HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Amit egy fejlesztőnek a Windows 8-ról tudnia érdemes - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Amit egy fejlesztőnek a Windows 8-ról tudnia érdemes Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 15. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: prygme - Dátum: 2011. 10. 14. 20:17

igen, remek poén:) de még mindig nem a tablet tehet arról, milyen tartalom keletkezik a rendszerén. a lényeg, hogy mint eszköz alkalmas a feladatra.

Nem csak a tartalma gáz az új Alkotmánynak, hanem a formája és a technikai kivitelezése is. A tervezet megformázva sem volt, nem zárták ki a sorokat, stb. Mondom, viccen kívül látszik, hogy tableten csinálta valami nagyokos politikus, 0 infós és 0 jogi szakértelemmel.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#122 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 10:23

@avman: pedig hidd el, teljesen stimmel az "igenyesebb" megjeloles (pontosab lenne persze az igenyesebbek egy reszerol beszelni.) professzionalis felhasznalasra a LaTeX-et (sajnos) keves helyen hasznaljak, ott mas programok divnak. ellenben a termeszettudomanyos szakmunkak kozleseben, sot egyes bolcseszettudomanyosban is elegge elterjedt. hogy ez home felhasznalonak tekinthjeto-e? elnezve a felsooktatasban resztvevok szamat akar annak is tekinthetjuk..

bar ketsegkivul igaz, hogy mostanaban az igenyesek a LibreOffice-t hasznaljak, ugy latom, mert az -- szemben a MS termekeivel -- tenyleg rendelkezik olyan szolgaltatasokkal, ami az igenyes tordeleshez (ugye a "szovegszerkesztes" kifejezes mast jelent!) szukseges.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#123 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 10:53

@prygme: "igen, remek poén:) de még mindig nem a tablet tehet arról, milyen tartalom keletkezik a rendszerén. a lényeg, hogy mint eszköz alkalmas a feladatra."
Annyiban igen, hogy ha a virtuális billentyűzet kitakarja az amúgy sem nagy képernyő jó részét, a maradékon igen keveset fogsz látni.

"biztosan így van, mindenesetre a tőzsde többre értékeli az Applet mint a Microsoftot."
Ja. Meg az olajipari cégek is jól teljesítenek. A tabletnek és a mobilnak max. annyi köze van a számítógéphez mint a játékkonzolnak vagy az asztali DVD lejátszónak.

"mire a windows3.1 megjelent, már régóta csak színes Macintoshokat lehetett kapni,"
Ja. Csak az azt futtató OS volt monokróm. Tudom - akkoriban ilyen gépeket forgalmazó cégnél dolgoztam.

"a win3.1et egyébként nem nevezném operációs rendszernek, az inkább csak egy grafikus shell volt a DOS rendszeren."
A win 3.1 még erősen visszahívogatott. A workgroups (win 3.11 ami nem sokkal a 3.1 után jött ki) már nem igazán. Ezzel együtt a 3.1 nagy előrelépés volt: bevezette a nyomtatódriver/videokártya driver fogalmát, ami DOS alatt folytonos szívások forrása volt, plusz egységes API-t adott a programoknak az ablakkezeléshez.

"Magyarországon túl sok Amiga azért nem lehetett, mert Cocom listás termék volt, így be kellett csempészni minden darabot. "
Azért akadt. Amúgy kezdetben a legtöbb PC is így jött be.

"az átlagos árszint jóval a hagyományos pc alkalmazások ára alatt van, Market és AppStore"
Persze. De míg egy PC-s programmal az átlagpolgár napi több órát játszik vagy dolgozik, addig a mobilos progikat csak ritkán használja az ember. Nálam is fenn van a mobilon vagy 30 kisebb progi, de ebből az e-mail olvasón és a határidőnaplón kivül max. a böngészőt szoktam használni, illetve néhanap a google maps-t. A többi csak a "jó hogy ott van" érzés miatt van fenn :-)

#124 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 10. 15. 12:22

@bogdan: pedig hidd el, teljesen stimmel az "igenyesebb" megjeloles (pontosab lenne persze az igenyesebbek egy reszerol beszelni.)
a mindennapi felhasználásról/felhasználókról beszéltünk. ott senki nem használja, csak pár it szektoros agybabaszott sznob, ők is csak kb. azért, h az ilyen fórumokon elhöröghessék villogás gyanánt.
a libre offiszt (illetve az éppenofisz bármilyen válfaját) meg az igényességet én nem szoktam egy mondatban emlegetni. szegény ember fapados offiszának tökéletes, de semmi több. 2007-es word odt pluginnak következetesebben kezeli a file-okat, mint az.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#125 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 13:48

@avman: Igényes tördeléshez nem használnak sem Latex-et sem szövegszerkesztőt. Sem Word-öt, sem OpenOffice-t, sem mást. Erre a célra a kimondottan erre kitenyésztett tördelő szerkesztő progikat használták már a 90-es évek elején is. Pl. QuarkXPress. A word és társai nem erre jók, hanem arra hogy az állagpolgár akinek nincs másfél éve kitanulni a nyomdai tipográfia alapjait, plusz fél éve megtanulni egy profi tördelő-szerkesztő program minden csínját-bínját, záros határidőn belül elfogadható kinézetű doksit állítson elő. Ez akár egy könyv is lehet /ebbe a műfajba amúgy is sok minden belefér, az Ismert meg a Basic nyelvjárásait-tól a 80-as évek tűs mátrixnyomtatóján előállított LSI-s könyvekig/ - de Pl. egy újságot már nem annyira szerencsés ilyesmivel csinálni.

#126 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 14:53

Üzenet megtekintéseIdézet: LCoder - Dátum: 2011. 10. 15. 14:48

@avman: Igényes tördeléshez nem használnak...

A mindennapi felhasználásban/felhasználókban mi nem érthető?

#127 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: LCoder - Dátum: 2011. 10. 15. 09:53

Annyiban igen, hogy ha a virtuális billentyűzet kitakarja az amúgy sem nagy képernyő jó részét, a maradékon igen keveset fogsz látni.

ha ezzel arra akarsz utalni, hogy Szájer azért nem tudta jobbam megírni az alkotmány szövegét, mert túl sokat takart ki a virtuális billentyűzet a szövegből és elfelejtette, hogy hol tart... nos az még mindig PEBKAC :D azaz ebben az esetben PEBTAC :D :D

"biztosan így van, mindenesetre a tőzsde többre értékeli az Applet mint a Microsoftot."
Ja. Meg az olajipari cégek is jól teljesítenek. A tabletnek és a mobilnak max. annyi köze van a számítógéphez mint a játékkonzolnak vagy az asztali DVD lejátszónak.

ez tévedés! az Apple azért tudott sikeres lenni az iPhoneal és az iPadel, mert volt egy stabil, kiforrott unixa a Macintosh termékvonalán. az iOS egy OSX leszármazott, nem pedig egy új nulláról fejlesztett OS. a Microsoft ezt nem tudta megtenni, a korábbi stratégiai tévedései miatt. a win8 lesz hosszú idő óta az a windows ami portolható lesz hordozható ARM eszközökre. az, hogy mennyire lesz sikeres, nos majd meglátjuk. másik oldalról a hordozható ARM hw addigra valószínűleg fel fog nőni a feladathoz. olyan NT vonalas Windows valószínűleg sohasem lesz, amelyik el tud futni az első iPhone vagy az első Android mobilok hardwareén.

"mire a windows3.1 megjelent, már régóta csak színes Macintoshokat lehetett kapni,"
Ja. Csak az azt futtató OS volt monokróm. Tudom - akkoriban ilyen gépeket forgalmazó cégnél dolgoztam.

ennél én fiatalabb vagyok, de a kiadóba ahova apám írt cikkeket néha elmehettem vele és ott akkoriban már színes Macintoshok voltak. nagy szám volt akkoriban, jópofa volt a mac flotty drive ami nem mechanikusan adta ki a lemezt hanem szoftveresen, és az oldalára állított crt képcső ami jobban passzolt a kiadványszerkesztéshez. de az otthoni Amiga jobban bejött :)
a win3.1 1992ben jelent meg, akkor pedig már volt System7. az pedig színes MacOS volt. sőt már az elődje is tudta a színeket kezelni.

A win 3.1 még erősen visszahívogatott. A workgroups (win 3.11 ami nem sokkal a 3.1 után jött ki) már nem igazán. Ezzel együtt a 3.1 nagy előrelépés volt: bevezette a nyomtatódriver/videokártya driver fogalmát, ami DOS alatt folytonos szívások forrása volt, plusz egységes API-t adott a programoknak az ablakkezeléshez.

a Windows3.x és MsDos egy nagy nulla volt a PC platform akkori normális operációs rendszeréhez képest, ami az OS/2 volt.

De míg egy PC-s programmal az átlagpolgár napi több órát játszik vagy dolgozik, addig a mobilos progikat csak ritkán használja az ember. Nálam is fenn van a mobilon vagy 30 kisebb progi, de ebből az e-mail olvasón és a határidőnaplón kivül max. a böngészőt szoktam használni, illetve néhanap a google maps-t. A többi csak a "jó hogy ott van" érzés miatt van fenn :-)

vannak akik Nintendo DS vagy PSP kézi konzolokon is tudnak órákat játszani. ez nekem sem jönne be, csak jelzem sokfélék a userek. a táblák mérete már bőven elég sok órás böngészéshez is, OnLivenak köszönhetően pedig ugyanazok a PC játékok elérhetőek rajta, mint a klasszikus windows/pcken. a legtöbb Androidos tábla és mobil rendelkezik hdmi kimenettel ha még nagyobb képernyő kell valakinek. olyan mobilok mint a Motorola Atrix 4G pedig gyárilag telepített Debian/Arm desktoppal vásárolhatóak meg, ami második desktop az Androidos mellett. gyári multimedia és laptop dock is van hozzá. a laptop dockba rakva a mobilt pont olyan mintha egy notebook előtt ülne a felhasználója.

#128 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: LCoder - Dátum: 2011. 10. 15. 12:48

@avman: Igényes tördeléshez nem használnak sem Latex-et sem szövegszerkesztőt.

az egyetemi jegyzetek igen nagy része készült LaTeXben. sőt például a matematikai témájú könyvek is.

#129 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 15:28

Üzenet megtekintéseIdézet: prygme - Dátum: 2011. 10. 15. 16:21

a Windows3.x és MsDos egy nagy nulla volt a PC platform akkori normális operációs rendszeréhez képest, ami az OS/2 volt.

És használtál is ezek közül bármelyiket abban az időben?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#130 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 15:33

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2011. 10. 15. 11:22

a libre offiszt (illetve az éppenofisz bármilyen válfaját) meg az igényességet én nem szoktam egy mondatban emlegetni. szegény ember fapados offiszának tökéletes, de semmi több. 2007-es word odt pluginnak következetesebben kezeli a file-okat, mint az.

ez a kijelentés is megérne egy MyhtBusters kivizsgálást.
http://numbertext.org/libreoffice/

#131 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2011. 10. 15. 14:28

És használtál is ezek közül bármelyiket abban az időben?

OS/2 már 2.0tól. Microsoft rendszereket soha nem kellett fő rendszerként használnom.
apám PCjén volt OS/2, de természetesen használhattam. az Amigámat jobban kedveltem. pár keményvonalas haverom máig kitartott az Amiga mellett, Pegasos2 stb. én inkább váltottam, amikor már reménytelen volt az Amiga jövője. ~2év OS/2 után linuxra természetesen és nem windowsra :)

Szerkesztette: prygme 2011. 10. 15. 15:39 -kor

#132 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: prygme - Dátum: 2011. 10. 15. 16:34

OS/2 már 2.0tól. Microsoft rendszereket soha nem kellett fő rendszerként használnom.
apám PCjén volt OS/2, de természetesen használhattam. az Amigámat jobban kedveltem. pár keményvonalas haverom máig kitartott az Amiga mellett, Pegasos2 stb. én inkább váltottam, amikor már reménytelen volt az Amiga jövője. ~2év OS/2 után linuxra természetesen és nem windowsra :)

Apu gépén, aha... nincs több kérdésem. :D
Nekem sajnos akkoriban nem tellett olyan masinára amin futott volna, így csak az egyetemen jutottam a közelébe, ott kaptunk később ingyen, egy IBM roadshow keretében Warp3-at is sokfloppys verzióban, amit már tudtam napi szinten használni, de ilyen nullázásra akkor sem vetemednék...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#133 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 16:27

@prygme: ez a kijelentés is megérne egy MyhtBusters kivizsgálást.
javaslom inkább az ipad meg az alkotmány kérdését. az is csak egy agyhalott kretén aki azt a marketingszöveget beszopta hozzá. csak ez olyan fiatalos, meg trendi. gondolom napokig görcsöltek rajta, mire kiizzadták, h szájerke ezt nyögje be.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#134 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 16:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2011. 10. 15. 14:54

Apu gépén, aha... nincs több kérdésem. :D
Nekem sajnos akkoriban nem tellett olyan masinára amin futott volna, így csak az egyetemen jutottam a közelébe, ott kaptunk később ingyen, egy IBM roadshow keretében Warp3-at is sokfloppys verzióban, amit már tudtam napi szinten használni, de ilyen nullázásra akkor sem vetemednék...

én kérek elnézést apám nevében is, hogy OS/2re alkalmas PCt merészelt használni :)
egyébként akkoriban az OS/2 nemcsak saját kategóriájában volt jobb a Ms dos+windowsnál, többek között preemptive multitask képességének köszönhetően, de még windows programokhoz is jobb volt mint a ms dos+win. sőt jobb DOS volt az OS/2 mint az MsDos. több DOS vagy több win16 program probléma nélkül futott rajta párhuzamosan. sőt dos program grafikus módban is futhatott ablakban is, ez a később megjelent win9x rendszereken sem ment.
win3.x képességeiben ennek a közelébe sem ért.
egyébként az Amiga OSe is preemptive multitask volt.
mellesleg a windows/pc gamerek sokkal több pénzt beletoltak a pcjük permanens fejlesztésébe, különösen a win95 megjelenése után. fél évente vagy új voodoo kártya, vagy proc csere, ram bővítés, és persze ezek következményeként negyedévente windows reinstall :) ez a mókuskerék már akkor sem vonzott.

#135 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 16:42

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2011. 10. 15. 15:27

@prygme: ez a kijelentés is megérne egy MyhtBusters kivizsgálást.
javaslom inkább az ipad meg az alkotmány kérdését. az is csak egy agyhalott kretén aki azt a marketingszöveget beszopta hozzá. csak ez olyan fiatalos, meg trendi. gondolom napokig görcsöltek rajta, mire kiizzadták, h szájerke ezt nyögje be.

http://bit.ly/mQ3FBz

mit is mondhatnék, egy "agyhalott kreténnek" még ez is túl bonyolult?! :D

Handras kevés ahhoz, hogy Szájert megvegye. kímélj meg az összeesküvéselméleteidtől :D

Szerkesztette: prygme 2011. 10. 15. 16:59 -kor

#136 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 17:24

@prygme: he? ugye fingod sincs, mire céloztam, igaz?

#137 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 17:37

@avman: amire céloztál az akkora baromság, hogy nem akarom elhinni... még tőled is többet várnék el :D

#138 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 18:35

@prygme: arra céloztam, szerintem az új alkotmány nem csupán a szájer józsika ájpadján született. vagy szerinted? józsika egy nap, miután viktor és a Párt sugallatát lelki szemeivel meghallotta, megropogtatá ujjait, majd eu-ba jövet menet, itt-ott beszélgetve Nagyon Fontos Emberekkel, majd septuaginta on/off és ipad? hátö.
egyébként a múltkor egy hozzád hasonló, natural born rühellésre született, hupról szakadt it szektoros majomnak felajánlottam, fussunk már össze valahol. én sörözés helyett a szorítóra szavaznék, kesznyű, fejvédő, pöcsvédő. oszt aki kihullik, az eltakarodik a faszba végre.
sunnyogott a picsába, pedig nagyon ecsetelte eccer, h a 190 centijével nem szoktak belekötni.
komolyan nem tudok mást kezdeni a fajtáddal, ezen meg azon kívül, h virtuálisan leokádom.

#139 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 18:46

Easy, lehet pont azért egy rakás szar az új alkotmány, mert iPadon írodik. No offense.

#140 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 15. 18:51

@avman: talán meglepõ számodra, de az alkotmányok liberális demokráciákban nem sokezer oldalas szövegek, általában nem érik el az 50 A4es oldal terjedelmet. az Amerikai Egyesül Államok alkotmánya kifejezetten rövid,
http://hungarian.hun..._hungarian.html
de a magyar alkotmány sem nagyon terjedelmes
https://secure.wikim...ág_alkotmánya

Szerkesztette: prygme 2011. 10. 15. 19:00 -kor

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8