HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Itanium 2: egy új korszak kezdete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Itanium 2: egy új korszak kezdete Értékeld a témát: -----

#2581 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 01. 18:07

Idézet: Asker - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 18:14

105 lesz a minimum

És lesz olyan hülye aki államilagra fog jelentkezni, ha többet kell fizetni rá és nagyobb a ponthatár is?
Mint írtam, kb 120-at fizetek költségesen, félévente.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2582 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 18:23

Idézet: Samott - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 10:08

A nappali kepzes mellett delutan / este meg dolgoztam is... kaptam otthon enni es volt hol aludnom, minden masra megkerestem a penzt magam. Aki kepes magan segiteni, annak nem hiszem, hogy most gondot okozhatna ilyesmi.

Szerintem te meg szerencses is voltal voltak ismeroseim akinek tamogatniuk kelett a csaladot hiaba voltak eleg jok ahoz hogy tovabb tanuljanak meg annyit sem tudtak nekik segiteni legyen hol aludni es mit enni.
De ez megint kicsit a szomszed tehene.

En is gyakran filozok rajta mennyivel lehetnek jobb ha egyetem utan nem nyomnek meg 8 orat meg masodallast, biztos vannak akik inkabb csak a tanulast valasztjak remelem lesz lehetoseguk valasztani s nem kenyszerbol mennek.

Hvuk a jogasz szerintem mar tul divatos szak van ket ismerosom is akik frissen vegeztek egy angolt tanit masik mukat keres. Gyakorlat kell meg az egyetem utan rossz esetben meg a gyakornok fizet, hogy ott dolgozhat jo esetben az is eleg ha titkarnokent ingyen lehuzza a gyakorlatat es alairjak neki...
Tudtommal kb annyi joghallgato van az orszagban mint ahanyan dolgoznak nem epp idealis arany.
Ez szerintem pont a tandijnak tudhato be annyit termelnek amennyit tudnak s lenyegtelen mennyit vesz fel a piac.

Koszi felvilagositast a nyugdijjal kapcsolatban bar szuleim mondtak hogy az utolso eveik jobban szamitanak azt hittem ez csak a regiekre vonatkozik.
Ez megint a nemzeti szinhaz esete akkor.

Jo hogy megint ilyen a hangulat otthon mikor megyek, megint mindenki panaszkodni fog s jon majd a szokasos neked konnyu te sinen vagy duma amitol falra maszok.  :rolleyes:
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#2583 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 18:57

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 19:23

Hvuk a jogasz szerintem mar tul divatos szak van ket ismerosom is akik frissen vegeztek egy angolt tanit masik mukat keres. Gyakorlat kell meg az egyetem utan rossz esetben meg a gyakornok fizet, hogy ott dolgozhat jo esetben az is eleg ha titkarnokent ingyen lehuzza a gyakorlatat es alairjak neki...
Tudtommal kb annyi joghallgato van az orszagban mint ahanyan dolgoznak nem epp idealis arany.
Ez szerintem pont a tandijnak tudhato be annyit termelnek amennyit tudnak s lenyegtelen mennyit vesz fel a piac.

Persze, jogásznak csak annak érdemes mennie, akinek van hol tanulnia utánna a szakmát. Túl sokat képeznek.

De az ok nem a tandíj - hiszen az nincs is, legalábbis az állami szakokon -, hanem az, hogy az emberek látták, hogy a jogászok jól keresnek. Ezért lett népszerű a programozó szak is, csak a különbség az, hogy a programozók egy globális piacon tudnak elhelyezkedni, míg a jogáűszok csak itthon. Ráadásul programozók/informatikusok könnyedén elhelyezkedhetnek rendszergazdaként vagy más határterületen.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2584 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 01. 19:30

szerintem a legtöbb embernek fogalma sincs, miért van azon az egyetemen/fősulin, amelyiken, nincs határozott elképzelés, jövőkép (ezt meg ezt akarom csinálni, ez meg ez érdekel), pláne nem reális ("ha lediplomázok, biztos lesz _valamilyen_ jó munkám"). a közgáz tipikusan ilyen "fogalmamsincs" típusú hely, ezt megtapasztaltam. a jog sokkal meghatározóbb, szerintem ott sokkal célratörőbbek (papír), egy orvosi viszont teljesen más világ már. ebből a szempontból a közgázhoz hasonlóan érzem a legtöbb műszaki képzést, azaz tele dezorientált emberekkel.

Szerkesztette: special 2006. 08. 01. 19:36 -kor

#2585 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 20:47

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 16:56

Ez teljesen irreális és teljesen biztos, hogy nem igaz.

leírva láttam papíron. az megin más kérdés hogy mi velósul meg belőle, jelenleg a harmadik iterációnál tartunk.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2586 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 20:50

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 17:06

Biztos, hogy nem igaz. Én költséges vagyok, kb 120e egy félév (attól függ mennyi kreditet veszel fel, 1 kredit 3400huf nekem). Aki államilagon lesz kb 2x annyit fizet mint én? Gondolkodjatok már...

Amúgy én átlag valami 45ezerről hallottam. De ebben nem vagyok biztos.

nézd, a posztgrad MBA szemesztereim úgy 270 körül fájnak. heit iegy tanítási nap, pár órával, konzíliummal. jelenleg költségtérítéses rendszerben a costok kb negyedét szedik be. ebben a formában ingyenes+költségtérítéses a nappal rendszerben semmi nem marad fenn.

#2587 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 20:52

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 18:07

És lesz olyan hülye aki államilagra fog jelentkezni, ha többet kell fizetni rá és nagyobb a ponthatár is?
Mint írtam, kb 120-at fizetek költségesen, félévente.

mint irtam változni fog. fox még 200 fölött is fizetni :)

#2588 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 21:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. Aug. 1., Tuesday - 20:52

túl optimista vagy  :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2589 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 21:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 21:52

kizárt. a diákhitelt meg felemelik fél milla / félév mi? bazz hol éltek ti? mekkora pénzekről beszéltek?

Amúgymeg nem fogok többet fizetni mert már csak 1 félévem van vissza ;)

Szerkesztette: Valdy 2006. 08. 01. 21:27 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2590 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 11:05

<OFF>

Mielőtt nagyon elhinnénk a félmiller/szemesztert olvasgassunk kicsit ( http://index.hu/poli...old/tandij2401/ ):

"legalacsonyabb összege évi 52500 forint, a legmagasabb pedig 225000 forint lehet évenként. (Ez havonta minimum 4375 forintot, maximum 13.125 forintot jelent)."
...
"A fer bevezetése után az egyetemre kerülő első évfolyamosok még nem fizetnek tandíjat. Az első év végi eredményeik alapján dől el, kinek kell fert fizetnie. A legjobb eredményt elérő 15 százaléka a diákoknak ugyanis mentesül a tandíjfizetés alól..."

szóval átlagosan havi 8e, ami 1-2-4 este a haverokkal a kocsmában, vagy a legcsumpibb 400HUF/óra órabérben (mekdónácc, vagy bármi diákmeló) 20 óra munka (munkanaponként 1 óra), illetve a havi max. diákhitel harmada.
De ha a legjobb tanulók között vagy ingyenes. (Az a rendszer hibája, hogy a legjobb tanuló általában nem a legjobb szakmailag...)

Na, ebből költöttek balladát néhányan. Nekem pl. a kolidíjam volt havonta ennyi.

</OFF>

#2591 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 11:38

Idézet: xclusiv - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 12:05

<OFF>

Mielőtt nagyon elhinnénk a félmiller/szemesztert olvasgassunk kicsit ( http://index.hu/poli...old/tandij2401/ ):

"legalacsonyabb összege évi 52500 forint, a legmagasabb pedig 225000 forint lehet évenként. (Ez havonta minimum 4375 forintot, maximum 13.125 forintot jelent)."
...
"A fer bevezetése után az egyetemre kerülő első évfolyamosok még nem fizetnek tandíjat. Az első év végi eredményeik alapján dől el, kinek kell fert fizetnie. A legjobb eredményt elérő 15 százaléka a diákoknak ugyanis mentesül a tandíjfizetés alól..."

szóval átlagosan havi 8e, ami 1-2-4 este a haverokkal a kocsmában, vagy a legcsumpibb 400HUF/óra órabérben (mekdónácc, vagy bármi diákmeló) 20 óra munka (munkanaponként 1 óra), illetve a havi max. diákhitel harmada.
De ha a legjobb tanulók között vagy ingyenes. (Az a rendszer hibája, hogy a legjobb tanuló általában nem a legjobb szakmailag...)

Na, ebből költöttek balladát néhányan. Nekem pl. a kolidíjam volt havonta ennyi.

</OFF>

:respect:  Navégre. Szóval félévre (szemeszterre) lebontva 26250-112500 ft. Igaz, több mint amire számítottam, de azért mégsem voltam messze az áltag 45ezres tippemmel.

#2592 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 11:41

Úgy látszik, ez a téma sokakat érdekel. Nem kellene inkább egy új témát indítani a szigeten és a fenti hozzászólásokat oda áttenni? Special, te, mint moderátor, megtennéd?
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#2593 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 11:50

Idézet: hajsza - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 12:41

Úgy látszik, ez a téma sokakat érdekel. Nem kellene inkább egy új témát indítani a szigeten és a fenti hozzászólásokat oda áttenni? Special, te, mint moderátor, megtennéd?

megtenném, de nem vagyok moderátoooor! :D

a fórum ennyira autonóm módon működik. még figyelmeztetésem is van.:)

megkérem Krinyót.

lehet ilyen  esetekre, a szerkesztőknek kellene egy technikai moderátori acc...

#2594 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 12:04

na, az a menetrend fiúk&lányok, hogy ez a topik zárásra kerül, mert túl hosszú lett, és fórummotor kiakadna, ha hozzá kellene nyúlni.

nyitok egy új itanium topikot itt, és egy tandíj topikot az eco@techben. kéretik a diskurzust a megfelelő helyen folytatni. addig kéretik magunkban elfolytani a postokat.

"útelágazódáshoz érkeztünk"

#2595 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 12:47

megnyíltak az új topikok:

Intel Itanium itt: https://forum.hwsw.h...howtopic=114013

Tandíj erre: https://forum.hwsw.h...howtopic=114014

ez a téma zárásra kerül.

5

4