HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 22. 14:40

Idézet: Rive - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 10:16

Szereztem egy olyat, hogy Videologic DVA-4000/ISA
Mi a franc ez???

http://www.flashnet....odo/dva4000.htm (babelfish ajanlott)
Atom.

Az albacomp csoda meg egy olyan ize lehet, ami a CCIR FM savban sugarzott adok mittomenhanykHz-es seegdvivojere modulalt adatokat (nem RDS, vmi mas) veszi. Allitolag tozsdeinfokat, meg mindenfele mas szarsagot is sugaroznak.

#362 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 18:37

Mint a text, meg ilyenek? Nem semmi. Mintha anno valami olyat is olvastam volna, hogy ilyenekkel akarták anno a videók órájának szinkronizálát csinálni, meg azt, hogy reklám alatt álljon le a felvétel, meg ilyenek. Aztán persze jól nem terjedt el.

#363 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 18:41

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 19:37

Mint a text, meg ilyenek? Nem semmi. Mintha anno valami olyat is olvastam volna, hogy ilyenekkel akarták anno a videók órájának szinkronizálát csinálni, meg azt, hogy reklám alatt álljon le a felvétel, meg ilyenek. Aztán persze jól nem terjedt el.

az S-VHS sem. pedig az egyszerűbb volt, mint ez. mennyi ilyen dolog van...

#364 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 20:01

Az orak szinkronizalasa elterjedt (legalabbis itt ez az S-VHS szutyok beallitja magat, meg a szomszed arc sonyja is, btw jobb helyeken GPS-hez szinkronizalnak, foleg ott, ahol szamit a megbizhatosag (vo.: nehany atomorat konnyebb lezuzni, mint mittomenhany muholdat), elvileg azt is tudjak, amit mondtal (vmi PDC vagy mi a rak a neve), csak nem jellemzo, hogy belekeverik a jelbe, mert ellentetes az erdekeikkel (bekaphatjak, ezert is utalom a kereskedelmi tv-ket).

#365 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 18:15

Off:

Alkalomadtan vessetek egy pillantast erre a topicra, hatha van valami otlet.

#366 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 00:20

Ötletem igazándiből nincsen, ellenben összekapalpáltam az RDs vasat. Nem tréfál....1066oas RDkkel 4.3GB/sec a sávszélesség. 98 alatt a Prime95 megy 16 órakát perfektül egy 1,6A@2133al, 533as FSB, ramok 1066on, ellenben az XP kihajitja egy perc alatt a Primeot. Keresem az okot...

#367 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 03:08

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 1:20

Ötletem igazándiből nincsen, ellenben összekapalpáltam az RDs vasat. Nem tréfál....1066oas RDkkel 4.3GB/sec a sávszélesség. 98 alatt a Prime95 megy 16 órakát perfektül egy 1,6A@2133al, 533as FSB, ramok 1066on, ellenben az XP kihajitja egy perc alatt a Primeot. Keresem az okot...

Abit? ;) Vagy kula a chipset driver.

BTW mi kellett neki, BIOS frissites?

#368 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 11:31

Idézet

Tudtommal még 750es is jön be valahol a hátárnál. No offense, de szerintem ez amolyan urban-legend lehet, szerintem még ukrajnában sem lehet a 100 Kvos nagyfesz 3 méterre a földtől. Itt Mo meg szerintem az 5-8is élég karcsú, annál még a telefondrótot is magasabban szokás húzni.

750-es hálózatot már nem használják tudtommal, csak néha tesztelésre.
A kooperációs hálózat azonban 400KV.
Ezeken megy a nemzetközi villamosenergia szállítás.

A szabványos feszértékeket már nem nagyon tudom, de a 220 és a 120KV-ban biztos vagyok.
100-as nemtom van-e.
Egyébként ezeknél a hálózatoknál ez mind vonali feszültség érték.
Tehát 400KV-os hálózatnál 280KV fesz van csak a föld és a vezetékek között.

750KV nem urban legend. A ruszkiknál, óh bocsi, a szovjet únióban működött egy 1000KV-os szakasz is!!!!

Egyébként az a jó, hogy ezeket a hálózatokat szinte kizárólag üzem közben javítják. Kis kocsival gurulnak a vezetéken, így cserélik a kerámia vagy műgyanta szigetelőket.
Király meló lehet.

A vezetékek kiképzése is érdekes. Középen természetesen acélsodrony helyezkedik el, kívül aluminíum. Az acél azonban nem zavar, a skin hatás miatt úgy sem folyik benne áram.
Vannak még trükkös vezetők is. Kedvencem pl az, hogy egy képzeletbeli négyzet négy sarkában van 4db kisebb keresztmettszetű vezető. Ez is hasonlóan viselkedik, mint egy darab nagyobb átmérűjó vezeték, csak ugye így anyagot lehet megspórolni.

A nagy áram viszont tényleg urban legend. Gondoljatok bele, ekkora feszültség mellett már nem folyhat nagy áram. Pontosan emiatt transzformálják fel ekkora feszültségre. Így kis áramok mellett is bődületes energiát lehet átvinni. Persze mit is jelentenek a kis áramok... :)

Már pontos értékeket nem tudok, de régebben számolgattunk zárlati áramokat. Az sem annyira hatalmas.. (na jó arra emlékszem, hogy volt olyan, hogy az egész távvezeték 1 másodperc alatt 10-20 fokot melegedett, valós adatokkal számolva)
Igazán még a lökőáram nagyobb csak, az 1.8 szerese a zárlatinak. Az első pillanatokban. Arra már nem emlékszem, hogy ezmennyire is a vezetők közötti kapacitások függvénye.. de valszeg az.
Bár nem hiszem, mert "eszközökre" külön kellett számolni. Szinkron generátorokra.. na mindegy.
Végül is ez csak egy egyszerüsített redukált hálózat számítás volt..

Az is szép dolog, hogy ezeket a nagyfeszültségű berendezéseket ugye a szabványos feszültségmentesítéssel kell kikapcsolni.
Tehát elkerülheteten a vezetők kisütése és földelése, feszültségkémlelése.
Mert hiába kapcsolják ki, akkora kapacitív energiát tárol a cuccos, hogy simán leégeti a kezeidet a cuccos. És rosszabb esetben még túl is éled. Meg persze pár kiló aluminium is rádgőzölődik közben.
Néztünk még annó ilyen dokumentum filmeket.

Érdemes egy régi magyar dokfilmre rákeresni. "750 KV" címen. Biztosan ez volt.
Úgy kezdődik, hogy zárlatba húzzák a hálózatot éjszaka. Elötte pedig egy táblát tartanak, amin ki van vágva, hogy 750KV. Emögött világít az ív.
Ha valakinek minden álma ez, akkor menjen el a PÁGISZba győrbe, ott be tudja szerezni.

Még szki-ban volt egy kisminta nevű játékszer, ami végül is egy nagyfesz hálózat modellje volt. Szerintem már kivágták, mert elköltözött az iskola. Ott csináltunk nagyfeszültségre védelmeket. Ilyen KÁVA, FÁVA, ETIVA nevű kincsekkel. :)
Még Zoli haverommal versenyeztünk technikusi elött pár héttel,  hogy ki tud nagyobb zárlatot csinálni... :) 400 A-al ő nyert. :)
Meg voltak elszublimáló 2.5mm2-es vezetékek is... szándékosan fordítva kötött elektrolit kondik...
Meg gyilkossági kisérletek... :)
volt osztálytárs véletlenül összecserélte a fázist, meg a védőnullát. Majd a tanár elkezte piszkálni, hogy miért nem megy. :)

Az osztályzás is érdekes volt. A tanár nem ellenörzött a szerelések után. Hanem bekapcs, ha megy, akkor 5-2-es kaphattál, szépségtöl függően. Ha nem, akkor 1-es. Vagy ahány fázist, bocsi, boiztosítót kivágtál annyi elégtelen. De ugye vannak mellékáramköri biztosító betétek, nemcsak a 3 fázis... :D

---------

Komolyabb témákra... Felhívom majd haveromat, de mi VGA memóriát valami másról forrasztottunk le, biztosan nem VGA-ról.
Bár az sem rossz ötlet, szépen leforrasztod az egyik, mondjuk rossz ET6k memóriáját, és a lábak elbarmolása nélül beteszed a foglalatba. Vagy ráforrasztod.

----------

Idézet

Amugy, van egy közel full-length ISA kártyám 8 ram foglalattal meg 2 386 DX-33as intel procival, középen egy koproci hellyel, kiváncsi lennék mire jó? Lehet csak procikártya, de akkor miért szabvány ISA?

Vannak olyan procikártyák, amikre integrálva van minden. Acorp is gyártott ilyet. Arra jó, hogy van egy szutykos 286-od és upgradelni tudod másra. Még nem próbáltam. De még P1-böl is voltak ilyenek.
Acorp katalógusban PCI-ost láttam, socket370-el, meg asszem sis chipkészlettel, meg integrált S3-al, 1 ram foglalattal. egy PCI kártyán egy komplett gép.

Idézet

Ilyet én is láttam, de csak képen.A cucc amugy full olyan, mintha egy koplett alaplap lenne, van rajta reset-jumper, cmos clear, de sehol egy qrva matrica v ilyesmi. Na majd belebátorkodom egy gépbe, mit szól hozzá. Csak nehogy kékes lángok legyenek...

Mert az is. :)

-------------

Idézet

Szopok az RD-RAMmal mint az állat. Krvaanyát. 2*128 Kinston 1066+2*128 Samsung 1066, a jó öreg TH7 meg csak sikít tőle, C1, aza mem faillel áll. Fszom. Pedig az összes külföldi fórum irja hogy megy benne. Lehet bios-update kéne, de ahhoz meg szerznem kell 2 800ast kölcsönba. Idegroham kerülgetett tegnap nem kicsit mikor kiderült a dolog.

Idézet

Szerintem ezek összefüggenek. Szar lehet a ram. Valami memtestet nem próbáltál? Bár az sem biztos. Chipset nem hevül túl, ilyenek??
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#369 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 11:43

Na, megvan a megoldás. A ramok hibátlanok, viszont nem mindegy a sorrend. ha A slotokban vannak a Kingstonok, és B ben a Samsungok, akkor hibátlanul megy. Ha forditva, akkor meg fagy. Most emgy a prime 4 órája, a memtest 11x futott le, asszem kezdhetek fellélegezni.
Amugy a lap egy TH7-2 RAID Abit, ez az egyetlen, ami a sima, nem E-s 850ek közül tud stabilan 1066os ramot kezelni, és ugy anblokk az egyetlen lap, ami stabilan tud 768 megánál több ramot. Nagyon barátian teker.
Jah, nem a 1000 Kvre irtam az urban legendet, azt vágom a ruszkiknál van/volt ekkora. A 750 viszont tudtommal a franciáknál még mindig rendszerben van. A legendet arra értettem, hogy egy 1000 KVos vezeték még az oroszoknál sem mehet 3 méterre a földtől, hogy mindenféle kulák abba kapaszkodjon a kaszájával.

#370 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 13:53

A vezetékek magassága egy érdekes téma.
egyrészt, hogy mindig is alacsonyabbnak látszanak a belógó vezetéket, mint amilyen magasan van.
Megvan mindegyikre a szabványos érték.
Egy 400-as vezeték is kurva magasan van már.
És távol egymástól.

Álltalában ilyen oszlopokat használnak hozzá: TT
és a két szélen és a két láb között van a vezeték. Baszott magason.
szigetelőkön függeszkedve.
Azt nemtom már, hogy a fázisokat hogy csereberélik az oszlopok között.
Ugye ezt is kell az induktív és kapacitív tényezőők miatt bizonyos távolságonként.
Lényegében úgy néz ki, mintha fonva lenne. Ennél az oszloptípusnál nemtom hogy cserélhetik. Egyébként látni lehet ezt a csavarást kisebb hálózatoknál is.

Még a végén előkeresem a villamos művek könyeimet, aztán akkor megnézem a szabványos értékeket.
Úgy tudom amúgy a szovjetek végül csak 1 szakaszt csináltak meg 1000KV-ra. Ugyanis magasak voltak a telepítési költségek. És a 750-es sem volt már emiatt annyira gazdaságos. NEm beszélve a hatalmas méretű szigetelőkröl, amiket azért gyakran cserélgetni kell.

Tényleg látott már valaki vörösréz gyüjtűsínt fröccsenni? :)
Vagy nagyfeszt véletlenül szakaszolással kezdeni? :)
Utobbit én sajnos nem. De jó lehet.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#371 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:40

Az öregem látott olyat, hogy a pályaudvaron rakodtak daruval I-gerendákat a szerelvényre, majd a rakodás közben derült ki, hogy kevés lesz a kocsi. Nosza, levették a földelőrudakat, majd beállt a plusz 2-3 kocsi. De a földelőket nem rakták vissza. Az irányítóban meg látták, hogy nincs fenn a földelés, gondolták jöhet a mehet, és visszakapcsolták a delejt. Volt is sercpffff mikor a következő fordulónál a daru drótkötele hozzáért a felsővezetékhez, a gerenda meg a kocsi oldala között húzott egy 30 centis ívet, ami oda is varrta az I vasat a kocsihoz, a drótkötél meg elégett mint a cukorspárga :D

#372 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 07:52

Kis ontopic: megest kukabúvárkodtam egy kicsit...

Kép
Mylex DAC960LB DB1 dual channel SCSI RAID

Meg egy régebben beszerzett 'apróság':
Kép
Adaptec AAA_131 W/MEM single channel SCSI RAID

Ui.: a fentebb említett Videologic kártya nem kell valakinek? Aki használná, annak ingyen odaadom :)

Szerkesztette: Rive 2004. 08. 09. 08:43 -kor

Elköltöztem :-)

#373 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 11:06

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 8:52

Kis ontopic: megest kukabúvárkodtam egy kicsit...

http://i19.ebayimg.c.../3d/40/80_1.JPG
Mylex DAC960LB DB1 dual channel SCSI RAID

Ize, ezt benezted:)
Nem LB1 a tipusa, hanem a kartya aljan (a hatlapnal valahol) vanik egy matrica, amin vanik egy D04*****-**-*** szeru kod, ez a tipus, lslilogic oldalan beazonosithatoi:) Az utolso harom szamjegy az OEM ceg neve, a kozepso ketto (harom) karakter meg hogy mennyi RAM vanik (pl. 4D: 4megz DRAM).

Az enyem egy DAC960P 32megaval (gyarilag 4MB, 36bites SIMM RAM-mal bovitheto, meg vanik valami speco modul is bele, asszem 4-16megz meretben, annak az eleresi ideje 15ns), ja, meg ez 3 csatornas:)

Videologic:
Raneznek szivesen, hogy mire jo egy ilyen manapsag.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2004. 08. 09. 11:36 -kor

#374 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 11:21

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 12:06

Ize, ezt benezted:)
Nem LB1 a tipusa, hanem a kartya aljan (a hatlapnal valahol) vanik egy matrica, amin vanik egy D04*****-**-*** szeru kod, ez a tipus, lslilogic oldalan beazonosithatoi:) Az utolso harom szamjegy az OEM ceg neve, a kozepso ketto (harom) karakter meg hogy mennyi RAM vanik (pl. 4D: 4megz DRAM).

Az enyem egy DAC960P 32megaval (gyarilag 4, 36bites SIMM RAM-mal bovitheto, meg vanik valami speco modul is bele, asszem 4-16megz meretben, annak az eleresi ideje 15ns), ja, meg ez 3 csatornas:)

Videologic:
Raneznek szivesen, hogy mire jo egy ilyen manapsag.

Nagyon tudsz :respect:

A kód 'D040351-0-IBM' , eddig OK. De az LSILogic-nál nem találom... Igaz, máshol következetesen DAC960P-2 -nek mondják :)

A Videologic-ot szívesen odaadom. Mikorhol? Mondjuk, én leginkább a Móricz környékén 'rendelek'...

Ui.: a Te kártyádat - jól olvasom?? - négy modullal bővítheted? Mer' ebbe csak egy megy, a kártya effektíve teljesen ugyanaz, mint aminek a képét belinkeltem :confused:

Szerkesztette: Rive 2004. 08. 09. 11:23 -kor

#375 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 11:27

Idézet: GI - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 14:53

Vagy nagyfeszt véletlenül szakaszolással kezdeni? :)
Utobbit én sajnos nem. De jó lehet.

Eloben nem, de videom van rola, tobb is:)
Trafohaz robbanasrol is:)

#376 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 11:30

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 12:21

A Videologic-ot szívesen odaadom. Mikorhol? Mondjuk, én leginkább a Móricz környékén 'rendelek'...

Ui.: a Te kártyádat - jól olvasom?? - négy modullal bővítheted? Mer' ebbe csak egy megy, a kártya effektíve teljesen ugyanaz, mint aminek a képét belinkeltem :confused:

Nem, az 2-More kartyaja.

Az enyem tok ugyanolyan, mint a tied, csak hareom csatornas, es gyarilag volt benne egy 4megas modul.
Ja, meg OEM Digital;)

Moricz nekem elvileg jo, legkozelebb szerdan megyek dolgozgatni, ugyhogy vagy szerda reggel 6-7 ora korul, vagy csutortok reggel 8 utan valamikor.

#377 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 11:32

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 12:30

Nem, az 2-More kartyaja.

Az enyem tok ugyanolyan, mint a tied, csak hareom csatornas, es gyarilag volt benne egy 4megas modul.
Ja, meg OEM Digital;)

Moricz nekem elvileg jo, legkozelebb szerdan megyek dolgozgatni, ugyhogy vagy szerda reggel 6-7 ora korul, vagy csutortok reggel 8 utan valamikor.

6-7 korai, csütörtök reggel nyolc után viszont príma :) Ha a körtéren vagy, szólj rám a 20/386-89-91 -en, és öt perc múlva én is lent vagyok.

#378 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 11:49

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 12:21

Nagyon tudsz :respect:

A kód 'D040351-0-IBM' , eddig OK. De az LSILogic-nál nem találom... Igaz, máshol következetesen DAC960P-2 -nek mondják :)

[url=http://www.lsilogic.com/techlib/marketing_docs/storage_stand_prod/raid/gam/dac960_cross_ref_list.txt] lenne... (dead link).

BTW latom mar, hogy mit ertettel felre az elozo post-omban, kicsit egyertelmubbre atirtam ('gyarilag 4' --> gyarilag 4megas:)

Moricz:
Ok, mondjuk lehet, hogy a 8 orabol inkabb 9-10 lesz (elotte el kellene masznom gugahoz, es o kozelebb van:>).

#379 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 11:54

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 12:49

Moricz:
Ok, mondjuk lehet, hogy a 8 orabol inkabb 9-10 lesz

OK, én elméletileg nyolc körül kezdem a munkát, utána délutánig ott vagyok :)

Ui.: Videologic: készülj rá, hogy ezt a kártyát _tényleg_ úgy gubiztam. Se kábelek, se leírás, se semmi :(

Szerkesztette: Rive 2004. 08. 09. 11:55 -kor

#380 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 12:50

Idézet

Eloben nem, de videom van rola, tobb is:)
Trafohaz robbanasrol is:)

Videón már én is láttam... Csak élőben nem...
De jó lehet.. Gondolom igazából ez is olyan, mint a mátrix, hogy nem lehet elmesélni, hanem érezni kell. :)))

Látom mennyire megy itt a gubizás...
Minap mentem a szeméttelep mellett... láttam egy hűtőt. Gondoltam rossz, kiszedem a kompresszort, hogy kereket fujassak vele, vagy bármi... Erre elment belőleg a gáz. Zsír cuccokat szórnak ki.
Aztán még volt frissen kidobott 2db tápventi.
Gondoltam rosszak, erre meg még a csapágy is rendben van.
Kár, hogy felénk nem tudok semmi számítógépes gubi telepet. :) Itt győr körül még nem hallottam ilyenröl.

Tényleg, ha találna valaki 29160-at, meg 15k-s vinyókat, akkor szólhatna. :) (esetleg kábelt is hozzá.)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »