HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: A Google zavarában megvette a Motorola Mobilityt - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: A Google zavarában megvette a Motorola Mobilityt Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 16. 02:03

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2011. 08. 16. 01:22

@philcsy: nem allitottam hogy mindenki rohan hazi power szerverert, sokaknak eleg lesz egy ipadx , sokaknak meg nem, az a helyzet a kulonbseg asztali es mobil platform kozott jo ideig megmarad, egy gpu jelenlegi fogyasztasa 300 watt, ha negyet pakolok a gepbe akkor 1200 watt, egy szuttyo tabla meg max 10 wattot eszik , processzorral , kijelzovel , hattertarral gpu-val, osszehasonlithatatlan

Nekem egy GTX 560 kb 140 wattot eszik, full load alatt néha felmegy 300-ra, de eszembe sem jutna ebből a szörnyetegből többet pakolni a gépbe. És röccenés-mentesen megy minden PC-s (nem csak átportolt) játék De ebből nemhogy 4-et, de 2-t se pakolnék be a rig-be! Ha azt veszem, hogy az nVidia ugyanezt a teljesítményt kb 30W alatt megoldja a Kal-EL-lel, a Wayne meg megteszi ugyanezt jócskén 10 watt alatt, nem értem a fenntartásaidat... Ez csak 2-3 év távlatába nyúlik, és a jelenlegi GPU-id kb 10 W-ot fognak fogyasztani a jelenlegi terhelés mellett...
Kép

#162 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 08. 16. 02:31

@azopi: latod itt a baj , elsore nem tunik lassunak a mobil cucc, csak melyebben megvizsgalva jonnek ki a szaftos adatok, a ipad processzora 100-ada, a gpu-ja 300-ada egy pc sebessegenek, ahhoz hogy ezt megkozelitsek mobil platformon 7 gyartastechnologiai ugrasra van szukseg ami 14 ev

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#163 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 08. 16. 02:39

@vers: tehat 2025-re lehet olyan gyors ipadod mint mos t egy jobb pc, ezert kell a szerver a mobil cuccok ala, persze csak akkor ha valamire hasznalni is akarod
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#164 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 03:04

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2011. 08. 16. 02:39

@vers: tehat 2025-re lehet olyan gyors ipadod mint mos t egy jobb pc, ezert kell a szerver a mobil cuccok ala, persze csak akkor ha valamire hasznalni is akarod

Hát ezt nem tudom, hogy kalkuláltad, de a jelenlegi fejlődés ütemét extrapolálva számításaim szerint kb 2013-ban, legkésőbb 2014-ben 16 nm-es technológiával már simán eléhetjük egy mai xbox 360 teljesítményét kb 10 wattos TDP-vel.
Kép

#165 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 03:05

Hát ezt nem tudom, hogy kalkuláltad, de a jelenlegi fejlődés ütemét extrapolálva számításaim szerint kb 2013-ban, legkésőbb 2014-ben 16 nm-es technológiával már simán eléhetjük egy mai xbox 360 teljesítményét kb 10 wattos TDP-vel.
Kép

#166 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 03:05

Kép

#167 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 08. 16. 03:15

@azopi: nem hibaztatlak , sokaig en is ezt hittem :)

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#168 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2011. 08. 16. 06:26

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2011. 08. 16. 02:01

@Leni: a rage 20GB feltelepitve, jatek alatt nem holmi gagyi javas angrybirdsot ertettem

ennek ellenére eladásokban a javás szar angry birds messze túlmutat a rage-en.
egy kiadót meg szerinted mi érdekel? az, hogy húúúúdeszépjátékot adtunk el, vagy a mennyiség és a bevétel?
ismét leülhetsz.

továbbá az emberek zömének egyáltalán nem kell otthoni szerver, mikor jelenleg is az a tendencia folyik, hogy otthoni gép ne nagyon legyen (már asztali), sokkal inkább egy net/notebook avagy most már tábla. sokaknak a gép = netezés, arra meg egy tábla is elegendő lehet, már most.

Szerkesztette: dareal 2011. 08. 16. 06:27 -kor

www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#169 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 08. 16. 06:35

@dareal: kolrsegek tekinteteben is jobban jarsz egy szerverrel, mert a desktop alkatreszek relative olcsobbak, kb a fele a notebook araknak negyede ha fostos apple, es egy szerverrel megtamogatott notebooknak vagy tablanak nem kell erosnek lennie, boven eleg egy ipad1 szintu gagyi, mert netezni jo , ha tobb kell tavolrol bekapcsolod a szervert oszt omlik a teraflops
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#170 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2011. 08. 16. 06:46

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2011. 08. 16. 07:35

@dareal: kolrsegek tekinteteben is jobban jarsz egy szerverrel, mert a desktop alkatreszek relative olcsobbak, kb a fele a notebook araknak negyede ha fostos apple, es egy szerverrel megtamogatott notebooknak vagy tablanak nem kell erosnek lennie, boven eleg egy ipad1 szintu gagyi, mert netezni jo , ha tobb kell tavolrol bekapcsolod a szervert oszt omlik a teraflops

node épp ezt írtam, hogy az emberek zömének egyáltalán nincs erre szüksége, sőt, ha megnézed (nem kevés cikk szólt erről) elég sokan eladják a notijukat, hogy egy netezésre - az ő igényeiknek megfelelően - a tábla sokkal jobb megoldás, mobilitás szempontjából főleg.
speciel nekem is 2 ismerősöm eddig notival és netbook-al rohangált (egyik ezzel, a másik a másikkal), ma már mindketten táblát használnak csak.
fő használati profiljuk: neten olvasás, műsorújságok olvasgatása, facebook, email és skype. ennyi.
ha ezt veszem alapul, akkor a családom 75%-a szintén tökéletes tábla fogyasztó lenne, csak bennük nincs meg a váltásra az igény, illetve nem is hatja meg őket a technika szele, így bőven elégedettek a netbook-al is (speciel az egyik családtag a táblát kézbe véve azt kereste, hogy hol van rajta a billentyűzet)

házi szerver: még én sem igazán használnám, bár hozzáteszem, hogy jelenleg is rendelkezem ilyennel, de távolról igen ritkán használom, főleg táblagépről, vagy telefonról.
az általad vázolt igények egy szűk réteget érdekelhetnek (autocad-et ma is használom táblán, de csak megnézésre, rajzolni nem rajzolnék, mert az agyrém lenne), nagyon szűk réteget.
házi szerverre heti 1 alkalommal kapcsolódok, de akkor is csak távmenedzsment miatt. hogy a házi szerver erőforrását is kihasználjam, no arra 1x volt példa. megnéztem, hogy távolról hogyan játszható az az mmorpg amivel játszani szoktam hébe-hóba (nem, nem wow, rühellem azt a fajta játékstílust). megnéztem és teljesen jól futott (splashtop remote desktop, direkt játékokhoz és multimédiához igazítva, egy filmet is lazán nézhetsz hálózaton keresztül), de többet nem is kapcsolódtam, mert egyáltalán nem éreztem szükségesnek, hogy ilyennel játsszak egy táblán. az nem erre van.

abban egyetértek veled - mint már több esetben is hangot adtam neki - , hogy a windows 8 igen nagy sikerekre számíthat (azért kijelentésként ne kezeljük, mert nagy bukta is lehet), de az odébb van még.
azt meg hogy mindent lemosna a piacról, hát nem hiszem. jóval sikeresebb lesz a wp7(.x) szériánál, mert az jelen állapotában (mango ide, mango oda) halálra van ítélve.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#171 Felhasználó inaktív   Maxentius 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 16. 07:12

Hmm, Eldar a Twitteren emiatt a felvásárlás miatt már egyenesen azt rebesgeti, h pár héten belül a M$ felvásárolhatja a Nokiát (állítólag 27 mrd USD-be fájna neki, és ezt lejjebb akarja vinni). Forrás: https://twitter.com/...079039375380482

#172 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 07:21

@Gabbesz: "Azt eddig is tudtam, hogy minden magyar ért a focihoz és a politikához. "

Erről egy marketing mondás jutott eszembe: "Magyarországon a marketing olyan mint a foci, mindenki ért hozzá, csak az eredményeken nem látszik" :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#173 Felhasználó inaktív   airmax 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 07:22

Szerintem itt a lényeg nem csak az Apple elleni védelem volt, hanem a Microsoft részéről a Motorolát /a Nokiához hasonlóan/ lenyelni akaró lépések. ez nagy veszély lett volna, mert egyik oldalról az apple a másikról a MS a szabadalmi perekkel megfojthatták volna az androidot és google "szisztémát".
Na ezzel az egy lépéssel mindkét ellenfelet sikerült kívül tenni a taccsvonalon.

Csak mégegy gondolat. Én itt már a win mob 7-ről is azt olvastam, hogy "átrendezi a viszonyokat"...
Ha a win mob 8 nem valami 20000 Ft körüli készüléken jön iszonyat kényelmes profi szolgáltatásokkal akkor még csak a részesedését sem fogja tudni növelni, nem hogy "átrendezni a viszonyokat".
De én kívánom, hogy jól használható, klassz win8 készülékek jöjjenek (kitől is?) hogy legalább a badát vissza tudják előzni. :)

#174 Felhasználó inaktív   airmax 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 07:29

Még valami.
A vásárlók ahogy a tabletek esetében, úgy a telefonoknál sem fogadják el ha nem "majdnem olyan jó mint az apple termékei. Még olcsóbban sem veszik meg. Ha a microsoft majdnem olyan jó telefonokat, pad-eket tud kínálni (nyilván a holdudvarba vont gyártókkal) akkor olcsóbban esetleg hajlandóak lesznek megvenni. Az összes nagy gyártó jött már ki win telefonnal. Mivel ezek nem fogytak nem fogják összetörni magukat, hogy újabb és újabb win telefonokat dobjanak piacra. ez az árat rosszul érint. rosszul érinti az árat továbbá a ms op rendszer licencelési politikája is. Hogy fog így versenyezni, mondjuk a huawei-el vagy zte-vel. Az én véleményem az, hogy sehogy....

#175 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 07:30

@sir ny2: "jóljárni jóljárt mindenki. csak itt az a probléma, hogy 12.5 mrd dolcsiról van szó. lehetne azt mondani, hogy ez semmi végülis a google kasszájának harmada/negyede lehet, de az a baj, hogy ezt az utolsó centig vissza kell teremtenie a google-nak."

Miért kellene visszahoznia a Motorola tevékenységének a 12,5 milliárd dollárt? Elég, ha a normál befektetésekhez képest picit több nyereséget hoz - beleszámítva a szabadalmi perek potenciális veszteségét is.

#176 Felhasználó inaktív   airmax 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 07:30

úgy értem a windows 8 telefon a huawei ill. zte telefonnal...

#177 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 08. 16. 08:28

@dareal: a jelenlegi n-es wifi technologia keptelen arra hogy realtime atvigye a desktop kepet, hamarosan megjelenik a kovetkezo mar boven megfelelo 1 Gbites sebessegu wifi , csak azzal lesz elfogadhato a remote desktop
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#178 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2011. 08. 16. 08:34

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2011. 08. 16. 09:28

@dareal: a jelenlegi n-es wifi technologia keptelen arra hogy realtime atvigye a desktop kepet, hamarosan megjelenik a kovetkezo mar boven megfelelo 1 Gbites sebessegu wifi , csak azzal lesz elfogadhato a remote desktop

ennek ellenére - a megfelelő szoftverrel - teljesen vígan tudok játszani a táblámon, vagy filmet nézni. streamelve.
bár szükségét nem érzem, de működik.

csak hogy lásd, miről beszélek:

Szerkesztette: dareal 2011. 08. 16. 08:38 -kor

#179 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2011. 08. 16. 08:42

Üzenet megtekintéseIdézet: dareal - Dátum: 2011. 08. 16. 09:34

(1 postban max 2 media link)

még 1 videó, játékról és egy videó stream:

ahhoz képest, hogy a wifi erre alkalmatlan, mégis jól muzsikál :)

#180 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 08:49

Közel sem biztos az, hogy zavarában vette volna meg.
Azt csicsergik a verebek, hogy a Nortelnél azért licitált, hogy az árat minél magasabbra verje, majd szándékosan veszítette el a licitet. Igazából már akkor is a Motorolára utazott és a drágán elkelt Nortel után már senki sem tudott/akart a Motoroláért vívott harcba beszállni.
Ha ez igaz, akkor ez az üzlet egy jóval korábban kitervelt, alaposan megtervezett taktika része.

Szerintem ez majd jóval később derül ki, és akkor sem fog minden részlet napvilágra kerülni.

Szerkesztette: Nevergone 2011. 08. 16. 08:50 -kor

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.