HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 23. 20:48

@xclusiv: "Ne vicceljünk már, egyrészt a 128 kbit az PC-n is 128 kbit, másrészt pedig ennek a telefonom hátlapja is a többszörösét tudja."

Azért nem áll messze az igazság:
http://www.btel.hu/lakossagi/adsl

Egyébként offline doc szerkesztés esetén pedig a feltöltés 0 kb ugye. Mivel nem kell clouba felnyomni a képeket. Ebben a részben erről csevegtünk.
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#202 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 20:54

@nhw: "Második eszköznek tökkéletess, de otthon inkább a PC-re voksolok."

Mint mondottam volt 7 évig tanítottam, szóval türelmesen tudok ismételni, amíg a beszélgetőpartner meg nem érti, amit mondok: "Neked és nekem nem jó a tablet oprendszer, de nem nekünk készül alapvetően."

#203 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 21:21

@auth.gabor: Épp mondom, hogy nekem jó! :) Tabletra tablet OS-t. Desktopra desktopot! Semmi kavarás! :)

#204 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 21:44

@nhw: "Épp mondom, hogy nekem jó! Tabletra tablet OS-t. Desktopra desktopot! Semmi kavarás! "

Nálad és nálam ez így igaz, nekem se kell desktop használatra tablet.

De sok-sok-nagyonsok embernél nincs különbség a desktop és a tablet használata között, az egyetlen határvonal náluk az, hogy desktop esetén van billentyűzet és egér - kényelmesebben tud gépelni, a konkrét oprendszer és a használt program sokadrangú kérdés, de mivel minél több időt töltenek tablet előtt, annál inkább szeretnének desktopra is tableten megszokott oprendszert és programokat, a tableten elmentett weboldalakkal, jelszavakkal és játékállásokkal.

#205 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 23:00

@auth.gabor: "De sok-sok-nagyonsok embernél nincs különbség a desktop és a tablet használata között, az egyetlen határvonal náluk az, hogy desktop esetén van billentyűzet és egér - kényelmesebben tud gépelni, a konkrét oprendszer és a használt program sokadrangú kérdés, de mivel minél több időt töltenek tablet előtt, annál inkább szeretnének desktopra is tableten megszokott oprendszert és programokat, a tableten elmentett weboldalakkal, jelszavakkal és játékállásokkal."

Ez lehet így van, még azért bőven spekuláció. Legalábbis nem tudunk arról, hogy cikkezne valaki is arról, hogy drasztikusan esnének a tipikusan PC/notebook szegmensben érdekelt cégek részvényei. :)

#206 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 23:59

@nhw: "Ez lehet így van, még azért bőven spekuláció. Legalábbis nem tudunk arról, hogy cikkezne valaki is arról, hogy drasztikusan esnének a tipikusan PC/notebook szegmensben érdekelt cégek részvényei."

Nem tudom, hogy észrevetted-e, de ugyanazok a cégek gyártanak tabletet, mint notebookot és PC-t. És egy kivételével ugyanazok a cégek adnak tabletre oprendszert, mint notebookra és PC-re. Milyen részvényeknek kellene esnie vagy emelkednie?

#207 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 23. 23:59

@nhw: "Ez lehet így van, még azért bõven spekuláció. Legalábbis nem tudunk arról, hogy cikkezne valaki is arról, hogy drasztikusan esnének a tipikusan PC/notebook szegmensben érdekelt cégek részvényei."

Nem tudom, hogy észrevetted-e, de ugyanazok a cégek gyártanak tabletet, mint notebookot és PC-t. És egy kivételével ugyanazok a cégek adnak tabletre oprendszert, mint notebookra és PC-re. Milyen részvényeknek kellene esnie vagy emelkednie?

Ha már árlistázok átfutottam. :) A tablet szekcióban Apple, Asus, BluePanther, Genius, Point of View, Targus és Trust márkák vannak. Magyarország egyik legnagyobb nagykeréről van szó (58 gyártó disztribútora).

Gondoltam itt: Acer, Toshiba, HP, Lenovo, Fujistu Siemens márkákra. Nem látszik az a trend, hogy csökkentenék a desktop/notebook portfóliót a tablet javára. Tisztában vagyok vele, hogy ezek közül igen is gyártanak tabletet, talán mindenki, de ettől függetlenül, ez a disztribútor még csak nem is forgalmazza. Akkor annyira nagy piacváltozás nem hiszem hogy lenne.

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 24. 08:15 -kor

#208 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 08:25

De nézzük specifikusan az Asus-t ugyan annál a disztribútornál.
Tabletből 7 típus van, amíg notebookból 56 típus, netbookból 30 típus, desktop PC-ből pedig 14 típus. Ugye arról beszélünk hogy kis piaci lökésre van szükség, hogy a netbook, notebook, desktop területen is tablet OS szintű rendszer (ráadásul nem is Microsoft, hanem kizárólag Android és iOS) kerüljön potenciálba, hiszen nincs szükség többre. Na ez a piaci kép egyáltalán nem ezt mutatja, még csak tendencia sincs.

Még mindig tényleg azt állítod, ebben a Windows (8 ) létjogosultság kérdésben, hogy tényleg hajszálra (kis löketnyire) áll a piac attól, hogy feleslegessé váljon a Windows mint operációs rendszer, ebben a szegmensben? Azt se felejtsük, hiába csak tapicskolásra és internetes tartalomfogyasztásra van szükség, a Microsoft abszolút pénzorientált cég. Sosem hagyja, hogy bárki beférkőzzön ide, a Win8 is ezért képviseli ezt a vonalat. Tekintve azt, hogy technikailag tökéletesen alkalmas kernel- és drivertechnológiájának köszönhetően, hogy heterogén konfigurációkon is fusson, nem hogy közel még csak közelében sincs az Android.

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 24. 08:25 -kor

#209 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 08:40

@auth.gabor: "de az látszik, hogy növekvő számítógép használatból jelentős időt a tablet használata adott már 2010 közepén"

Dehogy adott. Maximum annyi történt, hogy mivel a tabletet vásárlók hozzájutottak egy új kütyühöz, azzal is foglalkozni akarnak, viszont egy nap még mindig csak 24 óra, és ezt kell beosztani. De a faszbúúkon+jútúbon kívül továbbra se lehet igazán semmire se használni, mert begörcsöl a kezed két mondat után, és megfájdul a nyakad, vagy ágyban fekve a térded.

Biztos vagyok benne, hogy az emberek jelenleg nem tudják még eldönteni, hogy az okostelefon és a tábla közül melyiket akarják használni, és még tart a divatmarketing. Ha ez elmúlik, és lesz már mindenkinek tablet aki venni akart, akkor majd meredeken esnek az eladások, de a pc/laptop akkor is ott lesz, mert még szabadidős tevékenységek közül is sokhoz csak ez alkalmas.

A pc azért lett népszerű, mert a digitális világban MINDENRE JÓ. És ha van egy ilyen eszközöm, akkor miért cserélném le okosbiztbaszokra, amikkel még csak utol sem érem, de legalább 10x annyit fizettem? Mint mondtam, ha egy héten csak egyszer is kevés a kütsü, akkor már kényelmetlen. Ha 10 féle kütyü 10 féle kezelési módját kell megtanulni, az is macera. Ha egy új USB -s kis csoda cuccost rádugok a 10 féle kütyüre és egyikkel sem megy, az is macera. Sok olyan emberrel találkoztam, aki az álltalad is emlegetett átlagba tartozik, de laptop -ot használ, és esze ágában nincs azt lecserélni. Word, excel kell nekik, + róka, meg ugráló szirszarok a képernyőre. A NAGY képernyőre. Soha el sem mozdítják az asztalról egyébként a cuccot, csak ha port törölgetnek alatta.

A slusszpoén meg az, hogy pl én még csak olyan embernél láttam tabletet, aki számítógép mellé vette, nem helyette. :D

#210 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 08:50

@xclusiv: "Ja, te nyilván 3 perc alatt LaTEX-re szoktatnád az egész társaságot"

Én szoktam tanítgatni embereket erre arra, pl volt olyan hogy valaki, aki életében nem hallott a latex -ről, pár óra magyarázat, és egy egyetemi sablon megmutatása után, ebben írta a szakdolgozatát... és nem, nem bonyolultabb megtanulni mint a word -öt, viszont kevesebb munkával is lehet sokkal jobb minőségű doksit készíteni benne.
Word használatot is tanítgattam már, és komolyan mondom neked, hogy alap szinten, de az eszközöket jól használva egy hét alatt bárkivel megértetem hogy hogyan működik a dolog, és utána nem csak word -ben, de bármi hasonlóban is feltalálja majd magát. (na jó nem mindenkit, szellemi fogyatékosok kizárva. De épelméjűekből bárkit. :) )
Bár lehet hogy nem ebben a forum -ban kéne, de meg is mondom neked hol szokták elszúrni a dolgot. Egy szövegszerkesztő órán ilyen mondatok hangzanak el hogy:
"jelöld ki ezt a szót, és kattints ide".
De hogy ez miért jó, vagy miért van így, arról szó sincs. Én meg azzal szoktam kezdeni, hogy a program logikáját elmagyarázom. Ezt követően már eleve nem is kezd el marhaságokat csinálni a delikvens.

#211 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 08:55

@xclusiv: "Döglik a fenét. Egyszer csináltál egy dist. upgrade-et, az elbaszódott, onnan kezdve az ubuntu szar. Ehhez képest trey a hup-on, az 5.10 óta frissít félévente, aztán neki megy."

Egyszer? Ha úgy lenne, akkor nem lett volna időm megutálni ezt a disztribúciót. Gondolom a bugok százai miatt a bubi forum -ot nyúzó felhasználók is biztos bénák, nem az ubuntuval van a baj...

#212 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 09:07

@attila9988: "Word használatot is tanítgattam már, és komolyan mondom neked, hogy alap szinten, de az eszközöket jól használva egy hét alatt bárkivel megértetem hogy hogyan működik a dolog, és utána nem csak word -ben, de bármi hasonlóban is feltalálja majd magát. (na jó nem mindenkit, szellemi fogyatékosok kizárva. De épelméjűekből bárkit. )"

Van egy alapvető különbség közted és köztem: Te olyannak magyarázol, aki _érdekel_ a szövegszerkesztés. Én meg egy fodrász, vízvezetékszerelő és asztalos tanulóknak magyaráztam, akiket _nem_ érdekelt a szövegszerkesztés.

A másik dolog, hogy amit az ember nem használ, azt elfelejti. Lehet mondani, hogy "én nem, amit megtanultam, az tudom most is", de nem így van. Átlag diákoknál egy nyári szünet elég volt arra, hogy kb. újra meg kelljen tanítani mindent, ami a számítógéppel kapcsolatos, mert nem arra használták, amit tanítani kellett.

Ha gondolod, akkor szervezek neked ilyet a 14-15 éves korosztályból, akiknek oktathatsz Latex-et, aztán fél év múlva térjünk vissza rá, hogy közülük tudja-e még bárki is használni, ha még emlékszik egyátalán Rád. :)

Szóval jó lenne realistának lenni, a számítógép használók többsége nem rajong a számítógépért, nyűgnek tekinti a számítástechnikai dolgokat.

#213 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 09:14

@nhw: "De nézzük specifikusan az Asus-t ugyan annál a disztribútornál."

Miért magyarországon nézed? :)

Naponta 550 ezer Android-os telefont aktíválnak világszerte, kis hazánkban pedig namrég pezsgőt bontottak, hogy negyed év alatt el tudtak adni félmillió okostelefont összesen. Errefelé nincs igazán piaca a tabletnek.

"Azt se felejtsük, hiába csak tapicskolásra és internetes tartalomfogyasztásra van szükség, a Microsoft abszolút pénzorientált cég. Sosem hagyja, hogy bárki beférkőzzön ide, a Win8 is ezért képviseli ezt a vonalat."

Képviselni fogja a vonalat. Ha elkészül. Ha sikeres lesz. Ha... nézd meg a WP7 elterjedtségét, a Bada megelőzi eladásokban. Nyilván erőlködnek, látványosan erőlködnek.

#214 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 10:19

@auth.gabor: Lehet a világ más táján lényegesebben szűkebb PC és noti palettával dolgoznak és lényegesen tágabb tablettal. De még mindig nem érzem, hogy egyáltalán lenne összefüggés a desktop szegmens eladások és tabletek között. A desktop akkor is fékez ha nincs tablet. A tablet így is úgyis fogy.

Szerintem ezek független adatok. Ahogy más is írta, ha havi 1x is kell valami, akkor már indokolt a PC. Az hogy közben az okostelefonon és a tableten is internetezik a delikvens max. csökkenti a PC használatot, de indokolatlanná nem teszi annak jelenlétét.

#215 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 10:20

@auth.gabor: "Képviselni fogja a vonalat. Ha elkészül. Ha sikeres lesz. Ha... nézd meg a WP7 elterjedtségét, a Bada megelőzi eladásokban. Nyilván erőlködnek, látványosan erőlködnek."

Nana, de ez nem is desktop. Végig desktop piacról van szó.

#216 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 10:57

@nhw: "De még mindig nem érzem, hogy egyáltalán lenne összefüggés a desktop szegmens eladások és tabletek között."

Ok, gondold így.

"A desktop akkor is fékez ha nincs tablet. A tablet így is úgyis fogy."

A desktop alatt én a laptopot is értettem (meg a szervereket), csak talán nem olvastál figyelmesen, ezek így együtt zsugorodnak.

"Szerintem ezek független adatok. Ahogy más is írta, ha havi 1x is kell valami, akkor már indokolt a PC."

Az a helyzet, hogy ami havonta egyszer kell, azt az átlag felhasználó most se saját géppel csinálja, mert nem tudja, hogy tudná csinálni vagy ha tudja, hogy tudná, akkor is elfelejti.

"Az hogy közben az okostelefonon és a tableten is internetezik a delikvens max. csökkenti a PC használatot, de indokolatlanná nem teszi annak jelenlétét."

Mi az a tevékenység, ami nem tud működni tablet oprendszeren és nem is lehet rá programot írni (feltéve, hogy nincs már kész program rá)? Ne céges tevékenységet mondj, és ne olyat, amit csak IT közeli ember művel. És ne olyat, amihez kell billentyűzet és egér, mert egy tablet oprendszer is tud billentyűzetet meg egeret kezelni. Felsoroltatok már egy csomó dolgot, amit nem tud a tablet oprendszer, viszont átlagember nem is műveli ezeket a számítógépén.

A Morgan Stanley tavaly év végén 55 millió tablet eladást jósolt 2011-re, ennek közel a duplája lesz az eladás idén. Amíg nem elterjedt szokás a dokkolható a tablet, addig valóban második gépnek veszik az emberek, de miért vegyenek és/vagy cseréljék újabbra az elsődleges gépet, ha dokkolni is tudják a tabletet?

Elhiszem, hogy Te ragaszkodsz a desktop oprendszerhez, én is ragaszkodom, de ezt a ragaszkodást nem vetítem rá az átlagemberre, akinek nem számít, hogy milyen oprendszere van, ha az informatikai szükségleteit el tudja végezni egy másik oprendszeren. És el tudja végezni, csak még nem tudatosult az átlagemberben, hogy tabletre lehet billentyűzetet, egeret és monitort kötni.

Ha magamból indulok ki, és levonom a megszokott tevékenységeim közül az otthon végzett IT munkámat, akkor nem kell desktop oprendszer nekem sem, a családtagjaimnak pedig pláne nem kell, amit most csinálnak laptoppal, azt teljes egészében tudja egy tablet oprendszer is.

Ez van, erre halad a világ. :)

#217 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 11:28

@auth.gabor: "A desktop alatt én a laptopot is értettem (meg a szervereket), csak talán nem olvastál figyelmesen, ezek így együtt zsugorodnak."

A szerverek? Na ne mondd. Most már biztos hogy has/kb -ra mondtad. Pont a mobil vackok miatt nő a server piac pl.

"Az a helyzet, hogy ami havonta egyszer kell,..."

Értsd már jól. Nem az az állítás hogy havonta egyszer kell a pc, hanem az, hogy ha havonta csak egyszer is felmerül hogy kellene, akkor már van. Ha meg van, akkor minden másra is alkalmasabb mint a mobil kütyü, számtalan okból, ergo ezekre a feladatokra azt fogják használni, a mobil cuccost meg kiegészítőnek, amire az való. Tehát nem havonta egyszer lesz használva, de lehet tudni, hogy kell. És ha sok a pénzed akkor lehet mellette 5 konzolod, meg 10 okosbiztbasz, mint ahogy sokaknak van is. Még a netbook is bebukott mára, mert a nagy duma hogy "ez is elég" végül nem bizonyult helytállónak, és mégis 2., 3. gépnek vették az emberek. Na most. Amire az nem volt jó, arra a tábla sem az.

"A Morgan Stanley tavaly év végén"

Jósolni én is tudok, netbook -ra is azt mondták hogy 2014 -ben is csak felfele ível... és mi lett?

" de miért vegyenek és/vagy cseréljék újabbra az elsődleges gépet, ha dokkolni is tudják a tabletet?"

Miért vegyenek tabletet, meg méregdrága dokkolót, ha az elsődleges géppel többet, és jobban tudnak végezni, és semmit nem nyernének a cserével? A tablet nem számítógép. Nem is arra való. Miért váltana le bármit?

"csak még nem tudatosult az átlagemberben, hogy tabletre lehet billentyűzetet, egeret és monitort kötni."

ÓÓÓÓ milyen hülyék az emberek hogy nem tudatosul bennük hogy 150+ ezerért, meg egy csomó lóvéért építhetnek pc -t a pc helyett, amivel a jelenleginél kevesebb dolgot tudnak csinálni... de hülyék. :D

"amit most csinálnak laptoppal, azt teljes egészében tudja egy tablet oprendszer is."

És mit nyernek ha lesz nekik elsődleges gépként rájuk erőszakolva?

"Ez van, erre halad a világ."

Nem, a marketingesek haladnak erre, a hype -on kívül valódi érv viszont nincs a pc bárminemű leváltása mellett. A tábla továbbra is csak korlátozott divatkütyü, ami a maga nemében nem rossz, de semmi köze a számítógépekhez. Inkább egy nagy okostelefonról van szó.

#218 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 11:56

@attila9988: "A szerverek? Na ne mondd. Most már biztos hogy has/kb -ra mondtad. Pont a mobil vackok miatt nő a server piac pl."

Értő olvasás... az együtt zsugorodik azt jelenti, hogy darabszámra kevesebbet adnak el ezekből együtt, az arányok változhatnak és változnak is, kevesebb desktop, több laptop és több szerver arányban.

"Értsd már jól. Nem az az állítás hogy havonta egyszer kell a pc, hanem az, hogy ha havonta csak egyszer is felmerül hogy kellene, akkor már van."

Mire? Mondj már egyetlen olyan dolgot, amit lehetetlen megcsinálni egy dokkolt tablet oprendszerrel és határozottan szükséges átlag felhasználók számára. Eddig már voltak próbálkozások, de szinte mind egy IT szakember igénye volt...

"Miért vegyenek tabletet, meg méregdrága dokkolót, ha az elsődleges géppel többet, és jobban tudnak végezni, és semmit nem nyernének a cserével?"

Méregdrága? Egy USB hub? 1500 forint. Egy HDMI-DVI vagy HDMI-VGA átalakító? 1000Ft. Mi más kell még a dokkoláshoz szerinted? Milyen nehézséget okoz két darab USB szerű kábelt rádugni a tabletre, ha már töltőre rádugom az asztalon? Úgy tűnik, hogy némileg el vagy tájolódva a lehetőségek kapcsán.

"A tablet nem számítógép. Nem is arra való. Miért váltana le bármit?"

Miért nem számítógép? Mi a számítógép definíciója a számodra? Mitől lesz egy csavarra és alkatrészre azonos alaplap "számítógép"? Mert desktop oprendszer kerül rá? Kérlek fejtsd ezt ki jobban.

"És mit nyernek ha lesz nekik elsődleges gépként rájuk erőszakolva?"

Neked és nekem erőszakolás lenne elsődleges gépként egy tablet oprendszer. De az átlagembernek megváltás, mivel nem kell felesleges dolgokkal tödődnie. Neked játékszer a tablet, az átlagembernek pedig adja mindazt, amire szüksége van.

#219 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 12:02

@auth.gabor: "Ha gondolod, akkor szervezek neked ilyet a 14-15 éves korosztályból, akiknek oktathatsz Latex-et, aztán fél év múlva térjünk vissza rá, hogy közülük tudja-e még bárki is használni, ha még emlékszik egyátalán Rád."

Nem is rossz ötlet.. Kapnának szép jegyzetet, szép magyarázattal, és kiderülne mi a helyzet. Ilyen korúakat még valóban nem tanítottam latex -ezni. Pedig a tanári állás biztos jobb, és izgalmasabb tud lenni sok olyan dolognál, amit manapság kell csinálnom. :(

#220 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 12:04

@attila9988: főleg, ha huszonéves modellalkatú titkárnőjelölteknek oktatsz.

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.