HWSW Informatikai Kerekasztal: Fukushima - hírtopic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fukushima - hírtopic Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 03. 16. 09:18

De használok. De inkább maradok áram nélkül, minthogy atomszennyezett bolygón éljek.

Hirosima, Nagaszaki is lakott, nem is kevés ember által, Prypjatyot meg szépen visszavette a természet és virul az élet. Legfeljebb új szelekciós nyomás lesz az emberiségen.

Szerkesztette: Pitbull 2011. 03. 16. 09:28 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#202 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:29

Hogy szakszerűek legyünk: folyékony nitrogénnel nem lehetne megpróbálkozniuk hűteni?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#203 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:30

Szerinted?

#204 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 03. 16. 09:18

De használok. De inkább maradok áram nélkül, minthogy atomszennyezett bolygón éljek.

Elbomlik az, legfeljebb lassan és veszélyesen. Nekem ha választani kellene, hogy a szomszédban atomerőmű, vagy egyéb legyen, én az atomot választanám. Itt mellettünk eleve csak papírgyár van, de már nem lehet megmaradni a bűztől. Voltam szenes környéken is, azt is érdekes, valahogy nem hiányzik. Atom meg lehet alattomos, de akármnerről nézzük nem nagyon volt belőle baj. Most Japánt majd utólag meglátjuk, aztán lesz valami. Egyelőre nem sok paraméter van, hogy mennyi ember egészsége károsodott a sugárzástól, de szerintem inkább tiltsuk be a cunamit, az sokkal veszélyesebb.
Make love not Wor.

#205 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 03. 16. 09:29

Hogy szakszerűek legyünk: folyékony nitrogénnel nem lehetne megpróbálkozniuk hűteni?

Na az lenne csak a bomba ötlet szó szerint, porrá törne fűtőanyag utána meg felhőként lőné ki a gőz.

#206 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:34

Egyre jobb. Ezt már nem csak ők szopták meg. Hiába nem érint minket a sugárzás, a világgazdasági hatások igen. Egy jó évtizedre mindenhol le fognak állni az atomerőművek építésével, bővítésével, az üzemidőket nem hosszabbítják majd meg. Az energiával együtt pedig minden drágulni fog.

Egyes hírbejegyzések szerint most már kértek amerikai segítséget, és kapnak bórsavat Dél-Koreától. Sokkal előbb kellett volna már meglépni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#207 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:35

De biztos. Azt legalább bonyás szállítani. Ilyeneken én nem gondolkozom. Nyilván ezért nem lesz belőlem soha Nobel díjas valaki, de szerintem Neked is még gyúrnod kell rá nem keveset. Legalább minden megfagy, oszt porként száll a levegőbe. Okosabbak majd mondanak komolyabb reakciókat, nekem csak ennyire futja.
Make love not Wor.

#208 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2011. 03. 16. 09:18

Paksnak csak a bővítése kerül ezer milliárdokba.
Nem vagyok meggyőződve, hogy, ha minden költséget beleszámolunk, akkor annyira olcsó lenne a zatomenergia..

Siksagon vizieromuvet hova? Azt napi szinten karban kell tartani, surubben kell nagyjavitast vegezni, mint atomosnal. Vagy kezdjunk el ujra a banyaszatban dolgozni, ahol a kitermeles sok esetben veszteseges? Ha nem lehet megoldani a melybanyaszatot, csinaljunk egybol felszinit? Annak orulni fog a greenpeace. Az aram ettol nem lesz olcsobb, sot.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#209 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:39

Szerintem törik ilyesmin a fejüket, de körültekintést igényel. Érteni kell a reaktorokhoz, a radioaktív reakciókhoz, nehogy a nitrogén valami káros reakcióban vegyen részt (lehet nem vesz). Azt tudom, hogy Csernobilánál valami szaki rámutatott, hogy ott nem működött, de az teljesen már reaktortípus volt és a grafit miatt teljesen más volt a helyzet. Valami hasonló megoldás mindenképp szóba jön. Technikai kérdés, ilyen állapotok mellett hogyan szállítják, ennyi emberrel hogyan juttatják be a szükséges helyekre.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#210 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 16. 09:34

Egyre jobb. Ezt már nem csak ők szopták meg. Hiába nem érint minket a sugárzás, a világgazdasági hatások igen. Egy jó évtizedre mindenhol le fognak állni az atomerőművek építésével, bővítésével, az üzemidőket nem hosszabbítják majd meg. Az energiával együtt pedig minden drágulni fog.

Egyes hírbejegyzések szerint most már kértek amerikai segítséget, és kapnak bórsavat Dél-Koreától. Sokkal előbb kellett volna már meglépni.

Nem eszik olyan forrón a nukleáris hulladékot, grípszesek nyafognak egy ideig, a hatóságok végignézik biztoságtechnikát, régebbi erőművek közül 1-2 esetleg bezárnak, de egy ország se fog lemondani az alaperőműveiről és hogy bővítse őket. 40% villamos energiáról nem tudna a "feljett" nyugati világ lemondani egykönnyen. Csernobil után -ami sokkal nagyobb baleset volt- se állt le az erőművek telepítése.

Szerkesztette: Pitbull 2011. 03. 16. 09:42 -kor

#211 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:43

Nem vagyok meggyőződve, hogy, ha minden költséget beleszámolunk, akkor annyira olcsó lenne a zatomenergia..

debaj jól írja. A működése alatt a sokszorosát visszahozza. Csak belefogni nehéz egy ilyen projektbe, nem úgy szokott kezdődni, hogy elővarázsolja valaki a zsebéből a szükséges pénzt, nem számol kamatot és hajlandó megvárni a megtérülést.

#212 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:44

Egy jó évtizedre mindenhol le fognak állni az atomerőművek építésével, bővítésével, az üzemidőket nem hosszabbítják majd meg.

Ma reggel olvastam, amire tegnap utaltam. Már jönnek a látszat intézkedések, mert pld. mi lesz, ha Paksra ráesik egy bazi nagy lila tehén, és vészforgatókönyv, ha közben terrorista erők szabotálják a tartalék áramköröket, aztán jajj felmelegszik. Majd jó drágán valakik csinálnak tanulmányokat, és úgyis jön az N+1 előre nem látható dolog. Elég összetett volt ez a Japán megfejtés, szerintem erre forgatókönyvet csinálni kvázi lehetetlen kategória.
Make love not Wor.

#213 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 16. 09:44

Ma reggel olvastam, amire tegnap utaltam. Már jönnek a látszat intézkedések, mert pld. mi lesz, ha Paksra ráesik egy bazi nagy lila tehén, és vészforgatókönyv, ha közben terrorista erők szabotálják a tartalék áramköröket, aztán jajj felmelegszik. Majd jó drágán valakik csinálnak tanulmányokat, és úgyis jön az N+1 előre nem látható dolog. Elég összetett volt ez a Japán megfejtés, szerintem erre forgatókönyvet csinálni kvázi lehetetlen kategória.

Mi lenne? Világító Milka. D209 is olyan jól megszakértette Paksot hogy a francia barátai majdnem elpukkantották a mosótartályt, amire nem lett volna szükség ha D209 előző szakértése miatt a rézcsöveket nem cserélik acélra.

#214 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:48

Elég összetett volt ez a Japán megfejtés, szerintem erre forgatókönyvet csinálni kvázi lehetetlen kategória.

:offtopic:

Majd a Spielberg megoldja. :-)

#215 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Pitbull - Dátum: 2011. 03. 16. 09:26

Hirosima, Nagaszaki is lakott, nem is kevés ember által, Prypjatyot meg szépen visszavette a természet és virul az élet. Legfeljebb új szelekciós nyomás lesz az emberiségen.

Lehet érdemes lenne guglizni 'tsernobyl birth defect' témában.

#216 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:56

Idézet

Nem vagyok meggyőződve, hogy, ha minden költséget beleszámolunk, akkor annyira olcsó lenne a vízenergia..

Nem vagyok meggyőződve, hogy, ha minden költséget beleszámolunk, akkor annyira olcsó lenne a szénenergia..

Nem vagyok meggyőződve, hogy, ha minden költséget beleszámolunk, akkor annyira olcsó lenne a szélenergia..

Mindig az a legdrágább, amire éppen költeni kell, és mindig az a legolcsóbb, ami az álmokban felmerül.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#217 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:56

Elég összetett volt ez a Japán megfejtés, szerintem erre forgatókönyvet csinálni kvázi lehetetlen kategória.

Szerintem nem volt az. Nem is igazából a földrengés tett be, mert az erőművek leálltak, máskor sem volt ott ritka a 8-as körüli rengés. Inkább az tett be, hogy cunami is jön rá (nem véletlenül), de ezzel megint számolni kellett volna, nem volt elég csak generátorokra hagyatkozni vészhűtések terén.

#218 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 03. 16. 09:51

Lehet érdemes lenne guglizni 'tsernobyl birth defect' témában.

Ez nem egyszerű. Nyilván ott szinte azonnal ki kellett volna telepíteni a környéket. Bár én ezt a vörösiszapos dologra is mondtam, csak szegény embertől ha elveszik az utolsó reményt, akkor tényleg vége a világnak. most elvileg visszaköltözhettek, ami viszont geci sokba került. Értelme meg ki tudja, hogy olyan körülmények közt melyikőnk szeretne élni. Mismásolás megy, egyiket megégette az iszap, nehézfémről beszélnek, csávó meg jön, hogy ez teljesen ártalmatlan. Simán körbe kellett volna keríteni azt is egy zónának, és bódottá. Most éppen Japánnal foglalkozunk, amit a vörösiszap csinált, az erősen a múlt, holott a szomszédban még mindig ott a vegyi anyag, a tározók, a satöbbik.

Remélem aki most a műszaki indokokat nézi, annak hibátlan az autója, odahaza az előírt időközönként elvégezteti a villamos/gázos/egyéb vizsgálatokat, egészségesen él, rendszeresen jár orvosi szűrésekre, nem dohányzik, satöbbi.
Make love not Wor.

#219 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 09:59

Nahát… hamarabb kellett volna mondanod. :]

(Merthogy amiról te nem tudsz, az nincs is.)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#220 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 03. 16. 09:59

Nahát… hamarabb kellett volna mondanod. :]

(Merthogy amiról te nem tudsz, az nincs is.)

Hiányzott már a cinizmusod. Igen, hamarabb mondtam, olvass vissza :p Másrészt lehet eddig is kértek, de nem lehetett olvasni róla egy közleményben sem. Az NAÜ-től biztosan kaptak a kezdetektől fogva segítséget, de inkább csak szakértői jellegűt, az ide kevésnek bizonyul.

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.