HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 20. 18:53

8 chip van a modulon, szerintem illene tudnia (es akkor meg finoman fogalmaztam:) Meg kicsit szamolgatva kijon, hogy 400MHz CL3-nal ugyanakkora a cimzesre/cimdekodolasra fordithato ido, mint 333MHz CL2.5-nel. Persze ez lehet, hogy baromsag, en leragadtam a mezei DRAM-nal es azt is mar nagyreszt elfelejtettem:)
Amugy ma delutan a Batthyany teri aluljaroban Strangelove kollega a kezembe nyomott egy rakas cuccot, stilszeruen fekete szemeteszacskoban:D
Van koztuk egy (sajnos Aristo, azt hittem legalabb Diamond:) Rendition Verite 2200 alapu josag, egy 1G-s Iomega JAZ (3.5"-os, ebbe adott esetbe jol esne par lemez, ha netan van valakinek:), es egy caddy-s Plextor CDROM-ot. Utobbirol a caddy miatt azt hittem, hogy valami regi fos lesz, debaz itthon nezem, hogy egy PX-32CSi, azaz 32x-es:) Caddy-t egyelore nem talaltam hozza, de fetreng itthon valahol.

Az elfekvo K6-ot tovabbra sem talalom, pedig tuti van.

#1282 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 18:56

Amugy a RAM-ban az a gyanus, hogy elindul vele a gep, bejon a POST kepernyo, POST logo is, meg van is annyi idom, hogy F2-t nyomjak, kiirja, hogy 'Entering SETUP', aztan jonapot. Szoval nem tudom mi a fasz baja lehet. Hmm, elvileg ismerosi korben van egy azott Sony notebook, amibe be en vettem RAM-ot anno, az 512/400/2.5, asszem teszunk egy probat:)

Amugy ez a JAZ durva.
Eddig en azt hittem/ugy tudtam, hogy ezek MO cuccok, de belenezve inkabb cserelhetolemezes vinyonak tunik, raadasul 4 fejjel, azaz 2 lemezzel. Kivancsi vagyok mit tudhat.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2007. 11. 20. 19:09 -kor

#1283 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 20:21

Hányódik valahol nekem is egy jaz, egy scsi, de sose próbáltam ki jó e...
Caddyt adhatok én is, még van egy bontatlan is valahol :D
Én viszont notesztben újitottam, megmondom az őszintét, leköphet aki akar, de a transmeta nem ok nélkül merült el a sz*rban. Basszus eddig azt hittem, az U3asomnak a 1,8as vinyó a kerékkötője, de nem. Longrun ide vagy oda, kanyarban nincsenek ezek a crusoek egy p3ashoz se, nemhogy egy pentium-mhez képest. Herélhetek amit akarok a crusoes notesz xpjén, de nem lesz sose a tuti, linuxhoz meg nincs lelkierőm, a sony support még win alá is gyász, nemhogy linuxhoz. Franc. Mindegy, eddig is intelbuzi voltam, de ez a cucc (900as ULV dothan) akkorát megy a másik kettőhöz képest, mint az állat.

#1284 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 21:06

En szivesen kiprobalom helyetted, foleg ha lemez is van hozza:D Caddy-m van, elvileg egy 6x-os SCSI-s NEC CDROM-ban lakik, de kurvara nem talalom sehol, sot belegondolva kurva reg nem lattam, szoval lehet, hogy beneveznek arra a bontatlan cuccra:)

Crusoe meg... Hat, gondolom neked is valami TM5x00 van, es tenyleg nem valami nagy kaland. Nem is ertem, illetve ertem, hogy elvileg a 'tipikus tevekenysegek alatt' a code morphing miatt alig eszik (emlekszem meg, amikor mobil PIII-akkal hasonlitgattak ossze, MP3 ill. DVD lejatszas kozben 1-3W vs. 15-35W...), de mindennapi dolgokban tenyleg kurva lassu. Gondolom ebben kozrejatszik az ezereves, PCI-on ulo southbridge-tol kezdve sokminden. Egy elonye van, hogy vinyostol, midenestol 20W korul/alatt eszik, es kussban van, amiota a hangosan parkolo 10G-s Hitachi vinyot lecsereltem egy WD Scorpio-ra (remelem nem szopom be vele:)
Igazabol amire beszereztem anno a T5700-at egyaltalan nem valt be (melos 'fo' desktop gep lett volna), viszont teszthalon policy-vel meg mindenfelevel jatszadozni teljesen jo.

900-as ULV Dothan allat lehet, mifele es honnan szedted mennyiert?

#1285 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 21:11

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 20:21

... notesztben újitottam...

A régivel - transmetával - mi lett  :think: Nekem épp kéne valami halk izébigyó.
Elköltöztem :-)

#1286 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 21:31

Sony lett megint, PCG-TR1A 2003omból, mangézium keret, 900as ULV banias, elirtam jól :D, viszont basszus 1 giga microdimm ddr van benne. Igaz a vinyó ebben is 1,8as, kicsit rehab a kamerája, meg az akkuja trükközik, olyat csinál, hogy megy, aztán szól hogy jajj jajj lemerülök. Kikapcs, bekapcs, irja hogy 0% a töltet, de elmegy mégegyszer annyit.
Transmeták még megvannak, de nem hiszem van aki annyira beteg hogy kiperkálna érte annyit, hogy megérje megválni tőle (a C1MHP 160e volt), de a gond az hogy a csönd az nem sajátja, ha teker a proci, fújja az áert mint az ördög, és éjjel, ha csönd van, azért lehet hallani hogy megy. Igaz abban legalább 2,5ös vinyó van. Ha kell olyan, amelyik csöndes, kicsi, van egy eladó C1X a vaterán, 50 rongyot akar érte az ember, kicsit taknyolt, de egyben van, igaz az akkuja retek, de kb 18 bele egy vatta új, vagy szétszerel és cellacsere. De az régi mint a rosseb, 266os P2, 128 ram, max linux, vagy ME, esetleg XPe vagy Fundamentals, de inkább linux szerintem. Ha esetleg meg megőrülsz telibe, alkudozhatunk a C1MHPre, de megmondom az őszintét, enni nem kér, amennyiért elmenne nem kenyérre kell. Igazság szerint, nem akarok ilyen ökörséget mondani hogy nem akarok rajta bukni, mert az ilyesmi mindig bukó, de nincs egy hónapja hogy vettem, pluszban vettem hozzá egy replikátort, azért meg nem akarnám feltétlen eladni, mert unom hogy lepi a por :D

#1287 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 20. 21:45

Idézet: Rive - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 21:11

A régivel - transmetával - mi lett  :think: Nekem épp kéne valami halk izébigyó.

Nnna, a transmeta szagra előkerült :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1288 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 22:29

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 21:31

Sony lett megint, PCG-TR1A 2003omból, mangézium keret, 900as ULV banias, elirtam jól :D, viszont basszus 1 giga microdimm ddr van benne. Igaz a vinyó ebben is 1,8as, kicsit rehab a kamerája, meg az akkuja trükközik, olyat csinál, hogy megy, aztán szól hogy jajj jajj lemerülök. Kikapcs, bekapcs, irja hogy 0% a töltet, de elmegy mégegyszer annyit.
Transmeták még megvannak, de nem hiszem van aki annyira beteg hogy kiperkálna érte annyit, hogy megérje megválni tőle (a C1MHP 160e volt), de a gond az hogy a csönd az nem sajátja, ha teker a proci, fújja az áert mint az ördög, és éjjel, ha csönd van, azért lehet hallani hogy megy. Igaz abban legalább 2,5ös vinyó van. Ha kell olyan, amelyik csöndes, kicsi, van egy eladó C1X a vaterán, 50 rongyot akar érte az ember, kicsit taknyolt, de egyben van, igaz az akkuja retek, de kb 18 bele egy vatta új, vagy szétszerel és cellacsere. De az régi mint a rosseb, 266os P2, 128 ram, max linux, vagy ME, esetleg XPe vagy Fundamentals, de inkább linux szerintem. Ha esetleg meg megőrülsz telibe, alkudozhatunk a C1MHPre, de megmondom az őszintét, enni nem kér, amennyiért elmenne nem kenyérre kell. Igazság szerint, nem akarok ilyen ökörséget mondani hogy nem akarok rajta bukni, mert az ilyesmi mindig bukó, de nincs egy hónapja hogy vettem, pluszban vettem hozzá egy replikátort, azért meg nem akarnám feltétlen eladni, mert unom hogy lepi a por :D

OK, akkor ezt inkább kihagyom  :Đ Olyan ékesszólóan szidtad, hogy aszittem, alkalmi vétel lesz  :reklamacio:

Valami kussgép kell, amihez van akku. Lehetőleg olyan akku, amibe lehet picit nagyobb kaliberű cellákat is kapni, mer' az jó  :think:
Van egy Digital HiNote UltraII, majdnem minden pöpec vele, csak az akkut nem szeresse, meg a picimaci hálókártyát.

Tényleg, valaki nem akar rágyógyítani picit? Didyman?

#1289 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 22:38

Hát, én mondtam az embernek anno hogy 40 de húzta a száját rendesen. Néha felugranak kicsitdefekt noteszek, de 60akat akarnak kijelzőreccsent P3akért, tiszta hülyék teljesen.
Amit érdemes forszirozni, az egy X31es IBM, igaz abban nincs ODD, de megkapod normális áron, stabil IBM, wifi, 1,3 banias, sima SO-DIMM, 2,5 HDD, meg persze a beton IBM design. A reszli meg a dokkolón. Esetleg X21, de az meg megintcsak koros, meg a X31 az a standard akkuval is kibir vagy 3 órát. Azok amugy nagyon karaj gépek, stabilak, erősen, magnézium keret, satöbbi, 12 colos sub, egyszóval tényleg pöpec. Vagy R40 szokott még lenni cefet olcsón, de az nagy, vastag, de az is piszokul össze van rakva ám.
Ha igazi ultraportable kell, akkor zsák kompromisszum, meg nagyon drágák.... esetleg ki kell böjtölni mig bejön idahaza is az Asus EEE, az nem tűnik rossznak.

#1290 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 22:43

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 22:38

Ha igazi ultraportable kell, akkor zsák kompromisszum...

Ez a HiNote egy P1/120-as. De ha menne rajta akku meg lan, nem keresnék másikat...

#1291 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 23:12

Ilyen öreg noteszben valszeg NiCd akku van, azt elég olcsón lehet szerezni. A lan krehács valszeg az lesz, hogy az ilyen régi holmik csak 16 bites kártyákat esznek, keresni kell bele másikat, másmilyet.

#1292 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 23:52

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 23:12

Ilyen öreg noteszben valszeg NiCd akku van, azt elég olcsón lehet szerezni. A lan krehács valszeg az lesz, hogy az ilyen régi holmik csak 16 bites kártyákat esznek, keresni kell bele másikat, másmilyet.

Az egyik kártya valami LNA100-N, a másik meg egy Xircom REM56G-100. Egyiket se szeresse :( Mondjuk ehhez a picimica dologhoz nem is túlsággal értek.

Az akku komolyabb ügy: a cellák jók, csak van valami rehedvány elektronika, ami nem engedi ki a dobozból a delejt :(

#1293 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 09:36

Idézet: Rive - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 23:52

Az egyik kártya valami LNA100-N, a másik meg egy Xircom REM56G-100. Egyiket se szeresse :( Mondjuk ehhez a picimica dologhoz nem is túlsággal értek.

Guglin ugyan nem sokat talaltam a ket kartyarol, viszont mi is szivtunk ilyennel egy Digi terminalszerverben, az csak 16-bites Type II kartyakat volt hajlando megenni, CardBus-os kartyat nem. Talaltunk is ilyet, a D-Link DFE-670TXD szemelyeben, esetleg erdemes lenne vele futnod egy kort. Ha nem talalsz sehol, egy probakor erejeig kolcson tudom adni. :)

-w-
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#1294 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 12:34

Idézet: wigyori - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 9:36

Guglin ugyan nem sokat talaltam a ket kartyarol, viszont mi is szivtunk ilyennel egy Digi terminalszerverben, az csak 16-bites Type II kartyakat volt hajlando megenni, CardBus-os kartyat nem. Talaltunk is ilyet, a D-Link DFE-670TXD szemelyeben, esetleg erdemes lenne vele futnod egy kort. Ha nem talalsz sehol, egy probakor erejeig kolcson tudom adni. :)

-w-

Lehet, hogy élek majd a dologgal... Vagy: ha jól emlékszem, a Hegedűs Gy. utcában vagy/ok elérhető/ek (?).
Úgyis rég jártam már arra, valamikor benézek, és beviszem a gépet is :)

#1295 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 13:44

Szerintem keversz valakivel, en a Kinizsi utcaban vagyok :)

-w-
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#1296 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 18:29

Kismukkal kever:)

#1297 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 22:35

Idézet: wigyori - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 13:44

Szerintem keversz valakivel, en a Kinizsi utcaban vagyok :)

-w-

Akkor bocs  :Đ

Hirtelen felindulásból vateráltam egy _nem_ CB picimaci hálókártyát: ha nem megy vele a cucc, akkor lehet, hogy zaklatni foglak  :)

#1298 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 15:20

Sziasztok!

kéne egy kis segítség: azonosítani kéne a következő monitort ID-k és méret alapján:

12" (uszkve 32cm képátló)
DB-9 csatlakozó (CGA/EGA/Hereqles/MDA... passz)

hátulja:
model  No.: 14HP34T
serial No.: T-00400361

eleje:
DISPLAY OPCON

remélhetőleg CGA lesz a kicsike, de szeretném biztosra tudni. :think:
gugli negatív, meg a többi kereső is... kösz minden pépkézláb segítséget!

#1299 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 18:09

Inkabb EGA legyen:)

Prociugyben mire jutottal?

#1300 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 15:57

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 19:09

Inkabb EGA legyen:)

Prociugyben mire jutottal?

99%, hogy megoldódott a prociügy... egyelőre. (ismerős játszik az egyik volt dualszörnnyel, ami kopp**3 elkerült tőlem, de szvsz meg fogja unni, hogy az előlapot nem tudja becsukni, így pár hónapon belül keríteni kéne bele még cpu-t és/vagy kis passzív slot1 bordákat)  - a héten kipróbálom egy fcpga átalakítós cerka366-ossal+vakcpu párosításban. Ha megy nálam, akkor kapja a kisbordás procikat és akkor neked meg visszaszerválom a böhömöket.

Monitorom: passz, semmit nem találok róla.
Láttam nemrég (eladósorba került) _vga_ monitort, mely db9 kimenetes. tudom, régi k@k@ VéGbélA kábelszabvány, de attól még megy (dec típusú szemkifolyatós ionágyú.) Lövésem sincs, hogy ega-jelet kezelne-e alapból, a neten fellelhető lábkiosztások alapján nemre tippelek.

nem kapcsolódó témák, más perverziók:
1.
freecom parallel-ide vezérlővel fogok ma játszani. találtam piroskalapos bootfloppyt, ami elindítja (5.2, 6.0, 6.1). kéne forgatnom egy régebbi vékony kernelt, ami elfér 4M ramban.

2.
megjátszom, hogy milyen lehet primary ide vezérkőként használni egy sb16-ot egy teljesen ide-mentes konfigurációban... valakinek valami tapasztalata hasonló ketyerékkel?

3.
lett nekem végre egy 2x4M ramos guspnp-m :) végre mehet gond nélkül az ft2/it2+freedos :Đ
közben meg lett egy fölösleges gus classic-om, ki tartana igény rá?

4.
láttam 10/100-as _ISA_-s (EISA vagy 16bit ISA) hálókályhát. Hogy is van ez? Ki mit tud az ilyen ritkaságokról?

5.
kinek kell egy zilogos scsi-vezérlő? a saját fülemmel láttam. Mennyit érhet vajon egy ilyen ereklye?

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.