HWSW Informatikai Kerekasztal: Fukushima - hírtopic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fukushima - hírtopic Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 16. 15:16

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 16. 15:11

Most tényleg azon rugózunk, hogy egy nagy ernyővel letiltották-e a CNN-t Japánban, avagy sem?

Sajnos igen, mert megint akad olyan, aki nem gondolja végig a média agymosását. De eléggé kitértünk a gyúrás irányába is, szintén teljesen feleslegesen.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#302 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 15:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 16. 15:16

De eléggé kitértünk a gyúrás irányába is, szintén teljesen feleslegesen.

Jó, de annak legalább értelme van, ha a témához nincs is köze.

#303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 16. 15:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 16. 14:19

Pedig az erőemelő csak mondjuk napi 1-2 órát edz, a munkás meg napi 8 órát.

Meg 14 órát. Meg ilyenek. Ahogy nekem a srácok a betont hordják, lapátolnak, kefnit rakodnak, hát nemtom. Azt meg mondtam-e, hogy fiatalkoromban fél disznókat rakodtunk kamionra? Jött lábon lógva, alsó lábánál megfogtad, leakaszt, kamionba be, ott felakaszt. Nem hiszem, hogy ezt a testépítős valaki napi 4-6 órában szokta tolni. Izmosak nem lettünk tőle, ellenben volt egy másik vidéki kolléga, szekrényajtó háttal, az seregben röhögve megemelte valami cucc toronyfegyverét, amit másik 3 testépítős együtt nem bírt.
Make love not Wor.

#304 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 16. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 03. 16. 14:28

Gondolod Te! Én a négyből két nagyszülőmet veszítettem el Csernobil miatt, kicsit másképp látom.
A parasztok, akik a földeken voltak '86 nyarán már nem mondják el neked, hogy tévedsz,

Mi is ott voltunk, de kb. a fél világ, mert május 1-et ünnepeltünk kint a falusi focinapokon és a mindenféle egyéb helyeken (szomszéd faluban esett is). Pikantéária kicsit az, hogy keresztfater ott volt fociedző, Őt is rák vitte el. Igaz sok ezer ember közül nehéz ráfogni, hogy miért csak Ő ment el Csernobil miatt.
Make love not Wor.

#305 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 16. 15:11

Most tényleg azon rugózunk, hogy egy nagy ernyővel letiltották-e a CNN-t Japánban, avagy sem?

Számításaim szerint ennél valamivel nagyobb ernyővel árnyékolták. Mindössze a CNN frekvenciájára kell hangolni az esernyő rezgését és simán kivitelezhető.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Diopapa 2011. 03. 16. 15:39 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#306 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 03. 16. 15:31

Számításaim szerint ennél valamivel nagyobb ernyővel árnyékolták. Mindössze a CNN frekvenciájára kell hangolni az esernyő rezgését és simán kivitelezhető.

Igen. Szerintem is ez lesz az. Az atomerőművi helyzeten sem tudnak úrrá lenni és nemrég sújtotta őket ilyen természeti katasztrófa, úgyhogy unatkoznak, ráérnek ernyővel szarakodni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#307 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 15:36

Idézet

Földrengésveszélyes övezetben építik fel az első törökországi atomerőművet, az ankarai kormány pedig a Japánban történt kettős katasztrófa ellenére sem áll el a tervektől, szögezte le szerdán Tayyip Erdogan miniszterelnök, aki szerint nincs beruházás kockázat nélkül.

Remélem, a miniszterelnöki palota mellé húzzák fel az épületet :)

#308 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 16. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 16. 14:16

Sajnos igen, mert megint akad olyan, aki nem gondolja végig a média agymosását.

akkor az állításod halmazába én pont nem esek bele. :)
komolyan nem megy?

#309 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 03. 16. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 16. 14:34

Igen. Szerintem is ez lesz az. Az atomerőművi helyzeten sem tudnak úrrá lenni és nemrég sújtotta őket ilyen természeti katasztrófa, úgyhogy unatkoznak, ráérnek ernyővel szarakodni.

:taps: zseniálisak vagytok! :taps: :taps: :taps: :taps:

#310 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 03. 16. 14:32

Ami, hála Istennek, nyugat felől jön, így sok trutyi kihullik az óceánba mielőtt partot érne egy esetleges felhő Észak-Amerika fölött...

Szóval te se tudsz semmit róla… de nagyon érted.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#311 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 16:07

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#312 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: SityiSXT - Dátum: 2011. 03. 16. 13:45

Olvastam, és le is fordítottam a főnökeimnek, ekkor jött a gondolat, hogy ez a számítástechnikában vajon hogy csapódik le. Jó volna ennek utánajárni. HWSW, halljátok? ;)

:D Csak kérnem kellett!

#313 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 03. 16. 15:36

Remélem, a miniszterelnöki palota mellé húzzák fel az épületet :)

Pedig teljesen igaza van.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#314 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 16. 16:22

Miért? Ott még azt se nagyon lehet mondani, hogy nem lehet máshova.

#315 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 16. 16:22

Persze igaza, azért mondom, hogy költözzön mellé. Utálom már az ilyen paprikajancsikat.

#316 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 16:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 16. 13:55

Hmm, én másra emlékszem, de elfogadom.

#317 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 03. 16. 14:28

Gondolod Te! Én a négyből két nagyszülőmet veszítettem el Csernobil miatt, kicsit másképp látom.
A parasztok, akik a földeken voltak '86 nyarán már nem mondják el neked, hogy tévedsz, mert sok közülük a föld alatt van! Ha olvastad volna trutykó könyvét a biliről, meg az ottani kamionosokról, akkor tudnák, hogy volt hatása az ottani dolgoknak, sajnos...

Az ott dolgozó kamionosok az más tészta, mint az itthoni emberek. Az itteni hatását mondtam elhanyagolhatónak. (A kamionosokat már előtted is mondtam. Aki közvetlenül egy szétesett reaktor mellett dolgozik, persze, hogy nincs esélye életben maradni.)

Nekem voltak olyan rokonaim akkor, akik miután bejeletették a katasztrófát, akkor előadták, hogy aznap fájt a fejük, meg a földeken dolgoztak és nagy szürkeséget láttak jönni fenn az égben, mitha porvihar volna, de ők tudják, hogy az a "sugár" volt, satöbbi.

Sajnálom a nagyszüleidet.
Azt sosem tudhatod, hogy valóban a Csernobili katasztrófa miatt haltak meg. Kivéve, ha ők is ott dolgoztak a közelben.

#318 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 17:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 03. 16. 14:33

Pedig az egészségtelen táplálkozás ellensúlyozásánál és az élettartamnál marhára nem az számít, hogy hány kalóriára van szükség, hanem az, hogy milyen az ellenállóképességed. Szóval, a kalóriákat nem keverjük ide, a való életben semmi jelentősége nincs. ;-)

Tudom én, csak arról volt szó, hogy az a generáció még "kidolgozta" a cukrot meg a zsírt, a mostani meg nem, és még ha sporolni járnak se segít.
Erre mondtam, hogy egy kemény edzésen egy nehéz fizikai munkás napi energiamennyiségének többszörösét is elhasználhatja az ember.

Igazából csak attól függ, hogy mennyire bírja az ember szervezete.

Egyébként --hogy ON is legyen-- a radiokativitást is van, aki jobban bírja.
Egyszer olvastam egy cikket, talán még a Csernobili móka ideje tájékán, hogy körülbelül ezerből egy ember immunrendszere olyan jól kiszűri a rákos sejteket, hogy meglepően magas értékű sugárzást is elviselnek. Van egy határ, ami már elpusztítja a sejteket, és azonnal konyec. De amitől az átlagember szinte biztosan rákos betegséget kap, annak többszörösét simán kibírják genetikai károsodás nélkül.

#319 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 16. 15:20

Meg 14 órát. Meg ilyenek. Ahogy nekem a srácok a betont hordják, lapátolnak, kefnit rakodnak, hát nemtom. Azt meg mondtam-e, hogy fiatalkoromban fél disznókat rakodtunk kamionra? Jött lábon lógva, alsó lábánál megfogtad, leakaszt, kamionba be, ott felakaszt. Nem hiszem, hogy ezt a testépítős valaki napi 4-6 órában szokta tolni. Izmosak nem lettünk tőle, ellenben volt egy másik vidéki kolléga, szekrényajtó háttal, az seregben röhögve megemelte valami cucc toronyfegyverét, amit másik 3 testépítős együtt nem bírt.

Mindegy, hogy 8 vagy 14 óra, nem az volt a lényeg. Sőt, ha 14 óra, és tényleg dolgozol is, akkor csak még kisebb az intenzitás, viszont nagyon rövid a regenerálódási idő és csak megesz a meló, nem növekedni fogsz meg erősödni, csak szikárodni. Mondjuk állóképességet biztos növeli.
Én is melóztam kőművesnek, amikor betonozás volt a nyáron, el volt képedve, hogy micsoda sebesen hordom a betont. Kiöntöttem a keverőből, benyomtam a következő adagot, amíg megkeverte, addig kényelmesen kitoltam talicskában. Mondom neki, ne vicceljen, meg se hajtottam magamat, kényelmes tempóban pakolom ... Mondja, a segédmunkásai nem szokták így csinálni, kettő helyett is melózhatnék. Meg hogy ma biztos nem fogok edzeni. Mondom, dehogynem. Erre: nem mondod, hogy ez után még van kedved edzeni?

Vagy ha pl. fát kell kivágni, simán kiszedem egy ásóval, lapáttal, fejszével meg kézifűrésszel, meg ha kell akkor csákánnyal, akár nyári kánikulában.

Az, hogy "testépítős" tág fogalom.
Egy crossfites valaki, aki 40 kg-val csinál 30 ismétlést, meg testsúllyal 30 húzódzkodást, az sose fog nagy súlyt súly emelgetni.
Vagy van aki nagy darab, izmos, de nem erős izomzatú. De ez általában látszik is első ránézésre, hogy zsírosabb. Nem erezett, nem szépen definiált, zsíros izomzatú.

Amíg terembe jártam, volt ott egy srác, emlékszem hogy 72 kg volt, és 150 kg-ba belenyomott fekve!!!
Mikor erősködtek, hogy ki milyen erős, és voltak ott 120 kg körüli srácok, akik több súlyba nyomtak, meg több súllyal guggoltak, mint ő.
Megfogta az egyik szekrényt, levitte a telek végébe, egy hosszú, keskeny telken volt a terem.
Mondta, na most hozd vissza.
Egy 120 kg-s srác lement érte, nem volt nehéz a szekrény súlya, 20 kg, talán 30, viszont nem volt rajta fogás, meg körbe se érte, csak a két oldalát tudta szorítani. Mire felhozta olyan messziről, legalább 5-ször letette.

#320 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Diopapa - Dátum: 2011. 03. 16. 15:31

Hááháhá, ez tetszett :D

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.