HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#611 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 13. 09:34

Á, annyira engem se vonz a dolog :D Csak mondjuk egy ilyen dual lapra rákergetett win2000nél talán egy alaplapi raid jobb mint a beépitett sw raid.

#612 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 22:11

Idézet: Rive - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 8:15

Jipííííí :taps:

Most jövök a roncstelepről. A mai egyik fogás egy GA-6BXDS: dual slot1 ATX, integrált kétcsatornás UW SCSI, RAID-PORT, ISA, PCI, AGP (!)... Király :cool:
A másik fogás még jobb: CUV4X-DLS: dual FC-PGA ATX, integrált kétcsatornás UW-SCSI egy LSI LSA0610 vezérlővel, integrált Intel hálókártya, AGP-PRO... Csak épp erről letördelték az összes kondit :(

Ilyen gyönörűségeket honnan "kukázol"...  :think:
Csak mert kukázhatnál nekem is...  :D

Amúgy ha minden jól megy jövő hét elején ideér Ausztriából egy Tyan Tiger MP  :cool: , csak még nem volt időm megrendelni a két mobil bartont hozzá...  :reklamacio:
Kiváncsi vagyok mit fog teljesíteni...  :smoker:

#613 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 14:03

Nos, a hétvégi 2 napos szopótúrát végre siker koronázta, megoldottam a boot-dolgot. Csöppet hibrid lett, először is kellett egy olyan cbrom amivel Award Medallion bios is szétszedhető. Ki kellett piszkálnom az eredeti Promise RAID biost, persze helyette gyári promise nem megy bele, mert a köcsögök nem adnak supportot a APICokhoz, csak a full kártyákhoz, aminek a biosa PERSZE hogy nem jó ugyanarra a chipre. Igy aztán végigkotortam az egész tetves internetet, mindenféle házi mod meg lumberjack biost kipróbáltam, és nem-nem-nem ment. Aztán nekiláttam, hogy hátha más lapgyártó nem olyan f*szkalap mint az asus hogy nem ad ki frissitést. Persze a többi is ilyen, a fullos Tyan meg Gigabyte lapokban ráadásul még 2vel alacsonyabb verzióju bios van. Igy aztán tenger szopás után kiszedtem egy Gigabyte AMDs lapból egy bios filet, de nem RAIDest mert azzal ivott menni, hanem egy sima ATA133ast, beleszuszakoltam az Asusébe, beflasheltem, némi bios-turka, hálókártya-csere mert a Compex-Lucent hálókártya PXE biosa belecsicsereg a sorrendbe, ugyszint az Intel LANDesk managere, de abból is csak a egyik féle, majd csere gyári Promise driver helyett a gigabyte félére, jóllehet az installer benyögött hogy nem is ATA chip van rajta, de manuálisan meg bekajálta.
Érdekes mód SMART infókat mind az Everest, mind a Speedfan simán kiszedi, nemúgy mint egy SiL meg HPT fosoknál, csak azoknál meg nincs ilyen szopás. Már ott voltam hogy veszek egy Adaptec 1200A-t a 19160as mellé, mert az adaptec eléggé intelligens ahhoz hogy normális biosokat irjon, 2 kártya egymás mellé és lehet variálni melyikről bootoljon a rendszer.
No mindegy, azért gebedjen meg a promise, asus mind rakásra.

#614 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:33

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 4:43

...(meg a tobbsegnek is, gondolom) volt videokartyaja, kulon FDC/HDC kartyaja, meg kulon I/O kartyaja:) Bar ekkoriban kezdett divat lenni az FDC/HDC+I/O kombo kartyak is, de videokartyat egyen sem lattam;)

Erről jut eszembe, az XT-mhez olyan - természetesen teljes hosszúságú - integrált IO kártyám van (valahol  :think: ), amin rajta van az összes COM/LPT porton kívül egy óra ( :) ), a floppy vezérlő, valamint a videochip is. Ez utóbbit jumperrel választhattad ki, hogy milyen legyen (színes/mono cga, .. sőt, kimenetnek valami rca-csatlakozó-szerűség is volt rajta :D )
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#615 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:38

Emelle beraktal meg egy processzorkartyat is, es mar nem is kellett alaplap, csak egy backplane:) Egy ilyen gep tapja kallodik valahol a szekreny alatt (kb. 250x80x60mm-es, passziv hutesu, kb. 60W koruli lehet, mindenfele 486-os gepeket hajtok rola, tokjol megy, csak a specko csatlakozot kellett lezuzni:)

#616 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 15:43

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 11:02

...de már igy is a kilakoltatásomat fontolgatják, főleg mert már annyi helyem sincs, hogy a két frissiben vásárolt SCSI külső házamat betunkoljam valahova.

Nekem sincs sajnos :rolleyes: Pár éve, amikor végre sikerült szereznem egy igazi ritkaságszámba menő, színes CGA monitort, visszavitették velem anyuék, hogy ezt ide be nem hozhatom :(

Tavaly pedig felpakolták a padlásra a nem használt gépeimet, beleértve a jó kis Commodore 128-at, az eredeti 1541-es meghajtóval, az XT-t, a 286-ost.. :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#617 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:11

Én ma tartottam vendettát a kutya meg a család ellen, kijelentve hogy az erkélyre néző szoba mostantól kezdve megszünik átjáróházként funkcionálni, és elbarikádoztam a bejáratomat 2 öreg AT házzal.
Igy most végre csendben nyugalomban összepakoltam a verklit, csak egy-két venti cserélődött még gyorsban Nidac-Beta meg Sunonra a codegen-ganajok helyett. Az viszont 100, hogy ez többet nem teszi ki innen a lábát, az scsi cuccok nélkül is lett vagy 30 kiló a ház, végre leltem helyet a 3 külső scsi háznak is. Az egyik elég morcos, két 1 gigás Fujitsu van benne de olyan hanggal, hogy elsőre aszittem az oroszok lerohatnák a lakótelepet egy század miggel.

#618 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:11

Itt szerencsere nincs padlas (mondjuk kamra az van:D), ugyhogy csak en selejtezek:)
Pl. mostanaban lesz kihajitva 2db philips mono monitor (alapvetoen MGA a draga, de atalakithato CVBS bementuve is, valahol vanik rajzom mindkettohoz, csak lusta voltam megcsinalni:)

#619 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:12

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 17:11

Az egyik elég morcos, két 1 gigás Fujitsu van benne de olyan hanggal, hogy elsőre aszittem az oroszok lerohatnák a lakótelepet egy század miggel.

:DDD

M2266S(A)? :D

#620 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 20:40

Nem. 2694ES mindkettő :D Most találtam rajta egy zsák régi klippet, azokat nézegetem épp.

#621 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 16:55

Na, megint kukaztam (lassan kinovom a szekreny polcat (50x100cm, ~25cm magas:) a videokartyakkal:D).

Eloszor is itten vanik egy 3dlabs Oxygen VX1
Kép
egy OEM G400 (16megz, Single Head, munkahelyi gepbe jo lesz a trio3d helyett) meg egy WDC/Paradise VGA Plus X2 nevezetu VGA csoda (1megz, ISA, 8bit), jaaa, meg egy 4megas Matrox Millennium PCI:D

Par hangkartya is vanik:D
Creative AWE32 (CT3670) meg egy Terratec Promedia TT1816. Elobbit nem kell bemutatni, a Terratec meg egy ISA-s csoda, AnalogDevices SoundPort chip lakik rajta nehany OPA tarsasagaban.
A harmadik viszont kurva erdekes. ISA (16bit), vanik rajta egy AD SoundPort (+az analog korites), harom Altera FPGA, egy Motorola DSP, 1megz AMD flash, 16Mbit RAM, egy Young-Chang (:D) mittomenmilyen chip, es ket 72 pines SIMM memoriafoglalat!
Szoval ez -- az ismeretlen nev ellenere -- valami elegge vad eszkoz lehet, ugyhogy a tok ismeretlen nev ellenere elhoztam (kokemeny 800Ft-ert). Vanik rajta egy felirat is: AVM Technology Inc. Copyright 1997 Apex Rev. B.

Google aszongyahogy: AVM Apex (produced by AVM Technology) is a top quality sound card for PC computers. It includes one of the most sophisticated synthesis engines ever placed onto PC sound board: the Kurzweil MA-1.. Kurzweil? Aaaaanyad! Agyam eldobom, mit sikerult kukazni mar megint...

Ja, G200MMS-hez nem tud valaki kabelt szerezni? Lenne 2db 12k/db aron, de csak 1-1 kabel vanik hozza...

#622 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 16:58

Most nezem, hogy ez az Apex bigyo kb. tok ugyanaz, mint a Turtle Beach Pinnacle... Hat... kesz lettem teljesen, az tuti, hogy addig nem alszok, amig be nem izzitom az egyik gepben:D

#623 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 18:17

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 16:55

Na, megint kukaztam (lassan kinovom a szekreny polcat (50x100cm, ~25cm magas:) a videokartyakkal:D).

Eloszor is itten vanik egy 3dlabs Oxygen VX1
Kép

Ehhez egy linket please...
/Szerk.: Már találtam...  :cool:

Szerkesztette: PAraNoIA21 2005. 04. 22. 18:25 -kor

#624 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 19:16

Igazabol nem nagy szam a VX1 (egy sima Permedia3), amikor kijott ('99-ben) a grafikusok azt sozktak mondogatni, hogy 'tegyel ele egy 'G'-t, es akkor beszelhetunk rola' (Oxygen GVX1: Permedia3+GLint Gamma G1, kicsit komolyabb darab, ilyen ni)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2005. 04. 22. 19:17 -kor

#625 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 19:45

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 17:55

meg egy WDC/Paradise VGA Plus X2 nevezetu VGA csoda (1megz, ISA, 8bit)

Hat ez valami KEGYETLENUL lassu:DD Frankon latni, ahogy soronkent kirajzolja a BIOS EPA logot, a 'Detecting HDD...' sorok kiirasa is szemmelkovetheto (kb. fel masodperc egy sor:D)

Mondjuk lehet, hogy az alaplappal van baja (egy P2B-ben probalgatom).
Nehany kartya (pl. az ELSA Winner2000) el sem indul ujabb lapokban, csak Pentium-class cuccokban, nehany meg bazi lassu, 386-486-os lapokban pedig 'szarnyakat kap'.

#626 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 20:12

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 19:16

Igazabol nem nagy szam a VX1 (egy sima Permedia3), amikor kijott ('99-ben) a grafikusok azt sozktak mondogatni, hogy 'tegyel ele egy 'G'-t, es akkor beszelhetunk rola' (Oxygen GVX1: Permedia3+GLint Gamma G1, kicsit komolyabb darab, ilyen ni)

Kép
Mondjuk egy ilyen kártyát csak játékokkal tesztelni...  :omg:

#627 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 20:24

Ja, kicsit hulyek a Sharky-nal neha:D
Nem olvastam el a cikket, de 90%, hogy meg sem emlitettek, hogy CAD programokban ugy elpicsazza a VX1 a TNT2-t, ahogy anno a Neon250 (PowerVR Series2, ez is tudott mar TBR-t!) picsazta el a TNT-t:D

#628 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 20:38

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 20:24

Ja, kicsit hulyek a Sharky-nal neha:D
Nem olvastam el a cikket, de 90%, hogy meg sem emlitettek, hogy CAD programokban ugy elpicsazza a VX1 a TNT2-t, ahogy anno a Neon250 (PowerVR Series2, ez is tudott mar TBR-t!) picsazta el a TNT-t:D

"As is easily noticed from the benchmarking results, the Oxygen VX1 is not much of a gaming card. While it may be tolerable in some of the lower resolutions, it certainly isn't something we'd recommend to someone who plays high performance games with any regularity. It would seem that all of the great features that the card incorporates in print do little good for gaming acceleration, as they don't show up in real world situations.

The Oxygen VX1 comes bundled with a copy of Vibrant's Soft Engine 4, and Colorific by Sonnetech. Soft Engine 4, a speed booster for AutoCAD, retails for $399. Colorific, a driver which provides accurate coloring on a CRT monitor to match what will be printed out, retails for $49.95. For graphic artists, or NT enthusiasts, this bundle makes the card a much better value, and again reiterates to the market that the Oxygen VX1 is geared for a different audience than say a Voodoo3."

:D

Szerkesztette: PAraNoIA21 2005. 04. 22. 20:38 -kor

#629 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 21:16

Hmm, pedig ritkan emlitik meg az ilyesmit:) Altalaban azt szoktak kihozni, hogy 'draga es szar lassu':>

#630 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 22:16

Én is kukáztam a minap. IBM 4,3as SCSI, de amia  durvább, 9,1es wide Compaq, eléggé sárkán hangja van, de műxik. A csúcs meg egy 18 gigás Quantum Atlas 10K III, emmá 10k RPMes 8 megz cache, le is cserélem a Atlas V-öt erre, ugyis kivan a főmotorcsapágya. Nomeg egy plusz 4 centis sunon a rackembe, és már le kell lassan láncolni a gépházat mert elszáll :D

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.