HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 11. 19:18

Sziasztok!

Flasheléses tanácsot szeretnék kérni.
Zida tomato 5DVX p1 lap, p1-66-p1mmx-200 -ig tud cpu-t fogadni, award bios-át upgradeltem.

Szóval kérdések:
flashelés után normális jelenség rendszerindításnál, hogy vga bios (eddig okés), aztán fél perc fekete képernyő, majd inenntől megint normális sebességgel POST, boot folyamat, ecetera... ? Screenshot nincs, ez most nem emulátoros marhaságoskodásom :Đ. (nem hagytam benne PCI-os kártyát, egyetlen isa-s trident 9000i-2 van benne :cool:, a szokásos lépéseket megtettem) Várnám minden lehetséges idióta kérdést is e porbélámmal kapcsolatban.

hol lehet hozzájutni a nevezett p1-esekhez való hackelt award, vagy akármilyen spéci univerzális bioshoz? usb-t kezelt eddig, most már ls120-at is (getestet, gutgutzupperguteszisztálleszzuppergut), de cd-romot (főleg eltorito boot) még mindig nem :( használni lehet linux, illetve SHSUCDX, mscdex által megoldható, biosban viszont nem lehet beállítani (ami csak esztétikai probléma), de boot-opcióként sem (ami már nagy hiányosság)

Ja, és akinek kell, ingyen vihet 8bites ISA scsi-vezérlőt (25 pin db, de van rajta 50-esnek hely és 2x25 gyalult tűalap), 8bites ISA lpt-vezérlőt, meg 16 bites AUI+koax 8390-es NIC-et. Nem dobtam ki, nem adtam lomtalanításkor az orkoknak, inkább be fogom olvasztani Elendil kardjába (csak csendben mondom, mert kedvespatikus még idecontar-kodik :Đ )

Vissza a témához:
Freedos pöpecül felment, QNX onefloppy demodisket csak net nélkül tudtam kipróbálni (nincs már végre hozzávaló hálókártyám), (van image-m, 1.44k) freedos-ra még rátelepítek egy UMSDOS-os linuxot, kell ez a retrófíling (no meg USB-t csak így tudok kezelni emberi módon, vagy freedos alatt. Nem, redmond pföjj, nem játszik nálam.) Minix3.1.2 boofloppy kifagyott - másik gépen emulátor alatt meg nem teszem rá a hdd-re, az csalás lenne (egyébként úgy működött benne X window, sb16 mpg321 meg minden). BSD-kre meg már nincs időm és idegem (bár lehet, hogy teszek egy próbát karmaBSD-vel, ez egy egyfloppys openbsd mp3-lejátszó disztró)

LPT kérdéseim:
Mi a különbség normal, EPP ECP ESP stb... módok között párhuzamos port beállításokkor? Melyik beállítás parallel CD-rom, parallel hdd-rack specifikus, esetleg termékek alapján? rt.{,1}m-ek helyett konstruktív postokat várok előre való köszönettel :)

Soros kérdéseim:
Mik a tapasztalataitok soros kijelzőkkel? valami segédprogram, dos/w32/linux assembly leírásnak, általatok kipróbált megoldásokról való beszámolóknak nagyon örülnék (igen, kerítettem egyet :cool: )

Általam korábban ingyen felajánlott dolgokért miért nem jelentkezik, akit érint? Akinek nem blúza, ne vegye magára :Đ

#1522 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 12:36

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 12:31

Ja, amugy AMF (Advanced Module Format) fileokat mivel lehet lejatszani? FT2, Cubic Player nem eszi.

Baromira nem mai téma, de azért írom, hogy DMP, esetleg Morgul vagy egyéb DSMI-alapú modplayer viszi korabeli gépeken. Újabbakon modplug player (pontosság kétséges), meg talán valami DUMB alapú (foobarhoz van ilyen plugin), viszont ebben egyáltalán nem vagyok biztos. Rövid élet után eléggé kihalt formátum :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1523 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 18:10

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2008. máj. 11., vasárnap - 20:18

Nem dobtam ki, nem adtam lomtalanításkor az orkoknak, inkább be fogom olvasztani Elendil kardjába (csak csendben mondom, mert kedvespatikus még idecontar-kodik :Đ )

Humm? Mithril? Hol?? :D
... a trip back in time is all I need ...

#1524 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 18:53

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 19:10

Humm? Mithril? Hol?? :D

aholl a2 erő van a bölcsészekk kövével kiépített sárga úton :Đ

Mindenkinek figyelmébe

Integrált ide+flokivezérlős 286-os lapot kaptam. megkínáltam vga-vavl, ,és megy )
igen, ,a savas akkut kivéstem belőle. megy a szzzelektívbe.
naggyon király setup utilityje van.

patikus, picur, ,cpu-őrultek:
n80286-12 :)
intel :D

#1525 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 20:33

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 19:53

aholl a2 erő van a bölcsészekk kövével kiépített sárga úton :Đ

Mindenkinek figyelmébe

Integrált ide+flokivezérlős 286-os lapot kaptam. megkínáltam vga-vavl, ,és megy )
igen, ,a savas akkut kivéstem belőle. megy a szzzelektívbe.
naggyon király setup utilityje van.

patikus, picur, ,cpu-őrultek:
n80286-12 :)
intel :D

A komplett deszkát megkaphatom?
... a trip back in time is all I need ...

#1526 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 22:36

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 21:33

:lollypop: 80186-osokért 487-ért (lehetőleg intel, de ha nincs nagy piktogram rajta, akkor az sem baj) bármikor. Egyébként máj 20-ig el vagyok foglalva, addig fotókat csinálok róla. Túrófájer és sztikker kolléga elsőbbséget élveznek (esélyes vagy: neuro nem ilyenekben utazik, szikkkernek meg már van ilyen cpu-ja, alaplap+kellékek nem érdeklik), ha nekik nem kell, akkor a tied, de csak házastul-vga-stul (igen, a dobozos Trident 9000i-2-essel kínáltam meg, és viszi jól. (XT-be is tökéletes választás ez a kártya). Ha kevés a monitorod, vihetsz vele egy 14"-os nem zajos nem beégett, karbantartott, éles CRT színes SVGA-t is vele, bár utóbbi nem kötelező (mások? :Đ)

qoody, stunts, opengem, volkov commander fut rajt', kipróbálok egy 420MB-os hdd-t is benne a hétvégén.

Juteszembe, nem kell az ingyen celeron 366? Már több hónapja csak szólnod kellett volna, hogy megdobjalak vele... Ez is rámrohad mi? vagy rögtön kinyesed az alaplapból, te sumák!?! :Đ

Többieknek, főleg Neuronak:

van fölösleges (max rudiért, vagy még olcsóbban) ZIP_250_-es teszteletlen meghajtóm (_nem_ LS-250-es.). Kinek kell?

Kaptam valami 84 vagy 168 pines egyoldalasnak tűnő "elpina" HT-VX ramszerűséget? Ez kinek válna a hasznára? :cool:

#1527 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 07:15

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2008. May. 15., Thursday - 23:36

van fölösleges (max rudiért, vagy még olcsóbban) ZIP_250_-es teszteletlen meghajtóm (_nem_ LS-250-es.). Kinek kell?

Egy probat meger, ehhez legalabb lemezem is van, nem ugy, mint a JAZ-hez:)

Ize, VGA kabellel vegul mi lett? Kicsit lemaradtam valahol.

#1528 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 13:51

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 8:15

Egy probat meger, ehhez legalabb lemezem is van, nem ugy, mint a JAZ-hez:)

Ize, VGA kabellel vegul mi lett? Kicsit lemaradtam valahol.

Vga-tyúkbél vanik itt, köszöni szépen, jól működik. Még tart a lék - is van. ZIP250 a tied, PÜZZ vagy inkább emilezz, hogy mikor akarod átvenni. 5.25-ös szabvány mezei belső FDD kell? :) Van hozzá eredeti, kifúrással másolásvédett lemezem is, Stoyan -féle Numerikus módszerek I.

#1529 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 13:59

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 21:33

Na jó, lehet róla szó tisztán csak a lap eladásáról, de csak megér egy 487-est vagy egy akármilyen 186-ost (ennél a lapnál kategóriájában csak a NEAT 286-os lapok értékesebbek, vagy az integrált koprocosak.) A lap egyébként pici. Hdd-teszt most lesz. Ha nem viszik el pár héten belül több alkatrésszel, akkor te lehetsz a boldog új tulaj (SIPP és SIMM aljzat is van ám benne, jumperelhető, hogy melyiket használja, remélem a sippek nem cache-ramok. Nem állítgatom őket, jól működnek így, stason-on meg nem találtam alaplapi leirtást hozzá)
Üdv, a többit PÜben :cool:

#1530 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 20:21

Nah, ESDI. A cucc nagyon jól műkszik. Miután a sokadik 386-os lap végre méltóztatott elindulni, a dolog fénysebességre kapcsolt, és tíz perc múlva az egyik frissen beszerzett ESDI tesztvinyóról már töltődött is a véletlen rajt'maradt német DOS.

Tesztprogramom nem volt, szóval majd legközelebb csinálok sebességtesztet.

Neuro: a jövő héten igazán eljöhetnél a cuccokért...
Elköltöztem :-)

#1531 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 09:47

Nincs valakinél egy olyan videókároly/tv károly, amin saa7114 chip osztja az észt? A/D konverter+PAL/NTSC dekóder all-in-one.
Kipukkadt egy kütyüben :(

#1532 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 10:03

Rive:
Bakker, mar egy honapja akarok menni... Mekkora szatyrot vigyek? :D

bundas:
Van egy doglott V3000TV-m, azon valami ilyesmi van (a DA konverter/PAL enkoder resze mar amugy is rabaszott:), mindjart megnezem:)

Nem nyert, 7111A, csak TQFP tokban van, az zavart meg (ugy emlekeztem, hogy 7111 csak PLCC-ben van).

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 05. 18. 10:07 -kor

#1533 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 10:32

http://www.synrise.d...ges/ews64xl.jpg

Elvileg jovo heten itt lesz:)

#1534 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 07:04

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 11:03

Rive:

Egy nagy reklámtatyó elég lesz :)

Ui.: ha lehet, akkor ne ma gyere... Holnap reggel még megyek beszerzésre :)

Szerkesztette: Rive 2008. 05. 19. 07:05 -kor

Elköltöztem :-)

#1535 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 16:54

Asszem csutortokot mondok. Marmint akkor megyek:)

#1536 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 17:41

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 17:54

Asszem csutortokot mondok. Marmint akkor megyek:)

baze csütörtökön akkor átveszed tőlem a dolgaidat? a moszkovita téren leszek fél öt körül.

A 286-os 99%, hogy szét lesz kapva, a monitort offline viszik, a gépház zümzüm (gy.k. MÉH), akkor a lap valszeg törpkontáré, a VGA meg a tied :) meg a két gus-t sem hagyom otthon, a többit PÜ-ben.

#1537 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 19:21

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 11:03

Rive:

bundas:
Van egy doglott V3000TV-m, azon valami ilyesmi van (a DA konverter/PAL enkoder resze mar amugy is rabaszott:), mindjart megnezem:)

Nem nyert, 7111A, csak TQFP tokban van, az zavart meg (ugy emlekeztem, hogy 7111 csak PLCC-ben van).

Ez pech :) Nekem meg 7115 van, jól körbelőttem  :Đ

Köszi, hogy megnézted.

#1538 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 17:26

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2008. May. 20., Tuesday - 18:41

baze csütörtökön akkor átveszed tőlem a dolgaidat? a moszkovita téren leszek fél öt körül.

A 286-os 99%, hogy szét lesz kapva, a monitort offline viszik, a gépház zümzüm (gy.k. MÉH), akkor a lap valszeg törpkontáré, a VGA meg a tied :) meg a két gus-t sem hagyom otthon, a többit PÜ-ben.

Van ra esely, de konkretan fingom sincs, a szamom olyasmi, mint amit irtal:)

Ize, ha egy Creative DXR2 (MPEG2 dekoder) vagy Fast Multimedia AV Master rev. 1.3 (digikartya, ranezesre MJPEG, PCI) erdekel valakit, akkor adok mailcimet:)

#1539 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 05:15

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 18:26

Van ra esely, de konkretan fingom sincs, a szamom olyasmi, mint amit irtal:)

Ize, ha egy Creative DXR2 (MPEG2 dekoder) vagy Fast Multimedia AV Master rev. 1.3 (digikartya, ranezesre MJPEG, PCI) erdekel valakit, akkor adok mailcimet:)

no, én fél öt körül ottan' a' leszek... :cool:a két gus lébe' kerül, a többi meg nem :smoker:

#1540 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 18:22

Na, teged meg ugy elfelejtettelek kozben, ahogy azt kell.
Esetleg reggel nem jo valamikor? (kb. hatkor erek a delibe, de kesobb is jo:)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.