Flasheléses tanácsot szeretnék kérni.
Zida tomato 5DVX p1 lap, p1-66-p1mmx-200 -ig tud cpu-t fogadni, award bios-át upgradeltem.
Szóval kérdések:
flashelés után normális jelenség rendszerindításnál, hogy vga bios (eddig okés), aztán fél perc fekete képernyő, majd inenntől megint normális sebességgel POST, boot folyamat, ecetera... ? Screenshot nincs, ez most nem emulátoros marhaságoskodásom :Đ. (nem hagytam benne PCI-os kártyát, egyetlen isa-s trident 9000i-2 van benne
hol lehet hozzájutni a nevezett p1-esekhez való hackelt award, vagy akármilyen spéci univerzális bioshoz? usb-t kezelt eddig, most már ls120-at is (getestet, gutgutzupperguteszisztálleszzuppergut), de cd-romot (főleg eltorito boot) még mindig nem
Ja, és akinek kell, ingyen vihet 8bites ISA scsi-vezérlőt (25 pin db, de van rajta 50-esnek hely és 2x25 gyalult tűalap), 8bites ISA lpt-vezérlőt, meg 16 bites AUI+koax 8390-es NIC-et. Nem dobtam ki, nem adtam lomtalanításkor az orkoknak, inkább be fogom olvasztani Elendil kardjába (csak csendben mondom, mert kedvespatikus még idecontar-kodik :Đ )
Vissza a témához:
Freedos pöpecül felment, QNX onefloppy demodisket csak net nélkül tudtam kipróbálni (nincs már végre hozzávaló hálókártyám), (van image-m, 1.44k) freedos-ra még rátelepítek egy UMSDOS-os linuxot, kell ez a retrófíling (no meg USB-t csak így tudok kezelni emberi módon, vagy freedos alatt. Nem, redmond pföjj, nem játszik nálam.) Minix3.1.2 boofloppy kifagyott - másik gépen emulátor alatt meg nem teszem rá a hdd-re, az csalás lenne (egyébként úgy működött benne X window, sb16 mpg321 meg minden). BSD-kre meg már nincs időm és idegem (bár lehet, hogy teszek egy próbát karmaBSD-vel, ez egy egyfloppys openbsd mp3-lejátszó disztró)
LPT kérdéseim:
Mi a különbség normal, EPP ECP ESP stb... módok között párhuzamos port beállításokkor? Melyik beállítás parallel CD-rom, parallel hdd-rack specifikus, esetleg termékek alapján? rt.{,1}m-ek helyett konstruktív postokat várok előre való köszönettel
Soros kérdéseim:
Mik a tapasztalataitok soros kijelzőkkel? valami segédprogram, dos/w32/linux assembly leírásnak, általatok kipróbált megoldásokról való beszámolóknak nagyon örülnék (igen, kerítettem egyet
Általam korábban ingyen felajánlott dolgokért miért nem jelentkezik, akit érint? Akinek nem blúza, ne vegye magára :Đ

Súgó
A téma zárva.