A hétvégén visszakerült hozzám egy komplett gép. 2002 őszére az Abit KA7-es lapomról elfüstölt 11 kondi, ettől függetlenül továbbra sem fagyott, stabil feszek voltak és bírta a többnapos uptimeokat. Aztán egy sercegő hang kíséretében jobblétre szenderült a tizenkettedik is, így viszont bekapcsolás után néhány másodperccel állandóan újraindult a gép.
Bár javítható lett volna, nem bírtam várni és gyorsan vettem egy (legolcsóbb újonnan kapható) K7S5A+Duron1300 kombót. Nem cselekedtem hiába: múlt héten lett meg a javítás

Mondjuk akiknek odaadtam nem is nagyon törték magukat.
Mivel anno egy komlett géphez szükséges felesleges alkatrészparkot is mellékeltem a lap mellé, most szinte mintha karácsony lenne olyan hévvel bontottam fel újra a dobozokat a cucc visszakapásakor. A táp, a hűtés és a ház kivételével ezekből összedobtam a gépet:
-Abit KA7 (a 12 kondiból 6 lett visszatéve, valamivel nagyobb kapacitásúak)
-Slot A K7 Athlon 650 MHz (L2 cache 1/2 magsebességen) + oridzsinál borda + olyan sok szilikonzsír hogy anno az egész slotot és az agp foglalatot is eláztatta
-Voodoo3 2000
-64 MB PC100 ram
-1.2 GB Quantum csoda HD
-40X cdrom (ki kell nyitni és be kell csukni hogy a windows lássa a benne lévő cd-t)
Gyorsan feldobtam rá egy wint, és egy-két programot. Hangkártya egyelőre nincs benne. A procira rácsavaroztam egy 8 cm-es házhűtő ventit, kissé lelóg róla, a voodoora pedig egy saccra öt centi átlójú fél centi vastag socket370 hűtőről kukázott ventit gumiztam rá.
Egy kis finomhangolást is végeztem a brutális teljesítmény érdekében:
RAM: cas2, 4-way interleave, turbo indőzítés (bármit is jelentsen), 110 MHz
CPU: fsb 110 MHz * 6.5 -> 715 MHz (a rekord ezzel a cuccal 753 MHz)
V3: 143 -> 165 MHz
Eredmények:
3D mark 99 pro: 3515 3DMarks
AIDA mem olvasás: 773 MB/s
AIDA mem írás: 282 MB/s
nVidia TreeMark: 75.24 fps (Az alábbi egyéni batch fileal: 640*480 16bpp 1 light -depth1) *
TestCPU: Memory 1: 633 MB/s
Memory 2: 1298 MB/s
Calculations: Index: 256 ()
Tests: Index: 302, 270, 311, 339
Quake1 timedemo: 75.1 fps (vagy a vsync nincs kikapcsolva, vagy a minigl-t nem raktam fel. Majd még dolgozom ezen)
* A TreeMark GeForce 256-ra készült, a Voodoo3 TnL unit hiányában elég gyéren szerepel (egy 16 megás 64bites mem interfésszel megáldott Radeon VE rendesen elkalapálja)
A gép a késöbbiekben netezésre lesz használva (szégyen szerencsétlen cpunak), vagy valami dedikált szerver lesz lanon, sub7-el adminisztrálva.
Ha összedobom a hálót akkor még tudok egy-két ősi programmal benchóni.