SL:
Ird le, hogy mi hianyzik:) Pl. a kisebb SDRAM modulok hegyekben allnak, meg talan mas is akad, ha megturom a kupacot:) A router vegul mukodott, vagy meg nem derult ki?
Ma amugy 2-More a kezembe nyomott egy 1U-s Sun gepet, amit e-hulladekkent vittek hozzajuk:) A masineria nem tul biztato allapotban volt; kisse darabokban, es szetszedett tappal, ami (osszevetve az e-hulladek jelzovel) nem tul biztato, de amugy megvan mindene (kiveve vinyok), meg a rack sinek is.
Itthon alaposabban szemugyre veve kiderult, hogy ez egy Network Associates WebShield (e)ppliance-nek alcazott Netra t1 model 105, bonuszkent van benne meg egy PCI-X QFE kartya is, es miutan kiraztam a gepbol a dzsuva nagy reszet kiesett az elolapi lemez egy resze is (raadasul fem, meg jo, hogy tragyazassal kezdtem:D)
Osszelegoztam a gepet, nagyjabol jonak nezett ki, eloastam azt az elosztomat, amiben beepitett 8A(T) kismegszakito is van, es bekeszitettem egy CO2-es tuzoltokeszuleket, aztan bekapcs.
Igazabol nem tudom, hogy a tap minek volt szetszedve, mert jonak tunt a dolog, aztan konzolrol megnezve is jonak tunt, szervizproci mukodik, gyors onteszt lefut, es bootolna halozatrol. Nosza, full onteszt (diag-switch? on, diag-level? max), az is lefut. 320megz RAM, 360MHz/1024k UltraSPARC-IIi proci, single channel UW-SCSI (ket hotswap hely, plusz kulso 68pines csatlakozo), dual FE (plusz a PCI QFE, szoval osszesen 6 10/100-as ethernet lik). Nice. Kapott vinyot is, bootolt is, aztan panic, nem talalta a / particiot, persze ez semmit nem jelent, mert tok mas gepbol szarmazik a vinyo (es a rajta levo oprendszer is), nyilvan nem tetszett neki, hogy SBus-os akarmilyen SCSI helyett PCI-os akarmilyen SCSI-t talalt.
Kitragyazas utan mar aranylag jol nez ki a gep, egesz jol latszodnak az egyes alkatreszek is az eddigi fel centis por helyen, mondjuk azt hittem, hogy sikerult elbaszni, mert a hutobordaval egyutt a proci is a kezemben maradt (P4 effektus, hogy a bordara raragad minden) es az LGA-jellegu foglalat nem nezett ki tul bizalomgerjesztonek (nem rugok vannak benne, mint az LGA-77x foglalatoknal, hanem... hat nem tudom mik, de mar ranezesre sem voltak egyformak:), de osszerakva (masodik probara) mukodik szerencsere:)
Erdekes sport Sun gepet szetszedni, kulon fasza, hogy a kb. 20" mely 1U-s gep alkatreszeivel kb. 3-3.5m^2 terulet siman befedheto:D Ennel durvabban valoszinuleg csak nehany notebook van jobban osszezsufolva. Na mindegy, egy ora szenvedes es feszegetes utan (veletlenul) eszrevettem, hogy van meg egy csavar (osszesen ketto volt amugy...) a ket, egymastol kb. 7mm-re levo RJ45 csatlakozo kozott. Hogyaza... Cserebe viszont talaltam egy 44pines ATA portot, valoszinuleg erre mehet ra a CDROM (ebben a gepben konkretan nincs, meghozza gyarilag, mert az elolapo takarolemezt mar az elso korben kiraztam a gepbol a dzsuvaval egyutt:) Ritka buzi memoria van a gepben, kb. 10x14cm-es modul, az aljan 3db SMD csatlakozoval, ugyanott, de a panel masik oldalan 3db ugyanolyan csatlakozo aljzataval, szoval a modulokat egymasra kell pakolni. Termeszetesen teljesen egyedi cucc, szoval a bovites remenytelen, mondjuk a 320megz elfogadhato, meg kulonben is, ajandek lonak...

Egyelore ennyi, hetvegen eloasom a 44pines notiCD-met, aztan hajra.
Ja, a postas bacsi tojt egy RAID-kartyat is (LSI MegaRAID 320-2 518; dual channel U320 RAID, 128megz akkus cache-sel, mondjuk az egyik sarka elegge szet van cseszve (talan nem megy ott egy vezetek se...), lehet, hogy nem boritekban, hanem dobozban kellett volna kuldeni, meg egy antisztatikus zacsi sem artott volna. Na mindegy, azert remelem mukodik:) Elvileg talalkoztam mar az alaplapra integralt, akku nelkuli valtozataval, az olyan 110-130MB/sec korul tolta, ami akku nelkul (write cache nincs) a vinyok cache-et szinten kikapcsolva nem rossz.