HWSW Informatikai Kerekasztal: Fukushima - hírtopic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fukushima - hírtopic Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 12. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 03. 12. 18:10

olvashatatlan betütipus/méret ftw \o/
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#22 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 12. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 03. 12. 19:13

olvashatatlan betütipus/méret ftw \o/

viszont legalabb nem "felrobbant az atomeromu teteje" meg "mindenki menekul tokyobol" illetve szemelyes kedvencem, a cnn, akinek meg a nuclear blast kifejezest is sikerult leirni (meg akkor mikor arrol volt szo, hogy a hidrogen vagy a talan a vizgoz pukkant)

(meg megnezve, a betutipussal nekem nincs bajom, ha meg kicsi, akkor ctrl+ ;-) )

Szerkesztette: kroozo 2011. 03. 12. 19:23 -kor

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#23 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 12. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 03. 12. 19:22

viszont legalabb nem "felrobbant az atomeromu teteje" meg "mindenki menekul tokyobol" illetve szemelyes kedvencem, a cnn, akinek meg a nuclear blast kifejezest is sikerult leirni (meg akkor mikor arrol volt szo, hogy a hidrogen vagy a talan a vizgoz pukkant)

(meg megnezve, a betutipussal nekem nincs bajom, ha meg kicsi, akkor ctrl+ ;-) )

Nem a tartalmával van problémám, csak nem értem, egy blog író, hogyan használhat ilyen hangyaf*szni betüméretet. Nyilván lehet nagyítani, de szvsz egyszerübb lenne alapból olvashatóvá tenni :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#24 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 12. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 03. 12. 19:25

Nem a tartalmával van problémám, csak nem értem, egy blog író, hogyan használhat ilyen hangyaf*szni betüméretet. Nyilván lehet nagyítani, de szvsz egyszerübb lenne alapból olvashatóvá tenni :)

gondolom nagyobb dpit hasznal mint mi, vagy jobb a szeme :-) esetleg kattintott egy themere 'sztjovan.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#25 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 12. 19:46

utolso sajtoanyag:
http://www.tepco.co....11031233-e.html

#26 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 12. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 03. 12. 19:46

Ennek meg szarabb a betumerete.. :omg: :Đ
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#27 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 06:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 03. 12. 22:18

Ennek meg szarabb a betumerete.. :omg: :Đ

Ja. :-D

Latszik hogy kapkod aki irja oket (subjectet rendszeresen nem sikerul pl kijavitani), de van benne szarkenes is asszem. Az pl, hogy valaki meghalt, ketszer szerepel csak, aztan valahogy kimarad.

Viszont sajnos ugy tunik, hogy a belso merozona hataran atmeneti csokkenes utan megint emelkedett a sugarzas.

Illetve gaz van a harmas reaktornal is, leallt a veszhuto rendszer ott is.

Szerkesztette: kroozo 2011. 03. 13. 06:58 -kor

#28 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 06:56

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2011. 03. 12. 15:23

nem tudom, ezt miből olvastad ki :think:

Abból gondoltam, hogy a legbelső burkolat nem sérült meg.
De ezek szerint rosszul gondoltam ...

#29 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 10:53

Kép
Fukushima Daiichi Atomerőmű

mérési idő /mérési hely / Γ-ray /neutron sugárzás /szélirány szélsebesség m/s

Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 03. 13. 10:58 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#30 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 12:29

http://earthquake.us...s/10/140_40.php

#31 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 13:30

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 03. 12. 19:22

inkább jöjjön Deksztróz meg a zufók...
impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#32 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 13:56

Az "érdemes olvasni" topikban még azt írtam, hogy nem szívták meg "annyira", arrafelé számolni kell súlyos rengésekkel. A mostani helyzetet nézve tényleg mégis "eléggé". Szerintem az indítóposzt szerinti katasztrófa nem lesz, nagy terület nem válik lakhatatlanná, de amellett, hogy a károk súlyosak (már csak annál fogva is, hogy nem termel az erőmű és a képeket, adatokat szemlélve többet nem is fog), ez az egész ismét nagyon megingatja majd a világon mindenhol az atomenergiába vetett, már eddig is nagyon ingatag bizalmat. Kár találgatni, és a láthatatlanban elemezgetni, használható, hiteles infók nincsenek. Nem is nagyon lesznek.

Franc tudja mi a picsáért nem lehet arrafelé a reaktort 9,9-es rengésre tervezni, mármint annak erejéig, hogy ne sérüljön és a leállást épségben kibírja annak teljes ideje alatt. Az is oltári kamu szöveg, hogy egyik generátort sem tudták elindítani, mert tönkrementek a földrengés miatt... azt meg hogyan? Meg ilyen súlyos rengést valamennyire előre szoktak jelezni, és már akkor le kellett volna állítani a reaktorokat. Az összeset, mert a hírek szerint nem állították le mindet.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#33 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: boyscout - Dátum: 2011. 03. 13. 13:30

inkább jöjjön Deksztróz meg a zufók...

?

#34 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 14:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 13. 13:56

Franc tudja mi a picsáért nem lehet arrafelé a reaktort 9,9-es rengésre tervezni, mármint annak erejéig, hogy ne sérüljön és a leállást épségben kibírja annak teljes ideje alatt. Az is oltári kamu szöveg, hogy egyik generátort sem tudták elindítani, mert tönkrementek a földrengés miatt... azt meg hogyan? Meg ilyen súlyos rengést valamennyire előre szoktak jelezni, és már akkor le kellett volna állítani a reaktorokat. Az összeset, mert a hírek szerint nem állították le mindet.

Valoszinuleg ez nem annyire egyszeru, hogy na, ha ezt most ket centivel vastagabbra veszed, akkor mar 9.5-ig, igy meg csak 9.4-ig jo. Siman lehet, hogy negyven eve meg nem tudtak akkorara meretezni.

Az elorejelzessel meg az a baj, hogy japannak gyakorlatilag mindket oldalan toresvonal van, ezert a rengesek nagy resze partkozelben torenik. Raadasul sokkal tobb van itt ha jol tudom, mint a masik hasonlo helyen, az amerikai kontinens nyugati oldalan. A tobbi toresvonal nagyreszt messzebb van a szarazfoldtol, tobb ido van keszulni. Most is, ha jol tudom a riasztas es a cunami kozott az eszaki reszeken volt, hogy 10 perc sem telt el, azert az nem sok.

#35 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2011. 03. 13. 14:06

Valoszinuleg ez nem annyire egyszeru, hogy na, ha ezt most ket centivel vastagabbra veszed, akkor mar 9.5-ig, igy meg csak 9.4-ig jo. Siman lehet, hogy negyven eve meg nem tudtak akkorara meretezni.

Az elorejelzessel meg az a baj, hogy japannak gyakorlatilag mindket oldalan toresvonal van, ezert a rengesek nagy resze partkozelben torenik. Raadasul sokkal tobb van itt ha jol tudom, mint a masik hasonlo helyen, az amerikai kontinens nyugati oldalan. A tobbi toresvonal nagyreszt messzebb van a szarazfoldtol, tobb ido van keszulni. Most is, ha jol tudom a riasztas es a cunami kozott az eszaki reszeken volt, hogy 10 perc sem telt el, azert az nem sok.

És a rommá kutatott és tudósokkal telezsúfolt Szent András törésvonal mentén sem tudják előre jelezni a földrengést...
A cumanit lehet, mert az a földrengés után jön létre, de magát a földrengést nem tudják előre jelezni...

#36 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 13. 14:56

Az összeset, mert a hírek szerint nem állították le mindet.

mindegyik leállt (azaz a szénrudak minden blokkban szépen lesűllyedtek a helyükre), de utána is igényel(ne) hűtést kb. 2 hétig, mert nem szobahőmérsékleten zajlott a folyamat, ill. egyéb "mellék"folyamatok is hőt termelnek
Ciciman is on borda

#37 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 13. 13:56

Király vagy, visszamenőleg megoldottad a problémát, és még a fótölyből se kellett felkelned.

#38 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 15:10

Idézet

there is more than 70 percent chance of a magnitude 7 earthquake happening in the next three days.

Ciciman is on borda

#39 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 13. 15:06

Király vagy, visszamenőleg megoldottad a problémát, és még a fótölyből se kellett felkelned.

Nem, nem oldottam meg. Csak kérdeztem, hogy miért nem gondolt erre az, akinek ez a munkája, mármint, hogy biztonságilag mindent lásson előre. Ha pedig mindent nem is, de a nyilvánvaló dolgokat legalább.

Nálunk sem értem, miért megy minden árvíznél a sírás, mikor mindenki tudja, hogy néhány évenként várható egy igen súlyos. Ennek ellenére nincsenek felkészülve a következőre.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#40 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 13. 15:37

Nem, nem oldottam meg. Csak kérdeztem, hogy miért nem gondolt erre az, akinek ez a munkája, mármint, hogy biztonságilag mindent lásson előre. Ha pedig mindent nem is, de a nyilvánvaló dolgokat legalább.

Gondolt rá. Épp Japán az az ország, ahol aztán tudják, mi az a földrengés, meg hogyan lehet felkészülni rá. Viszont mindenre sajnos nem lehet "rendesen" felkészülni, egy ekkora földrengésre meg pláne nem, azért ez nem igazán vethető össze egy pár évente levonuló árvízzel.

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó