HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 11. 10:08

ne kerj elnezest: en tevesztettem el! teljesen jogos volt az ertetlenkedesed.

a masodikra felig..: a kerdesem az, hogy miert nem lehet mit kezdeni ezekkel a scsi micsodakkal (feltetelezve, hogy az "en nem tudok" implikalja, hogy esetleg mas sem nagyon, csak aki nagyon tudja, hogy mi ez, de en az nem vagyok..) szoval mi a "gond" veluk?

vagy felreertem, es semmi gond nincs veluk, ezek profi, tok jo, es mindenhol mukodo scsi raid kartya(k?), csak neked egyszeruen nincs rajuk szukseged?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1022 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 10:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 10:08

a masodikra felig..: a kerdesem az, hogy miert nem lehet mit kezdeni ezekkel a scsi micsodakkal (feltetelezve, hogy az "en nem tudok" implikalja, hogy esetleg mas sem nagyon, csak aki nagyon tudja, hogy mi ez, de en az nem vagyok..) szoval mi a "gond" veluk?

vagy felreertem, es semmi gond nincs veluk, ezek profi, tok jo, es mindenhol mukodo scsi raid kartya(k?), csak neked egyszeruen nincs rajuk szukseged?

Ezek - bár régi - de profi, tok jo kártyák, amiknek az idegösszeomlás nélküli életre rugdalására legtöbbször sajna csak a saját eredeti környezetükben van komoly esély :( Konkrétan ezeknek a kártyáknak a lehetőségeit már meg se néztem, annyiszor befürödtem már efféle cuccokkal.
Emellett nekem speciel nincs itthon semmi SCSI RAID tömböm, amit megkergethetnék a kicsikkel :)
Azaz számomra ezek gyakorlatilag hasznavehetetlenek.
Elköltöztem :-)

#1023 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 10:58

hm.. ez esetben viszont erdekelnenek... :)
a forum ma:

#1024 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 16:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 10:58

hm.. ez esetben viszont erdekelnenek... :)

No. Mit adsz értük?

#1025 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 18:57

Tru64 installkitet nyomtatott dokumentacioval;>

Ize, HP/AMI MegaRAID kartyak altalaban mukodnek mindenben, csak par funkcio nem elerheto (pl. nalam egy NetRAID-1Si nem tudta a Compaq hotswap keret LED-jeit vezerelni, HP kerettel meg tokeletesen mukodik:) Ellenben egy SmartArray 3200-at szepen beszoptam, valoszinuleg egy melohelyi szerverben fog landolni, ha tudok vinyokat szerezni:)

BTW, ha mar SCSI tema... Van valakinek valami elkepzelese arrol, hogy az IBM RS/6000-ek mi alapjan baratkoznak (vagy nem) a vinyokkal? Sun-os 4.3-as Barracuda nem megy, Compaq 2.1-es Barracuda nem megy, nem-OEM 4.55-os Cheetah 4LP megy, nem-OEM 36.4-es Cheetah 10k6 nem megy... Ha `nem tamogatott' vinyot rakok a gepbe, akkor nem hajlando CD-rol sem bootolni, meg sehonnan, se normal, se secure, se service modban, a kijelzore is csak a 223 vagy 253-as kodot irja (223: SCSI boot IPL alapjan normal modban; 253: ugyanez, csak service modban), aztan kesz, megall. A csitaval meg tok jol megy minden... Esetleg nincs valakinek par elfekvo, kulturaltan mukodo 2.1-18.2gigas 68pines (SE vagy diff. SCSI) vinyoja IBM firmware-rel?
Jah, a vezerlo egy MCA-s IBM LSA-2 kombo Wide/SE-SCSI/Ethernet kartya:)

PM-eket atnezem, jol.

#1026 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 06:54

halihó!

azóta lett egy LS-120-am. Egyszerű mezei freedost akarok bebootolni egységsugarú 1.44megás flokilemezről (de más se megy róla). pl. freebsd /dev/da0-ként látja, miután hdd-ről bebootoltam (secondary slave-re raktam odd master mellé az ls120-ast). Mik a lehetőségek? Jumperelni az alábbi négy módon lehet: master, slave, cable select és egy negyedik, amit nem tudom, mit jelent: MDO (vagy MD0). Segítsegek, pls! :confused:
Danke!

#1027 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 07:07

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 18:57

BTW, ha mar SCSI tema... Van valakinek valami elkepzelese arrol, hogy az IBM RS/6000-ek mi alapjan baratkoznak (vagy nem) a vinyokkal?

Erre nincs tippem, de néhány hónapja még tudtam volna komplett RS/6000-et kilóra  :Đ

#1028 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 18:10

ELTE selejtezes, mi? ;)

NEURO... igazad van, megiscsak a True64 telepitot kene adnom azokert a scsi cuccokert.. :p szoval zarjuk rovidre a harmastalalkozot (ulti?). mit adsz Rive-nak a Tru64 telepitokeszletert, illetve nehany token ring kartyaert cserebe, ami meger neki valami erdekes scsi cumot a fentiek kozul??? :D
a forum ma:

#1029 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:20

Mostanaban csak kis gepek erdekelnek (helyhiany, szarul, raadasul par napja lecsaptam egy VT420-ra is, aztan meg azt sem hoztam el:), az az RS/6000 meg biztos szekrennyi lett volna:)
Token ring kartyabol van itt lassan egy tucatnyi (tobbnyire IBM, de van par Madge is, 4/16, ill. 4/16/100-as cuccok, de csak windows es AIX alatt sikerult eletrekelteni oket, es egyik sem kimondottan elsodleges operencias rendszer errefele:)

#1030 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:01

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:20

Mostanaban csak kis gepek erdekelnek (helyhiany, szarul, raadasul par napja lecsaptam egy VT420-ra is, aztan meg azt sem hoztam el:), az az RS/6000 meg biztos szekrennyi lett volna:)
Token ring kartyabol van itt lassan egy tucatnyi (tobbnyire IBM, de van par Madge is, 4/16, ill. 4/16/100-as cuccok, de csak windows es AIX alatt sikerult eletrekelteni oket, es egyik sem kimondottan elsodleges operencias rendszer errefele:)

Mitakarsz token ringgel, amikor még egy 386-oson sem tudsz egy dost bebutultatni ember.  :Đ
Ramokkal mivan? :)
Daedalus is the Internet

#1031 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 21:20

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:01

Mitakarsz token ringgel, amikor még egy 386-oson sem tudsz egy dost bebutultatni ember.  :Đ
Ramokkal mivan? :)

4x128 PC600 RD eladó 2000Ft/db

Személyesen szeretnék kezetfogni azzal az emberrel, aki ezért pénzt ad.  :D
Elöbb vennék abba a 386-ba 4 megás 9bites simm ramokat .. és ráadásul még azt is négyesével kell rakodni. :) Neuronak is már mondtam, hogy "idefigyelj vazzeg, az én 386-omban quad chanel simm memcontroller van vazzeg, hasít mint az atom"  :Đ
Erre tuti ráizgul neuro, bár neki lehet 32 bites kell. Tökömtudja, igazából mindegy. Úgyis majd racsnizik az 1.4-es Willamettere, meg az 1.7-es celeronra.
Ez tisztára olyan lesz, mint az üvegtigrisben. Beállítok Neurohoz, ránézek és aszondom neki, hogy " Te ezért pénzt adtál?" :) (amikoris rókica megvette a 200db fejnélküli plüssmalacot, aminek a hasából szeretlen szalagot lehet kihúzni)  :Đ
Persze a 4 giga DDR400-am meg ott rohad nála, végén felhívom kismukkot, kimegyünk neurohoz, aztán leverjük a veséjét.  :Đ

Szerkesztette: Daedalus 2007. 06. 14. 22:09 -kor

Daedalus is the Internet

#1032 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 16:27

NEUROFiRE: az az RS/6000-as fekvo PC haz meretu volt. en is hoztam egyet egy ismerosomnek..

es tudom, hogy van nalad nehany Token Ring kartya, hiszen tolem kaptal joparat!! ;) tudod a kerdesem nem a jovobeli, hanem a multbeli kartyakra vonatkozott! :p
a forum ma:

#1033 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 18:30

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. Jun. 14., Thursday - 22:20

4x128 PC600 RD eladó 2000Ft/db

Személyesen szeretnék kezetfogni azzal az emberrel, aki ezért pénzt ad.  :D
Elöbb vennék abba a 386-ba 4 megás 9bites simm ramokat .. és ráadásul még azt is négyesével kell rakodni. :) Neuronak is már mondtam, hogy "idefigyelj vazzeg, az én 386-omban quad chanel simm memcontroller van vazzeg, hasít mint az atom"  :Đ
Erre tuti ráizgul neuro, bár neki lehet 32 bites kell. Tökömtudja, igazából mindegy. Úgyis majd racsnizik az 1.4-es Willamettere, meg az 1.7-es celeronra.
Ez tisztára olyan lesz, mint az üvegtigrisben. Beállítok Neurohoz, ránézek és aszondom neki, hogy " Te ezért pénzt adtál?" :) (amikoris rókica megvette a 200db fejnélküli plüssmalacot, aminek a hasából szeretlen szalagot lehet kihúzni)  :Đ

Hja, latnad a mai termest:D
Mondjuk van benne olyan is, ami tetszene (Orchid Righteous3D II, ma szereztem meg a masodikat, SLI-hez, mondjuk sajnos eleg viharvert szegeny), de a tobbitol tuti kiakadnal (Quadro FX 1300, ill. egy SB Pro2 donornak (OPL3 kell rola:)
A PC600-as RD pedig egy vicc. Nem is ertem mi a tokomnek gyartottak ilyet, mondjuk Willamette magos proci mellett tokmindegy, de nekem inkabb csak 800-as kene, vagy meg inkabb 1066-os:)
Aztan lehet, hogy a vegen hagyom a francba az egeszet, es inkabb kimutom a CUSL-2-t a gateway-bol, ugyis csak az AGPPro miatt van ez az egesz para. 1000-es PIII hentereg itt valahol, SDRAM meg hegyekben all, es akkor talan te is bekussolsz vegre, mert a gigas coppermine-on meg az SDRAM-on nem nagyon talalsz fogast meg te sem;D

Idézet

Persze a 4 giga DDR400-am meg ott rohad nála, végén felhívom kismukkot, kimegyünk neurohoz, aztán leverjük a veséjét.  :Đ

Hat, ha idejottok Kismukkal, akkor abbol nem verekedes lesz, hanem orbitalis bebaszas:D (Ismerem am mindkettotoket, meg neha magamat is egy kicsit:)

bogdan:
Ize, halvanyan dereng valami:) Moszkva ter, ugye? :) (az is egy harom honapos hadmuvelet volt:D)
Fekvo haz meretu RS/6000-bol mar lakik itt egy (type 7043-140, 200MHz/1024k PPC604e:), eleg kulturalt, mondjuk nem semmi, hogy tobb perc mire feltapaszkodik, es nem lehet kikapcsolni a rakas ontesztet:) Bezzeg a kozepesen bazinagy toronyhaz meretu (pit)Bull(terrier) RS/6000-en ki lehet, csak par nap mulva elfelejti valamiert:)

BTW latott mar valaki olyan DIMM ramot, amin ket bevagas van, de kb. szimmetrikusan, a modul vegeitol 2.5-2.5cm-re? :) Mi a szarba valo ez? Valami IBM matrinca is volt rajta, de annyira nem neztem meg:)

#1034 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:07

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 18:30

Hja, latnad a mai termest:D
Mondjuk van benne olyan is, ami tetszene (Orchid Righteous3D II, ma szereztem meg a masodikat, SLI-hez, mondjuk sajnos eleg viharvert szegeny), de a tobbitol tuti kiakadnal

Orchid egy trágya, mondjuk mi mást várhatnék.

Idézet

(Quadro FX 1300, ill. egy SB Pro2 donornak (OPL3 kell rola:)

Hát te beteg vagy ember. És ezekért pénzt adtál? :eek:  :Đ
Mond hogy fizettek érte, hogy elvidd.

Idézet

A PC600-as RD pedig egy vicc.

Intel 820-ba tökéletes.

Idézet

Nem is ertem mi a tokomnek gyartottak ilyet, mondjuk Willamette magos proci mellett tokmindegy, de nekem inkabb csak 800-as kene, vagy meg inkabb 1066-os:)

Nekem meg semelyik sem.

Idézet

blablabla

Inkább keress nekem egy minél jobb 100-as FSB-s Coopermine P3-at, meg még1 FCPGA SLOT1 átalakítót. 2db 1000-es P3 jó is lenne a DTK Bx-es lapba az 500-asok helyett.
Daedalus is the Internet

#1035 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 17:01

Nehány proccocska. AKi az ismeretlen izébigyókra tud valami infót, az ne tartsa magában :)

Link
Link
Link
Link

#1036 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 18:34

Idézet: Rive - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 17:01

Nehány proccocska. AKi az ismeretlen izébigyókra tud valami infót, az ne tartsa magában :)

Link
Link
Link
Link

a 486SL egy olyen deffektes 486 aminek integer resze jo ellenben a koproci resze (387) uzemkeptelen, ezert deaktivaltak. a feher csoda szerintem valami motorvezerlessel kapcsolatos.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1037 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 19:24

Motorola 68360-rol mit lehet tudni? Milyen viszonyban lehet a 680x0 csaladdal, ill. teljesitmenyben kb. mit tud? (Cisco routerek tele vannak ilyenekkel, egy 2950-es switchben meg valami PPC-t lattam:)

#1038 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 21:05

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 19:24

Motorola 68360-rol mit lehet tudni? Milyen viszonyban lehet a 680x0 csaladdal, ill. teljesitmenyben kb. mit tud? (Cisco routerek tele vannak ilyenekkel, egy 2950-es switchben meg valami PPC-t lattam:)

a 68360 egy mikrovezérlő, m68k szerű maggal, némi prommal, kevéske ram-mal meg soook soook i/o lábbal :D

#1039 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 09:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 18:34

a 486SL egy olyen deffektes 486 aminek integer resze jo ellenben a koproci resze (387) uzemkeptelen, ezert deaktivaltak.

Ehem. THX!

Idézet

a feher csoda szerintem valami motorvezerlessel kapcsolatos.

Miből gondolod? AMúgy szinte kizárt :) Nem olyan helyről berhálták. Valami spéci ASIC, az tuti, de közelebbit nem sikerült róla megtudni.

#1040 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 11:37

Idézet: Rive - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 9:13

Miből gondolod? AMúgy szinte kizárt :) Nem olyan helyről berhálták. Valami spéci ASIC, az tuti, de közelebbit nem sikerült róla megtudni.

googleval ennyit sikerult kioberkoni a hieroglifas siteokat leforditva. a legtobb talalat servo motrok kornyeken volt...

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »