Idézet: vers - Dátum: 2011. 08. 16. 07:35
@dareal: kolrsegek tekinteteben is jobban jarsz egy szerverrel, mert a desktop alkatreszek relative olcsobbak, kb a fele a notebook araknak negyede ha fostos apple, es egy szerverrel megtamogatott notebooknak vagy tablanak nem kell erosnek lennie, boven eleg egy ipad1 szintu gagyi, mert netezni jo , ha tobb kell tavolrol bekapcsolod a szervert oszt omlik a teraflops
node épp ezt írtam, hogy az emberek zömének egyáltalán nincs erre szüksége, sőt, ha megnézed (nem kevés cikk szólt erről) elég sokan eladják a notijukat, hogy egy netezésre - az ő igényeiknek megfelelően - a tábla sokkal jobb megoldás, mobilitás szempontjából főleg.
speciel nekem is 2 ismerősöm eddig notival és netbook-al rohangált (egyik ezzel, a másik a másikkal), ma már mindketten táblát használnak csak.
fő használati profiljuk: neten olvasás, műsorújságok olvasgatása, facebook, email és skype. ennyi.
ha ezt veszem alapul, akkor a családom 75%-a szintén tökéletes tábla fogyasztó lenne, csak bennük nincs meg a váltásra az igény, illetve nem is hatja meg őket a technika szele, így bőven elégedettek a netbook-al is (speciel az egyik családtag a táblát kézbe véve azt kereste, hogy hol van rajta a billentyűzet)
házi szerver: még én sem igazán használnám, bár hozzáteszem, hogy jelenleg is rendelkezem ilyennel, de távolról igen ritkán használom, főleg táblagépről, vagy telefonról.
az általad vázolt igények egy szűk réteget érdekelhetnek (autocad-et ma is használom táblán, de csak megnézésre, rajzolni nem rajzolnék, mert az agyrém lenne), nagyon szűk réteget.
házi szerverre heti 1 alkalommal kapcsolódok, de akkor is csak távmenedzsment miatt. hogy a házi szerver erőforrását is kihasználjam, no arra 1x volt példa. megnéztem, hogy távolról hogyan játszható az az mmorpg amivel játszani szoktam hébe-hóba (nem, nem wow, rühellem azt a fajta játékstílust). megnéztem és teljesen jól futott (splashtop remote desktop, direkt játékokhoz és multimédiához igazítva, egy filmet is lazán nézhetsz hálózaton keresztül), de többet nem is kapcsolódtam, mert egyáltalán nem éreztem szükségesnek, hogy ilyennel játsszak egy táblán. az nem erre van.
abban egyetértek veled - mint már több esetben is hangot adtam neki - , hogy a windows 8 igen nagy sikerekre számíthat (azért kijelentésként ne kezeljük, mert nagy bukta is lehet), de az odébb van még.
azt meg hogy mindent lemosna a piacról, hát nem hiszem. jóval sikeresebb lesz a wp7(.x) szériánál, mert az jelen állapotában (mango ide, mango oda) halálra van ítélve.