HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 27. 07:23

Ok, a RAM-ok itt vannak, ha kell, akkor szolsz es kesz:)

CD-rol bootolas lehet, hogy kisse necces lesz, mert a a CD/DVD meghajtok nem ATA, hanem ATAPI protokollt hasznalnak, a regi BIOS-ok nem tamogatjak.
Ellenben CF-IDE atalakitoval CF kartyarol mukodni kellene a dolognak, csak olyan CF kartya kell, ami tamogat wear-levellinget, kulonben a gyorsan elfaradnak azok a reszek, ahol pl. a FAT tabla meg ilyesmik vannak.

#2062 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 28. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 11. 27. 08:23

CD-rol bootolas lehet, hogy kisse necces lesz, mert a a CD/DVD meghajtok nem ATA, hanem ATAPI protokollt hasznalnak, a regi BIOS-ok nem tamogatjak.
Ellenben CF-IDE atalakitoval CF kartyarol mukodni kellene a dolognak, csak olyan CF kartya kell, ami tamogat wear-levellinget, kulonben a gyorsan elfaradnak azok a reszek, ahol pl. a FAT tabla meg ilyesmik vannak.

Köszöntem az információkat!

A wear-leveling támogatás nélkül a kizálólag olvasásra használt CF kártya is hamarabb öregszik a gyakrabban olvasott adathordozó területen? Honnét tudom megállapítani egy mezei R=1 8MB kapacitású CF-kártyáról a fenti tulajdonság meglétét?

#2063 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 28. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2010. 11. 28. 18:13

Köszöntem az információkat!

A wear-leveling támogatás nélkül a kizálólag olvasásra használt CF kártya is hamarabb öregszik a gyakrabban olvasott adathordozó területen? Honnét tudom megállapítani egy mezei R=1 8MB kapacitású CF-kártyáról a fenti tulajdonság meglétét?

Az elöregedés szerintem kizárólag azokat a flash-memóriákat fenyegeti, amiknek gyakran változik az adattartalma. Ezek a memóriacellák típustól függően 5000 és pármillió írás-törlés-újraírás ciklust bírnak ki. Ha nincs törlés és újraírás, nincs ilyen jellegű elhasználódás sem. Persze, anyagfáradásból, valamint a ki- és bekapcsolások okozta megterhelésből adódó elfáradással továbbra is számolni kell.

Én is egy 2 GB-os CF-kártyát használok a DOS-os gépemben. Mivel legfeljebb az egyes játékok score-táblázatai változnak, nem hiszem, hogy belátható időn belül kifáradna. A DOS-nak nincs lapozófájlja, mint a Windowsoknak vagy a Linuxoknak, ami gyakran változtatja a tartalmát.

A wear-levelling meglétét pedig talán a gyártó honlapjáról tudhatod meg. :think: Vagy ha berakod valami modern oprendszer alá a kártyát, és ráküldöd az AIDA64-et... :think: :think:
De talán DOS alól is meg lehet tudni, ha Norton Disk Utilities-sel felméred a szektorok foglaltságát, használod (írás/törlés/újraírás), majd egy idő után újra feltérképezed a foglaltságot.
... a trip back in time is all I need ...

#2064 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 19:51

heti (nya-)fogás: VAX 4000/VLC.

- MMJ csalatkozóra szükségem lesz, de krimpelőfogóm nincs, hol érdemes fogót/kábelt szerezni? Tud-e a VLC a második soros porton keresztül boot üzeneteket közvetíteni? (mert ekkor megúszható az MMJ bzuera)
- VAX netbooting MOP szerver nélkül, kuruzslás és fekete mágia nélkül hogyan kivitelezhető? És kicsit nehezebben, ha az előzőek szerint sehogy?
- Ki tud kölcsönadni installparty erejéig külső kábelt+külső cdegységet, ami olvas újraírható cd-t és jumperelhető 512 byte/sectorra?

Retro (és új) géptisztítás ötleteket várok, költséghatékonyat és környezetbarátot.
Kifújatás otthon (nem benzinkúton) ki hogyan, milyen eszközzel szokta? (orr/pézsé nem játszik)
- sűrített levegős flakon utántölthető-e gazdaságosan? Mennyi az élettartama? Tapasztalatok mifélék vele?
- kompresszor otthonra. Mennyi az élettartama, mikortól koszolja be a céltárgyakat, hogyan kell karbantartani, tapasztalatok mifélék vele?

#2065 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2010. 11. 29. 20:51

heti (nya-)fogás: VAX 4000/VLC.

- MMJ csalatkozóra szükségem lesz, de krimpelőfogóm nincs, hol érdemes fogót/kábelt szerezni? Tud-e a VLC a második soros porton keresztül boot üzeneteket közvetíteni? (mert ekkor megúszható az MMJ bzuera)

Masodik soros portra csak akkor tudsz barmit kuldeni, ha mar fut az operencias rendszer, szoval mindenkepp kell MMJ. Beszerzesre passz, de ha talalsz dugot/fogot, akkor engem is erdekel:)
Atmeneti (nem tul megbizhato, de mukodo) megoldas, ha egy sima 6/6-os RJ11-es dugot szetbrutalizalsz, akkor be lehet dugni az MMJ likba is, de konnyen kicsuszik, rogztieni kell.

Idézet

- VAX netbooting MOP szerver nélkül, kuruzslás és fekete mágia nélkül hogyan kivitelezhető? És kicsit nehezebben, ha az előzőek szerint sehogy?

AFAIK mindenkeppen kell MOP a VAX netboothoz. Jatszottam vele anno, az lett a vege, hogy inkabb kiirtam a telepito CD-t es arrol bootoltam. Egyszerubb, gyorsabb.

Idézet

- Ki tud kölcsönadni installparty erejéig külső kábelt+külső cdegységet, ami olvas újraírható cd-t és jumperelhető 512 byte/sectorra?

Kulso hazat nem tudok adni, de ha tudok szerezni krimpelheto Centronics-50 csatlakozot (aljzat van, a napokban akadt a kezembe:), akkor gyartok neked kabelt, amivel mezei belso egyseget kulso SCSI csatira lehet kotni, csak tap kell neki, de ha megvan (es mukodik) meg a 3W3 kabelert kapott USB-(S)ATA cucc tapja, akkor ez nem gond.
Ja, meg adok 32-40x-es (nemtudom) SCSI Plextort is, en is ilyeneket hasznalok nem-PC gepekhez, olvas mindent.

Idézet

Retro (és új) géptisztítás ötleteket várok, költséghatékonyat és környezetbarátot.
Kifújatás otthon (nem benzinkúton) ki hogyan, milyen eszközzel szokta? (orr/pézsé nem játszik)
- sűrített levegős flakon utántölthető-e gazdaságosan? Mennyi az élettartama? Tapasztalatok mifélék vele?
- kompresszor otthonra. Mennyi az élettartama, mikortól koszolja be a céltárgyakat, hogyan kell karbantartani, tapasztalatok mifélék vele?

Sarga muanyagot _allitolag_ piros Domestosszal ki lehet feheriteni (nem probaltam:), suritett levegos cucc szerintem aranytalanul draga, kompresszor jobban megeri, de en a beepitett kompresszort es antisztatikus porecsetet szoktam hasznalni:)

#2066 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 30. 19:05

Kompresszor ügyben: egy porszívó is megteszi, ha az output likára rá lehet tenni a gégecsövet. Arra meg egy szűkítő, és mindjárt egész tisztességes huzat van.
... a trip back in time is all I need ...

#2067 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 11. 19. 18:56

Ultra5/10-be nem kell specko keret, mert nem hotswap ...

Erről jut eszembe: Ultra10-be van még eladó ramod? Azóta lett két darab belőle (meg egy ultra2 :)
Billentyűzetet és patkányt is elfogadok hozzájuk, mert az se sincsen.

Az ultra2 8 pin minidin-B (B mint bzuibbik) soros csatlakozón keresztül menedzselhető indítástól? Vagy mellik az RS-232 rajt'?

Ultra2-re fölmegy a slowaris 9? (Vettem egyet :) )

VAX 4000/VLC projekt jegelve! Akinek kell CRT VT-320, nekem szóljon, még van ott egy tucat, ahonnét hoztam.

#2068 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 17:16

U2-n az 'A' jelu DB25 lik az elso soros port (egyben konzol), a tobbit majd kesobb.

#2069 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2010. 12. 06. 14:30

Erről jut eszembe: Ultra10-be van még eladó ramod? Azóta lett két darab belőle (meg egy ultra2 :)
Billentyűzetet és patkányt is elfogadok hozzájuk, mert az se sincsen.

Nincs elado RAM-om, nem is volt. Elviheto RAM-om volt, es meg van is:)
Billentyuzet/eger necces, nekem is kene. Illetve nem kene, mert ami van az eleg, de tobb gepem van, mint billentyuzetem/egerem:)

Idézet

Az ultra2 8 pin minidin-B (B mint bzuibbik) soros csatlakozón keresztül menedzselhető indítástól? Vagy mellik az RS-232 rajt'?

Na, az a 8liku miniDIN az eger/billentyuzet csatlakozoja, a konzolt mar irtam.

Idézet

Ultra2-re fölmegy a slowaris 9? (Vettem egyet :) )

Igen, Solaris 10 is megy rajta, viszont az UltraSPARC processzorokban van valami bug, ami 64bites kernelnel jon elo, szoval UltraSPARCII erosen javasolt (mar csak a sebesseg miatt is). Amugy a HUP-on wigyori arul 300-400-as USII-ket, Ultra2-be is jo, en is tole vettem anno:) Annyi megkotes van, hogy az alaplapnak nemtudommilyen reviziosnak kell legalabb, kulonben nem megy benne az USII. Valami firmware frissitest is emlegettek (nalam szerencsere nem volt gond, procikat kicsereltem, bekapcs, mukodik). Erdemes kiprobalni, a 400-as USII nem kicsit gyorsabb a 167-200-as US-nal, foleg dualban:)

Idézet

VAX 4000/VLC projekt jegelve! Akinek kell CRT VT-320, nekem szóljon, még van ott egy tucat, ahonnét hoztam.

Porosodik itt egy VT420, amiota megvan (>2ev) osszesen nem volt egy orat sem bekapcsolva:/

#2070 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 09. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 12. 07. 19:43

Nincs elado RAM-om, nem is volt. Elviheto RAM-om volt, es meg van is:)
Billentyuzet/eger necces, nekem is kene. Illetve nem kene, mert ami van az eleg, de tobb gepem van, mint billentyuzetem/egerem:)

Elvihető RAM-ot hol és mikor vihetem el vagy hozod be Kulapestre? (Ha nincs antisztati zacskód, akkó kisétálok vele hozzád puruttyarettentőre, ilyen "szép" idő ellenére is) Sörös port lesz belőle, ahogy nézem. Hacsak valaki azt nem hazudta, hogy soros vezérlő kezeli le a Sun-ok jelentős részén a billentyűzetet és a patkányt is - ergó azt találtam ki, hogy zokon venné-e/működne-e az a megoldás, hogy szépen rádugom a csatit, ugyanis bzuibbik anya-DB25 foglalat van rajtuk "A" jelzéssel. Valaki használt soros tty-t már Sun* billencscsatlakozáson?

Ja igen, a legfontosabb: 9600/8N1, vagy 19200/8N1, vagy 38400/8N1? Erről böfögjön valaki valami hasznosat, legyen oly szíjes!

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 12. 07. 19:43

Igen, Solaris 10 is megy rajta, viszont az UltraSPARC processzorokban van valami bug, ami 64bites kernelnel jon elo, szoval UltraSPARCII erosen javasolt (mar csak a sebesseg miatt is). Amugy a HUP-on wigyori arul 300-400-as USII-ket, Ultra2-be is jo, en is tole vettem anno:) Annyi megkotes van, hogy az alaplapnak nemtudommilyen reviziosnak kell legalabb, kulonben nem megy benne az USII. Valami firmware frissitest is emlegettek (nalam szerencsere nem volt gond, procikat kicsereltem, bekapcs, mukodik). Erdemes kiprobalni, a 400-as USII nem kicsit gyorsabb a 167-200-as US-nal, foleg dualban:)

Egyetlen USI (vagy USII) CPU modul van az Ultra2-ben, ha lassú lesz, akkor meglátom, hogy lehet-e upgrade-elni-e. Köszöntem az infókat!

#2071 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 10. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 12. 07. 18:16

U2-n az 'A' jelu DB25 lik az elso soros port (egyben konzol), a tobbit majd kesobb.

Az oralkulum vegye be a végét!

UltraSPARC-on valo bootolas baxxturalasa a beszerezhetetlen Type5 (es Type6) billentyuzetek miatt kizarolag soros tty-on keresztul vegezheto el. Hogy megis ne sussuk meg a masinankat, celszeru RS-423-rol RS-232-re atjumperelni. Igen, itt is jumperelni kell, az ora-kula meg torolni akarja ezen doksikat is, a mai napi hatallyal (FUD (?) - a FUD nem akaratlagos, nalam meg default az orrakell fikazasa, s amugy teljesen jogos.)

Emlekezteto kesobbiekben, szivas es alaplap/konzolsutes elkerulese vegett Ultra2 soros tty beallitashoz:

Ultra2:
(TABLE C-7)

Serial Port Jumper Settings

Jumper Pins 1 + 2 Select Pins 2 + 3 Select Default Jumper on Pins Signal Controlled
J2104 RS-232 RS-423 2+3 RS-232/RS-423 SEL
J2105 RS-232 RS-423 2+3 RS-232/RS-423 SEL

Baud rate/data/parity/stop: 9600 8N1 (a szokasos)

Ultra10:

8.7.2 Replacing the Motherboard
Note – Jumpers JP3 and JP4 can be set to either RS-423 or RS-232 serial interface.
The jumpers are preset for RS-423. ...
...
Chapter 8 Motherboard and Component Replacement 8-19

1. Using long-nose pliers, set the motherboard serial port jumpers JP3 and JP4 (refer
to the following table).
Serial Port Jumper Settings
TABLE 8-2
Default Shunt
Jumper Pins 1 + 2 Select Pins 2 + 3 Select on Pins
JP3 RS-232 RS-423 2-3
JP4 RS-232 RS-423 2-3

Vélhetően itt is a baud rate/data/parity/stop soros konzolhoz: 9600 8N1 (a szokasos)

Továbbá:
A RAM-okat meg négyesével glédában kell a slotokba illeszteni és nem összevissza, mint az ökörhugyozást. Loál, hogy mikre nem bukkan az ember pépház nyitogatásakor!

uruszágomat egy fater-fater db25 átalakítóért! A sün nem volt tisztában a gender beállításokkal, broáf!

MMJ-t fogok krimpelni, most már csupán nyers fejet kellene szereznem. Vajon belefér-e az RJ11 vagy MMJ fejbe 4-6 sorosport kivezetés ere? :Đ

#2072 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 11. 17:40

Na, megtalaltam, itt van ne'mi info az Ultra2 es USII viszonyarol, tobbek kozott az is benne van, hogy milyen alaplapverziok esznek USII procikat.
Van egy 805-0937-10 szamu doksi is, ez konkretan a procicseret irja le. Van benne valami jumpereles is, ezt csak most latom, de nalam mukodott enelkul is a dolog:)

A billentyuzet/eger likaba billentyuzeten/egeren kivul valoszinuleg nem celszeru mast radugni, legalabbis konzol tuti nem lesz belole, viszont korbenezek, hogy van-e itthon megfelelo csatlakozom, es ha van, akkor gyartok neked Sun konzolkabelt, jol.
BTW dual RS232/423 portot meg soha nem lattam RS423 modban, ritka nagy allat lehet, aki megis atkapcsolja (bar az RS423 gyorsabb es hosszabb tyukbelet enged, de akkor is).

RJ11 digo nem megy bele az MMJ likba/krimpelofogoba, csak ha legyakod rola a pockot, amugy ha kabelgyartashoz kell 6eres lapos vezetek (pont erre valo), es/vagy 6/6-os RJ11 dugo, akkor tudok adni azt is:)

RAM-okat eloasom. Csak a 64-esek kellenek, vagy mehetnek a 32-esek is (latom a HUP-on mar rarepultel masik 64-es modulokra is:)
Zacsi van boven, atvetel a szokasos: reggel/delutan metro, vagy ha napkozben (7-15) eljossz erte a 13. keruletbe az is jo, nekem mindegy:)

#2073 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 13. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 12. 11. 18:40

Na, megtalaltam, itt van ne'mi info az Ultra2 es USII viszonyarol, tobbek kozott az is benne van, hogy milyen alaplapverziok esznek USII procikat.
Van egy 805-0937-10 szamu doksi is, ez konkretan a procicseret irja le. Van benne valami jumpereles is, ezt csak most latom, de nalam mukodott enelkul is a dolog:)

thx + :D

Idézet

A billentyuzet/eger likaba billentyuzeten/egeren kivul valoszinuleg nem celszeru mast radugni, legalabbis konzol tuti nem lesz belole, viszont korbenezek, hogy van-e itthon megfelelo csatlakozom, es ha van, akkor gyartok neked Sun konzolkabelt, jol.
BTW dual RS232/423 portot meg soha nem lattam RS423 modban, ritka nagy allat lehet, aki megis atkapcsolja (bar az RS423 gyorsabb es hosszabb tyukbelet enged, de akkor is).

dankesőn, viszont 2 mezei pc-s parallel kivezetésből kiváló gender-fordítót lehetne csinálni - mégsem, az ugyanúgy mama. Viszont vanik soros fater kivezetés db-25, ha kábelgyártáshoz kellene (de csak 9 ér van bekötve rajta legföljebb)!

Idézet

RJ11 digo nem megy bele az MMJ likba/krimpelofogoba, csak ha legyakod rola a pockot, amugy ha kabelgyartashoz kell 6eres lapos vezetek (pont erre valo), es/vagy 6/6-os RJ11 dugo, akkor tudok adni azt is:)

RAM-okat eloasom. Csak a 64-esek kellenek, vagy mehetnek a 32-esek is (latom a HUP-on mar rarepultel masik 64-es modulokra is:)
Zacsi van boven, atvetel a szokasos: reggel/delutan metro, vagy ha napkozben (7-15) eljossz erte a 13. keruletbe az is jo, nekem mindegy:)

Sun RAM: jöhet a 32-es is, mert előbb inkább azzal tesztelném őket.
RJ11 nyersdigó van 6 csatlakozós is (ha kell, adok egy valaggal^Wnéhányat, hogy pótoljam a hiányukat :Đ ), viszont laposkábelem az nincs :( (már csak egyetlen lapos cickó konzolkábelem van, aztat nem adom barkács célokra, mert kell)
RJ11 nyersdigóhoz vanik nálam db-9 egérmadzag, 4 érrel, gondolom a megfelelők vannak rajta, amelyek a szalagkábellel való bekötéshez v. krimpeléshez köllenek.

Ahogy megbeszéltük, holnap hívlak, ha sima az ég!

#2074 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 13. 19:42

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2010. 12. 13. 15:48

dankesőn, viszont 2 mezei pc-s parallel kivezetésből kiváló gender-fordítót lehetne csinálni - mégsem, az ugyanúgy mama. Viszont vanik soros fater kivezetés db-25, ha kábelgyártáshoz kellene (de csak 9 ér van bekötve rajta legföljebb)!

Persze, de az hogy nez mar ki. AKkor mar inkabb ez, bar kicsit at kell alakitani.

Idézet

Sun RAM: jöhet a 32-es is, mert előbb inkább azzal tesztelném őket.
RJ11 nyersdigó van 6 csatlakozós is (ha kell, adok egy valaggal^Wnéhányat, hogy pótoljam a hiányukat :Đ ), viszont laposkábelem az nincs :( (már csak egyetlen lapos cickó konzolkábelem van, aztat nem adom barkács célokra, mert kell)
RJ11 nyersdigóhoz vanik nálam db-9 egérmadzag, 4 érrel, gondolom a megfelelők vannak rajta, amelyek a szalagkábellel való bekötéshez v. krimpeléshez köllenek.

A 4eres tyukbel keves lesz (legalabbis nalam az MMJ-DB9 konzolkabelben 6 er van bekotve, igaz ketto fold, szoval vegulis 5:), amugy is eleg rusnyan nez ki. Meg aztan a modularis dugokat ugy tervezik, hogy adott x keresztmetszetu vezetek megy bele, amin van meg y vastag szigeteles. Mast is bele lehet eroszakolni, de olyan is lesz.

#2075 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 15. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 12. 13. 20:42

A 4eres tyukbel keves lesz (legalabbis nalam az MMJ-DB9 konzolkabelben 6 er van bekotve, igaz ketto fold, szoval vegulis 5:), amugy is eleg rusnyan nez ki. Meg aztan a modularis dugokat ugy tervezik, hogy adott x keresztmetszetu vezetek megy bele, amin van meg y vastag szigeteles. Mast is bele lehet eroszakolni, de olyan is lesz.

kopi ACK.

kerestelek telefoson, tegnap es ma. Holnap is foglak keresni:)
Pentek delutantol-estetol at tudom venni a BIX melletti Lehel teri metromegalloban a holmikat, antisztakikus bugyingot viszek hozzajuk, hogy ne essen bennuk karo.

Elfogadnam ezeket:
32+64 megas ultra10-es ramok
1 soroskabel az ultrakhoz (db9 vagy db25 mama (tty) - kabel - db25 papa (sun))
1 vlc mmj soroskabel alkatreszei (mmj/rj11 (vlc) - 6eres kabel - db9/db25 (tty))
(utobbi akar rj11-essel elkeszitve is pompas lenne nekem, akkor nem kellene varnom kb. januar idusaig, akkor jutok csak krimpelofogo kozelebe.)

Az ar/kabatgomb/erospistasszajjalmonikazas igenyeket almodd meg, felhivlak ez ugyben is.

Ha kell anyag, jelezd, itten vanik eleg^Wnehany soros kivezetes, meg par RJ11 hateres nyersfej.

ALL:
Egy kis bicnic: keresek type5 vagy ujabb Sun billentyuzeteket es egereket! (de ki nem keres itten ilyesfele relikviat :D )

Misc:
Valami virusirtot analjatok a torkomra/felsolegutra! Feher sarkany es japan nepszokasok nem jatszanak :DD

#2076 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 26. 19:01

Boldog Kerecsenyt mindenkinek!

Termes+fejlemeny:
Soros DB9f-DB25m nullmodem kabelem lett vegre, meghozza nem is akarhogy. Eloastam a lomjaimat, es benne volt 1 db DB9f-RJ45 cisco passziv atkotes, egy mezei UTP kabel es a egy RJ45-DB25m. Sun2 mukodik tisztelettel faszanyosan.

Viszont uj igenyem lett:
50 pines SCSI dvd-olvaso vagy iro kellene. esetleg 68-as. Esetleg hozza valo kulso haziko neadjisten atjumperelheto 512bytes/sector-ra, akkor elolvadnek tole. Akar egy solaris 9/sparc installparti erejeig (eredeti kit van dogivel).

Ultra10-es ramokat es Sun type 4-5-6 keyboard+eger parokat vagy szingliket varok szeretettel tovabbra is, meg mindig 0, azaz nulla darabbal rendelkezem :( Geppel egyutt elpasszolnak, de gep nelkul meg nem :/ ami ertheto :]

VLC MMJ-DB9 soroskabelt is keresek meg, illetve probalok most egyet kokanyolni RJ11-bol es egyeb hulladekbol, de sok remenyt nem fuzok az eredmenyhez. Ja, es kulso CD vagy DVD SCSI kellene meg hozza, hogy legyen mirol installalni linu^Wbsd^Wquasijarust vagy vms 5.5-2-t a vaxra.

#2077 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 06. 17:15

E! Lső :)

Boldog új esztendőt kínálok mindenkinek!

#2078 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 19:07

Bakker, mar lassan egy honapja hurcolom magammal a RAM-jaidat, mentsegedre szoljon, hogy alapvetoen a sajat hibam/faszsagom miatt:)

Nem tudom holnap mit muvelsz, en ugy fogok tenni, mintha dolgoznek (reggeltol nemtommeddig, legalabb delig), ha raersz, akkor a Lehel utca kornyeken oda tudom adni, vagy ha emberi idopontban vegzek, akkor el is tudom vinni valamerre. Ha raersz hivj fel holnap reggel/delelott es megbeszeljuk.

SATA portsokszorozokkal kiserletezett mar valaki?
Van itt valami 5 portos Addonics szarsag, nagy oromomre nem mukodik Dell PERC6i-vel, sem ICH10R-rel, sem ICH9R-rel (az Intel szerint az ICH9-ben van port multiplier tamogatas). Az Addonics sajat szarjaival persze mukodik, de az aztan kurvaelet, hogy nem fogok 20k-t adni egy 4portos fakeraid kartyaert (amin raadasul Silicon Image chip van, mondjuk a PM-en is SiI lakik:), amikor a 8portos Dell SAS HW RAID-ek ujonnan is 50-60k korul mennek (+10k BBU). Arrol nem is szolva, hogy a RAID5 karcsu (2T-s vinyobol kene egy rakas, ezeket RAID5-be rakni eleg bator, akkor mar inkabb letorlom a szarjaimat kezzel, es akkor nem er meglepeteskent az adatvesztes:), mindenkepp RAID6 kell.

Igazabol valoszinuleg SAS port expander kene, kapni is lehet valami HP-t, amin kulso Infiniband csati van (4-lane SAS), es 24 portos, apro hibaja, hogy ez 24 portos es kulso csatira kell rakotni (ez egyben azt is jelentene, hogy a PERC6i-t le kellene cserelni PERC6e-re vagy hasonlora), a masik gond pedig az, hogy netto 110-120k korul aruljak, es nem vagyok rola meggyozodve, hogy Dell kartyaval is mukodik (ami amugy LSI), a HP kartyakat meg aranyaron adjak, szoval szopas.

#2079 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 13. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 01. 07. 20:07

Bakker, mar lassan egy honapja hurcolom magammal a RAM-jaidat, mentsegedre szoljon, hogy alapvetoen a sajat hibam/faszsagom miatt:)
...

Solaris 10 *3/*5 búconmájultratenz :DD THX!

Az egyik Ultra10-est elcserélném hozzávaló patkány+billencsre!

Miért van az, hogy az Ultra 2 soros portja elkezd zajos lenni? (nem a soros tty laptoppal van a probléma, mert másik eszközt más kábellel jól viszi).
Hardware flow on, SW flow off, stb... szokásos beállítások, freedos term.exe/pitux minicom kliensek mindegyikénél fennáll a jelenség.
Lehet, hogy zajos a kábel? (2 soros->RJ45 adapter, köztük egy Cat5 megoldás nem épp a legüzembiztosabb) Vagy esetleg nem bírja az Ultra 2 soros vezérlője?
Az a különös az egészben, hogy kb. egynapi használat (vagy állás) után jelentkezik, és egy OBP power-off beírása is tízperces művelet lesz :(

A terv az lett volna, hogy felqrok egy netbsd-t + sshd-t az Ultra 2-re játszásiból, de voltam olyan balfék, hogy az egyetlen belevaló 36GB SCA-80 vinyómat elkótyavetyéltem (pedig ha tudtam volna, hogy jó lesz bele), a benne lévő 2GB hdd meg rossz szektoros az elején... de a hétvégén elviszik tőlem az Ultra 2-t, eggyel kevesebb játÉkszerem lesz.

Azért van heti eredményem is:
beteg és szósz szerint Ultra-perverz dolog: beállítani "ttya input" és "screen output" parancsokat az OBP-ből, és múkod - a soros tty-n lesz a billentyűzeted, de a képernyőn jelenik meg az, amit beírsz - királyság :D ! Viszont vigyázat, az installerek nem tudják ezt a módot, és kifagynak többnyire, mert billencset feltételeznek bekapcsolt monitornál, ami az Ultra 2-mhöz Sincs :(

A haditervem az, hogyha az Ultra10-esek egyikét sem sikerül USB-s pendrive-ot használó bsd/solaris (esetleg pinugz) openoffiszos-javás munkaállomásként beüzemelni, akkor egyszerre szabadulok meg mind a kettőtől, esetleg elcserélem ( - kedvespatikus figyelem! - ) valamilyen hasonló kaliberójú RS/6000-ére, vagy bárki más külső SCSI 5.25" házikójára :)

#2080 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 13. 19:21

Szerintem az RS/6000-AIX kombo kisse baratsagtalanabb egy Ultraakarhany-Solaris duonal, es foleg: a tobbseg szerint a Solaris sem epp desktop rendszer, de az AIX meg aztan mar vegkepp nem:)

Az Ultra2-nel valoszinuleg a port lesz a beteg, vagy pedig a kabel nagyon szar (nekem az RJ45-DSUB-akarmi konverterekkel soha nem volt bajom).

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.