Miost, hogy ráklikkeltem megnézni special hozzászólását vettem észre, hogy én az SGI-s hozzászólásaimat nem ide, írtam vélatlanül, hanem a Viiv-es topicba. Bemásolom ide, ez talán még nem számít floodolásnak.
Az
SGI szánalmas pénzügyi adatokról számolt be. Mert sajnos azt, hogy egy negyedév alatt 170-ről 144 millióra csökkentek a bevételeknek, mindezt úgy, hogy a szezonális hatás miatt nőni kellett volna, máshogy nem lehet nevezni. Okát nem tudom, de van egy olyan érzésem, hogy a Montecito halasztása hozzájárult a bevételcsökkenéshez. Persze ha náluk ekkora csökkenés volt, akkor vélhetőleg máshol sem lesznek túl rózsásak az eladások alakulása (bár a HP Itanium üzletága azért biztos jobban teljesít). Érdekes a dologban, hogy az SGI épp ősszel mutatott be egy új szervercsaládot és még ez sem volt képes növelni a bevételt. Kár a cégért, mert az már látszik, hogy ez már a vég.
Idézet
Silicon Graphics (OTC: SGID) today announced results for its second fiscal quarter which ended December 30, 2005.
Revenue for the second quarter fiscal year 2006 was $144 million, gross margin was 41.7% and the operating loss was $28 million. For comparison, in the first quarter FY06, revenue was $170 million, gross margin was 37.8% and the operating loss was $26 million. The second quarter fiscal year 2006 net loss was $30 million or $0.11 per share, compared with a net loss of $32 million or $0.12 per share in the previous quarter.
Összehasonlításképpen tavaly ugyenebben a negyedévben az SGI forgalma 229 millió volt, ami 175 millióról nőtt egy negyedév alatt ennyire. Jól látszik, hogy a tavalyi - vélhetőleg a Madison 9M-nek is köszönhető - Itanium eladások megugrása milyen jól látszott az SGI forgalmán. Tavaly 30%-os növekedés az előző negyedévről, idén 15%-os csökkenés.
Tényleg érdekes lesz az Itanium forgalmának alakulásáról a jelentés, vajon csak az SGI volt ilyen gyenge és máshol egészségesen nőttek a bevételek vagy pedig mindenkire jellemző volt a megtorpanás.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor