Re: Ötvenhárommillió tablet fogy idén
Elküldve: 2011. 07. 11. 10:01
https://www.hwsw.hu/hirek/47018/tablet-piac-apple-ipad-samsung-galaxy-tab-motorola-xoom-rim-playbook.html
Elküldve: 2011. 07. 11. 10:01
Elküldve: 2011. 07. 11. 11:09
Teljesen egyetértek. Jelenleg mit olvas a vásárló? Bármilyen tesztet, cikket talál a neten, mindegyik az ipad 2-t hozza ki a legjobbnak. Mindent ahhoz hasonlítanak. Úgy gondolkozik, hogy ha már van annyi pénzem, akkor miért ne azt vegyem meg, ha az a legjobb? Miért vegyek egy másikat, ami nem olyan jó, ugyanannyiért?
Elküldve: 2011. 07. 11. 11:19
Megnezi mit reklamoznak, mi a meno: ipad.
Megnezi mihez nyomat mindenki kiegeszitoket, appokat, tamogatast: ipad
Megnezi melyik az olcsobb: azt kell modnanom sokszor az ipad, legjobb esetben ugyanazon az aron erheto el az androidos is. (Kinai dzsunkapadok nem szamitanak.)
Megnezi milyen oprendszert kap: apple cuccnal mindenen ugyanaz fut, nem nagyon vannak kompatibilitasi problemak. Android cuccok nagy resze meg 2.1-3.2 verzioszamig mindenfele valtozatban es kombinacioban kering es ha ki is jon X appbol az android verzio az csak par tamogatott eszkozon/konfiguracion/verzioszamu oprendszeren fut. Atlag amcsi nem heggeszt nem varial: ipad.
Szal paran a fejukhoz kaphatnanank miert nem fogy a kedves android tabletjuk.
Elküldve: 2011. 07. 11. 12:55
Elküldve: 2011. 07. 11. 13:49
Elküldve: 2011. 07. 11. 14:04
Elküldve: 2011. 07. 11. 14:04
Elküldve: 2011. 07. 11. 14:36
Meg próbáltam iPadot és iPhone-t is.
A különbséget zongorázni lehet.
Apple: dizájnos, jóleső érzés mind fizikailag mind működésileg. Simán, akadás nélkül, folyik. Megy. Múkogygy oszt kész, használom.
Android:
Akad, inkompatibilis, lefagy, nem működik, szenvedés. Levelezést pl. sem Dellen, sem Samsung telefonon nem tudtam beállítani, mert... csak. Lefagy a beépített kliens. Nem múkogygy.
Összehasonlítva Android vs iOS: sufnituning parasztmerci koppány kipufogóval vs fullextrás sofőrös Merci, legalábbis én így tapasztaltam.
iPad2-t vettem, mert csak. Ha az Android eléri ezt a szintet, hogy simán csak működik, akkor alternatíva lesz. Jelenleg tákolás, faragás, vicc, és azonos hardver / képességek esetén semmivel nem olcsóbb mint egy Apple micsoda, de legalább nettó szopás.
Cáfoljatok meg

Elküldve: 2011. 07. 11. 15:00

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2011. 07. 11. 15:36
Nem cáfollak meg. Jó neked, hogy ennyi pénzed van és ez a legnagyobb gondod, hogy Apple vagy Android. Mondom ezt mindenféle gúny nélkül, irigykedve.
Szerkesztette: Raynes 2011. 07. 11. 15:02 -kor
Elküldve: 2011. 07. 11. 16:02
Laptop vs iPad2 - hát egyértelmű, hogy iPad. Akarom mondani tábla. Miért is?
- üzemidő (8-10 óra aktív használat - net levelezés, távelérés, gtalk, stb)
- levelezés tökéletes, támogat Exchange-t, imapot, popot, stb, sok fiókot
- RDP, VNC, SSH, Logmein, Teamviewer, VPN mind megy rajta gyönyörűen
- kicsi, könnyű, nem kell 5 kiló töltőt, táskát, telepítőt, miafenét cipelni mellette.
Egy normális laptop semmivel nem olcsóbb (mondjuk 120 + 30 a Win az 150+áfa, drágább is, és az még mindig alsó kategória) és sehol sincs ehhez képest kényelmi szempontból. Most van egy mobil munkahelyem, amit hónom alá csapok, lemegyek kutyákkal sétálni, és tudok dolgozni a padon ülve, a parkban. Nem bootol, nem izél, nem telepít, nem konfigurál, csak úgy simán megy és kész. Nem kell beledugni USB-s mobil modemet. Nem 2-3 kiló (+töltő, táska), csak 650g. Bekapcs, már használom is, nem ébred fel standby-ból / hibernálásból / bootolásból. Amíg állok a pirosnál, az autóban elolvasom a leveleket. Nagy bölcsesség ;)
Elküldve: 2011. 07. 11. 16:02
Ez akár még igaz is lehet, nézzük: az USA-ban nem nagyon akar felpörögni a foglalkoztatás, ráadásul ha nem növelik az eladósodottsági limitet akkor csődbe mennek. EU-ban a görög bukta szinte biztos, múlt héten a portugálokat húzták le, most az olaszokat (szolíd 120% gdp arányos adóssággal), akik mind euróval fizetnek, szóval ha borulnak akkor az az egész EU-nak szopó lesz. Ráadásul a német gazdaság se húz úgy, ahogy várták. Japán meg a földrengés (cunami, Fukushima) után próbálja összekaparni magát.
Ahogy kinéz ez a makró bizonytalanság valszeg még hosszabb távon velünk lesz, nem fog se pár hónap, se fél év alatt "elmúlni". Erre mit csinálnak ezek az okosok? Megemelik az idei előrejelzést 7%-al. Brávó, de komolyan.
Elküldve: 2011. 07. 11. 16:08
http://www.youtube.com/watch?v=F7bYZGeGyBU
@kockulat: Igazabol jelenleg meg csak telefonon hasznalom az androidot (Galaxy S). En szemely szerint szeretem heggesztgetni, alakitgatgatni, atszabni az oprendszeremet, illetve az androidra lenyegeben minden ingyenes, ami nem azt siman lewarezolom.
Hasznaltam huzamosabb ideig volt munkahelyemen az elso ipadet, nagyszeru kis cucc volt, de szamomra kisse zart es merev volt a rendszere (meg persze a regi nota: sdkartya hianya, itunes kizarolagossag blablabla).
Elküldve: 2011. 07. 11. 23:05
&
"A PC-khez hasonlóan a médiatabletek számára is kihívásokkal teli volt az első negyedév"
&
Adataink szerint se a Motorola Xoom, se a RIM PlayBook nem fogy igazán jól"
&
"iPadből sem fogyott annyit mint várták"
Mindezekből mi következik:
"A piackutató vállalat korábban azt jövendölte, hogy idén 50 millió készüléket vásárolnak a fogyasztók, ezt most 53,5 millióra emelte."
Én ezt nem értem.

A cikk címe szerint nőni fog a tablet eladás az előrejelzéshez képest, közben az van részletezve, miért kevesebb az értékesítés az eredeti jóslathoz képtest.
Elküldve: 2011. 07. 11. 23:28
Remélem pék vagy és minden informatikusnak ingyen adsz minden péksüteményt!
Igazad lehet, tényleg nem éri meg azt az egy-két dollárt egyik alkalmazás sem amibe kerül, akkor sem, ha "szereted heggeszteni, átszabni". Végső soron az informatikusok napfényből élnek.
Elküldve: 2011. 07. 12. 09:35
Elküldve: 2011. 07. 12. 09:44