Idézet: d n . r - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 16:17
(Szia B!

)
(1) hát ha abban van logika, hogy olyan procit hasznalj fájlszervernek, ami 200 mhz-el gyorsabb, viszont duplaannyiba kerül (nem néztem árakat, ez most hasraütés), akkor meg vagyok győzve.
(2) Nem ilyet kerestünk

Kérlek bizonyítsd be, hogy ugyanazon széria egyre erősebb modelljeit (legyen mondjuk a VW Golf) UGYANAZZAL a motorral szerelik.
Ez már csak azért is nehezen fog menni, mert általában a hengerűrtartalmat növelik (és ezzel összhangban persze nő a teljesítmény is)
Másrészt miért menne hamarabb tönkre a procim, ha ugyanazzal a sebeséggel járatom, mint azt az ugyanabban a szériában gyártott társát, amihez képest a gyárban a szorzókkal alacsonyabb órajelhez lőtték be?
Harmadrészt ezt mint totál offtopicot már lezártuk...

(de levélben folytathatjuk, ha gondolod...

)
Hello V!
1) mi ez a keresztul kasul csusztatas???
a) beszeltem en
fileszerverrol? annyi mas lehetoseg van. mondjuk legyen egy hozzad kozelebbi pelda: rendering clusterhez alapgep. de annyi mas megoldas van!
b) arakat nezheted, de hat az DC 2.8-as FX60-nak (ha tenyleg ez lesz) hol nezned meg az arat?
c) milyen 200MHz plusz? a legerosebb DC single core (opteron es X2 egyarant) ma 2.4GHz ez meg 2.8GHz, azaz
2x400MHz kulonbseg!!
d) es persze igen, az a szektor amirol en beszelek tipikusan az "ide nekem a legerosebbet de penzem az nincs ra" elven epul, igy
feleannyibol szivesen vesz
gepet, ha ugyanazt a max teljesitmenyt nyujtja (ketutas 2.8-as Opteron versus DC 2.8-as 1 utas gep..)
e) vegul mit hoznal ki abbol, hogy
szerintem mar abban sincs logika, hogy a legerosebb processzort hasznaljak barhol is? attol mar mas szamara nem lehet logikus? ki kell dobni ezt a termeket???
2) szerintem a processzornal sem lenyes, hogy Venice vagy Winchester magot tuningolsz, csak legyen gyorsabb!!
(na jo, ez kicsit eroltetett volt.) a lenyeg viszont: szerintem a mosogepnel sem az a lenyeg, hogy ugyanaz a motor legyen benne (hvuk eszrevetelet nem vetted eszre?

), hanem az, hogy ki tudok-e csikarni belole 1200-as fordulatot. a motornal sem en hoztam a loero osszehasonlitast... de most oszinten, Neked nem mindegy, hogy hany hengeres es milyen urtartalmu motorral hozzak ki azt a teljesitmenyt? (persze, hogy nem mindegy, mert a nagyobb urtartalom = tobb ado!

)
a proci (es a motor) hamarabb tonkremenetelet felteteles modba raktam, mert ez a velemenyezes az interneten altalaban. "farad a szilikon.." es megintcsak: nem kizarolag olyan processzorokrol beszeltem, amik a gyarbol is kikerulnek, hanem a tuningrol altalaban.
az offtopic-ot eszrevettem, de gondoltam a mosogeptuning mellett talan elfer az autotuning is, plane, hogy az konkret szamitastechnika!!