HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer -- harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer -- harmadik rész Értékeld a témát: -----

#2701 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 21. 10:37

1. nem rohantam ki sehova, ne vetíts rám. egyszerűen nem értem, milyen közösséget lehet vallani egy ilyen stílusban megírt, számomra értelmezhetetlen célú, pláne hasznú írásban. mi újat mondott neked? kedvenc karcsikánk frusztrációival osztozol?
2. nem olvastam Dell ezen nyilatkozatát, kizárólag az INQ két írását olvastam el, ahogy az egyikben 1, azaz egy mellékmondatban utaltak arra, hogy a Paxville Dell szerint performance champion, vagy mi fene.
3. ebben semmi humort nem fedeztem fel. rosszindulatot érzékeltem.
4. azzal nem tudok mit kezdeni, hogy ennyire elfogultnak tartasz. ugyanakkor ez visszakanyarodik az egyes ponthoz, miszerint továbbra sem értem, hogy mi ebben az írásban az érték, a cél, stb. személyes véleméynem a fasziról továbbra is az, hogy felállított magának egy pszichés egyirányú utcát, és láthatóan nincs visszaút neki. az inq kiírja a frusztrációját. ez egy személyes blogban elmenne.

némileg újfent offopikolunk.

Szerkesztette: special 2005. 10. 21. 10:39 -kor

#2702 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 21. 12:13

Oké, akkor nem rohantál ki. Bár a bullshitelés kifejezést nehéz másképp értelmezni.

Hogy mi a célja a cikkel? Képzeld el, hogy ez a cikk nem az ő tollából jelenik meg, hanem valaki tök másvalakiéből. Akkor is ezt mondanád? Teljesen normális dolog az, hogy a közszereplők szavait az újságírók megkritizálják. Akár gúnyos hangnemben is. Ez teljesen normális újságírói hozzáállás, nem pedig rosszindulat. Ezt kifogásolni szerintem hülyeség. Ebben a cikkben pedig arról van szó, hogy a Dell ne nyilatkozzon már ilyen hülyeségeket, hanem csak húzza meg magát, ha már a stratégia partnere ennyit bénázik. Nem tesz mást a cikk, csak felhívja a figyelmet arra, hogy Dell vetít (vagy inkább egyszerűen hazudik). Ebben üldözési mániát meg fixációt látni szerintem üldözési mánia és fixáció. :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2703 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 12:34

Még egy hozzászólás erejéig visszatérnék az Inquirerre, mert fontosnak érzem a dolgot. Bocsi az OFFtopicért.

Tényleg nem értem a hozzáállásodat az Inquirerhez. Valóban lejsújtóan nyilatkoznak gyakran az Intelről, de erre meg is van minden okuk. Gyatrának találják a kihozott termékeket? Erre meg is van minden okuk az elmúlt 1-2 évet nézve (kivétel P-M persze). Halottnak nyilvánítják időnként az Itaniumot? Igen, ez kicsit megalapozatlan optimizmusra :D vall, de hát ez a véleményük. Akkor majd nem tartod őket rosszindulatúnak, ha esetleg beigazolódik az állításuk?

Néhány éve még ezen a fórumon elég sokan temették az AMD-t. Szó szerint. Volt olyan post, ahol nem jósoltak többet neki 1-2 évnél. De mégsem tartott titeket senki rosszindulatúnak vagy fixáltnak vagy üldözési mániásnak. Csak egyszerűen más volt a véleményetek.

Úgyhogy szerintem nekik egyszerűen nem tetszik amit az Intel csinál és ezt szóvá is teszik. Én is érzem, hogy nem igazán szeretik az Intelt és némileg az AMd-nek szurkolnak, de ez még szerintem elfogadható szinten marad. Nem szoktak teszteket hamisítani vagy hazugságokat kitalálni (mint pl. Tom tette régebben).

Megjegyzés: Ja igen, a stílusukat nagyon rühellem. Tiszta kreténség az egész és iszonyú idegesítő ez az állandó chipzillázás, meg marchitektúrázás. Úgyhogy érzelmileg egyáltalán nem pozitívan állak hozzájuk. Így aztán elismerném, ha igazad lenne. De szerintem nincs.

Szerkesztette: hvuk 2005. 10. 21. 12:36 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2704 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 18:15

vuki megint lementel technofil sznobba s lelkesen vedlmezd azt, amimelle kulturember nem tenne le a garasat. amugy ugy laccik te sem erted, ahogy a cikkiro sem, hogyhogyanmukodik manapsag az IT. Az ilyen dell felek mmar nem gepeket arulnak, hanem turnkey megoldasokat. Kocc vele egy IT uzemltetesi szerzodest, fizecc mondjuk havi 100 euro/ws or notesz korul, es ezert a dell neked leteszi az asztalra az o tulajdonat kepezo brend nyu gepet es evente kpod a berndnyu gepet. a dell  sajat cuccaival szolgaltat. namost mivel a dell negyedeves incomeja magasabb mint a cikkiro eletenek az eszmei erteke, vegso soron mirol is beszelunk?

Az inqurier bolcsesz firkaszainak velemeny nyilvanitasarasemmi okuk nincs. Bebeiflaznak neheny KPI-t aztan azt hajtogatjak. Pontosan astilusuk arulja el, hogy segghulyek ahhoz amirolirnak. Olvasd Elricet hogy milyen disztingvaltan nyilatkozik a konkurrens processzor architekturakrol... Szal veddeszre milyen az, amikor valaki tenylegert hozza, vagy csak egy huje bocsesz nagy szajjal.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 10. 21. 18:18 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2705 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 19:07

hvuk, hogy válaszoljak is, ugyanakkor ne duzzasszam tovább az offtopikot, SFIJ leírta az első mondatában, hogyan gondolom én is. az inq és a register számomra befogadhatatlan. sajnos, vagy nem, bizonyos témákban, roadmap pl., sokszor olyan forrásokkal rendelkeznek, hogy ritkán, mint press, kénytelen vagyok olvasni őket. de mint magánember, soha.

lehet, te el tudsz vonatkoztatni a stílusuktól, én nem, nem is akarok. a stílus is a tartalom része, nem Fact Summarizer szoftver fut az agyamban. és ebben az írásban a stílus nagyon nagy részét teszi ki a tartalomnak.

az amd halott téma zászlóvivője eg volt többek között. namost nézd meg, hogyan fogalmazott. vagy nézz meg egy kulturlapot, cnet, businessweek, computerworld, wsj, seattle pi, stb, hogyan is lehet utos velemenyt irni kulturember, nem pedig hadonaszo, demagog faszkalap modjara.

reszemrol vege.

#2706 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 20:56

Nem is emlékeztem, hogy EG volt az aki ebben hitt. :D Yttse volt a tippem, de nem volt nagy kedvem a fórummotor keresőjének a rejtelmeiben elmerülni, hogy megtaláljam az anno beírtakat.

Ami az Inquirert illeti én továbbra sem látok ebben a cikkben semmi olyat amit kultúrember ne tudna befogadni. Egyetlen gyalázkodás sincs benne, még csak valótlanságok állítása sem. Bizonyos dolgokat felfúj benne az újságíró, de hát ez már csak így van az újságírásban. Szívesen veszem, ha beidézitek azt a részt, amit kifogásoltok. Már ha van hozzá kedvetek (ennyi off már igazán nem árt meg és tényleg érdekel a téma).

Az is lehet különben, hogy hiányos angol tudásom miatt nem értem meg a kultúrátlan részeket. Ez tényleg könnyen előfordulhat, különösen azért, mert az Inquirer cikkek nem angolul íródnak, hanem valamiféle izé nyelven, amiben vannak angol szavak is néha. Ezt nagyon rühellem bennük, felesleges azt hinnük, hogy ettől lesznek eredetiek.

Én azért olvasom, mert nagyon sok infót már hónapokkal korábban meg lehet tőlük tudni, mint bárki mástól. Persze ezeknek nem is kis része hülyeség, de kis gyakorlattal ki lehet szűrni a baromságokat. Például a Montvale gondjairól hónapokkal bárki előtt beszámoltak, de mondhatnám a HP-nél történő leépítéseket is. Ezekről máshonnan nem tudtam volna akkoriban infót szerezni, bár persze nyilván nem történt volna tragédia, ha csak hónapokkal késöbb szerzek tudomást róla. De érdekelnek a processzorokról és általában a hardverekről szóló hírek, így aztán olvasom őket.

A stílusuk néha nagyon bicskanyitogató tud lenni, ez valóban igaz, de ha az ember a nyugodt és konszolidált stílus híve, akkor kénytelen ráfanyalodni a Nők Lapjára :D . Én mindig is szerettem a fanyar cikiző írásokat, ez nem áll tőlem sem távol (bár én igyekszem öngúnnyal keverni :) ), én például halálra untam magam a Népszabadság vagy a Magyar Nemzet cikkein (hogy politikailag korrekt legyek). Hozzám közelebb áll az Index stílusa, mint az Origóé, még akkor is, ha az Indexen a legtöbbször csapnivaló cikkek vannak és az Origó egy kategóriával szinvonalasabb, de pl. a Tota W. cikken könnyesre tudom magam röhögni, ellenben az Origón ez soha nem fordul elő velem. Hasonlóképp Totalcar rajongó vagyok, szemben mondjuk az Automániával.

Számomra az az újságírás, ha jól kicikiznek valamit, dicsőítő ódákat és ún. korrekt cikkeket mi a fenének olvassak? Az nem szórakoztató, unalmas, ráadásul az esetek 95%-ban ordít róla, hogy rendelésre írták az xy cég PR osztályának (és persze xy cég termékét dicsőítik benne).

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy az Inquirer jó oldal (mert nem az), azt sem mondom, hogy jól megírt (mert nem az), és azt sem, hogy elfogulatlan (mert nem az). Még csak azt sem mondom, hogy a fent leírt vicces-cikizős újságírás annyira jellemző lenne rájuk, mert ők ezt lényegesen kevésbé viccesen űzik, mint pl. a Totalcar. De azért próbálkoznak, ráadásul érdekes "tényeket" lehet tőlük olvasni. Lehet, hogy nem igaz, de jól el lehet rajtuk gondolkozni. Ha most azt mondjátok, hogy olyanok, mint a Story magazin, akkor nem igazán tudok jó ellenérvet. Talán csak annyit, hogy azt nem olvasom. :D

Szerkesztette: hvuk 2005. 10. 21. 21:01 -kor

#2707 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 21:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 19:15

amugy ugy laccik te sem erted, ahogy a cikkiro sem, hogyhogyanmukodik manapsag az IT. Az ilyen dell felek mmar nem gepeket arulnak, hanem turnkey megoldasokat. Kocc vele egy IT uzemltetesi szerzodest, fizecc mondjuk havi 100 euro/ws or notesz korul, es ezert a dell neked leteszi az asztalra az o tulajdonat kepezo brend nyu gepet es evente kpod a berndnyu gepet. a dell  sajat cuccaival szolgaltat. namost mivel a dell negyedeves incomeja magasabb mint a cikkiro eletenek az eszmei erteke, vegso soron mirol is beszelunk?

Az inqurier bolcsesz firkaszainak velemeny nyilvanitasarasemmi okuk nincs. Bebeiflaznak neheny KPI-t aztan azt hajtogatjak. Pontosan astilusuk arulja el, hogy segghulyek ahhoz amirolirnak. Olvasd Elricet hogy milyen disztingvaltan nyilatkozik a konkurrens processzor architekturakrol... Szal veddeszre milyen az, amikor valaki tenylegert hozza, vagy csak egy huje bocsesz nagy szajjal.

A másik bekezdésben valóban van igazság, de azért azt vegyük észre, hogy nem kell zseninek és Nobel díjas fizikusnak lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy a Paxville nem versenyképes semmilyen téren sem a DC Opteronnal. Kicsit (talán nem is kicsit) durván azt mondhatnám, hogy az egy hulladék termék, amit a fél éves átmeneti időre dobtak ki, az "arcvesztés" elkerülésére. Ez a kifejezés az Inquirer cikkből van és elég találó. Bár persze nyilván pénzügyileg is megéri (tuti jó sokat eladnak belőle), de elsődleges célja szerintem az, hogy kipipálják, hogy nekik is van ilyen.

Az első felére azt tudom mondani, hogy a siker önmagában nem igazol mindent. Ráadául ennek semmi, de semmi köze nincs a cikkhez. Dell hazudott, ennyi, ezen kár mit ragozni. Ebbe nem fog belebukni (miért bukna, ez biznisz, ez nem releváns), de azért ezzel szembesíteni lehet. Megtették. Ehhez az égegyadta világon semmi köze ahhoz, hogy mennyi bevételt termel a Dell.

Már sokszor előfordult, hogy egy amúgy sikeres kormány, ami minden téren kiváló volt megbukott valami kis hülyeségen. Például a miniszterelnök hülyeséget mondott egyszer, vagy hazudott, vagy megpróbáltak elsikálni valamit. Persze ez nem nálunk történik így, hanem máshol.

Erről jut eszembe, hogy egyszer láttam a BBC-n az angol Nemzeti Bank elnökét. Egy amoylan igazi angol Lord volt, bár nem a sovány, hanem a kövér nagydarab fajtából. De ahhoz az az ember kinézett, beszélt,  gesztikulált én lazán rá mertem volna bízni a teljes vagyonomat habozás nélkül. És jó eséllyel vissza is adta volna a végén. Na, szerintem Dell úr nem ilyen ember. :D :p

#2708 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 22:59

Indexes cikk

Idézet

A GamePC megszerzett egyet a Paxville kódnevű új Xeonokból, melyeknek az Intel saját bevallása szerint 135-150 wattot szabadna fogyasztaniuk. A teszt során azonban előfordult hogy 430 wattra ugrott a teljesítményfelvétel, míg a kétmagos Opteronok sosem fogyasztottak 300 wattnál többet.

:rolleyes:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2709 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 09:13

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 22:14

Na, szerintem Dell úr nem ilyen ember. :D :p

Mindezt Charlie Demerijan 1-2 írására alapozva...gratulálok.

#2710 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 17:53

vuki. nagy valoszinuseggel a konzolhaborubol a fixbox360 fog sikerrel kikeveredni. Mindannak ellenere, hogy a PS3 syinte minden muszaki parametereben jobb. erre varrjal gombot...

Az opteron-ok muszaki szempontbol nezve jobbak jelnleg. En emlexem meg, mikor 1999-ben az athlonok masfel evig vezettek a piacot teljesitmenyben, meg mindnben. Ennek ellenere a platform veszteseges volt az egesz elettartama alatt. Nem vagyok a hammer product line, ellendrukkere ezt jol tudhatod. csak valahogy a fikaviadal ami korulveszi, nos annak nem orulok. Esha mar lementunk kutyaba, akkor egy orokbecsu Penz beszel, kutya ugat Az AMD-nek most volt 1 nyereseges eve, de majd fel evtizedig masszivan veszteseges volt. Elobb-utobb a Dell-nek is lesznek opteronos rendszerei, majd ha latja, hogy az oteron mogott massziv gazdasagi infrastruktura van. De ezt vagy 100x ha elmodta mr Dell. Szvsz nyugodtan vegyel Dell reszvenyt...

#2711 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 18:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 18:53

vuki. nagy valoszinuseggel a konzolhaborubol a fixbox360 fog sikerrel kikeveredni. Mindannak ellenere, hogy a PS3 syinte minden muszaki parametereben jobb. erre varrjal gombot...

bruhaha:)

#2712 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 00:23

hvuk, sok szeretettel:

Dell PowerEdge, 2.8 GHz Paxville vs. 3.6 GHz Irwindale (valódi gyorsulás, és az órajelet kiszűrve)

MSFT Exchange: 18 % // 52 %
TPC-C: 37 % // 76 %
SPECjbb2000: 43 % // 84 %
SPECint_rate_base2000: 53 % // 96 %

SPECint_rate_base2000: 58.5

http://www.itjungle....05-story02.html

HP  ProLiant DL380 G4 (2 Paxville 2.8 GHz) // SPECint_rate_base2000: 59

AMD sufnituning 2 Opteron 2.4 GHz // SPECint_rate_base2000: 71.8.

21 %-kal gyorsabb, de a különbség 3.2 GHz-es Paxville-ekkel, ha jönnek, 10 százalék közelébe, vagy alá csökkenhet. A 65 nanométeres példányok eséllyel vehetik vissza néhány területen a vezető szerepet. Ráadásul ésszerű azt gondolni, hogy nagyobb ütemben fognak skálázódni, mint a 90 nanométeres Opteronok.

http://www.spec.org/...ults/res2005q4/

Szerkesztette: special 2005. 10. 23. 00:26 -kor

#2713 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 00:38

special mint mondottam volt, én nem innék előre a medve bőrére, vagyis arra, hogy az a 65 nano annyira straight-forward. az intelnek persze muszáj mondania, hogy kirázza a kisujjából...

#2714 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 01:03

nem iszom előre, de mivel tudni nem tudjuk, ezért hozzállás kérdése a latolgatás.:) azért abban megegyezhetünk, hogy ha már most folyik a Dempsey tömegtermelése, akkor olyan nagy bajok nem lehetnek a design körül, és lassabb sem lesz. intel bátyó olyan 33 %-ot ígér a Paxville-hez képest. ha nem lesz gyorsabb, csak 2.8, ez akkor is jelentős javulás.

a lényeg a lényeg: a jövő év első felében az intel versenyképessége javul, a piac átrendeződése lelassulhat, sőt.

#2715 Felhasználó inaktív   Fenegyerek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 23. 09:13

aham :D

nextgen socket, DDR2, meg egyéb apróságok, stb...
weiting for Conroa... than K8L.... than????

#2716 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 10:06

Ebből a "nextgen socket" és az "egyéb apróságok" javítják a teljesítményt leginkább, de a DDR2 se semmi bekezdés a magasabb késleltetésével.

#2717 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 10:21

én úgytom hogy DDR2 800 @ 4-4-4-12 == DDR 400 @ 2-2-2-6?

Nem?

Szerkesztette: Asker 2005. 10. 23. 10:22 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2718 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 20:00

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 10:13

Mindezt Charlie Demerijan 1-2 írására alapozva...gratulálok.

Viccnek szántam. Mellesleg ebből egész mást akartam kihozni, igazából nem is kapcsolódott ide, csak úgy estembe jutott, de aztán a következtetésemet nem írtam le. Szóval az csó bekezdést jobb figyelmen kívűl hagyni. Az csak egy újabb érdekes adat. :D

#2719 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 20:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 18:53

Az opteron-ok muszaki szempontbol nezve jobbak jelnleg. En emlexem meg, mikor 1999-ben az athlonok masfel evig vezettek a piacot teljesitmenyben, meg mindnben. Ennek ellenere a platform veszteseges volt az egesz elettartama alatt. Nem vagyok a hammer product line, ellendrukkere ezt jol tudhatod. csak valahogy a fikaviadal ami korulveszi, nos annak nem orulok. Esha mar lementunk kutyaba, akkor egy orokbecsu Penz beszel, kutya ugat Az AMD-nek most volt 1 nyereseges eve, de majd fel evtizedig masszivan veszteseges volt. Elobb-utobb a Dell-nek is lesznek opteronos rendszerei, majd ha latja, hogy az oteron mogott massziv gazdasagi infrastruktura van. De ezt vagy 100x ha elmodta mr Dell. Szvsz nyugodtan vegyel Dell reszvenyt...

És? Mi köze ennek a vitához?Az égvilágon semmi, nem erről vitázunk, hanem arról, hogy szabad-e gúnyorosan valakinek a hülye állítását megkritizálni, illetve arról, hogy milyen hangvételt engedhet meg magának egy újságíró. Ennek ehhez totál semmi köze.

Meg amúgy én is tudom, hogy az AMd pénzügyi helyzete milyen.

#2720 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 20:50

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 1:23

hvuk, sok szeretettel:
...

AMD sufnituning 2 Opteron 2.4 GHz // SPECint_rate_base2000: 71.8.

Na, először a "sufnituning" jelzőről emlékeznék meg. Erről nekem pont azok a jelzők jutnak eszembe, amiket te az Inquirer ellen felhozol, szerintem ez legalább annyira inkorrekt, mint amit ők tesznek szerinted. Mi a fene az a sufnituning? Mi a fenének írtad be? Mitől lenne a 280/880 sufnituning, amikor egy normális bejelentett termékről van szó? Bocsi, nem személyeskedni akarok, de ez komplett hülyeség!

TPC-C-ben csak 2 socketes DC Opteron eredményem van, de az alapján számolva minimum 42%-al gyorsabb az Opteron a Paxville-nél (de inkább többel, mert felét vettem a 2 processzoros eredménynek). Itt tehát egyszerűen nem versenytárs a Paxville, magyarán lebőg nagyon.

JBB-ben kb. egyformán szerepelhet a Paxville meg az Opteron, itt tehát jövőre némileg gyorsabb lesz a Paxville.

A SPECfp eredményt valamiért lehagytad, ott a 380 39.4-et tud, az  Opteron pedig 71.9-et (peak esetén pedig 40.3 vs. 79.1), azaz az Opteron 82%-al gyorsabb (peak esetén 96% a differencia). Erre már nincs is jelző, ez nem egyszerűen lebőgés, hanem még azon is túl van.

Tök jó, hogy amolyan inquireres :D módon állítottad be az adatokat. Tisztára korrekt, hogy erős szűrést alkalmaztál, de sajnos ettől nem lesz jobb a Paxville. Az továbbra is egy hulladék processzor lesz. Ettől persze még lehet sikeres, lásd SFIJ fejtegetését. De teljesítmény szánalmasan elmarad a konkurrens termékhez képest.

Megj.: A többi tesztnek nem néztem utána.

Szerkesztette: hvuk 2005. 10. 23. 20:52 -kor

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.