HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 26. 08:56

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 0:11

Sima SIMMEk, 32-36 bites EDOt vagy FPMet eszik. Ez a Socket8-Slot létezik megy más alaplaban is? Mert a Pentium 2 overdrive az Socket 8as volt, 300 megahertzes, és mellé az egy megás cache-modul, mondjuk dualban barátságtalanul mehet.

i450KX/GX, i440FX/LX lapokban szoktak menni, csak kellik hozza az atalakito, olyasmi, mint amit anno celeroncsnal nyomattak.

Idézet

Bazz, mult nyaron kozeli gyarban kukaztak valami OOOOSREEEGI IBM pct, szvsz meg xt sem volt.

Lehet, hogy IBM PC volt, ha a hatlapon kozvetlen a billenytuzet csatlakozoja mellett volt megegy hasonlo csatlakozo (szalagos meghajtot lehetett oda kotni:), akkor PC volt, ha nem, akkor XT vagy vmi klon.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2004. 05. 26. 09:01 -kor

#262 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 09:58

A hétvégén visszakerült hozzám egy komplett gép. 2002 őszére az Abit KA7-es lapomról elfüstölt 11 kondi, ettől függetlenül továbbra sem fagyott, stabil feszek voltak és bírta a többnapos uptimeokat. Aztán egy sercegő hang kíséretében jobblétre szenderült a tizenkettedik is, így viszont bekapcsolás után néhány másodperccel állandóan újraindult a gép.

Bár javítható lett volna, nem bírtam várni és gyorsan vettem egy (legolcsóbb újonnan kapható) K7S5A+Duron1300 kombót. Nem cselekedtem hiába: múlt héten lett meg a javítás :D Mondjuk akiknek odaadtam nem is nagyon törték magukat. :)

Mivel anno egy komlett géphez szükséges felesleges alkatrészparkot is mellékeltem a lap mellé, most szinte mintha karácsony lenne olyan hévvel bontottam fel újra a dobozokat a cucc visszakapásakor. A táp, a hűtés és a ház kivételével ezekből összedobtam a gépet:

-Abit KA7 (a 12 kondiból 6 lett visszatéve, valamivel nagyobb kapacitásúak)
-Slot A K7 Athlon 650 MHz (L2 cache 1/2 magsebességen) + oridzsinál borda + olyan sok szilikonzsír hogy anno az egész slotot és az agp foglalatot is eláztatta
-Voodoo3 2000
-64 MB PC100 ram
-1.2 GB Quantum csoda HD
-40X cdrom (ki kell nyitni és be kell csukni hogy a windows lássa a benne lévő cd-t)

Gyorsan feldobtam rá egy wint, és egy-két programot. Hangkártya egyelőre nincs benne. A procira rácsavaroztam egy 8 cm-es házhűtő ventit, kissé lelóg róla, a voodoora pedig egy saccra öt centi átlójú fél centi vastag socket370 hűtőről kukázott ventit gumiztam rá.  :D

Egy kis finomhangolást is végeztem a brutális teljesítmény érdekében:

RAM: cas2, 4-way interleave, turbo indőzítés (bármit is jelentsen), 110 MHz
CPU: fsb 110 MHz * 6.5 -> 715 MHz (a rekord ezzel a cuccal 753 MHz)
V3: 143 -> 165 MHz

Eredmények:

3D mark 99 pro:  3515 3DMarks
AIDA mem olvasás: 773 MB/s
AIDA mem írás: 282 MB/s
nVidia TreeMark: 75.24 fps (Az alábbi egyéni batch fileal: 640*480 16bpp 1 light -depth1) *
TestCPU:  Memory 1: 633 MB/s
            Memory 2: 1298 MB/s
            Calculations: Index: 256 ()
            Tests: Index: 302, 270, 311, 339
Quake1 timedemo: 75.1 fps (vagy a vsync nincs kikapcsolva, vagy a minigl-t nem raktam fel. Majd még dolgozom ezen)

* A TreeMark GeForce 256-ra készült, a Voodoo3 TnL unit hiányában elég gyéren szerepel (egy 16 megás 64bites mem interfésszel megáldott Radeon VE rendesen elkalapálja)

A gép a késöbbiekben netezésre lesz használva (szégyen szerencsétlen cpunak), vagy valami dedikált szerver lesz lanon, sub7-el adminisztrálva.

Ha összedobom a hálót akkor még tudok egy-két ősi programmal benchóni.

#263 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 03:01

Idézet: JulWCZar - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 10:58

off:
Gondolom 'jo abit modra' fos 1500u/6.3V-os elkok voltak a lapon, es 2200u-ok lettek beforrasztva a helyere. Imho celszerubb venni jokis 1200u/6.3V 105fokos Jamicon elkokat (pl. elektrokonthaban kapni), pontosan illik az 1500u-s kondik helyere (amiknek a labtavolsaga kb. 1.5 raszter, jo szabvanyos ez is...), es sokkal kulturaltabban nez ki hekkeles utan a lap (Krinyo tanusithatja, bar az o lapjara -- ahol elfert -- 2200u-s kondik is kerultek:).
A kisebb kapacitas (1200u vs. 1500u) meg nem para, az 1200u-s kondi mar ranezesre is kb. masfelszer akkora kapacitasu, mint az abit-fele 1500u-snak hazudott hulladek:)

#264 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 04:58

A mar qrva regota igert kepek: http://neurofire.dyn...ccok/index.html
Az oldal nagy (~9megz), a sav kicsi (128k), ugyhogy egy keves turelem kell az oldal megtekintesehez:)
Design zero, meg valszeg tele van hibakkal, ezert elore sry:)

#265 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 11:06

Nagyon jó kis oldal.  :respect:

Ha hozzájutok valami digitális kütyühöz majd megpróbálok minnél több egzotikus vagy legendás hardvert feltenni egy oldalra.

#266 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 13:42

Addig is egy kellemes screenshot, 2 eve csinaltam.

Athlon650, voodoo3, 192 mb ram, winXP, quake3 ablakban. Szakit:

http://baracsirc.uw....k/v3underxp.jpg

:smoker:

#267 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 15:39

Kellene egy kis segítség.

A régi és az új gépet szeretném összekötni bncs hálóval. Az újban egy 1996os PCi 3com combo van, a régibe pedig egy 1994-es ISA combo kerülne, de a windows nem hajlandó megtalálni. Megvan a konkrét driver a windows diverei között.

Segíthet egy suppor.3com.com driver, vagy valami más lehet a probléma? (ütközést nem jelez)

#268 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 16:36

Idézet: JulWCZar - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 16:39

Kellene egy kis segítség.

A régi és az új gépet szeretném összekötni bncs hálóval. Az újban egy 1996os PCi 3com combo van, a régibe pedig egy 1994-es ISA combo kerülne, de a windows nem hajlandó megtalálni. Megvan a konkrét driver a windows diverei között.

Segíthet egy suppor.3com.com driver, vagy valami más lehet a probléma? (ütközést nem jelez)

Milyen kartya? (a datum alapjan 3c509-re tippelek)
Ez a kartya ritka tetu tud lenni: ha mukodik kurvajo, de mukodesre birni neha erdekes (mondok egy peldat is: kb. ket eve egy P200 volt a proxym, abban is ilyen kartya volt, a gepen freebsd 4.5 futott GENERIC kernellel ('gyari' alapkernel). Gondoltam ferditek egy szep ujat. Az is 4.5-os, el driver (vagy nem emlexem mar melyik, de a megfelelo) kernelben, boot, kartyat megtalalja, csak azt hazudja rola, hogy a MAC address-e 00:00:00:00:00:00. GENERIC kernel betolt, azzal meg megy... Etherlink III powwa...)

Ha nem megy, akkor imho nem nagyon tudsz vele mit csinalni, ha ISA-PnP modban van (ami mellesleg katasztrofa), akkor csinalhatsz a BIOS-ban egy ESCD clear-t, ha SW config modban (elvileg asszem van hozza egy konfigolo ware), akkor probald atallitgatni az IRQ-t, IO cimet, egyebeket, es a BIOS-ban allitsd be, hogy az adott IRQ-t/cimet/akarmit legacy-ISA cucc hasznalja (egyebket odatol valami PnP cuccot, es kesz a szopas:).
Ha igy sem mukodik, akkor rakd at a kartyat egy masik gepbe (hatha abban mukodik), ebbe meg kukazz valami mast (pl. intel EtherExpressPRO/10-et (82c595), EEPro16-ot (82c586), vagy egy EtherlinkXL-t (3c900).

#269 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 16:37

Idézet: JulWCZar - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 14:42

Addig is egy kellemes screenshot, 2 eve csinaltam.

Athlon650, voodoo3, 192 mb ram, winXP, quake3 ablakban. Szakit:

http://baracsirc.uw....k/v3underxp.jpg

:smoker:

Voodoo meg windowsxp egyben elegge tragyikusz, toljal ra egy NT4-et vagy ilyesmit: kb. masfelszer ilyen gyors lesz:)

#270 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 19:01

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 15:36

(a datum alapjan 3c509-re tippelek)

Majdnem. 3c509b-c.

Még próbálgatom, de gyári driver azt mondja a bios nem plug and play aware.  :cool:

#271 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 22:50

Idézet

-Slot A K7 Athlon 650 MHz (L2 cache 1/2 magsebességen) + oridzsinál borda + olyan sok szilikonzsír hogy anno az egész slotot és az agp foglalatot is eláztatta
-Voodoo3 2000
-64 MB PC100 ram
-1.2 GB Quantum csoda HD
-40X cdrom (ki kell nyitni és be kell csukni hogy a windows lássa a benne lévő cd-t)

Majdnem ilyen konfigom volt!
Abit KA7, dettó púpos kondi, de ha elindult stabil volt. Nekem sercegés után is ment :D
Proci 600as, megtartottam :D
V3 3000, szintén megtartottam, imádtam :D
128MB PC 133, egy ideig volt benne 256 :D
8.4Quantum, még mindig megvan, olyan hangja van, mint egy mignek :D
52Xes LG, a nagy CD zúzó :D De nálem eddig nem tört :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#272 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 08:36

Na igen, quantum csodák. De ezek a régiek legalább bírják. Bár az 1.2-es amit két éve vettem 3 e Ft-ért úgy süvít hogy az első dolgom volt beállítani hogy 10 perc nyugi után kikapcsoljon :)

#273 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 09:02

Lanhelyzet: Kiprbáltam az IBM gépben is, hasonló eredménnyel.

Mindkét gépben megpróbáltam a gyári driverrel is: ez az IBMnél csak megmutatja melyik irqra lehet tenni (gyk. kilistázza a szabad irqkat oszt' jovan), majd az athlonnál nem plug n' pray bios miatt nem megy tovább, az ibmnél pedig egyszerűen nem megy tovább.

Ezt követően megpróbáltam a setupban található inf fájllal telepíteni:
Athlon: az infből kiválasztottam a pontos típust, elkezdi telepíteni a szokványos ablakokkal, majd bejön egy 3com logo és elindul egy saját telepítőprogram. Itt lefuttat valami diagnosztikát, erre azt mondja hogy minden rendben, utána hálózati tesztet futtat, ami persze nem jár eredménnyel, de legalább a kártyán pislog a led ergo a driver megtalálta és hozzá tudott férni. A végén azt írja hogy minden rendben, saját telepítő vége, windows szabvány install azt írja a hardver települt, az is kilép annak rendje és módja szerint, majd semmi. Semmi restart prompt, semmi új hardver a listában (mondjuk winME), és újraindítás után sincs semmi. Többször megismételve ugyanezt (más bios beállításokkal, szabad irq-t csak isanak engedve, stb.) is "minden ok" ablakok dögivel de lényegében semmi.  :bolond:

Az IBM gépen hasonlóan játszva win98 cdt kér, az ibm cdje ellenben ilyen oem genya, nem lehet utólag használni, a régi win98 cdm pedig sajna repedt és karcos (tényleg: nem lehet valami hazai ms képviseletnél jó cdre cserélni?).

Hát ennyi. Kár hogy nem jön össze, eddig minden 3com kártyesz szó nélkül win által feltelepült és ha 10-es volt 1250 byte/s ha 100-as volt 12500 byte/s sebességet produkált szépen, simán, lanokon szutyok hálónál összehasonlíthatatlanul jobban operált mint a realtek/integrált (rosszabb: integrált realtek) szutykok.

Ha minden igaz még ma tudok szerezni valami PCI-os 10-es kártyát. Amúgy volt az is, egy noname cucc, csak kölcsönadtam vkinek, és nem emlékszem hogy ki volt az :D

Sőt, volt egy 2000-ben 500 Ft-ért vásárolt használt ISA-s realtekem is, na az még valami nagy jóság volt, ment szó nélkül, csak kölcsönben végezte (mondjuk ha bekötöttük valami gyengébb hubos vagy koaxos hálóra akkor rendesen haza tudta vágni egymaga, szemetelt rendesen).

#274 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 10:15

Idézet: JulWCZar - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 9:36

Na igen, quantum csodák. De ezek a régiek legalább bírják. Bár az 1.2-es amit két éve vettem 3 e Ft-ért úgy süvít hogy az első dolgom volt beállítani hogy 10 perc nyugi után kikapcsoljon :)

Nos, van itt egy Micropolis (!) Tomahawk vinyo, 4.55G-s, 7200RPM. Ha ezt nem hallottad, akkor meg nem hallottal visito vinyot:) Altalaban a vinyok hangszigetelese nalam ugy zajlik, hogy egy kisebb/kozepes meretu kartondobozt kibelelek szivaccsal, bele a vinyot, doboz leragaszt (szellozes rulz). Na, ezen a vinyon ez sem segitett, pedig imho az egyik leghatekonyabb hangszigeteles (barmi mas vinyot beleraktam csak halk kerreges hallatszott ki, de ez igy is visitott:)

Halokartyaval meg imho ne szopj tovabb, a te kartyad is olyan lehet, mint nalam minden masodik EL3: szar (ill. mukodik, ha egyszer nagy nehezen sikerul beizgatni, de windows alatt extra szopas...)

#275 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 11:29

Asszem' veszek crosslink kabelt aztan a 10-es PCI 3com megy a oldie gepbe.

#276 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 23:31

Gondoltam itt penditem meg a kérdést, a bolhán ugyis elfulladna a dolog: nincs valakinek elfekvőben ép vezérlőpanelü, de padlórament motorral vagy lézerrel LG 16/10/40es CD-RW vagy TEAC 540E 40x CD olvasója? Tegnap a tápcsere örömére( 300 codegen --> 300W Delta - Made for Chieftec) sikerült egy rüffedt venticsatlakozó molexel mindkettő kifingatni. Szem nem maradt szárazon, mikor megláttam, hogy a lassan 1 éve használt venti kábelén valami sátán nem az aljzat, hanem a kimenő csatiban összecserélte a 12-t a 5voltal.

#277 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 10:48

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 0:31

Gondoltam itt penditem meg a kérdést, a bolhán ugyis elfulladna a dolog: nincs valakinek elfekvőben ép vezérlőpanelü, de padlórament motorral vagy lézerrel LG 16/10/40es CD-RW vagy TEAC 540E 40x CD olvasója? Tegnap a tápcsere örömére( 300 codegen --> 300W Delta - Made for Chieftec) sikerült egy rüffedt venticsatlakozó molexel mindkettő kifingatni. Szem nem maradt szárazon, mikor megláttam, hogy a lassan 1 éve használt venti kábelén valami sátán nem az aljzat, hanem a kimenő csatiban összecserélte a 12-t a 5voltal.

Gondoltam irok valami idegnyugtato szoveget, de csak annyi jutott eszembe, hogy a fokuszszervo (vagy minek hivjak) is 5V-rol szokott menni, ugyhogy csak mechanikahibas darab johet szoba.
TEAC-516S-em van, de ez SCSI, meg masreszt gyanitom, hogy ezen is az elektronika szar... Ha gondolod azert odaadom, hatha osszelegozol beloluk valamit.

#278 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 13:09

Az zsír. Mivel a LG paneljén kirobbant 2 IC, a TEAC meg meg se mukkan, asszem talonba rakom a kérdést addig, amig be nem fur olyan, amit összetörtek, vagy más módon defektes, aztán kisérleteznek. Addig bedobtam a kukázott 36x Pioneert, nagyon bitang ez is, vagy beteszem a 3 plexet, 12-32-40, milyen jól is fognak kinézni egymás felett:D

#279 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 15:30

Hmm, beüzemeltem egy korábban vett Sound Blaster AWE 32-t. Ha jól tudom alapból van benne 512 K RAM, és lehet bővíteni. Ez egy bővített, a két simm foglalatban van valamennyi. Majd megnézem mennyi.

Bármilyen simm jó lehet bele? Van egy valag, sokféle.

A hangja egész tűrhető, egy mocskos ISA foglalatba tudtam beletenni és nem is nagyon lett lefogatva. Egész tűrhető az kb. SB 16 vibra zajszintje. Majd még megpucolom, szoftver és manual van hozzá. Hatalmas kártya, azt hiszem teljes hosszú ISA.

#280 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 00:16

Idézet: JulWCZar - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 16:30

Hmm, beüzemeltem egy korábban vett Sound Blaster AWE 32-t. Ha jól tudom alapból van benne 512 K RAM, és lehet bővíteni. Ez egy bővített, a két simm foglalatban van valamennyi. Majd megnézem mennyi.

Bármilyen simm jó lehet bele? Van egy valag, sokféle.

A hangja egész tűrhető, egy mocskos ISA foglalatba tudtam beletenni és nem is nagyon lett lefogatva. Egész tűrhető az kb. SB 16 vibra zajszintje. Majd még megpucolom, szoftver és manual van hozzá. Hatalmas kártya, azt hiszem teljes hosszú ISA.

A ViBRA16 egy rakas sz*r az AWE32-hoz kepest (van mindketto...:). Azert ne hasonlitsunk mar egy (anno) felprofi hasznalatra szant chipet (EMU8000, a Creative keze csak annyiban van benne, hogy felvasarolta az E-MU Systems nevezetu ceget, es ez latszik is a rajta) egy fostalicskaval (ViBRA16). Megint mas kerdes, hogy egy Ultrasound Classic mindkettot alazza;)

Meg egy ilyen gep amugy is megerdemel egy Vortex2-t.

AWE-re visszaterve: asszem nem volt olyan valtozata, amin alapbol volt RAM (csak a foglalat nelkuliek), ha jol emlekszem parosaval lehet belepakolni a 9bites SIMM modulokat, az enyemben pl. 2x4M van (a masik 2x4M a GUS-on, ami -- ha lesz szivem nekiesni pakaval -- egyszer majd 16megas lesz, katt ide).

Szerkesztette: NEUROFiRE 2004. 06. 07. 00:18 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.