HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 30. 14:43

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 20:32

Hajra:)
Ha esetleg Compaq kartyaba botlasz, akkor allitolag nem-compaq gepben/szerverben is be lehet konfigolni oket ACUCLI-val (Array Configuration Utility CLI)

No. Annyi volt hétvégén, hogy egy HP-NetRAID v. miféle kártyával összeraktam a tömböt. Négy egyforma 9G, egy 18G és egy 36G SCSI 10kRPM egy kanócon. A kártyának volt jófajta BIOS-szerűsége, úgyhogy a konfigurálás se tűnik nehéznek. A problémák gondolom majd nekem is akkor kezdődnek, amikor OS-t szeretnék majd telepíteni...

A vinyók egyelőre be lettek pakolva a gépbe - szép nagy szerverház, redundáns táppal, fittyfenével - szóval minden a belső használatra való tekert érpáros trapézcsatlakozós kábelen lóg.

Extra volt a cucchoz, hogy egy másik kártya meg simán 'átlátott' egy guberált, hüvelyknyi vastag külső SCSI-kábelen is. Ez is a szélesebbik trapéz, mellesleg. Szóval csak lesz valami abból a külső SCSI-házból is.

Két röpke kérdés: mi a SCSI-3?
Mi az LVD ill. az LVD/SE között a különbség?
Elköltöztem :-)

#1482 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 19:54

az LVD es az SE mas kommunikacios protokoll. gondolom az elso csak az LVD-t, a masik mindkettot tudja. (persze kozben az eszkozoknek egysegeseknek kell lenniuk, nem fog kulonfele winchestereket kezelni..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1483 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 20:12

Az LVD es az LVD/SE kozott kb. semmi kulonbseg van, csak utobbinak hosszabb a neve azzal, hogy /SE :D Illetve lehet, hogy a sima LVD lezaro (ugye LVD-nel mar csak aktiv lezaro letezik, ami ilyen felvezetos cucc, szoval elvileg kinyirhato... mondjuk en mar fustoltem SIP sorellenallasokbol allo lezarot is, valami nem stimmelt a vezerlovel:> na mindegy:)) nem szereti az SE jelszintjet, de nem tartom tul valoszinunek.
SCSI-3 elvileg a Wide-SCSI-tol felfele minden ami parhuzamos es 16bites.

A HP NetRAID vezerlok viccesek. A ROM-ban levo konfig ware tenyleg eleg jo, meg megfelelo kulso storage-et tud egynel tobb vezerlo is hasznalni (asszem a HP, illetve az AMI clusternek hivja ezt a funkciot). A sebesseg viszont gaz. NetRAID-1Si (igazabol AMI MegaRAID Express466), meg NetRAID-3x (x=nemtommi:) kartyakhoz volt szerencsem, utobbi eleg komoly, haromcsatornas U2W, akkus cache, volt valami redundans modja is, sz'al ket vezerlo egy gepbe, es barmelyik kifingik ugyanugy megy tovabb minden, debazmeg 25-30MB/sec-nel tobbet nem sikerult kipreselni egyikbol sem, akarmit csinalsz vele.

Szoval en a HP RAID-et alapvetoen nem sokra becsulom, a korban hasonlo Compaq agyonveri barmikor.

Pittbul:
Mas program nem nagyon van, max. a smartmontools-t lehet ciss tamogatassal is forgatni, de nem hinnem, hogy a smartmontools megy windowz-on, ha meg megis, akkor meg a ciss driver hianya miatt a hajra kenheto ez a funkcio:) Esetleg ki kellene probalni a HP Systems Insight Monitor-t, hatha tud ilyesmit.

Amugy most nezem az elozo postomat, vegulis csak a lenyeg maradt ki.
Szoval abban a DOS-os gepben mar van egy GUS, es az a kerdes, hogy megturik-e egymast az AWE32-vel:)

#1484 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 20:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. Mar. 30., Sunday - 19:54

az LVD es az SE mas kommunikacios protokoll. gondolom az elso csak az LVD-t, a masik mindkettot tudja. (persze kozben az eszkozoknek egysegeseknek kell lenniuk, nem fog kulonfele winchestereket kezelni..)

A protokoll ugyanaz, SPI-{3...6} (SPI-4-tol felfele mar csak LVD), elektomosan eltero az LVD es az SE.

#1485 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 11:50

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 20:12

Az LVD es az LVD/SE kozott kb. semmi kulonbseg van, csak utobbinak hosszabb a neve azzal, hogy /SE :D

Akkor megnyugodtam :) A lezáró egyébbiránt világít, hogy akkor most LVD-e vagy sem, SE-e vagy sem. Pöpec darab :)

AMúgy következő kör majd néhány hét múlva lesz. Az egész batárállat konfigot a mellékes két kocsideréknyi kiegészítővel anyámnál raktam le, nálunk - egyelőre - el se férne  :think:

Szerkesztette: Rive 2008. 03. 31. 11:51 -kor

#1486 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 31. 12:29

Idézet: Rive - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 15:43

Két röpke kérdés: mi a SCSI-3?

A scsi-3 az U160 előtti idők gyermeke, amikor a 160MB/s-es protokoll még nem volt iparági szabvány. talán az Adaptec kezdte el ezen a néven az U160 dolgot, amit később szabványban rögzítve immár U160-ként láthattunk viszont.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1487 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 12:38

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 12:29

A scsi-3 az U160 előtti idők gyermeke, amikor a 160MB/s-es protokoll még nem volt iparági szabvány. talán az Adaptec kezdte el ezen a néven az U160 dolgot, amit később szabványban rögzítve immár U160-ként láthattunk viszont.

THX beléd is :Đ

Elővakartam közben a Mylex kártyenkut is. Ez SCSI2, két csatornás valami, réheggesztett memóriával. Ha sikerül életre rugdalnom, ez kezeli majd a CD-romot, floppykat - Neuro, ezeken a floppykon a backplane SCSI-FDD átalakító hogyan kapta a kraftot? Nem lehet, hogy azért tetették a döghal-állapotot, mer' ide valami spéci, tápot is szállító kábel kell? -, külső dobozt.

Na mindjárt keresek valami masinát és megnézem, mit is csinál, ha beindítom :think:

#1488 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 12:41

Idézet: Rive - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 13:38

Na mindjárt keresek valami masinát és megnézem, mit is csinál, ha beindítom :think:

:fear:

(Paksnak szóltál? :Đ )
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1489 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 12:44

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 12:41

:fear:

Nem kell aggódni, egyelőre vinyók nélkül :Đ

#1490 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 14:33

Hogy ez a Mylex mennyit tököl induláskor  :rolleyes:

#1491 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 17:52

Idézet: Rive - Dátum: 2008. Mar. 31., Monday - 12:38

Neuro, ezeken a floppykon a backplane SCSI-FDD átalakító hogyan kapta a kraftot? Nem lehet, hogy azért tetették a döghal-állapotot, mer' ide valami spéci, tápot is szállító kábel kell? -, külső dobozt.

Konkretan fingom sincs, de en ugy emlekszem, hogy a backplane-re kellett a tapot dugni, es a meghajto onnan kapta egy par centis kabellel.
Amugy nalam vilagitott szepen, meg forgatta a lemezt, csak eppen latni nem latta semmi:)

#1492 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 09:49

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 17:52

Amugy nalam vilagitott szepen, meg forgatta a lemezt, csak eppen latni nem latta semmi:)

Mivel próbáltad?

Nem akarok szenya lenni, de reggel kukáztam egy csumpi 2910Bi -t, melléraktam egy ilyen floppyvackot, és az agyongyötört '98-as tesztrendszerem kapásból berakta, mint cserélhető lemez. Jelenleg az ID 06-on csücsül, mint 'TEAC FC-1 JHF 11', betűjele 'E' :Đ Igaz,  a lemezműveletekre még masszív fagyásokkal és lassulásokkal reagál, de csak lesz ebből valami :think:

Ui: vagy nem... Vajon milyen program képes floppyt particionálni Win alatt :think:

Ui2.: feladom, mindjárt tolok neki egy knoppixot...

Szerkesztette: Rive 2008. 04. 01. 10:09 -kor

#1493 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 17:23

Rive kollega, adjon magyarázatot. Adott a POST kártyám, ami valószínűleg egy vétlen taposást követően úgy döntött, hogy az egyik hexa értéket nem jelzi ki normálisan és a hozzá tartozó GALCE forrósodik. Mivel használni így is lehet valamennyire, hát használom. Most betoltam egy P4T deszkába és megjavult a második indításra, GALCE nem melegszik, értéket jelez ki. Át lett hevítve, lábanként a GALCE is forrasztva lett, de semmi, az egész panelen se zárlat,s e szakadás. Most meg mozdítva se lett, egyszerűen megjavult. Szerinted? :D

#1494 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 17:59

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 17:23

Rive kollega, adjon magyarázatot. Adott a POST kártyám, ami valószínűleg egy vétlen taposást követően úgy döntött, hogy az egyik hexa értéket nem jelzi ki normálisan és a hozzá tartozó GALCE forrósodik. Mivel használni így is lehet valamennyire, hát használom. Most betoltam egy P4T deszkába és megjavult a második indításra, GALCE nem melegszik, értéket jelez ki. Át lett hevítve, lábanként a GALCE is forrasztva lett, de semmi, az egész panelen se zárlat,s e szakadás. Most meg mozdítva se lett, egyszerűen megjavult. Szerinted? :D

Haggyá' béké' ilyenekkel, nálam rendszeres, hogy a régebben 'majd' felirattal bespájzolt nehéz esetek az átlag fél évvel később elérkező 'majd' alkalmával pöccre indulnak :Đ Már bele is hülyültem volna, ha nem az eladásukkal, hanem a megmagyarázásukkal törődnék :think:

#1495 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:00

Idézet: Rive - Dátum: 2008. Apr. 1., Tuesday - 9:49

Mivel próbáltad?

Nem akarok szenya lenni, de reggel kukáztam egy csumpi 2910Bi -t, melléraktam egy ilyen floppyvackot, és az agyongyötört '98-as tesztrendszerem kapásból berakta, mint cserélhető lemez. Jelenleg az ID 06-on csücsül, mint 'TEAC FC-1 JHF 11', betűjele 'E' :Đ Igaz,  a lemezműveletekre még masszív fagyásokkal és lassulásokkal reagál, de csak lesz ebből valami :think:

Ui: vagy nem... Vajon milyen program képes floppyt particionálni Win alatt :think:

2940-ekkel asszem.
2910-en mintha nem Adaptec chip lenne, lehet, hogy nem olyan valogatos:D
Amugy elvileg nem kell particionalni, mint ahogy a ZIP-et meg ilyeneket se kell.

Idézet

Már bele is hülyültem volna, ha nem az eladásukkal, hanem a megmagyarázásukkal törődnék :think:

:D

#1496 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:11

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:00

Amugy elvileg nem kell particionalni, mint ahogy a ZIP-et meg ilyeneket se kell.

Az jó - mindenesetre a '98 merevre fagy, ha akár csak egy adatlapot akarok kérni a meghajtóról :Đ Mégse annyira kóser ez a dolog. A Knoppix meg az egész hóbelevancot észre se veszi.

Csakazértis csinálok belőle RAiD tömböt :reklamacio:

Holnap megnézem, miféle az a kártya. Csak belepakoltam, aztán adj neki.

#1497 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 18:09

Naszoval, a mai termes egy AccelGraphics AccelGALAXY videjohartya, AGP, Evans&Sutherland RealImage 2100 chipset, 20+16MB RAM (az egyik fele a Creator3D kapcsan mar emlegetett 3D-RAM, a masik fele meg nemtommi (M5M4V16169DTP-10), valszeg SDRAM, a kartyan ott van a helye a masik 16meganak is), dual 175MHz-es RAMDAC, termeszetesen csak 2D es OpenGL:)
Eleg korrekt, mondjuk nem artana, ha a hianyzo 16megz RAM is rajta lenne (akko' 20+32megas lenne:)

http://support2.jp.d...3533d/intro.htm
http://www.geocities.../cpu/accels.jpg
Elvileg ilyesmi, de ez csak 15megas, es egyfeju:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 04. 11. 18:11 -kor

#1498 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 09:23

Jeah!

Láttatok már gyorsítótáras MFM vezérlőt? Eddig én sem, de igen kíváncsi vagyok rá, mit tud  :Đ

Amúgy az ESDI és a sima MFM között mi volt a különbség?

Került még néhány SCSI-bigyula, de ezek már-már sorozatban jönnek, szót se rájuk. Viszont!

Neuro! Érdekelnek még SUN bővítők?
- GWVNOE
- GWVFWSE
- GWVTGX1M

#1499 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 15:45

Idézet: Rive - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 9:23

- GWVNOE
- GWVFWSE
- GWVTGX1M

Mellesleg, ha véletlenül erre járnál, akkor néhány 'mifene' kategóriás VGA-bigyulát is a kezedbe nyomnék  :)

#1500 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 16:10

Idézet: Rive - Dátum: 2008. Apr. 14., Monday - 10:23

Jeah!

Láttatok már gyorsítótáras MFM vezérlőt? Eddig én sem, de igen kíváncsi vagyok rá, mit tud  :Đ

Huvazze, kemeny. Eddig meg nem is hallottam ilyenrol:)

Idézet

Amúgy az ESDI és a sima MFM között mi volt a különbség?

Hmm, hat ez igy. Ize.
Szoval roviden: az MFM az MFM, minden lenyegesebb cucc a vezerlon van, az ESDI meg SCSI jellegu cuccos (nem csak vinyot kezel, hanem pl. szalagos meghajtot is, meg ha lett volna az ESDI kihalasa elott CD, akkor biztos azt is kezelne:), intelligencs vezerlo a kartyan meg az eszkozon is, a kartyanak sajat BIOS-a van (de ettol meg a CMOS-ban be kell allitani 1-es vinyotipust, innentol az ESDI vezerlo intezi), a csatlakozo fizikailag olyan, mint az MFM/RLL-nek, es kb. ennyit tudok rola:)
Ja, meg van masfele MFM csatlakozo is, olyasmi sorcsatlakozo, mint az ISA busz, de szalagkabel megy ra (egy PS/2-ben lattam ilyesmit)

Idézet

- GWVNOE
- GWVFWSE
- GWVTGX1M

...

Mellesleg, ha véletlenül erre járnál, akkor néhány 'mifene' kategóriás VGA-bigyulát is a kezedbe nyomnék  :)

Hat mar hogy a 'csaba ne erdekelne:D
Mondjuk az arra jarast nem tudom mikor sikerul osszehozni, de mar egy ideje aktualis megint egy varosban hienazos nap, szoval...:)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.