HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#571 Felhasználó inaktív   Max Power 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 02. 16:52

Idézet: Emvy - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 1:07

SGI Octane 21"-os monitorral együtt érdekel vkit?
(MIPS R10000-es)

engem erdekelne, moncsi nelkul mennyi lenne?
Beauty is in the eye of the beer holder.
Eladó cuccok

#572 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 02. 19:35

Nincs valakinek 286/16MHz-es NEAT lapja, procival, mindennel? :)
Baby-AT meretu kene, nem pedig a 'hagyomanyos', lobaszonagy-AT :>
Jo volna, ha 30 pines SIMM memoriak mennenek bele, abbol is 2-4 slot, 4MB/slot meretben:)

edit:
Oooo, b+...
Mielott a post-ot elkuldtem volna eloastam a 286-os lapomat, ami ugyan nem NEAT, meg nem is 16MHz-es, de azert eleg korrekt (Octek lap, DIP+SIMM memoriafoglalatok, i80286/10+i80287, 256k...16M memoriat lehet belepakolni), nem mukodott a budos. Erdekes modon nem melegedett sem a proci, se semmi. Gondoltam megborult a BIOS (meg EPROM-ok laknak a lapon, amik kb. 10 evig tartjak meg a beegetett informaciot, a lap meg mar lassan nagykoru).
FPU kivesz: eredmeny nulla.
Proci kivesz, visszarak, eredmeny nulla. Eloastam egy atom AMD 286-ot, foglalatba be, bekapcs, pittyen, POST-ol. Na, szep...

Viszont mitol makkanhatott meg a lapban levo intel proci? Evek ota nem volt hasznalva, a szekrenyben allt, antisztatikus zacsiban.

Ujabb szerkesztes:
Hat komolyan mondom: a f***om se erti ezt.
Visszaraktam az intel procit, es tokeletesen mukodik... Be kellett jaratni a lapot, vagy mi a banat? :D

Szerkesztette: NEUROFiRE 2005. 04. 02. 20:27 -kor

#573 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 22:10

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 20:21

BTW volt olyan socket5-os alaplap, ami CSAK 50MHz-es FSB-t tamogatott?

Egyetlenegyszer összefutottam eggyel. Durva volt, mert volt olyan jumperkombináció az órajel állításához, aminél 25 (!) MHz-et ment a péegyes. Ennyit írt ki a POST során, és a sebességén is érezhető volt. :D
... a trip back in time is all I need ...

#574 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 22:38

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 22:10

Egyetlenegyszer összefutottam eggyel. Durva volt, mert volt olyan jumperkombináció az órajel állításához, aminél 25 (!) MHz-et ment a péegyes. Ennyit írt ki a POST során, és a sebességén is érezhető volt. :D

:>>
Akkor mar ertem, hogy miert 50x2.5-os a 125MHz-es Overdrive:)
Mondjuk ez a P54C 25MHz-en... ez kesz:))

BTW en altalaban epp az ellenkezojet tapasztalom, sikerult mar 50 es 60MHz-cel meghajtanom egy UMC U5SX-et:D (alapbol 33MHz-es, es mivel SX az 50/60MHz egyben az FSB-t is jelentette... vadallat volt, csak instabil is...)

#575 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 23:31

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 19:35

Ujabb szerkesztes:
Hat komolyan mondom: a f***om se erti ezt.
Visszaraktam az intel procit, es tokeletesen mukodik... Be kellett jaratni a lapot, vagy mi a banat? :D

Vagy csak csak a ki-be rakosgatással levakartad a rozsdát a procifoglalat érintkezőiről...:think: :D

#576 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 23:38

Ha már 286-os alaplapoknál tartunk: van itt egy klasszikus méretű példány, intel R80286-10-es procival (kerámia LCC tokozás) a szívében. A procc tetején meg egy pofás kis passzív hűtőborda csücsül, ami a foglalathoz rögzül klipszekkel. :eek: :D

A deszka működik gyönyörűen, 1 MB-nyi DIP tokozású memória van rajta. 6 db ISA és 2 db XT foglalata van. A gyártójáról csak annyit tudok, hogy aszongya: "Made in Taiwan R.O.C.". Mond ez valakinek valamit? :D

#577 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 23:51

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 23:31

Vagy csak csak a ki-be rakosgatással levakartad a rozsdát a procifoglalat érintkezőiről...:think: :D

Hat, az onozott vorosrez maximum csak oxidalodni tud, rozsdasodni nem annyira;P

Amugy a 'klasszikus' meretu 286-os lap a lobaszo nagyot jelenti? :)
A CLCC foglalatot pedig kegyetlenul ruhellem. En meg egyrol sem tudtam ugy leszedni a bordat, hogy a vekony szar rogzitopockokbol legalabb egyet le ne tortem volna:D Szerencsere csak PLCC-s lapom van 286-hoz:)
Egyebkent is erdekes eszkozok ezek. Az intel proci melegszik mint a rohadas, gondoltam berakom az L-es AMD-t, ami allitolag 'low power', par perc mukodes utan megfogom, hat... elegge rasult az ujjam:D
Raraktam egy atlagos 486-os hutobordat (40x40x8mm, venti nelkul), igy kb. 45 fokos lehet. Elkepzelni sem tudom, hogy borda nelkul hogyan marad a max. 70fokos uzemi homerseklet alatt, pedig meg nem is tuningoltam:D (egy 8MHz-es kvarc van a proci mellett, a proci 8MHz-en megyik, enyhen gyanus osszefugges, raadasul asszem van 10MHz-es kvarcom valahol:D Mondjuk szerezni kene egy masik lapot, mert ez a cucc meg hateves koromban is kibirta a hulyesegeimet, nehogy mar 22 eves fejjel b****am szet, ha mar eddig mukodott...)

#578 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 00:23

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 23:51

Hat, az onozott vorosrez maximum csak oxidalodni tud, rozsdasodni nem annyira;P

Amugy a 'klasszikus' meretu 286-os lap a lobaszo nagyot jelenti? :)
A CLCC foglalatot pedig kegyetlenul ruhellem. En meg egyrol sem tudtam ugy leszedni a bordat, hogy a vekony szar rogzitopockokbol legalabb egyet le ne tortem volna:D Szerencsere csak PLCC-s lapom van 286-hoz:)
Egyebkent is erdekes eszkozok ezek. Az intel proci melegszik mint a rohadas, gondoltam berakom az L-es AMD-t, ami allitolag 'low power', par perc mukodes utan megfogom, hat... elegge rasult az ujjam:D
Raraktam egy atlagos 486-os hutobordat (40x40x8mm, venti nelkul), igy kb. 45 fokos lehet. Elkepzelni sem tudom, hogy borda nelkul hogyan marad a max. 70fokos uzemi homerseklet alatt, pedig meg nem is tuningoltam:D (egy 8MHz-es kvarc van a proci mellett, a proci 8MHz-en megyik, enyhen gyanus osszefugges, raadasul asszem van 10MHz-es kvarcom valahol:D Mondjuk szerezni kene egy masik lapot, mert ez a cucc meg hateves koromban is kibirta a hulyesegeimet, nehogy mar 22 eves fejjel b****am szet, ha mar eddig mukodott...)

Az ónozott vörösréz is reakcióba léphet a levegő kén-dioxid és kén-trioxid tartalmával is, ami a vezetőképességére enyhén szólva nincs jó hatással. :) De persze korántsem biztos, hogy ez volt a baja. :respect:

A klasszikus méret az igen, a lób*szó nagyot jelenti. :D Nekem nem okozott különösebb gondot a borda le- majd visszaoperálása: egy finom műszerész csavarhúzó megoldotta a feladatot. A melegedését különösebben nem figyeltem, de annyit megjegyeznék a tapasztalataidhoz, hogy a 45°C-ot már igencsak melegnek tudjuk érezni. Valószínű, hogy kevesebb volt. Az intel R80286-10-es például mindössze 3.3W-ot disszipált el, ami azért nem tűnik olyan veszélyesnek.

#579 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 09:51

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 0:23

Az ónozott vörösréz is reakcióba léphet a levegő kén-dioxid és kén-trioxid tartalmával is, ami a vezetőképességére enyhén szólva nincs jó hatással. :) De persze korántsem biztos, hogy ez volt a baja. :respect:

Lehet, tudja a kolera:) Meg amugy is, csak a 'rozsdasodas' miatt szoltam be:)

Idézet

A klasszikus méret az igen, a lób*szó nagyot jelenti. :D Nekem nem okozott különösebb gondot a borda le- majd visszaoperálása: egy finom műszerész csavarhúzó megoldotta a feladatot. A melegedését különösebben nem figyeltem, de annyit megjegyeznék a tapasztalataidhoz, hogy a 45°C-ot már igencsak melegnek tudjuk érezni. Valószínű, hogy kevesebb volt. Az intel R80286-10-es például mindössze 3.3W-ot disszipált el, ami azért nem tűnik olyan veszélyesnek.

Azert az a 3.3W nem keves (kb. 1W-ot lehet kulonosebb hu"to"apparat nelkul eldisszipalni ilyen nehany cm^2-es feluleten, a PLCC tokok hoellenallasa (junction to ambient) pedig emlekeim szerint kb. 25-60K/W, ami szinten nem keves). Imho passzivan egeszen biztos, hogy nem marad 70 fok alatt, de ha megis, akkor nagyon a normalis uzemi tartomany hataran van...
A borda homersekletet pedig csak tippeltem. Amit mar nem lehet tulzottan sokaig megfogni az kb. 50 fokos, ezt pedig meg eppen meg lehetett fogni, de par masodperc utan mar egetett, ezert tippeltem 45 fokra:) Borda nelkul masszivan hozza sem lehet erni...

Szerkesztette: NEUROFiRE 2005. 04. 03. 09:55 -kor

#580 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 18:48

Amugy latott mar valaki intel modemet? (Intel Ambient chipset nem er;)

Itt vanik egy:)
16 bites ISA kartya, frankon vegiger a gepben, van rajta vmi LSI Logic chip, egy 2400bps-es:D Rockwell chipset (2db szazlabu), es egy Intel 80186-16 -- ha jol latom -- 16kB memoriaval, ami BOVITHETO.

Ja, es intel feliratok mindenhol a kartyan:) Brutalis.

#581 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 21:21

Gyönyörű ISA-s combo hálókaresz: intel S82595FX vezérlő, de nem ez az érdekes, hanem a karesz színe. Az ugyanis kék, mint mostanság a Gigabyte alaplapok. Nagyon szép darab.

Szerkesztette: Telcontar 2005. 04. 03. 21:21 -kor

#582 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 19:39

Hmm, erdekes ez a kartya, amit adtal:) (remelem, hogy a pencijum es a DSP is legalabb ennyire erdekes, bar azokon kevesebb neznivalo van:)
Elso ranezesre videokartya, HDD+FDD vezerlo+multi I/O kartya kevereke:D

#583 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 23:07

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 20:39

Hmm, erdekes ez a kartya, amit adtal:) (remelem, hogy a pencijum es a DSP is legalabb ennyire erdekes, bar azokon kevesebb neznivalo van:)
Elso ranezesre videokartya, HDD+FDD vezerlo+multi I/O kartya kevereke:D

Úgy-úgy. És ATi, ne felejtsük el megemlíteni! :)

#584 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 04:43

Nem ATi, hanem ACER, csak epp ATi chip kerult ra:)
Amugy ez is egy erdekes dolog, mert az ATi (akarcsak a Matrox) nem nagyon adott ki chipeket mas gyartonak. Valoszinleg egy ACER minigepben lehetett a kartya, legalabbis a 'nagyfoku' intergralas erre utal:) ('92-ben, amikor a kartat gyartottak nekem (meg a tobbsegnek is, gondolom) volt videokartyaja, kulon FDC/HDC kartyaja, meg kulon I/O kartyaja:) Bar ekkoriban kezdett divat lenni az FDC/HDC+I/O kombo kartyak is, de videokartyat egyen sem lattam;)

#585 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 20:13

Az ATA vezerlo (meg a VGA resze, ami amugy VGA1024XL nevre hallgat) mukodik:D
A tobbi jumpert me'g meg kellene fejteni:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2005. 04. 05. 20:16 -kor

#586 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 21:13

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 21:13

Az ATA vezerlo (meg a VGA resze, ami amugy VGA1024XL nevre hallgat) mukodik:D
A tobbi jumpert me'g meg kellene fejteni:)

És milyen a képe? Hozza a már-már legendás "ATi minőséget"?

#587 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 04:13

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 22:13

És milyen a képe? Hozza a már-már legendás "ATi minőséget"?

Tudja a tokom:)

80x25-ben, a 12 eves, fokuszhibas, konvergenciahibas, moire-s, megtort/kontakthibas kabelu tesztmonitoromon valahogy nem tunik jobb minosegunek, mint egy akarmilyen Trident fos:D

#588 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 08:07

Mai szerzemény: MC68000P12 :)
Elköltöztem :-)

#589 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 19:17

Atom:)
Asszem ez (a nevevel ellentetben) a 16MHz-es verzio. Ha DIP tokban van, akkor jooo drag^H^H^H^Holcson meg is vennem:)
Meg egy G200 is kellene a benti gepemben levo trio3dfos helyett. Meg nalam van me'g egy csomo szarod:)

#590 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 07:36

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 20:17

Atom:)
Asszem ez (a nevevel ellentetben) a 16MHz-es verzio. Ha DIP tokban van, akkor jooo drag^H^H^H^Holcson meg is vennem:)
Meg egy G200 is kellene a benti gepemben levo trio3dfos helyett. Meg nalam van me'g egy csomo szarod:)

DIP bezony :cool:

A G200 szokott áron, a vackaim meg csak maradjanak is ott még egy darabig - nincs egy hely, ahova elrekkenthetnék egy nagyobb adagot :(
Elköltöztem :-)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.