Idézet: hvuk - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 15:52
Elgondolkodtál azon, hogy egy ilyen optikai átalakítónak mekkora késleltetése lenne?
mivel szakmailag igaz hatarterulet-szinten erintett vagyok egesz jo adatom van erre nezve: 8-12 ns
Ne nézzük már szerintem teljesen hülyének a CPU gyártókat. Annak is nyilván megvan az oka, hogy több száz kis tüskén viszik át a tápot, nem pedig néhány nagyobb csatlakozáson, ez utóbbi nyilván olcsóbb lenne, így bizonyára van valamilyen oka.
nem nezzuk hulyeknek a gyartokat, arrol van szo, hogy a muszaki termekek nem a semmibol jonnek letre, hanem evolucionalisan alakulnak ki. ezen okbol kifolyolag hordoznak magukkal legacy ugyeket. de visszakerdeznek: villamossagtani tanulmagyaid alapjan egy 40-50A koruli betapra mi az optimalisabb? 300-400 kicsi tuske vagy mondjuk 1 negyzetcenti keresztmetszetu vezetofelulet?
Ez esetekben a gond ugye az volt, hogy a socket már 1 CPU belehelyezést sem bírt ki, tehát nem a 6-8 alkalom volt a szűk keresztmetszet.
Ezt sosem tudjuk meg. lattam en 3-4 ezer pines cuccokat is amik mukodtek.
De nézzük máshogy a gondot: ha a CPU-t beszereled az alaplapba még azelőtt, hogy beraknád, akkor ez a gond megszűnik
Erdekes felvetes egy olyan vilag letezese, mikoris az okozat megelozi az okot

muszaki kornyezetben az ilyen rendszereket nemkauzalisnak nevezzuk. sajnos letezesem korlatai nem teszik lehetove a nemkauzalis rendszerek elettapasztalat szintu vizsgalatat
Nem azt mondom, hogy jó az új módszer, de az biztos, hogy összességében (ha a fenti cikkben közölt adatok igazak), akkor a tönkrement CPU-k/socketeket nézve kevesebb kár történik így, mint a jelenlegi rendszerben.
Ezt hajlando vagyok elfogadni, ha van mondjuk magyarorszagon olyan szerviz ami uzemszeruen uj socket ara + 2000Ftmax szinten cserel a lapodban socketet. a historikus tapasztalatok azt mutatjak, hogy az ilyen seruleseket nem javitjak, hanem jo esetben gariztatas utjan az alaplapgyartok uzemi veszteseget kepezik. persze az alaplapgyarto csak akkor vallaja ezt be, ha az adott kereskedo(haz) vele tipikusan a teljes eves magyar alaplapforgalom 2x-eset viszi. bottom line: a nagyker nyeli le uzemi vesztesegkent, es szepen raterheli ezt a tobbi forgalmazott alaplapra: magyaran ha pistike gariztat egy lapot mondjuk a chs-nel, akkor az uzemi veszetseget azok a jovobeni alaplap vasalok fizetik megm akik kiskerattetel utan de lenyegeben chs-tol importalt lapot vesznek.
Meg különben is az Intel kezdte, bibibi!

az hogy mas hulye, az a formalis logika (es az erkolcs) alapjan nem jogosit fel minket is arra, hogy hulyek legyunk.
Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 09. 18:45 -kor