HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 09. 14:27

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 12:54

Ui.: Videologic: készülj rá, hogy ezt a kártyát _tényleg_ úgy gubiztam. Se kábelek, se leírás, se semmi :(

Nem baj, megszoktam az ilyesmit:)

#382 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 16:04

Brutál az adapteced is, hogy én hogy nem jutok ilyen kukák közelébe...lehet hogy még fiatal vagyok hozzá? :D
Amugy, az enyémen még nem DIMM slotok vannak, hanem SIMMek, de 4 db, kipróbáltam 16 megás FPMel, megy benne, ha a 32es is menne, akkor 128ig bővithető, van 2000 alá is drivere. De csak single kártya, illetve ha találnék hozzá bővitőt, akkor egy időben 45 vinyót enne.

#383 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 16:44

Érdekel valakit egy őskövület?
IIT 3c87-40 "Advanced Math CoProcesszor".
Zacskóban van, "kézikönyvvel", telepítő floppyval.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#384 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 17:20

Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 17:44

Érdekel valakit egy őskövület?
IIT 3c87-40 "Advanced Math CoProcesszor".
Zacskóban van, "kézikönyvvel", telepítő floppyval.

Milyen tokozasu?
Ha PLCC akkor erdekel, betolom az asztalnyi Tandon Dragon lapomba:)

#385 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 17:40

Tandon, rémlik valahonnan. Egyszer volt nálam egy ilyen ház. Akkora volt, mint egy minimat mosógép, és cca 20 kilós volt táppal. Aztán egy óriástoronymániás ismerősönek ajándékoztam, és kicsit szétvágva abban megy a mostani gépe.

#386 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 17:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 18:40

Tandon, rémlik valahonnan. Egyszer volt nálam egy ilyen ház. Akkora volt, mint egy minimat mosógép, és cca 20 kilós volt táppal. Aztán egy óriástoronymániás ismerősönek ajándékoztam, és kicsit szétvágva abban megy a mostani gépe.

Ez 'minihaz' volt (~50x50x15cm), de az alaplap elfoglalta az egyik 50x50-es oldalat:D A legdurvabb az, hogy az egesz lap tele van alkatreszekkel, megis kulon van a processzorkartya (nem fert mar fel a sok hulladek a lapra, vagy mi?). Valamivel nagyobb, mint egy mai atlag videokartya, MCA-szeru slotba megyik bele, vagyon rajta egy 386SX, foglalat a koprocinak, meg 8k cache valami cache-vezerlo (???) tarsasagaban. Integralt VGA, integralt SCSI, mindenszar ra van integralva a lapra.
Bar a SCSI nem mukodik (valszeg umperelesi vagy BIOS hiba lehet), de legalabb egyszer kicsit megfustoltettem vele egy Quantum vinyo lezaroellenallasait:D

BTW a Tandon gyartott anno eleg jo MFM-es vinyokat is.

Off:
Nem tudja valaki, hogy hol lehet kapni 0.75 raszteres krimpelheto IDC csatikat es hozza valo szalagkabelt (emberi aron)?

#387 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 20:27

Rive:
A kartya meg se moccan, bekapcsolasanal a tap azonnal lelovi sajat magat.

#388 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 14. 12:41

Kínos. Viszont nálam is self-suck van egy sz*rral: VIA chipes, 3.5 colos helyre beépithető TypeII+TypeIIIas PCMCIA olvasó. 2 40 eres kanóccal, meg ISAs kártyával. A neten találtam rá okosságot, hogy ez IDE felület is megy, hát persze baxik menni. ISAs kártyát megmax magamnak dughatom fel, abban a gépben, amiben használni akarnám, ugyanis nincs ISA. Persze láttam PCI-ISA átalakitót horror áron, de az úgy néz ki, mintha a kutya pofájából rángatták volna ki, és ilyen barkács kábelerdőt nem akarnék beépiteni. Valaki tud esetleg valami alternativát?

#389 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 14. 16:07

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 18:20

Milyen tokozasu?
Ha PLCC akkor erdekel, betolom az asztalnyi Tandon Dragon lapomba:)

Ez PGA. PGA68.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#390 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 08:44

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 13:41

Kínos. Viszont nálam is self-suck van egy sz*rral: VIA chipes, 3.5 colos helyre beépithető TypeII+TypeIIIas PCMCIA olvasó. 2 40 eres kanóccal, meg ISAs kártyával. A neten találtam rá okosságot, hogy ez IDE felület is megy, hát persze baxik menni. ISAs kártyát megmax magamnak dughatom fel, abban a gépben, amiben használni akarnám, ugyanis nincs ISA. Persze láttam PCI-ISA átalakitót horror áron, de az úgy néz ki, mintha a kutya pofájából rángatták volna ki, és ilyen barkács kábelerdőt nem akarnék beépiteni. Valaki tud esetleg valami alternativát?

A PCI WLAN kartyak regebben egy PCCard kartya+PCI-PCCard bridge kartyabol alltak. Ez utobbit biztos lehet kulon is kapni.

BTW en olyan floppymeghajtot lattam, ami 3.5"-os helyre ment, volt benne egy notebookfdd, meg ket Type I-es PCMCIA foglalat:)
Ezen is ket 40 eres csatlakoz volt, es fingom sincs mire kellett rakotni.

#391 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 12:59

Na majd ma jól bekötöm és meglássuk, a bios nem látja de a win mit szól hozzá.

#392 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 07:41

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 12., csütörtök - 21:27

Rive:
A kartya meg se moccan, bekapcsolasanal a tap azonnal lelovi sajat magat.

Hüpp. Sorry.

Amikor kézbe kaptam, még nem csinált ilyeneket: betoltam egy lapba, hátha valami felismeri. Persze nem :D
Utána leszedtem a kiegészítőkártyát: na, akkor láttam meg a típust. Összeraktam, nem foglalkoztam vele többet. Lehet, hogy rosszul raktam össze.

Javaslat: úgyis lesznek még ilyen vackaim. Előbb-utóbb összefutunk ilyen ügyben :) Majd akkor visszajut valahogy.
Elköltöztem :-)

#393 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 08:02

En is leszedtem, de nem igen lehet mashogy visszarakni (ha foditva lenne, akkor belogna a PCB a feature csatlakozo ele, max. ugy lehet, hogy a tarskartya alaktresz oldala a 'fo'kartya fele nez).

BTW direkt kiprovbaltam tarskartya nelkul is: ugy sem indul.

#394 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 08:21

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 9:02

En is leszedtem, de nem igen lehet mashogy visszarakni (ha foditva lenne, akkor belogna a PCB a feature csatlakozo ele, max. ugy lehet, hogy a tarskartya alaktresz oldala a 'fo'kartya fele nez).

BTW direkt kiprovbaltam tarskartya nelkul is: ugy sem indul.

:(

No, majd előbb-utóbb :)
Elköltöztem :-)

#395 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 13:27

Ize, csekk disz.

Hogy ne legyen offtopic, a gepben egy PowerVR PCX2 alapu 3d gyorsito es egy Gravis Ultrasound is bent figyel:)

#396 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 09:41

Epp turkaltam a fent emlitett gepben, a SCSI kartyaval varialtam valamit, amikor feltunt egy kis 8labu IC az Ultrasound-on. Persze nagy ugy, sok 8 labu IC van rajta, de ez 8 labu TDA volt, mint amilyen pl. a TDA1543 DAC. Mifaszom, tenyleg DAC, meghozza TDA1545.

Erdekes, hogy egy kurva jo hangu kartyan ilyen lowcost, 1bites szutyok van. Felmerult bennem az elvetemult gondolat: mi volna, ha a szutyok DAC-ot kicserelnem valami normalisabbra, mondjuk Analog Devices AD1853-ra vagy AD1865N-K-ra? :)
Vagy egy S/PDIF transmitterrel lehetne digit kimenetet szerkeszteni ra:) Elvileg nem nagy kaland, csak egy par buffer kell, de lehet, hogy meg az sem.

Mit gondoltok?

#397 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 19:31

Hmmm, AWE32-n is I2S formatumot kajalo kulso DAC van, megsem kell szetbasznom az Ultrasound-om:>>

#398 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 19:37

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 10:41

Erdekes, hogy egy kurva jo hangu kartyan ilyen lowcost, 1bites szutyok van. Felmerult bennem az elvetemult gondolat: mi volna, ha a szutyok DAC-ot kicserelnem valami normalisabbra, mondjuk Analog Devices AD1853-ra vagy AD1865N-K-ra? :)
Vagy egy S/PDIF transmitterrel lehetne digit kimenetet szerkeszteni ra:) Elvileg nem nagy kaland, csak egy par buffer kell, de lehet, hogy meg az sem.

:offtopic: Láma kérdés, de miért jobb egy nem-1-bites DAC? mitől lesz egy DAC chip 1 bites? Nomeg ezeket "csak így" lehet cserélgetni?

#399 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 19:57

Idézet: Haderach - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 20:37

:offtopic: Láma kérdés, de miért jobb egy nem-1-bites DAC? mitől lesz egy DAC chip 1 bites?

Nem nagyon muvelodtem meg DAC temakorben (melyebben), allitolag az 1bites cuccoknak szarok a magasai. Szigma-Delta DAC-nek is szokas hivni amugy az ilyeneket:)

Idézet

Nomeg ezeket "csak így" lehet cserélgetni?

Hat, igazabol nem:)
Pl. az egybites TDA-k 8labuak (TDA1543/1545/1387, stb), a multibites TDA1541 mintha 24 labu lenne, AD1865N-K 28 labu, AD1853 meg hirtelen nemtom, asszem az is 28 labu. Egyedul a ket analog kimenet, meg az I2S formatumu bemenet a kozos bennuk (AD1865N-K kulonc, annak valami masfele bemenete van, de hekkelessel illesztheto. meg az nem is sztereo, hanem dual mono).
Ugyhogy az eredeti DAC megfelelo labarol le kell venni a megfelelo jelet, es bufferen rakotogetni a masik DAC megfelelo labara.
Legalabbis en ezt tervezem:) Meg aztan nem art kulon tap sem neki, mert ha a gep tapjarol van hajtva, akkor imho kb. a szar kapott egy jo nagy pofont (vagy inkabb paros labbal fejbe lett rugva).
Meg kulon tap az analog, kulon a digitalis reszeknek, stb. Jo nagy szivas lesz ez, mar latom (foleg mert a TDA1541-nek harom tap is kell:).

#400 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 20:15

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 20:57

Hat, igazabol nem:)
Pl. az egybites TDA-k 8labuak (TDA1543/1545/1387, stb), a multibites TDA1541 mintha 24 labu lenne, AD1865N-K 28 labu, AD1853 meg hirtelen nemtom, asszem az is 28 labu. Egyedul a ket analog kimenet, meg az I2S formatumu bemenet a kozos bennuk (AD1865N-K kulonc, annak valami masfele bemenete van, de hekkelessel illesztheto. meg az nem is sztereo, hanem dual mono).
Ugyhogy az eredeti DAC megfelelo labarol le kell venni a megfelelo jelet, es bufferen rakotogetni a masik DAC megfelelo labara.
Legalabbis en ezt tervezem:) Meg aztan nem art kulon tap sem neki, mert ha a gep tapjarol van hajtva, akkor imho kb. a szar kapott egy jo nagy pofont (vagy inkabb paros labbal fejbe lett rugva).
Meg kulon tap az analog, kulon a digitalis reszeknek, stb. Jo nagy szivas lesz ez, mar latom (foleg mert a TDA1541-nek harom tap is kell:).

ehh... akkor sok sikert  :respect: :)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.