HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: A Google az érintés nélküli mobilos fizetést teszteli - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: A Google az érintés nélküli mobilos fizetést teszteli

#21 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 18. 00:45

Üzenet megtekintéseIdézet: lola - Dátum: 2011. 03. 18. 00:25

Mindenesetre jót derültem, hogy mekkora tévedésben élsz.

Akkor meséld el, hogy nekem így miért drágább, vagy elektronikus banki dolgok nélkül miképpen tudnám megoldani.
Make love not Wor.

#22 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 18. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: lola - Dátum: 2011. 03. 17. 22:52

@xclusiv: Lehet, de kápé volt, van, lesz. Bármi mást még ezen kívül bevezetsz, az költségnövelő.

És ha nem bevezeted, hanem lecseréled?
Hasraütéses számok: mondjuk a kp kezelésének kötlsége a bevétel 2%-a, NFC-s fizetés esetén 1%. Mi is itt a költségnövelő?

#23 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: lola - Dátum: 2011. 03. 17. 22:59

@Jahno: ez fix költség, mert - már írtam - kápé volt, van, lesz.

Baromira nem fix.
A pénzszállításnál nem mindegy, hogy naponta 100.000 Ft-ot kell kivinni vagy 10 milliót. Nem mindegy, hogy fizetés környékén (mondjuk minden hónap 5.-e és 10.-e között) 50.000 Ft-nyi váltópénzre van szükség, vagy 5.000.000-ra, mert ugye olyankor mindenki tizessel-huszassal fizetne.
Magyarul: nem fix költség.
De bevetted a fejedbe, hogy a kp jó minden más meg rossz, fujcsunya bankok, mocsok google, szar kártya meg nfc, pedig azt még nem is láttad.

Szerkesztette: xclusiv 2011. 03. 18. 12:54 -kor

#24 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:21

@Jahno: "Éppen ezért bankon keresztül intézem, amit lehet. Külföldről nem is beszélve, ha nem tudom mennyi készpénzt vigyek, fizetek kártyával, aztán kész. Sok a netes vásárlásom, nekem a júzerek utalnak, én is utalok."

Tehát akkor te az vagy, akinek a különböző levonásokat, ellensúlyozza a banki szolgáltatás, amit rendszeresen igénybe veszel. Azonban, rengetegen vannak akiknek ilyesmi nem kell, mégis megnyirbálja a bank a pénzüket. ŐK nem járnak jobban, és szerintem ők vannak többen.

#25 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 03. 18. 12:54

De bevetted a fejedbe, hogy a kp jó minden más meg rossz, fujcsunya bankok, mocsok google, szar kártya meg nfc, pedig azt még nem is láttad.

Írjad le nyugoadtn, hogy korlátolt fasz. Mert pénzváltás címszó alatt nekem olyan összegeket kérnek, amit még egyik banknak sem fizettem. De megmondja, nekem jobb kp-val dolgozni, igaz ezt én nem látom át. Biztos hülye vagyok, mikor sok ezer kilométeres körzetbe postázom a számlákat, és utalással várom az összeget. Érdekes lenne rendszeresen odamenni, aztán becsöngetni kp-ért.
Make love not Wor.

#26 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 03. 18. 13:21

Azonban, rengetegen vannak akiknek ilyesmi nem kell, mégis megnyirbálja a bank a pénzüket. ŐK nem járnak jobban, és szerintem ők vannak többen.

Azoknak nézd meg a kispénzű számlacsomagokat, ahol minden nulla forint. Bár előbb még közértről, egyébről beszéltünk, amikor a váltás/pénzszállítást emlegettem. Nomost ha kis embernek beesik a fizetés, kártyáját nem terhelik meg a trnazakciók után, pénze tán kamatozhat is egy minimálisat, állandó megbízások szintén mehetnek róla, akkor miért olcsóbb a kp? Postára menés, csekk feladás. Nahh, az a drága.
Make love not Wor.

#27 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 14:02

@xclusiv: "De bevetted a fejedbe, hogy a kp jó minden más meg rossz, fujcsunya bankok, mocsok google, szar kártya meg nfc, pedig azt még nem is láttad."

Ha még el is fogadjuk hogy a bankkártyának megvan a megfelelő emberek esetében megvan a haszna, az nfc chip -nek igazából én sem látom az értelmét. Semmit sem könnyít, semmit sem gyorsít. Egy újabb megoldás, aminek szerintem nincs értelme.
Mondjatok egy olyan helyzetet, amikor a zsebetekben lévő kp, bankkártya, pontgyűjtő kártya, meg cafeteria kártya mellett hasznos lehet egy ilyen nfc -s telefonos vackolás. Egyébként mi van ha elhagyod, vagy lemerül a telefonod?

#28 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 03. 18. 14:02

Egyébként mi van ha elhagyod, vagy lemerül a telefonod?

Szerintem ez tök passzív. Ha meg telóm elhagyom, akkor vége a világnak. Ezt a csipet még én sem tudom hova tenni, majd meglátjuk. Volt már topikja tán legalább négy is, ott leírtam prokontra. Fene sem töltöget előre egyenleget, új számla, új basz, új kód, csiribiri, aztán minden 5. alkalommal tudom használni, ha van terminál, ha éppen beleférek a keretbe.
Make love not Wor.

#29 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 02:10

Ma megjött a kivonatom. Sima magán számla, azon 24 darab tranzakció. Ebből 4 dollár, 1 Eurós, 2 webes vásárlás, mellette benyakút, CBA, Tesco, Meki, 3szor kp felvét. Így összesen kb. 800 forint van a kivonaton, mint költség. Cserébe a valutát egész jól mérték, nem kellett baszakodnom, Eurót 275-276 közt, Dollárt 201 pénzért számolták. De biztos megmagyarázzátok, hogy szarul jártam.
Make love not Wor.

#30 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 03. 18. 13:21

Tehát akkor te az vagy, akinek a különböző levonásokat, ellensúlyozza a banki szolgáltatás, amit rendszeresen igénybe veszel. Azonban, rengetegen vannak akiknek ilyesmi nem kell, mégis megnyirbálja a bank a pénzüket. ŐK nem járnak jobban, és szerintem ők vannak többen.

A fene se tudja.
Nekem februárban 520 Ft volt a szumma havidíj, ami egyfelől nem kevés, de nem is sok. Ebből utaltam, csekket fizettem be, pénzt vettem fel, vásároltam, stb. Nem kellett postán sorbaállni, és amikor a szüleim gázszámláját befizettem (kaptak egy emberest), akkor se kellett szopolni csekk- vagy pénzküldéssel, hanem elintéztem az íróasztalnál ülve.
Erre jön még az éves kártyadíj, ami nem tudom mennyi, de mondták a bankban kb. fél éve (akkor variáltam ott valamit), hogy adnak olcsóbb kártyát, csak intézzem el a papírmunkát, de azóta se vettem rá magam, hogy havi 50-100 Ft-ért olvasgassak, számolgassak, akármi.

#31 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 03. 18. 14:02

Ha még el is fogadjuk hogy a bankkártyának megvan a megfelelő emberek esetében megvan a haszna, az nfc chip -nek igazából én sem látom az értelmét. Semmit sem könnyít, semmit sem gyorsít. Egy újabb megoldás, aminek szerintem nincs értelme.

Tegnap este bevásároltam, előttem csaj+faszija vettek valamit négyezer párszáz Ft-ért. Kérdezte tőlük a pénztáros csávó, hogy az ötezres mellé nem tudnának-e háromszázakárhány forint aprót összeszedni, mert csak ötvenesekben tud visszaadni. Túrkálták a zsebüket egy ideig, mire összeszedték, nekem meg csak ez a kaland elvett 1-2 percet az életemből. Ezt azért tudom, mert ott álltam mögöttük, de nem tudom, hogy mit csinált a másik 5 ember, aki előttük fizetett a sorban. Naponta van ilyen kalandom, szóval szerintem havi fél órát elvesznek az életemből. Nem nagy tragédia, de utálok sorban állni...

Idézet

Mondjatok egy olyan helyzetet, amikor a zsebetekben lévő kp, bankkártya, pontgyűjtő kártya, meg cafeteria kártya mellett hasznos lehet egy ilyen nfc -s telefonos vackolás.

Na a pontgyűjtő kártya a másik gyengém. Én törvényileg kötelezővé tenném, hogy a bolt teljes nyitvatartása alatt kötelesek legalább egy olyan pénztárat nyitva tartani, ahol nincs pontgyűjtős meg hűségkártyás meg akármilyen időrabló bohóckodás.
Szerintem az nfc pont az aprót váltaná ki. Úgy számolom, hogy kb. 5000 Ft alatt lehetne jó, a kisebb értékű vásárlásokhoz (a nagyobb mehet kártyával) aprókeresgetés, visszajáró-keresgetés, visszajáró-számolgatás (mert ugye pénztártól való távozás után, aztán ha 800 Ft-ot kapsz vissza egy maréknyi apró formájában...) helyett, meg aprótól kiszakadó zsebek helyett.

Idézet

Egyébként mi van ha elhagyod, vagy lemerül a telefonod?

Nem tudom, gondolom ugyanaz, mint a telefonnal.

#32 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 15:49

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 03. 20. 14:33

Tegnap este bevásároltam, előttem csaj+faszija vettek valamit négyezer párszáz Ft-ért. Kérdezte tőlük a pénztáros csávó, hogy az ötezres mellé nem tudnának-e háromszázakárhány forint aprót összeszedni, mert csak ötvenesekben tud visszaadni.

Ráááj9ttem! Tegnap kajautalvánnyal fizettek előttem, az sokkal rosszabb mindennél. Abból ugye nincs 20ezres címlet, így júzer leszámolja, bogarászik hozzá aprót, aztán pénztáros is leszámolta. Pénztáros nagy címletből sokkal gyorsabban ad vissza, mint mi kiszámoljuk az aprólékot, az szerintem biztos.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó