HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:08

Nekem is csak sima van sajna. Ellenben az RD-RAM buzulásom újabb taggal bővült: Epox intel 820as, Slot1es lap, 2 RIMM, 5PCI felállás, igaz az elem ki volt fingva benne, de egy gyors csere+oprendszer próbavinyóval, hát mit mondjak, meglehetősen stabil. Nameg gyors. Ennyit a 810/820 bughegyekről. 8-10 alaplapot megélt próbavinyóval úgy aprit, mint az állat.

#462 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:11

Asszem i820 csak SDRAM-mal bugzik (de akkor mint az allat, MTH lett elkefelve), i810 pedig tetu lassu es nincs AGP:)

#463 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:34

Ez hálisten RDs, de nagyon megy. Már csak valami emberes proci kellenne bele, és mehet a móka. Mondjuk csak 1 fb 256os Samsung RD van benne, de igyis hasit.

#464 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 14:35

Tovabb kuzdottem ezzel az ASUS lappal, de vegul megadta magat, most ezen a gepen irom ezt a hozzaszolast:) (benne egy joookis G200 meg egy bitang nagy AWE32)
PS/2 kivezetes hianyaban eloastam a fiok melyerol egy rakas, elozo evezredbol visszamaradt soros/parhuzamos port kivezetest, hatha jo lesz valamelyik. Szepen sorban vegigprobaltam az osszeset egy soros egerrel, persze nem volt egyik sem jo. Vegul kiprobaltam az egeret egy olyan gepen, aminek tuti jo a soros portja (alaplapra forrasztott kivezetes:), hatperszehogyszarazeger.
Na mindegy, vegul kiderult, hogy egy Tomato lap kivezetese mukodik rendesen, amit ki sem probaltam eloszor, mert 'aaa, ugyis specko'. Erre meg nem... Rohadna meg. Az minden esetre tuti, hogy a kovetkezo ekson egy PS/2 egerport-hack lesz.

#465 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 19:33

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 17:08

Ellenben az RD-RAM buzulásom újabb taggal bővült: Epox intel 820as, Slot1es lap, 2 RIMM, 5PCI felállás[...]

Alairas egy masik forumrol:

Idézet

Bandwith is life, Rambus forever!

Rokon lelek lehet, nem gondolod? :)

#466 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 21:07

te 2-More, Asus P4T-vel tudsz vmit kezdeni? :D
i850, 4RD, S423  :Đ

-w-
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#467 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 11:42

Nem lenne bele procim. P4T-E-m van, 478as, ami műxik. Gyorban vettem még egy ugyanolyan 256/800as samut ami volt az epoxban, igy már 512vel teker. Már csak a proci kell bele a héten, 1200es Tualatin okosban PowerLeappel. Nameg egy másik lapot is kerülgetek, csak nem akarják odaadni egyelőre, de már egész szép adag cucc gyűlt össze megint, kereshetek megint egy rőf dobozt meg antisztatikus acskót amibe el birom rendesen pakolni, mert most csak ugy póriasan valami szocreál ECS lap ddbozán dörömböl az asztalon. Asusban amugy nemrég szereztem egy másik ritkaságot, sose voltam egy Asus-fan, sőt, de ez most megváltozni látszik ezzel az Asus CUBX-E-vel. Nem viccel, BX létére FCPGA-s, 4 DIMM, 5 PCI, integrált Promise ATA100 vezérlő, höhö mit nekem Abit BX-133 meg BE6-2.

#468 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 11:56

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 11:42

Asusban amugy nemrég szereztem egy másik ritkaságot, sose voltam egy Asus-fan, sőt, de ez most megváltozni látszik ezzel az Asus CUBX-E-vel. Nem viccel, BX létére FCPGA-s, 4 DIMM, 5 PCI, integrált Promise ATA100 vezérlő, höhö mit nekem Abit BX-133 meg BE6-2.

Az már majdnem szerverlap... Ha jól emlékszem, ott figyel rajta a hely a SCSI-vezérlőnek is.

Szerkesztette: Rive 2004. 12. 14. 11:56 -kor

Elköltöztem :-)

#469 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 13:34

Most nincs előttem, de nem rémlik lenne rajta. Amugy elég nagy darab, majdnem akkora mint a Rev1es BX-6. Ellenben a csatlakozók érdekes mód ésszel vannal elhelyezve, ellentétben az Abittal, ahol ahogy a gondatlan sárga kézből kipottyant a csati és ráesett a nyerspanelra, oda lett elhelyezve.
Apropó, nemtud valaki Ati Rage Fury Maxx-hoz XP vagy 2000 alatt is működőképes drivert?

#470 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 14:35

Nem.

Nincs, nem volt, nem is lesz. 2k alatt 2D-ben megy/ment asszem a Rage128 driverrel, de csak az egyik chip, es elegge bugzik.
Sajnos w9x/me only kartya. Amugy nekem is van ilyenem, elegge allat. Mondjuk az egyik venti madzagja kontakthibas, de kinemszarjale:)

A tied dualhead, vagy single?

#471 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 15:10

Single. Találtam hozzá XPs drivert 3at is, de mindegyik fagy.

#472 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 00:04

Na akkor ide jöttem, hogy ne offoljuk a matrox topicot Neurofire kartárssal...  :cool:

Szóval az "egzotikus" videókártyáknál tartottunk, már csak valamilyen konkrét beszerzési forrás kellene...  :cool: Milyen bontóban lehetne ilyen csodákhoz hozzájutni...  :think:

Amúgy úgy vagyok vele, hogy ha lesz megint egy kis felesleges pénzem, akkor a mostani IBM duál P1 masinát lecserélném valami jó kis duálos P2/P3 szerverre, de gondolom ott már AGP a menő, vagy esetleg alaplapra integrált ATI...

Még egy kérdés ha már így belejöttem...  :cool:  Az elsődleges gépemnél jó lenne a rendszervinyót lecserélni valami SCSI U160-as cuccra, ahhoz melyik Adaptec kártya a legmegfelelőbb, én a 29160-ra gondoltam... Vélemények... :think:

Szerkesztette: PAraNoIA21 2004. 12. 17. 00:10 -kor

#473 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 00:30

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 13:34

Apropó, nemtud valaki Ati Rage Fury Maxx-hoz XP vagy 2000 alatt is működőképes drivert?

Bocsi, azt nem mondtam mikor letárgyaltuk az üzletet, hogy nekem is csak úgy sikerült beizzítanom Win2000 alatt, hogy only 2D-ben ment... Azt hittem tudod, hogy w9x/me only a kártya, ahogy NEUROFIRE is írta már...  :(

Szerkesztette: PAraNoIA21 2004. 12. 17. 00:31 -kor

#474 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 00:59

Idézet: PAraNoIA21 - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 0:04

Szóval az "egzotikus" videókártyáknál tartottunk, már csak valamilyen konkrét beszerzési forrás kellene...  :cool: Milyen bontóban lehetne ilyen csodákhoz hozzájutni...  :think:

En eddig ket helyen lattam ilyemit (mindkettoben jo regen:): mogyoro es Computer-M.
Utobbirol kb. masfel eve semmit nem tudok, (igaz, kozvetve mindket Number Nine kartyam onnan szarmazik, meg ket (harom) Intergraph is) elobbiben pedig mar fel eve nem volt semmi kulonosebb VGA teren, csak a szokasos S3 Trio, TNT2m64 hegyek, pedig regebben volt par erdekesseg, pl. az emlegetett Evans&Sutherland kartya, Intergraph G91, egy rakas S3 Vision (nem Trio kategoria), jah, meg onnan szarmazik az EDGE3D-m is, amihez azota sem sikerult egyetlen programot sem szereznem:))
Egyeb erdekessegek elofordulhatnak az Osirisben (onnan is valami Vision-oket zsakmanyoltam, meg G200-at), meg egyszer a Hertaban a learazott termekek kozul kukaztam ki ket Tyan lapot, meg egy Neon250-et (PowerVR Series 2 alapu stuff, valahogy nem nagyon lehetett hallani rola, pedig a TNT-t anno nagyon elpicsazta, TBR rulz).
HWSW bolhapiacon is talalni neha erdekessegeket (en pl. Rage Fury MAXX-ot, Hercules Thriller3D-t (megint csak nem egy tul ismert divajsz, Rendition Verite V2200 alapu), meg egy Matrox m3D-t (PowerVR PCX2 alapu, azon ket MGA termek egyike, amin nem MGA chip van (a masik valami ET4000-es csoda volt, a nevet mar elfelejtettem, talan Comet)).

Idézet

Még egy kérdés ha már így belejöttem...  :cool:  Az elsődleges gépemnél jó lenne a rendszervinyót lecserélni valami SCSI U160-as cuccra, ahhoz melyik Adaptec kártya a legmegfelelőbb, én a 29160-ra gondoltam... Vélemények... :think:

Szerintem ezt nagyon jol gondoltad:) Vinyot esetleg SzaboZE-tol szerezhetsz, bar asszem most pont nincs neki (-->bolhapiac).

#475 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 08:56

Abszolut nem gond, majd tolok rá MEt azt megy azzal, igazándiból nem elsődleges kártyának kellett. Ma azonban landol az 1200es tua-cel a Epoxban a powerleap átalakitóvel, már előre dörgölöm a kezem mit megy majd :D

#476 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 11:47

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 0:59

En eddig ket helyen lattam ilyemit (mindkettoben jo regen:): mogyoro es Computer-M.
Utobbirol kb. masfel eve semmit nem tudok, (igaz, kozvetve mindket Number Nine kartyam onnan szarmazik, meg ket (harom) Intergraph is) elobbiben pedig mar fel eve nem volt semmi kulonosebb VGA teren, csak a szokasos S3 Trio, TNT2m64 hegyek, pedig regebben volt par erdekesseg, pl. az emlegetett Evans&Sutherland kartya, Intergraph G91, egy rakas S3 Vision (nem Trio kategoria), jah, meg onnan szarmazik az EDGE3D-m is, amihez azota sem sikerult egyetlen programot sem szereznem:))
Egyeb erdekessegek elofordulhatnak az Osirisben (onnan is valami Vision-oket zsakmanyoltam, meg G200-at), meg egyszer a Hertaban a learazott termekek kozul kukaztam ki ket Tyan lapot, meg egy Neon250-et (PowerVR Series 2 alapu stuff, valahogy nem nagyon lehetett hallani rola, pedig a TNT-t anno nagyon elpicsazta, TBR rulz).

Mogyorot szoktam figyelgetni de most nem látok semmi normális cuccot...
A Computer-M-nek van valamilyen honlapja...:confused:

Idézet

HWSW bolhapiacon is talalni neha erdekessegeket (en pl. Rage Fury MAXX-ot, Hercules Thriller3D-t (megint csak nem egy tul ismert divajsz, Rendition Verite V2200 alapu), meg egy Matrox m3D-t (PowerVR PCX2 alapu, azon ket MGA termek egyike, amin nem MGA chip van (a masik valami ET4000-es csoda volt, a nevet mar elfelejtettem, talan Comet)).

Tudom, 2-More például tőlem vette nemrég a V3 3500TV-t és az ATI Rage Fury MAXX-ot...  :D

Idézet

Szerintem ezt nagyon jol gondoltad:) Vinyot esetleg SzaboZE-tol szerezhetsz, bar asszem most pont nincs neki (-->bolhapiac).

De mi a különbség a 19160 és a 29160 között...  :confused:
Amúgy szoktam csekkolni SzaboZE topicjait...  :p  :)

Szerkesztette: PAraNoIA21 2004. 12. 17. 11:51 -kor

#477 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 11:53

Idézet: PAraNoIA21 - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 11:47

Mogyorot szoktam figyelgetni de most nem látok semmi normális cuccot...
A Computer-M-nek van valamilyen honlapja...:confused:

Hat, jah, csak egy Moster3D II volt mostanaban, amit be akartam ujjitani (mar vanik egy ilyen, es ez a szar csak magaval hajlando SLI-ben mukodni), mas tenyleg nem volt. Esetleg egy ViRGE/GX2 az extraperverzeknek:D
Computer-M-nek imho nincs lapja, de odamesz (Hegedus Gyula u. 36. talan, lehel tertol nem messze), es korulnezel:)

Idézet

De mi a különbség a 19160 és a 29160 között...  :confused:
Amúgy szoktam csekkolni SzaboZE topicjait...  :P  :)

A 19160 windowz only, 29160 meg megy mindennel, ahogy kell.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2004. 12. 17. 11:54 -kor

#478 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 12:03

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 11:53

Hat, jah, csak egy Moster3D II volt mostanaban, amit be akartam ujjitani (mar vanik egy ilyen, es ez a szar csak magaval hajlando SLI-ben mukodni), mas tenyleg nem volt. Esetleg egy ViRGE/GX2 az extraperverzeknek:D
Computer-M-nek imho nincs lapja, de odamesz (Hegedus Gyula u. 36. talan, lehel tertol nem messze), es korulnezel:)

Most néztem meg a mogyorot és vanik nekik G200, G100, de ezek AGP-sek sajna, meg van valami 4 megás Hercules, ami PCI-os, csak baromi sokat kérnek érte (majdnem 5k)...  :(
Ezt a C-M-et meg majd jól megnézem magamnak, ha megint Pesten járok thx...  :respect:

Idézet

A 19160 windowz only, 29160 meg megy mindennel, ahogy kell.

Akkor 19160 nem yóóó, mert nekem kell UHU, BeOS stb... (bár mostanában nincs túl sok időm/energiám rá, de szeretek kísérletezgetni különböző oprendszerekkel, itt most a BeOS-re gondolok elsősorban, az UHU-t már elég jól tudom kezelni, amolyan bölcsész-home made linux"guru" módjára  :D )

#479 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 12:26

Hi!

https://forum.hwsw.h...showtopic=77484

Meg: van két Elsa GLoria Synergy-8 ViVo kártyám. Aki be akar velük próbálkozni, annak szívesen kölcsönadom őket :)
Elköltöztem :-)

#480 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 12:27

Idézet: PAraNoIA21 - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 12:03

meg van valami 4 megás Hercules, ami PCI-os, csak baromi sokat kérnek érte (majdnem 5k)...  :(

Jah, azt mar en is neztem, csak fingom sincs, hogy milyen chipre epulhet.
Ha valami riva128, vagy savage4, akkor szart sem, er, de ha valami elborult, akkor megerheti az 5k-t:)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.