Idézet: LCoder - Dátum: 2011. 10. 15. 09:53
Annyiban igen, hogy ha a virtuális billentyűzet kitakarja az amúgy sem nagy képernyő jó részét, a maradékon igen keveset fogsz látni.
ha ezzel arra akarsz utalni, hogy Szájer azért nem tudta jobbam megírni az alkotmány szövegét, mert túl sokat takart ki a virtuális billentyűzet a szövegből és elfelejtette, hogy hol tart... nos az még mindig PEBKAC

azaz ebben az esetben PEBTAC
"biztosan így van, mindenesetre a tőzsde többre értékeli az Applet mint a Microsoftot."
Ja. Meg az olajipari cégek is jól teljesítenek. A tabletnek és a mobilnak max. annyi köze van a számítógéphez mint a játékkonzolnak vagy az asztali DVD lejátszónak.
ez tévedés! az Apple azért tudott sikeres lenni az iPhoneal és az iPadel, mert volt egy stabil, kiforrott unixa a Macintosh termékvonalán. az iOS egy OSX leszármazott, nem pedig egy új nulláról fejlesztett OS. a Microsoft ezt nem tudta megtenni, a korábbi stratégiai tévedései miatt. a win8 lesz hosszú idő óta az a windows ami portolható lesz hordozható ARM eszközökre. az, hogy mennyire lesz sikeres, nos majd meglátjuk. másik oldalról a hordozható ARM hw addigra valószínűleg fel fog nőni a feladathoz. olyan NT vonalas Windows valószínűleg sohasem lesz, amelyik el tud futni az első iPhone vagy az első Android mobilok hardwareén.
"mire a windows3.1 megjelent, már régóta csak színes Macintoshokat lehetett kapni,"
Ja. Csak az azt futtató OS volt monokróm. Tudom - akkoriban ilyen gépeket forgalmazó cégnél dolgoztam.
ennél én fiatalabb vagyok, de a kiadóba ahova apám írt cikkeket néha elmehettem vele és ott akkoriban már színes Macintoshok voltak. nagy szám volt akkoriban, jópofa volt a mac flotty drive ami nem mechanikusan adta ki a lemezt hanem szoftveresen, és az oldalára állított crt képcső ami jobban passzolt a kiadványszerkesztéshez. de az otthoni Amiga jobban bejött

a win3.1 1992ben jelent meg, akkor pedig már volt System7. az pedig színes MacOS volt. sőt már az elődje is tudta a színeket kezelni.
A win 3.1 még erősen visszahívogatott. A workgroups (win 3.11 ami nem sokkal a 3.1 után jött ki) már nem igazán. Ezzel együtt a 3.1 nagy előrelépés volt: bevezette a nyomtatódriver/videokártya driver fogalmát, ami DOS alatt folytonos szívások forrása volt, plusz egységes API-t adott a programoknak az ablakkezeléshez.
a Windows3.x és MsDos egy nagy nulla volt a PC platform akkori normális operációs rendszeréhez képest, ami az OS/2 volt.
De míg egy PC-s programmal az átlagpolgár napi több órát játszik vagy dolgozik, addig a mobilos progikat csak ritkán használja az ember. Nálam is fenn van a mobilon vagy 30 kisebb progi, de ebből az e-mail olvasón és a határidőnaplón kivül max. a böngészőt szoktam használni, illetve néhanap a google maps-t. A többi csak a "jó hogy ott van" érzés miatt van fenn

vannak akik Nintendo DS vagy PSP kézi konzolokon is tudnak órákat játszani. ez nekem sem jönne be, csak jelzem sokfélék a userek. a táblák mérete már bőven elég sok órás böngészéshez is, OnLivenak köszönhetően pedig ugyanazok a PC játékok elérhetőek rajta, mint a klasszikus windows/pcken. a legtöbb Androidos tábla és mobil rendelkezik hdmi kimenettel ha még nagyobb képernyő kell valakinek. olyan mobilok mint a Motorola Atrix 4G pedig gyárilag telepített Debian/Arm desktoppal vásárolhatóak meg, ami második desktop az Androidos mellett. gyári multimedia és laptop dock is van hozzá. a laptop dockba rakva a mobilt
pont olyan mintha egy notebook előtt ülne a felhasználója.