HWSW Informatikai Kerekasztal: Fukushima - hírtopic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fukushima - hírtopic Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 16. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 03. 16. 12:30

Nincs elég hely? Vagy a homokot zavarná?
Előző oldalon kibontakozott egy érdekes (de sajnos félbemaradt) eszmecsere a termelt energia tárolásáról és szállításáról, szerintem elkerülte a figyelmed.

#242 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 16. 12:41

Ki beszél itt fosszíliákról? Naperőműveket a sivatagba, kéremszépen. Nincs elég hely? Vagy a homokot zavarná?

Aztán a sivatagot hozod-e Magyarországra, vagy mi menjünk oda?
Make love not Wor.

#243 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 12:48

Ki beszél itt fosszíliákról? Naperőműveket a sivatagba, kéremszépen. Nincs elég hely? Vagy a homokot zavarná?

Első homokvihar meg elsodorná/elásná a pokol legmélyebb bugyrába. :D

Szerkesztette: Pitbull 2011. 03. 16. 12:49 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#244 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 16. 12:51

állítólag a CNN-t letiltották Japánban + egy japán professzort erősen cenzúráztak (reklámot nyomtak helyette) a tv-ben, mikor el akarta mondani, hogy mi fog történni + a japán kormány titkolózik + a hadsereg helikopterekről hűtötte a reaktorokat, de feladták, nincs értelme, kivonták őket (is), teljesen üres az erőmű körzete + behívják a tartalékosokat = valószínűleg az erőmű hamarosan felrobban. szép kilátások.

#245 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2011. 03. 16. 12:51

állítólag a CNN-t letiltották Japánban + egy japán professzort erősen cenzúráztak (reklámot nyomtak helyette) a tv-ben, mikor el akarta mondani, hogy mi fog történni + a japán kormány titkolózik + a hadsereg helikopterekről hűtötte a reaktorokat, de feladták, nincs értelme, kivonták őket (is), teljesen üres az erőmű körzete + behívják a tartalékosokat = valószínűleg az erőmű hamarosan felrobban. szép kilátások.

Hogy lehet egy műholdas adást letiltani?

#246 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 12:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 03. 16. 11:49

Egy szóval se mondtam, hogy nem jó az elektromosság. A termelési módszerek a kérdésesek.

Egyelőre ezek a módszerek vannak.
Mást nem tudunk tenni. Vagy használjuk, vagy nem. De mivel szeretjük a kényelmet, ezért használjuk.

#247 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:05

szép kilátások.

Ez eléggé nincs akváriumod, tehát buzi vagy gondolatmenetnek tűnik.

#248 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:07

Attól még pl. neten tájékozódhatnak ...

Másrészt meg lehet már le is hűlt a reaktor, azt mondták 1 hétig vagy 10 napig kell majd hűteni ...

Ui: egy linket azért bökhettél volna, hogy hol, kik és mikor állították ezt, mert a google-n nem találtam.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 03. 16. 13:08 -kor

#249 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 16. 12:58

Hogy lehet egy műholdas adást letiltani?

Kihúztak egy kva nagy ernyőt az ország fölé. Legalábbis én így hallottam. Ezek mindenre képesek. Állítólag az egész cucc már rég a levegőbe repült, csak projektorokkal még odavetítik a képét, hogy ne törjön ki pánik.

#250 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:08

Állítólag.

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 16. 12:58

Egyelőre ezek a módszerek vannak.
Mást nem tudunk tenni. Vagy használjuk, vagy nem. De mivel szeretjük a kényelmet, ezért használjuk.

Dehogy! A zufók átadták az USA-nak egy tökéletes energiaforrást kiaknázó technológiát. Tudhatnád az alternatív üzemanyag topikból. Csak ezt a technológiát eltitkolják és sok-sok erőművel, közöttük atomerőművel álcázzák, még egy Three Mile Island-i baleset is csak azért volt, hogy hihetőbb legyen a sztori :omg:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#251 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:12

Csak halkan jegyzem meg, szerencse, hogy a lehető legmesszebb vagyunk Japántól.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#252 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 03. 16. 13:12

Földrajzi értelemben igen, világgazdasági értelemben közel. Nagyon rossz fényt vet egy ilyen baleset az atomprogramokra, olyan erőművekre is, amikkel ilyen nem történhet. Óriási kár mindenkinek, nem csak nekik és a környéken lakóknak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#253 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 03. 16. 13:12

Szerintem is jobb, ha minél messzebb történik ilyesmi.
De azért gondolj bele: Csernobil közelebb volt, és sokkal rosszabb is volt, és sok anyag került a reaktorból a szabadba, azt mondják a szakértők.
Itt meg mégsem történt semmi, ugyanúgy évente X ezren halnak rákban, mint azelőtt. (Persze anno hallani lehetett magyar kamionsofőrökről, akik Csernobilban dolgoztak, és végük lett, de itthon nem volt sok hatása)

Pedig akkor is jósoltak a fél ország kihalásától kezdve mindent, meg osztották a tanácsokat, hogy ne egyél salátát, mert nagy a felülete és sok radiokatív por megáll rajta, meg ne igyál tejet, mert a tehén megeszi a fűvel együtt a radioaktív szennyezést, stb, stb, stb ...

#254 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 16. 13:21

...Itt meg mégsem történt semmi, ugyanúgy évente X ezren halnak rákban, mint azelőtt...

Én más számokra emlékszem, némi forrás elkelne ehhez, mert elég vad az állításod.

#255 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:27

Azért elbagatellizálni se kell.

#256 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:28

Ne terjesszük már a sületlenségeket, biztos már sokan betárazták a popcornt és várják a gombafelhőt, de nem lesz gombafelhő, egy atomerőmű üzamanyaga nincs olyan szintre dúsítva, hogy olyan láncreakció indulhasson be, mint egy atombombában.

#257 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 16. 13:27

Én más számokra emlékszem, némi forrás elkelne ehhez, mert elég vad az állításod.

Nem tudom hány ezren halnak meg, csak odaírtam egy X-et, mondván, hogy nincs szignifikáns változás.
Mindenesetre nem az lett, hogy az utca fele rákban kihalt a másik felének meg nőtt még egy keze vagy lába.

Annakidején mondták, hogy ilyen rák, olyan rák, meg némelyik csak 20 év múlva jön ki.
Eltelt a 20 év, ha olyan nagy arányban nőtt volna a rákos megbetegdések száma, akkor azt biztos hallanák tévéből, innét-onnét.

#258 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 16. 12:05

Ez eléggé nincs akváriumod, tehát buzi vagy gondolatmenetnek tűnik.

értem én, hogy a segg a jövő pinája, de ezt a fajta igényedet ne itt éld ki, ennek nincs közönsége, itt nem találsz magadnak barátnőt.
valamit nagyon benéztél, ez nem az én gondolatmenetem volt, hanem az igazmondó hírportálok által leközölt hírek, főbb vonásai.
legközelebb, ha írok, minden egyes szóhoz linkelem az eredeti forrást, bár érdekes, mert én a főoldalon mindenhol mindent megtaláltam, amit leírtam. no, mindegy.

#259 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 16. 13:36

Nem tudom hány ezren halnak meg, csak odaírtam egy X-et, mondván, hogy nincs szignifikáns változás.
Mindenesetre nem az lett, hogy az utca fele rákban kihalt a másik felének meg nőtt még egy keze vagy lába.

Annakidején mondták, hogy ilyen rák, olyan rák, meg némelyik csak 20 év múlva jön ki.
Eltelt a 20 év, ha olyan nagy arányban nőtt volna a rákos megbetegdések száma, akkor azt biztos hallanák tévéből, innét-onnét.

Tehát csak mert nem folyik a csapból, nem is létezik? Legalább nézz utána, mielőtt kijelentesz ilyeneket.

#260 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2011. 03. 16. 12:28

Ne terjesszük már a sületlenségeket, biztos már sokan betárazták a popcornt és várják a gombafelhőt, de nem lesz gombafelhő, egy atomerőmű üzamanyaga nincs olyan szintre dúsítva, hogy olyan láncreakció indulhasson be, mint egy atombombában.

senki nem vár gombafelhőt. nem vágom, mire akarsz kilyukadni.

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.