

nem akartam senkit megbántani, bocs. csak kissé szarevővé váltam, már nem akarom minden pénzem informatikára költeni :)

#795 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 0:48

nem akartam senkit megbántani, bocs. csak kissé szarevővé váltam, már nem akarom minden pénzem informatikára költeni :)

Nem is bantottal meg.
Nem erre akartam kilyukadni.
Hanem arra, amikor az elfogultsag miatt nem lat ki valaki a fejebol es a masikkal szemben nem latja a valos helyzetet.
Hibazni lehet, de elismerni is hibat megkellene tanulni.

Szerkesztette: Jakuza 2006. 06. 14. 23:55 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#796 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 00:08

SFIJ!

A mesterséges intelligenciás topicban folytatom a vitát.

Szerkesztette: hvuk 2006. 06. 15. 00:09 -kor

#797 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 00:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 22:19

- nagy generikus regfile. a reg file mérete elég régóta 128, ebből a register renaming mutogat annyit, amennyit az aktuális változat támogat.
Oké, nyilván ISA szemszögből értettem a dolgot; a register renaming csak az OoO-t segíti, a compilereinket nem. :)

Idézet

- egyszerű címzési módok/load store működés. ez a kezdetektől támogatva volt
Itt sem arra gondoltam ám, hogy támogatjuk-e az egyszerű load/store utasításokat, hanem arra, hogy a memóriában turkászó ALU/egyéb utasításoktól, illetve a komplex címszámítási módoktól (ModR/M, SIB, disp, mint pl. [ebx+ecx*4+0xB0C1FA52] :Đ) megszabadulunk-e. :)

Idézet

-A szegmens reiszterek megléte nem az ördögtöl való, sőt kimondottan hasznos a mostanában divatba jövő virtualizációs technológiákkal kapcsolatban. való igaz a lin/win megelégszik a lineáris címekkel.
A szegmensregiszterezés valójában (sok x86 sallanghoz hasonlóan) feature-nek álcázott csökevény. Már anno a 386-oson megjelent 32 bites védett módból ki lehetett volna hagyni. Az újonnan megjelent virtualizációs technológiák mind a lapozási mechanizmusba (illetve fölé) épülnek.

Kicsit úgy érzem, mintha a szemedben most léptem volna le a falvédőről, pedig nem.
Az IA32 védett módot kívül-belül ismerem, napi szinten kurkászom IA32 assembly kódot (főleg a GCC kimenetét :Đ), stb.

Idézet

szóval lehet az x86-ot szídni, de egyvalamit ne feledj. megnyerte a RISC-ekkel szembeni háborút.
Félreértés ne essék, nem szidtam az x86-ot. Mindössze egy kérdést tettem fel az x86-64 architektúrák várható fejlődésével kapcsolatban.

Idézet: Wikipedia

Removal of older features: A number of "system programming" features of the x86 architecture are not used in modern operating systems and are not available on AMD64 in long mode. These include segmented addressing (although the FS and GS segments remain in vestigial form, for compatibility with Windows code), the task state switch mechanism, and Virtual-8086 mode.

#798 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 08:02

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:54

Nem is bantottal meg.
Nem erre akartam kilyukadni.
Hanem arra, amikor az elfogultsag miatt nem lat ki valaki a fejebol es a masikkal szemben nem latja a valos helyzetet.
Hibazni lehet, de elismerni is hibat megkellene tanulni.

érem tehát konzolt venni eredendő hiba, hogyismonjam, bűn? :D

#799 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 08:24

Idézet: cx.core - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 0:14

Oké, nyilván ISA szemszögből értettem a dolgot; a register renaming csak az OoO-t segíti, a compilereinket nem. :)
itt két iskola van. az egyik aszondja kevés reg+ooo, ráadásul jó prefetch esetén az L1 D$ is kvázi regiszter file, a másik meg aszondja (itanium), tessék kitakarni az összes regisztert, kidobni az interpretert. jól látható, hogy az itanium koncepció is megbukni látszik az x86-tal szemben. én nem tom egyik mellé sem letenni a lándzsámat, nem látszik igazolva számomra, hogy böhömsok regiszter, nagyongyors működés.

Itt sem arra gondoltam ám, hogy támogatjuk-e az egyszerű load/store utasításokat, hanem arra, hogy a memóriában turkászó ALU/egyéb utasításoktól, illetve a komplex címszámítási módoktól (ModR/M, SIB, disp, mint pl. [ebx+ecx*4+0xB0C1FA52] :Đ) megszabadulunk-e. :)
mért kéne mexabadulni? Varietas delectat. ha nem szereted, ne használd :D abban igazad van, hogy ezen utasítások jelentős része, például a stringmozugató obsolete, ezért ugyan megvan, de iszonyat lassú, másfelől kiderült, hogy van egy részhalmazuk, ami nagyon jól kézreáll az SSE/MMX koncepicóhoz.

A szegmensregiszterezés valójában (sok x86 sallanghoz hasonlóan) feature-nek álcázott csökevény. Már anno a 386-oson megjelent 32 bites védett módból ki lehetett volna hagyni. Az újonnan megjelent virtualizációs technológiák mind a lapozási mechanizmusba (illetve fölé) épülnek.

Kicsit úgy érzem, mintha a szemedben most léptem volna le a falvédőről, pedig nem.
Az IA32 védett módot kívül-belül ismerem, napi szinten kurkászom IA32 assembly kódot (főleg a GCC kimenetét :Đ), stb.
nem volt sértő szándékom. abban igazad van, hogy a host-os-es virtualizációhoz nemnagyon kell, de van egy másik út, a meta-kerneles virtualizáció, ami önmagában több OS-t futtat. Jó példa erre az IBM VM/ESA. az ilyen rendszerek mindig szegmentált memóriájúak. nem állítom, hogy tömegesen használják ilyenre az x86-ot, de azért használják így is.

Félreértés ne essék, nem szidtam az x86-ot. Mindössze egy kérdést tettem fel az x86-64 architektúrák várható fejlődésével kapcsolatban.
ez egy piaci igények vezérelte architektúra/ISA, úgyhogy ez a kérdés nagyon nehezen válaszolható meg. jelenleg nem látszik olyan bántó korlát, melynek feloldása valós piaci igényként jelentkezne.

#800 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:48

a nagy regiszterfile a nyerö, föleg kézi optimizálásnál, azzal lehet olyan kodot ini ami leturja az eget :)
az oooo fölösleges szarság, és a C optimizáciot is le kell tiltani, mert minden csak ront a jó kodon :D
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Nem indíthatsz témát.