HWSW Informatikai Kerekasztal: Fukushima - hírtopic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fukushima - hírtopic Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2011. 03. 16. 13:12

Csak halkan jegyzem meg, szerencse, hogy a lehető legmesszebb vagyunk Japántól.

Még halkabban jegyzem meg, hogy Földnek csak egy légkörzése van…

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#262 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2011. 03. 16. 13:39

senki nem vár gombafelhőt. nem vágom, mire akarsz kilyukadni.

Idézet

valószínűleg az erőmű hamarosan felrobban

Akkor ez mi? :-)

#263 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2011. 03. 16. 13:36

möhhmöhö

Te valamit csúnyán benéztél, én egy közismert (de ezek szerint nem annyira) Hofi-viccre céloztam, nem arra, hogy bárki buzi lenne a topicban.

#264 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 16. 12:40

Akkor ez mi? :-)

jah, értem, ha fingok egyet, akkor hogy hogy nincs gombafelhő? nem má' könyörgöm... :laugh:

#265 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 16. 13:27

Azért elbagatellizálni se kell.

Nem kell.
De túlozni se.
Manapság mindennel ez megy. Megmondják, hogy egészgételen a cukor, a zsír, a víz, a levegő, meg minden. A dohányzás, az jajj, azt tilsuk be. Nehogy egy mikro-milligramm, mert az mérgező.
Az egész élet mérgező, kár ezen idegeskedni.

Pl. nagyfater anno nem is tudta, hogy a zsírsavakban van telítettet meg hányszorosan telítetlen. Vagy hogy van zsírsav, azt se. Van zsír, azt' kész :D
Disznóvágáskor betolta a nagy zsíros sült húsokat, mégis 80 évig élt, és balesetben halt meg. Olajról meg fiatalkorában nem is hallottak, csak zsírral sütöttek, főztek mindent. A doki azt mondta, ha nem éri baleset, szerinte még egy 10-est simán lehúzott volna. Az ő faterja is 8x évig élt, majdnem 90-ig.
Ma meg ez a mindentől fosás megy, hogy jajj ez is káros, jajj az is káros.

#266 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:48

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 16. 12:41

BenézŐs

Akkor végérvényesen maradjunk annyiban, hogy benézted, mert én egy Markos György poént dobtam be, kicsit megspékelve. Jobb, mint az eredeti.

#267 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 16. 13:47

Disznóvágáskor betolta a nagy zsíros sült húsokat, mégis 80 évig élt, és balesetben halt meg.

Naja, de az a nagy zsíros sült hús nem a teszkóból, meg a nagyipari sertéstelepről jött. :-)

#268 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:50

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2011. 03. 16. 13:48

Akkor végérvényesen maradjunk annyiban, hogy benézted...

Lehet, hogy benéztem, de én legalább nem verem a seggemet a földhöz, csak mert valaki nem ért egyet a hozzászólásommal. :-)

#269 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 16. 12:47

Nem kell.
De túlozni se.
Manapság mindennel ez megy. Megmondják, hogy egészgételen a cukor, a zsír, a víz, a levegő, meg minden. A dohányzás, az jajj, azt tilsuk be. Nehogy egy mikro-milligramm, mert az mérgező.

Pl. nagyfater anno nem is tudta, hogy a zsírsavakban van telítettet meg hányszorosan telítetlen. Vagy hogy van zsírsav, azt se. Van zsír, azt' kész :D
Disznóvágáskor betolta a nagy zsíros sült húsokat, mégis 80 évig élt, és balesetben halt meg. Olajról meg fiatalkorában nem is hallottak, csak zsírral sütöttek, főztek mindent. A doki azt mondta, ha nem éri baleset, szerinte még egy 10-est simán lehúzott volna. Az ő faterja is 8x évig élt, majdnem 90-ig.

bifidusesszenziszt kő zabáni, oszt makk egíségesek leszünk! :)
a dohányzási tilalomnak ez értelme, hogy a pénzt, amit elszívsz, inkább bifiduszeszenziszt költsd. :) mert az egészséges.

#270 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 16. 13:47

Nem kell.
De túlozni se.

Ja, csak ő jó eséllyel le is dolgozta... most meg le van gyengülve a sok billentyűzethuszár (amin a konditerem és társai sem segítenek túl sokat).

#271 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 16. 13:38

Tehát csak mert nem folyik a csapból, nem is létezik? Legalább nézz utána, mielőtt kijelentesz ilyeneket.

Tessék:
http://hu.wikipedia....atasztr%C3%B3fa

Idézet

Nehéz megítélni, pontosan hány ember halálát okozta a katasztrófa, mert sokan csak később haltak meg a szövődményekben (például rákban), és vannak, akik még ma is élnek, de nem lehet eldönteni, betegségüket a katasztrófa okozta-e. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség 56 közvetlen áldozatot tart nyilván: 47 munkást és 9 gyermeket, akik pajzsmirigyrákban haltak meg; valamint úgy becsüli, hogy kb. 4000 ember fog még meghalni ezzel kapcsolatos betegségekben (a korábbi becslések 30-40 000 többlet halálesetről szóltak, ezt később korrigálták 4000-re; az európai lakosság [közel 100 millió fő] 20%-a statisztikailag rákban hal meg, így a Csernobil miatti halálesetek statisztikailag nem kimutathatók, mely azt jelenti, hogy a természetes ingadozáson belül van ezen esetek száma).

#272 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2011. 03. 16. 13:48

Akkor végérvényesen maradjunk annyiban, hogy benézted, mert én egy Markos György poént dobtam be, kicsit megspékelve. Jobb, mint az eredeti.

Ez a "nekem nagyobb" stílus errefelé nem szokás...

#273 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 16. 13:54

Ja, csak ő jó eséllyel le is dolgozta... most meg le van gyengülve a sok billentyűzethuszár (amin a konditerem és társai sem segítenek túl sokat).

Azért egy nehéz konditermi edzésnél több energiát elhasználsz, mint egy fizikai munkás egész nap.

#274 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 16. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 16. 12:50

Lehet, hogy benéztem, de én legalább nem verem a seggemet a földhöz, csak mert valaki nem ért egyet a hozzászólásommal. :-)

oké-oké, elhisszük.

#275 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 16. 13:58

Azért egy nehéz konditermi edzésnél több energiát elhasználsz, mint egy fizikai munkás egész nap.

Aztán sok nehéz konditermi edző húsz normális fekvőtámaszt se tud lenyomni, meg másfél kör futás után fekszik bele a koporsóba. Az a rángatás, amit némelyik levág, a lehető legmesszebb van az egészséges testedzéstől.

#276 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 16. 13:58

Állóképességben sehol sincs 15 órai fizikai munkához (az energiarészt kétlem). Steril körülmények stb. :-)

#277 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 16. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 16. 12:55

Ez a "nekem nagyobb" stílus errefelé nem szokás...

Valamit félreértettél, itt szó nem volt ilyesmiről.

#278 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 16. 13:27

Én más számokra emlékszem, némi forrás elkelne ehhez, mert elég vad az állításod.

Pedig tényleg így van, egy csomó (BME-s és hasonló) szakoldalon olvastam még annak idején. Az első napokban közvetlenül szennyezett területeket kivéve (és az elhárításban részt vett emberek kivételével) sehol nem tudták kimutatni statisztikailag a vetélések, születési rendellenességek, rákos megbetegetedések és halálozások számának növekedését. Sem a mai Ukrajna területén, sem máshol (így nálunk sem), sőt még Franciaországban sem, aminek a déli része igen csak sok szennyezést kapott csapadékkal.

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2011. 03. 16. 13:36

nem az én gondolatmenetem volt, hanem az igazmondó hírportálok által leközölt hírek, főbb vonásai.

Amit a szenzációhajhász "igazmondó" hírportálok mondanak, az általában mind igaz...

Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 16. 14:15 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#279 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 16. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 16. 13:02

Aztán sok nehéz konditermi edző húsz normális fekvőtámaszt se tud lenyomni, meg másfél kör futás után fekszik bele a koporsóba. Az a rángatás, amit némelyik levág, a lehető legmesszebb van az egészséges testedzéstől.

Ott a pont. Az alapjaitól kiindulva egészségtelen, amikor egy férfi a tükör előtt nézegeti magát órák hosszat és a kocsijába is izomszagú Wunderbaum-ot vásárol.

#280 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 16. 14:02

Súlyzós edzésre gondoltam, nem a Norbi féle ugra-bugrálásra. (Azért egyszer próbálj ki egy erobik edzést, az is meg tud fingatni rendesen, ha jól csinálod és nem felét ellógod; jártam ilyenen párszor, kis 45 kilós vééékony csaj volt az edző. Meghajtott, mint szódás a lovát. Görcsöltem a végén, csak nevetett, hogy egyek magnéziumot. Hiába, nem ilyen edzéshez vagyok szokva. Viszont izomlázam egyáltalán nem volt utána)
Amúgy az erobik nem a sok energiafelhasználásról híres, azért az erobikosok nem esznek ezer kalóriaszám edzés után.

A futásról csak annyit, hogy nyáron szoktam futni rendszeresen 3-4 km-es távokat. Néha 6-7-et is, de azt ritkán, mert engem nagyon fogyaszt. Nem egy maraton, de csak azért csinálom, hogy ne legyek túl lomha.

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.