HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#2021 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 29. 10:27

Azert szerencsere lehet meg ezt fokozni:)
Telepites utan mar nem latta a vinyot, AHCI BIOS megall, azt mondja, hogy egy meghajtot lat, aztan kesz, csontrafagy az egesz:D Kicsit jatszottam meg vele, ket egyforma vinyo kozul neha latja az egyiket (persze az ureset).
Kurva anyjat. (Hitachi 7K1000)

Most egy P7K500 Hitachi van benne. Latja. Telepul. Telepites utan is latja.
Nem kicsi az orom.

Nagyon ugy tunik, hogy nem szabad Intel lapot venni 30k alatt. Kollega is vett valami hasonlot, annyit szopott vele, hogy mar en ereztem kellemetlenul magam... Hogy lehet ekkora balfasz, de kezdem kicsit atertekelni a dolgokat:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2010. 05. 29. 10:28 -kor

#2022 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 17:29

Huha.

Bovebben:
-Diamond Viper V330 TVout PCI
-SB Live! SB0060 (ez mondjuk fosadek, de mar reg at akarok hekkelni egy live-ot, kivancsi vagyok, hogy mit tudna rendes konverterrel, erre jo lesz ez a kartya is:)
-Hercules MuseXL (CMI8738, 4csatorna, S/PDIF-nek csak a helye van meg sajnos, pedig amugy szep kek:)
-ATi XPert2000 Pro (R128Pro, 32M, AGP, ilyet anno majdnem vettem amikor meg ujnak szamitott:D)
-HP/ATi RV280-LE (R9200LE, nemtommennyi RAM, talan 32M, TVout, szep, kulturalt megjelenesu kartya)
-Leadtek LRI2811 (TNT2, TVout, csak azert hoztam el, mert Leadtek)
-ASUS V7100Magic (GF2MX200, 32M, TVout)
-STB/3dfx Voodoo3-1000, ezert mar megerte felkelni:>
-STG4500 Kyro II (meg mindig egy Prophet4500-at szeretnek, de kezdetnek ez is jo, eddig mindig 10x ennyiert akartak adni mindenhol a hulyek), 32megas sajnos.
-ELSA Gladiac
-Nokia IP330

Ez utobbirol egy kicsit bovebben:
Elsore tuzfalnak nez ki a 3ethernet likaval, az is. Gyarilag valamilyen Checkpoint futott rajta, ezen mar semmi nem fut, mert nincs benne HDD. Amugy egy eleg kulturalt 1U rack hazban lakik, gyarilag 266-os K6/II van benne 64mega RAM-mal es egy 8.4-es IDE-s vinyoval, ebben vinyo tovabbra sincs, viszont 256megz RAM-ot talaltam benne, ami erdekes, mert egyreszt minek (PIX506e-be is tettem plusz RAM-ot, felismeri, de meg sem szagolja, se cache-nek nem hasznalja, se semmi), masreszt meg i430TX alapu a dog, az meg 64mega felett nem tud kesselni, szoval rohadas lassu lesz.
Egyelore soros porton csak annyit ir ki, hogy 'AT', majd rakok bele vinyot, meg probalok eredeti sw-t keriteni hozza es meglatjuk mi sul ki belole.

#2023 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 18:25

Raktam bele egy vinyot, be is bootolt rola (a hangok alapjan, mert se vga se semmi, soros konzolon meg tovabbra is csak 'AT'-zik a budos), gondolom volt meglepodes mindket fel reszerol:D
Mindjart radugom halozatra, hogy ker-e IP-t (toltes kozben sokaig var, ilyenkor szokta keresni a DHCP-t:)
Nem ker IP-t. Biztos nem ismeri a halokartyat (intel eepro/100b)

#2024 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 11. 22:03

Meddig orizgessem a csoffadek akksidat?:)
Talaltam egyebkent megegy ugyanolyan nokias tuzfal szarsagot.
Hetfon meglesem van-e benne vinyo.
Meg van meg par kyro is.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#2025 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 11. 22:08

Ja igen bazze.
Elvitted az 1500-os apc-t 5k-ert.
Azt nem tudtam, hogy mar el vannak adva a duplajaaert, ugyhogy kaptam a pofamra a sractol aki jott ertuk.:)
Buktam rajta 5k-t, de megerte, mert mig hazacipelted a 40 fokban, a tokod is lerohadt. :-D
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#2026 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 12. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: g@by - Dátum: 2010. 06. 11. 23:08

Ja igen bazze.
Elvitted az 1500-os apc-t 5k-ert.
Azt nem tudtam, hogy mar el vannak adva a duplajaaert, ugyhogy kaptam a pofamra a sractol aki jott ertuk.:)
Buktam rajta 5k-t, de megerte, mert mig hazacipelted a 40 fokban, a tokod is lerohadt. :-D

Csak 35 fok volt, es egy 35k-ba kerulo RBC-7 akkuval tokeletesen mukodik, szoval nekem is megerte:D
A boltban levo akkut meg bazd ki a rakba:D

Szerkesztette: NEUROFiRE 2010. 06. 12. 11:35 -kor

#2027 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 12. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 06. 08. 18:29

-HP/ATi RV280-LE (R9200LE, nemtommennyi RAM, talan 32M, TVout, szep, kulturalt megjelenesu kartya)

Na, ezt leszamitva mukodik szepen az osszes, legalabbis kepet adnak:D
A Leadtek igazabol WinFast 3D S320 II nevre hallgat, a Gladiac hutese meg kicsit viharvert, de amugy fasza:D

#2028 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 12. 18:38

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 06. 12. 12:32

Csak 35 fok volt, es egy 35k-ba kerulo RBC-7 akkuval tokeletesen mukodik, szoval nekem is megerte:D
A boltban levo akkut meg bazd ki a rakba:D

Te sem vagy normális, hogy 35k-ért vettél bele RBC7-et. Lomex árlistát miért nem nézted meg? 8000+fa egy ilyen akku.
Tumornál meg ott pihennek a szaros hangkártyáid. Ha gondolod, hagyj ott értük ötezret :-D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2029 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 13:25

Ki mondta, hogy vettem? :D
Kiprobalasra zsakmanyoltam, hogy egyaltalan erdemes-e egy fillert is rakolteni a cuccra (eleg erdekesen villogtak rajta a LED-ek), aztan majd szerzek valamit valahonnan.

Ize, milyen hangkartyak?

#2030 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 16. 18:29

A het elejen sikerult zsakmanyolni egy Matrox Digisuite LE nevre hallgato keszuleket.
Bazzeg, iszonyat, hogy mit alkottak ott Kanadaban:D

Teljes hosszusagu PCI kartya, amin van egy alig kisebb tarskartya (ilyen szendvics-kartya megoldassal), amire meg pluszban lehet tenni egy SDI/AES panelt (ez mondjuk viszonylag kicsi, csak half-lenght:D) es van egy Digisuite LE MAX nevre hallgato DV+akarmi tarskartya is, ami szinten teljes hosszusagu PCI eszkoz. Ezt az egeszet egy ilyen NVIDIA-fele SLI osszekoto bigyora emlekezteto csatlakozoval lehet osszekotni, plusz ha van MAX is, akkor azt meg a VGA feature portjara is ra kell nyomatni. Nekem kiegeszito kartyak (SDI es MAX) nincsenek hozza, csak az alap Digisuite, plusz a hozza valo break-out kabelek (eleg brutalisak, barmelyikkel egy csapassal agyon lehet verni akarkit), de ez is durva.
A kartyakon (egyebek mellett) van egy komplett Matrox Mystique220, egy TMS320 es egy ADSP-21062L DSP, 2+1db egyedi Matrox effekprocesszor (Siesta es Fiesta nevre hallgatnak:D), ket Zoran MJPEG CODEC, egy bazi nagy TriMedia nevre hallgato nemtommilyen chip. A video CODEC-ek Philipsnek tunnek (ill. a TriMedia is valami CODEC szarsag lehet, vagy TBC, vagy nem tudom), audio reszen Analog Devices OPA-k es szimmetrikus busz-vevok (600Ohmos szimmetrikus audio bemenete van a kartyanak), egy marek egyeb DSP es FPGA, ket marek RAM meg egy Intel PCI bridge, meg meg ki tudja mik...

1998-as a cucc, van egy kb. korhu Premiere telepitom (5.x), hetvegen beizgatom valami P3-on, kivancsi vagyok mit tud. Ha mukodik faszan, akkor eselyes, hogy kibaszom a DC30pro-t:D (amugy sem egy kategoria, meg a faszom kivan, hogy a DC30 nem megy rendesen csak w9x alatt, ott meg lehet szopni a 2gigas AVI merethatarral, meg a 4gigas filemeret korlattal, meg a... szoval szopjon le a Pinnacle)

Ja, a rend kedveert egy P650-et is szereztem (64megas, AGP8x verzio), ilyet is mar regota vadasztam, aztan most lett egy, alig 2k-ert. (amugy a Digisuite is ennyi volt:)

#2031 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 20:05

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 06. 16. 19:29

A het elejen sikerult zsakmanyolni egy Matrox Digisuite LE nevre hallgato keszuleket.

Teljes hosszusagu PCI kartya, amin van egy alig kisebb tarskartya (ilyen szendvics-kartya megoldassal), amire meg pluszban lehet tenni egy SDI/AES panelt (ez mondjuk viszonylag kicsi, csak half-lenght:D) es van egy Digisuite LE MAX nevre hallgato DV+akarmi tarskartya is, ami szinten teljes hosszusagu PCI eszkoz. Ezt az egeszet egy ilyen NVIDIA-fele SLI osszekoto bigyora emlekezteto csatlakozoval lehet osszekotni, plusz ha van MAX is, akkor azt meg a VGA feature portjara is ra kell nyomatni. Nekem kiegeszito kartyak (SDI es MAX) nincsenek hozza, csak az alap Digisuite, plusz a hozza valo break-out kabelek (eleg brutalisak, barmelyikkel egy csapassal agyon lehet verni akarkit), de ez is durva.
A kartyakon (egyebek mellett) van egy komplett Matrox Mystique220, egy TMS320 es egy ADSP-21062L DSP, 2+1db egyedi Matrox effekprocesszor (Siesta es Fiesta nevre hallgatnak:D), ket Zoran MJPEG CODEC, egy bazi nagy TriMedia nevre hallgato nemtommilyen chip. A video CODEC-ek Philipsnek tunnek (ill. a TriMedia is valami CODEC szarsag lehet, vagy TBC, vagy nem tudom), audio reszen Analog Devices OPA-k es szimmetrikus busz-vevok (600Ohmos szimmetrikus audio bemenete van a kartyanak), egy marek egyeb DSP es FPGA, ket marek RAM meg egy Intel PCI bridge, meg meg ki tudja mik...

1998-as a cucc, van egy kb. korhu Premiere telepitom (5.x), hetvegen beizgatom valami P3-on, kivancsi vagyok mit tud. Ha mukodik faszan, akkor eselyes, hogy kibaszom a DC30pro-t:D (amugy sem egy kategoria, meg a faszom kivan, hogy a DC30 nem megy rendesen csak w9x alatt, ott meg lehet szopni a 2gigas AVI merethatarral, meg a 4gigas filemeret korlattal, meg a... szoval szopjon le a Pinnacle)

Ja, a rend kedveert egy P650-et is szereztem (64megas, AGP8x verzio), ilyet is mar regota vadasztam, aztan most lett egy, alig 2k-ert. (amugy a Digisuite is ennyi volt:)

Érdekeli-e magát egy Matrox G55 kártya? 32 MB RAM, dualhead (kábel is megvan hozzá). Cserébe jöhetne pl. 64 megás GeForce vagy Radeon alapú VGA, a Felajánlásokban jobban tudjuk azokat hasznosítani.
... a trip back in time is all I need ...

#2032 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 06. 16. 19:29

Elmegy maga a picsaba :-D De a DC30-at dobhatja errefelé közben :-D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2033 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 20. 03:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 07. 19. 21:05

Érdekeli-e magát egy Matrox G55 kártya? 32 MB RAM, dualhead (kábel is megvan hozzá). Cserébe jöhetne pl. 64 megás GeForce vagy Radeon alapú VGA, a Felajánlásokban jobban tudjuk azokat hasznosítani.

Hat, a G550 a valaha gyartott legrosszabb Matrox grafikuskartya (ennek ellenere termeszetesen tobb is van belole, egyet pedig rendszeresen, naponta hasznalok, mert sima 2D-re (+overlay) ez is jo, persze szivesen lecserelnem egy rendes G450-re (csak G450LE-m van), meginkabb egy DVI-os verziora:)
Azert majd megnezem, hogy milyen 'kommersz' ATi/NV kartyam van:)

didyman:
Egyelore meg csak ott tartok, hogy a DC30 win98-a helyere felhuztam egy XP-t, aztan ha beleteszem a gepbe a Digisuite-ot, akkor be sem bootol:D W2000 alatt felmegy, bebootol, aztan a Premiere csak megvonja a vallat:D Lehet, hogy ez mar az a kategoria, ahol nem art elolvasni a leirast (plusz Premiere-t sem hasznaltam meg soha:)

#2034 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 12:26

Na pomogácsok, nálam is megjött az új hülyeség. Lévén hogy az utóbbi időben rágizdultam megint a HMD/VR/AR témára, úgy 3 hónap oblákolás, vitatkozás, alkudozás után végre sikerült venni egy PLM-A55ös sony glasstron HMDt. 800x600 felbontás per szem, ezen igaz csak kompozit bemenet van, kézi shutter a see-trough módhoz. Nade, kurva anyját a redves japánjának, töltő csak japán 120V szabványú. Nosza, 9 voltos adapterek turka, egyik 7,3at ad ki, a másik 12,4et, gondoltam jobb lesz nem lefüstölni a stuffot, kapott egy olyan ami papiron is csak 8,5öt tud. Bekapcs, megy. Menü van, minden ok, nosza, videoforrást neki. Van egy 3,5 mono jack-RCA kábelem, MP3 lejáccóra rá, ZEN átvált szépen AVra ahogy érzi a kanócot, kép nincs. Q anyád. Na akkor készletről Asus O!Play levesz, kábel bedug, shit, nemmegy. WD TV mini kibont, 3 osztatú mini A/V jack bedug, nincs kép. Műszer elő, kábel ok. Glasstron szétszed, mér, nem OK. Aljzat takarit, nem ok. Leirás elő, kábel elő, mér, hopsza. Kommersz utcai A/V kábel úgy fest, hogy hegye a video, utána felefele jobb, bal, aztán föld. Sony Glasstron kábel hegye bal, aztán video, aztán föld, teteje jobb. Anyád. Úgyhogy egyelőre kivezetékeztem egy RCA aljat, az O!Play már ad képet vele, csak az MP3 lejáccó nem, gyanitom annak is valami kurvaanyja A/V aljaza van, aminek megint egy 3. féle kiosztása van. Na mindegy, megyek vissza kisérletezni, szarjatok sünt :D

#2035 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 20. 16:40

Amugy konkretan mi a terved ezzel?
Vagy csak a 1337 faktor? :)

#2036 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 20. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 08. 20. 17:40

Amugy konkretan mi a terved ezzel?
Vagy csak a 1337 faktor? :)

Nincs ennek terve vele, csak gyűjtögeti, hogy legyen mivel játszani az öregek otthonában, amig mi vaxolunk, meg pacmanozunk hálóban :-D

Esetleg valamelyik hobbantnak egy ilyen? http://szamitastechn..._178767221.html

#2037 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 21. 09:06

Ha mar itt tartunk:
VAX-ra nincs valakinek valami ertelmes operencias rendszere ertelmes formatumban?
Van kb. 150mega Ultrixom tape image formatumban, de nem mondanam, hogy tul sokra jutottam veluk, persze valoszinuleg en vagyok bena:) Kiirtam szalagra dd-vel jol, aztan innentol tul sok mindent nem tudtam csinalni veluk. Elvileg probalt szalagrol bootolni a gep, de aztan kiirta, hogy ne vicceljek. Mondjuk ezek az imageek TK50 szalagokrol keszultek, en meg valami DDS vagy DDS2-es meghajtoval jatszottam, de szerintem tokmindegy. Az is lehet, hogy csak a blokkmeret nem stimmel, vagy valami hasonlo apro baja van, de soha nem jatszottam szalaggal nem-windows alatt.

#2038 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 21. 10:00

Szalagnak nincs bootszektora?

#2039 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 21. 11:04

Amiket most hirtelen talaltam (4.xBSD) valami tomoritett szarok, akarmi.tar.Z formatumban, de az uncompress (elvileg ezzel lehet .Z-t kitomoriteni) kikopi mindet, hogyaszongya 'inappropriate file format'. Most nem talalom a tomoritetlen cuccokat, anno azokkal kiserlteztem, viszont ezekhez van valami 'FORMAT.akarmi' file is, abban ilyenek vannak, hogy
1. stand (290 512 byte records)
2. miniroot (308 10240 byte records)
3. rootdump (555 10240 byte records)
4. usr.tar (2154 10240 byte records)
5. srcsys.tar (945 10240 byte records)
6. src.tar (4264 10240 byte records) 

Ebbol nekem kb. az jon le, hogy 512byte es 10kB blokkmerettel kene oket kiirni.

Bootszektor gondolom nincs, legfeljebb bootblokk (ha mar egyszer szalag:), de szerintem az sincs, benyalja a kodot a szalagrol, vegrehajtja, aztan jonapot.

#2040 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 02. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 08. 21. 13:04

Amiket most hirtelen talaltam (4.xBSD) valami tomoritett szarok, akarmi.tar.Z formatumban, de az uncompress (elvileg ezzel lehet .Z-t kitomoriteni) kikopi mindet, hogyaszongya 'inappropriate file format'. Most nem talalom a tomoritetlen cuccokat, anno azokkal kiserlteztem, viszont ezekhez van valami 'FORMAT.akarmi' file is, abban ilyenek vannak, hogy
1. stand (290 512 byte records)
2. miniroot (308 10240 byte records)
3. rootdump (555 10240 byte records)
4. usr.tar (2154 10240 byte records)
5. srcsys.tar (945 10240 byte records)
6. src.tar (4264 10240 byte records) 

Ebbol nekem kb. az jon le, hogy 512byte es 10kB blokkmerettel kene oket kiirni.

Bootszektor gondolom nincs, legfeljebb bootblokk (ha mar egyszer szalag:), de szerintem az sincs, benyalja a kodot a szalagrol, vegrehajtja, aztan jonapot.

Ehhez egy primitiv gzcompat vagy valamilyen binárist kell fordítani, amivel történő konverzió után már gunzip-pelhetőek a tape-fájlok (a konverzió csak hozzátapaszt valamit, aztán gz fájl lesz belőle)

És van még ezekhez valami perl összeolvasztó szkript is ugyanott, ha nem lelnéd, összeokádok neked egyet.
De amúgy letükröztem a teljes sourceforge.net/projects/bsd42/files -t és a simh -t is, a bitsavers.org/bits vagy tuhs.org -on tele van 1.0-4.2 ultrixokon át a ritka 4.1 BSD-ig minden... stb...

Na majd folytatom, most megyek szunyni egyet, tojáshéjas valagúak! :Đ

szerk.: a konverter forrása Sokolov oldalán található meg, valahol mélyen elásva az ftp://ifctfvax.harhan.org/ -on

Szerkesztette: kettoc64elado 2010. 09. 02. 13:15 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.