HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#591 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:02

Eszerint a cikász-féle 3 raklapra se repültél rá? :D Én is fontolgattam, de már igy is a kilakoltatásomat fontolgatják, főleg mert már annyi helyem sincs, hogy a két frissiben vásárolt SCSI külső házamat betunkoljam valahova.

#592 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:08

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:02

Eszerint a cikász-féle 3 raklapra se repültél rá? :D

Nem hát :( Nincs hely elrakni, nincs idő tesztelni, nameg a cucc nagyrésze klf. sima CD-olvasó, amit manapság már 8-900HUF környékén is csak alig-alig visznek. A néhány, 2-3k körül még nagy nehezen eladható CD-írónak kellett volna fedezni az összköltséget a szállítástól a javításon keresztül az eladásig - felejtős :( :)

A hét sikere a fentebbi 68k, meg egy VGA Fierynek: Fire 1k Pro PCI 8M.  Nameg egy hátizsáknyi dög lap a reciklálóba :cool:

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 08. 11:12 -kor

Elköltöztem :-)

#593 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:19

Én az utóbbi időben leálltam az ilyesmivel, a cdket is lassan elszórogattam, inkább aprósokat szedek be, nincs hova rakni, se indőm csinálni. Igy maradnak a vinyók meg a különféle procik, nameg a BXes alaplapok :D

#594 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:24

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:19

... különféle procik, nameg a BXes alaplapok :D

Meg a nagybani kondi-vásálás, mi :Đ

Amúgy: van egy kupac 'megtaposott' P4-em. Kellene egy bedolgozó, aki nekiáll kihajtogatni a lábaikat :Đ Egy darabig csinálgattam, de aztán nagyon besokalltam. Macera... Másrészről meg ki volt az az állat, aki ezeket megtaposta :think: Még Xeon is van köztük.

Ja, és kellene egy ASUS típushiba: klf. Asus S370 FC-PGA ill. FC-PGA2 lap (főleg Tusl/Cusl/Cuv): csak kényszerrel indítható. IO és ASUS IC cserélve, a tápvezzel egyetemben, de nem javulnak :( Ötlet?

Ui: meg egy kupac i810-re is vevőt keresek, kilós áron :Đ Valószínűleg tekintélyes részüknek csak BIOS-hibája van, csakhogy ezeknél ugyebár a BIOS IC a chipset egyik darabja, szóval sehol se tudják beírni... Forrócserével talán működne, de ezek a vackok 2k körül is csak alig-alig eladhatók -> fenének van kedve velük tücskölni. 300HUF/kilója, nagyjából ennyiért veszik a reciklálóban is :Đ

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 08. 11:35 -kor

#595 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 11:37

Annyira nem vágom az asusokat meg javitásukat, igy tippem sincs igazából.
Lábhajtogatás alatt mit értesz? Fog az ember egy szerszámot, mondjuk vékony csipeszt meg egy okulárt, és elkezd egyengetni? Ha törik, gondolom az vissza tudod forrasztani, de gondolom nem hátrány ha nem LGAsitva kerülen vissza a socketes procik :D :D :D

#596 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 12:10

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 12:37

Fog az ember egy szerszámot, mondjuk vékony csipeszt meg egy okulárt, és elkezd egyengetni?

Valami efféle, igen :) Ha okulárt kell használni, akkor régen rossz.

#597 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 15:37

Azért nem árt. Főleg mert csinálja az ember egy órát, és a nagy skubizástól kijön a szeme. Simán szoritóba fogatva és egyengetve akkor azt mondod akár mehet is a dolog? Milyen mennyiséget kellenne egyengetni? Le is kellene próbálni gondolom.

#598 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 16:19

Idézet: Rive - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 9:07

Mai szerzemény: MC68000P12 :)

Hmm, most nezem, hogy a 68000P12F a 16MHz-es verzio, a sima P12 csak 12.5megas...

#599 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 09:53

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 17:19

Hmm, most nezem, hogy a 68000P12F a 16MHz-es verzio, a sima P12 csak 12.5megas...

Azért még szép darab :)

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 16:37

Azért nem árt. Főleg mert csinálja az ember egy órát, és a nagy skubizástól kijön a szeme. Simán szoritóba fogatva és egyengetve akkor azt mondod akár mehet is a dolog? Milyen mennyiséget kellenne egyengetni? Le is kellene próbálni gondolom.

Privát megy, amint levegőhöz jutok :omg:

#600 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 10:14

Ok, valahogy nálam is igy van a lélegzet, egy tetves intergányolt sis900as ndis drivert kéne rávennem arra, hogy ha talán együttműködne a ghostcastal, az neki is jobb lenne, de egyelőre ellenáll a büdös.

#601 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 12. 08:15

Jipííííí :taps:

Most jövök a roncstelepről. A mai egyik fogás egy GA-6BXDS: dual slot1 ATX, integrált kétcsatornás UW SCSI, RAID-PORT, ISA, PCI, AGP (!)... Király :cool:
A másik fogás még jobb: CUV4X-DLS: dual FC-PGA ATX, integrált kétcsatornás UW-SCSI egy LSI LSA0610 vezérlővel, integrált Intel hálókártya, AGP-PRO... Csak épp erről letördelték az összes kondit :(

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 12. 08:15 -kor

#602 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 17:06

A rohadt barbárok. Asus honlapján vannak orbák nagy képek a lapokról, ha az segit a pótlásban.
Még ha sima CUVX lenne, tudnék segiteni pár képpel, mert az asszem ugyanazt a proci meg ramtápot használja amit a CUBX olyanom meg vanik otthon.

#603 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 17:36

A rohadt barbárok. Asus honlapján vannak orbák nagy képek a lapokról, ha az segit a pótlásban.
Még ha sima CUVX lenne, tudnék segiteni pár képpel, mert az asszem ugyanazt a proci meg ramtápot használja amit a CUBX olyanom meg vanik otthon.

#604 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 17:37

Double kill megint. De mostmár rágyujtom a proxyszerverre a szobát lassacskán.

#605 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:06

Kell majd a segítség :( Lehet, hogy a lapodat is kölcsönkérem majd. Nem csak az elkókat gyalulták le, hanem velük ment néhány SMD is :(

Ui.: a másik lap pöccre indult :cool:

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 12. 18:14 -kor

#606 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 20:14

Allatok (kondigyalu).

Itt egy ANUS P2B-DS figyel ket 450-es PIII-mal (U2W SCSI, dual slot1, i440BX), ha mar egyszer mindenki dualkodik, akkor en is:>

Ize, amugy mi a bubanattol lehet az, hogy idleben (w2k) az egyik procin ~40%, a masikon ~60% terheles vanik? Persze baszott lassu is. Kozben a system idle process vagy mi a kolera meg 99...100%-on, azaz idlezik a gep ezerrel...
NT4-hez me'g nem turtam U2W drivertet, freebsd meg elhasal SCSI detektalas kozben (gondolom... de lehet, hogy elotte:) masik gep dmesgje alapjan ppi utan a scsi init jonne, de itt nem jon, idom nincs, ugyhogy egyelore ennyiben maradtunk).

#607 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 08:12

Bebebee, nekem P3C-Dvan, igaz scsi néküliben.
Rive, vmelyik nap akkor magamhoz ölelem a CUBX-et, sima 440BXes FCPGAs 1 procis cucc, Promise ATA100. Apropó, ha kell előkaparom a minap lelt Promise-os mókát, hogyan csinálj egy sima ATA100asból RAIDet :D
Ellenben továbbra is olbákolok a P4T533-Rel, nem birom elérni hogy az SCSI meg az ATA RAID menjen egymás mellett. Valami ötlet? BIOS szinten nem vagyok egy expert már ami a BIOS modulokra való szedését jelenti, találtam acbrom-ot, ez a cbrom direkt asus változata, kiszedtem a RAID rom fileját, de a másik nem akar belemenni. Olvastam róla, hogy valami az ACPI boot table környékén is lehet bizgatni, a legjobb az lenne, ha a bootsorrendbe be lehetne egy olyan injektálni, hogy boot from onboard ata, boot from scsi külön, és nem csak egybe.

#608 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 08:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 9:12

*)Rive, vmelyik nap akkor magamhoz ölelem a CUBX-et, sima 440BXes FCPGAs 1 procis cucc, Promise ATA100.
**)Apropó, ha kell előkaparom a minap lelt Promise-os mókát, hogyan csinálj egy sima ATA100asból RAIDet :D
***)Ellenben továbbra is olbákolok a P4T533-Rel, nem birom elérni hogy az SCSI meg az ATA RAID menjen egymás mellett. Valami ötlet? BIOS szinten nem vagyok egy expert már ami a BIOS modulokra való szedését jelenti, találtam acbrom-ot, ez a cbrom direkt asus változata, kiszedtem a RAID rom fileját, de a másik nem akar belemenni. Olvastam róla, hogy valami az ACPI boot table környékén is lehet bizgatni, a legjobb az lenne, ha a bootsorrendbe be lehetne egy olyan injektálni, hogy boot from onboard ata, boot from scsi külön, és nem csak egybe.

*) OK, én meg addigra összeszedek egy mintakollekciót a taposott proccokból. A lapot amúgy nagyjából ismerem, szereztem már ilyet :) Csak aztán jól el is adtam
**) Ezt nem értem...
***) Én ezzel úgy vagyok, hogy a /BOOT-ot lássa a cucc, a többit meg majd a kernel felhúzza. Így van ez pl. a mostani gépemben is: a BIOS csak két gigáig látja a vinyókat az alaplapi vezérlőn. Szóval most a dual PPro bootol egy hatszázas vinyóról, majd a kernel beizzítja a 160-as SATA-cuccot a külön vezérlőkártyán, és mehet a buli :cool:

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 13. 08:34 -kor

#609 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 09:03

Az Asus a lapjaira átalában Promise vezérlőket rak. Asszem a dualos asuson is van külön ATA100 vezérlő, mert a chipset alapban csak ATA33as. Pár napja találtam egy oldalt, ahol át lehet a vezérlőt 2 láb átkötésével meg átflashelésével sima ATA100asról RAIDesre pöckölni.

#610 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 13. 09:07

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 10:03

Az Asus a lapjaira átalában Promise vezérlőket rak. Asszem a dualos asuson is van külön ATA100 vezérlő, mert a chipset alapban csak ATA33as. Pár napja találtam egy oldalt, ahol át lehet a vezérlőt 2 láb átkötésével meg átflashelésével sima ATA100asról RAIDesre pöckölni.

Értem már... Nem hiszem, hogy ennek nekiállok. Az a szomorú nagy helyzet, hogy régebbi lapokon nem látom nagy értelmét a RAID-építésnek.

Mindenesetre köszönet :)

Ui.: ha a saját lapod átalakításáról van szó... A fizikai részét szívesen megcsinálom :)

Szerkesztette: Rive 2005. 04. 13. 09:13 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »