HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 24. 15:08

Információként írom, hogy a 12. fórumoldalon 2820 karaktert írtam. :) Ez az elmúlt 2 óra termése.

Ugyanezen az 1 oldalon eddig Te: 1402-nél jársz. Vigyázz lemerül a heti kereted! / csak vicc / :D

Nem is gondoltam volna, de tényleg, hogy mennyi billentyűleütést csapunk itt le. :O

És még mennyit javítottunk benne!
Persze nyilván mi itt írogatunk, ebből a témából jóformán csettopikot csináltunk magunknak ketten, néha még Gábor és Attila vitatkozik valamelyikünkkel, de evvan. Én speciel meló közben nézem, ahogy fut a csík, minden pillanatban azt hazudja, hogy kész lehet, ezért nem fogok másba bele, szóval most nagyon ráérek.
De szerintem egy r=1 user nem fog többezer karaktert gépelni tablet vs. PC témában :D

#242 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 24. 14:31

Hát ja. Mondjuk az nem mai teremtés már, a 2,6-os cerka gondolom netburst...

Ezt ne is mondd. Ezen rendesen felcsaptam magam. Rutin ellenőrzi a Dual-Core-t. Ha nincs akkor lebutul VGA-ra. Próbáltam neten talált config.xml haxolással rábírni, de 1perc után átkapcsol folyamatosan VGA-ba. Ugyanez a kamera, ugyan ezen az internet kapcsolaton, egy E6700-es DC Pentiummal hibátlan. Na ez a pofátlanság.
Ezek után nagyon szkeptikus lettem azzal, hogy ezt mobil eszközön el lehet-e érni. :s
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#243 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 24. 14:35

És még mennyit javítottunk benne!
Persze nyilván mi itt írogatunk, ebből a témából jóformán csettopikot csináltunk magunknak ketten, néha még Gábor és Attila vitatkozik valamelyikünkkel, de evvan. Én speciel meló közben nézem, ahogy fut a csík, minden pillanatban azt hazudja, hogy kész lehet, ezért nem fogok másba bele, szóval most nagyon ráérek.
De szerintem egy r=1 user nem fog többezer karaktert gépelni tablet vs. PC témában :D

:D Az halálbiztos! :D De nem hogy gépelni, utána olvasni sem. :D

#244 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 24. 15:30

Ezek a konzumer átlag ügyfelek már csak ilyenek LCD és Plazma TV-vel. Mikor notit vett a 100HZ-es divatos CRT-t rögtön ki is b*szta a 'csába. :)

Ja, a konzumer átlag ügyfél a CHF-hitelre vett új lakásba vett új TV-t is, a változatosság kedvéért CHF alapú áruhitelre. Még hó, hogy CHF-hitelből vett egy autót is, máshogy hogy vitte volna haza?

Idézet

A bill és egér vevőegységet dugná a Tabletba, ja hogy ez már Bluetoothos, nem natúr 2,4 GHz-s mégsem megy.

Ó dehogyis, megy az jól :)

Idézet

A 250GB-s WD Essential 2,5" HDDje nem 3,5-ös, mivel eddig is a mobilitást preferálta, és már jó pár éve piacon van. (A nagy HDD-re még mindig nem másol azzal a fránya iOS-sel.:( )

Ja, ahhoz vett aktív hub-ot kétezerért. Dealextremre-ről olcsóbb lett volna pedig :D

Idézet

Azok a porosodó DVD lejátszók inkább SCART-ot és SVID-et használnak, inkább az 2-3 éves konzumer kategóriásakon divat a HDMI, ami újabb az meg nem porosodik. De lehet csak ez a környék nem ennyire aktív fogyasztói társadalom. :)

Hát, fene tudja, porosodik, mert nem használja :D úpécé videotár vanik neki :D

Idézet

Itt azért érdemes csekkolni mi is kompatibilis pl az Androiddal:
http://www.logitech....oards/keyboards

Mostani árfolyamon: cc. 17.000 Ft

10 dodóval drágább, mint a legolcsóbb windows-hoz ajánlott :)
De a fene tudja, a sima USB billentyűzetet bedugtam a TV-be és felismerte. Ebből gondoltam, hogy nem olyan sárkányos nagy feladat megoldani, a linux kernel se esik kétségbe tőle, azóval az android-nak se kellene problémát okoznia.

#245 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 24. 15:36

Ezt ne is mondd. Ezen rendesen felcsaptam magam. Rutin ellenőrzi a Dual-Core-t. Ha nincs akkor lebutul VGA-ra. Próbáltam neten talált config.xml haxolással rábírni, de 1perc után átkapcsol folyamatosan VGA-ba. Ugyanez a kamera, ugyan ezen az internet kapcsolaton, egy E6700-es DC Pentiummal hibátlan. Na ez a pofátlanság.
Ezek után nagyon szkeptikus lettem azzal, hogy ezt mobil eszközön el lehet-e érni. :s

Ma már a felső kategóriában kétmagos ARM procik vannak, szóval akár :)
Mindenesetre a skype felezi az akkuidőt droidon, nálam legalábbis...

#246 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 24. 14:47

Ma már a felső kategóriában kétmagos ARM procik vannak, szóval akár :)
Mindenesetre a skype felezi az akkuidőt droidon, nálam legalábbis...

Baráti! Ha megy a HD az igen jó dolog. Mondjuk, ahogy mi használjuk ül a három jóember a CAM előtt oszt magyarázunk kifele külföldre, itt jobb nekünk a külső kamera, a 24"-es monitor tetején. :)

#247 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 15:06

No van itt előttem egy Alcor e-Tab 7" w Android 2.2. Bill egér pöc röff ment, bár nem próbáltam HUB-on át. A wifi 2.4-es Trust csodajószág egér, vevőegységével nem tudott mit kezdeni. Freecom 160GB 2.5" USB HDD-t nem sikerült látnia.

#248 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 15:20

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 24. 14:05

Mondok egy nehezebbet: tippeld meg, hogy az otthoni felhasználók hány százaléka gépel be összesen 4500 karaktert 1 hét alatt. Szerintem nekem is van olyan hetem, hogy én se gépelek be ennyit, pedig konzolhuszár vagyok meg ilyesmi.
Ettől függetlenül ez egy valós igény, és bár megoldható tapicskolós megoldással is (rengeteg anyázással) de ehhez kell egy billentyűzet. Ami akár csatlakoztatható táblára is. De akinél ez gyakran előfordul, annak érdemesebb PC-t használni.

4500 karakter nem sok. 1 A4-es lap, Word alapbeállításokkal, 12-es Times New Roman betűtípussal. Egy nap alatt bármelyik felhasználónak összejöhet ennyi karakter, jelszavak, user, URL begépelés, hsz-ek, postok fórumokon, közösségi oldalakon, blogokon.

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 24. 14:08

Információként írom, hogy a 12. fórumoldalon 2820 karaktert írtam. :) Ez az elmúlt 2 óra termése.

Ugyanezen az 1 oldalon eddig Te: 1402-nél jársz. Vigyázz lemerül a heti kereted! / csak vicc / :D

Nem is gondoltam volna, de tényleg, hogy mennyi billentyűleütést csapunk itt le. :O

Elég ehhez egy kis progit futtatni, ami statisztikát csinál a billentyűzet leütéseiből. Volt régen egy, elfelejtettem a nevét, kirészletezte hogy az adott uptime-on belül hány billentyűleütés, ami hány megtett km-t jelent, meg hány egérklikk, hány km egérút, stb. ekszklúsziv meglepődne a saját statjain, hányszorosa lenne benne naponta a 4500-nak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#249 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 24. 15:20

Elég ehhez egy kis progit futtatni, ami statisztikát csinál a billentyűzet leütéseiből. Volt régen egy, elfelejtettem a nevét, kirészletezte hogy az adott uptime-on belül hány billentyűleütés, ami hány megtett km-t jelent, meg hány egérklikk, hány km egérút, stb. ekszklúsziv meglepődne a saját statjain, hányszorosa lenne benne naponta a 4500-nak.

Na ezt felhajtom most. :) Én az egeresre emlékszem. Még Computer Panorama-ban adták.

Megvan! :D Gabe's TypOmeter

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 24. 16:03 -kor

#250 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 17:54

@nhw: "Szövegszerkesztési feladat 1-3 képes doksi majd ennek nyomtatása."

Nem látom semmi akadályát, hogy ilyen program ne lehetne pár hét alatt megírni tabletre, ha keletkezik rá igény. Egyébként én kb. 3-4 éve nem csináltam ilyet otthon... biztos bennem van a hiba.

#251 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 18:09

@nhw: "Egy HP multifunkciós eszközt pl nem tudom, hogy lehet tabletra telepíteni. Mondjuk ha scannelni akar, vagy nyomtatni egy doksit vagy 4-5 képet."

Nincs otthon scannerem csak egy nyomtatóm, amit nem igazán használok, bár IPP-s hálózati, tudnék rá nyomtatni mobilról is. Tovább gondolkodva az ismerettségi körömben senkinek nincs otthon nyomtatója, scannere pláne. Multifunkciós meg főleg nincs.

Ha mégis kellene multifunkciós eszközt használni otthon két Facebook üzenet írása között, szerinted annyira nehéz egy ilyet megoldani, hogy a gyártónak évekbe telne egy alkalmazást írnia és feltenni a Store-ba/Marketbe? Biztos?

"Egy DVD lemezre lementeni a régi fényképeket."

Picasa-ra meg Facebook-ra szoktak az emberek fényképeket menteni. Elvetemültek USB stickre vagy olyan is aranyos zöld színű külső vinyóra. DVD-re? Minek?

"Digitális fényképezőről lemásolni és kategorizálni a családi fotókat."

Ezt meg lehet csinálni tablettel is, vagy SD kártyával közvetlenül vagy USB mass storage-ként rátolni a fotómasinát.

"HD videohívást folytatni Skypon"

Na igen, HD webkamera minden háztartás szerves részét képezi, a hozzá tartozó sávszélességgel együtt. Ha elég a VGA felbontás, akkor viszont a tablet a nyerő... :)

Szóval ennyi? Ezek elég gyenge próbálkozások voltak, mint általános felhasználói szükséget, szerintem a saját igényeidet próbálod beállítani átlagos használatnak. :)

#252 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 18:15

@nhw: "Egyébként melyik márka/típus tabletrl beszélsz? Szerintem egy tablet nem ad le USB porton elegend feszültséget pl egy küls 2,5 HDD-hez sem. De lehet tévedek..."

Utolsó dzsunka szar 80 dolláros tablet, kezel billentyűzetet, egeret, külső vinyót...egyedül HDMI port nincs még rajta, meg kicsit lassúcska, de ha 30 dollárral többet költöttem volna rá, akkor lenne HDMI port is benne meg rendes CPU/GPU. :)

"Android esetében más a helyzet, de ott meg szegény ügyfél cserélheti le az USB powered HDD-jét, external powered HDD-re, amihez rögtön kell egy 230V-os konnektor a külső táphoz."

Pár hete néztem utoljára, de most direkt kipróbáltam: simán elég az USB portból adott delej a HDD-hez (ami 320GB).

"Vizuálisan elképzelem, hogy már mindent ráciháltunk az íróasztalra, kaotikus az állapot és lassan minden periféria lecserélése után (ugye DSUB monitort HDMI/DIV monitorra, PS2-es egér bill-t, USB-sre, a HUB-ot powered HUB-ra) és lassan elérjük hogy hasonlít egy desktopra, árakat inkább nem is nézek."

Én néztem helyetted árakat, olvashatod feljebb. Egyébként kábedzsungelt mondani egy USB és egy HDMI - azaz kettő - kábelre? Hmhm... érdekes meglátás.

#253 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 18:21

@nhw: "Itt azért érdemes csekkolni mi is kompatibilis pl az Androiddal:
http://www.logitech....oards/keyboards
Mostani árfolyamon: cc. 17.000 Ft"

Halkan irom, nehogy meghallja a tabletem, de ezt az hozzaszolast most egy kb. 6 eves szutyok PS2-es Compaq billentyuzeten irom (6 eve meg nem volt Android, nem is lehetett vele kompatibilis), a tabletbe PS2-USB atalakito van bedugva es mukodik. Ekezet nincs, de tulelem valahogy... :)

#254 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 09:25

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 24. 18:09

Picasa-ra meg Facebook-ra szoktak az emberek fényképeket menteni. Elvetemültek USB stickre vagy olyan is aranyos zöld színű külső vinyóra. DVD-re? Minek?

150GB privát fotóm van, pedig csak 2006 óta fotózok hobbi szinten. :) A HDD-t újra kell mágnesezni időnként, a DVD meg elcsücsül a polcon zokszó nélkül.

#255 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 09:30

@nhw: "Egy HP multifunkciós eszközt pl nem tudom, hogy lehet tabletra telepíteni. Mondjuk ha scannelni akar, vagy nyomtatni egy doksit vagy 4-5 képet."

Nincs otthon scannerem csak egy nyomtatóm, amit nem igazán használok, bár IPP-s hálózati, tudnék rá nyomtatni mobilról is. Tovább gondolkodva az ismerettségi körömben senkinek nincs otthon nyomtatója, scannere pláne. Multifunkciós meg fõleg nincs. Te már Offline office-t sem használsz, ha megengeded a kereskedő kollégáimnak, azért még pár darabot eladnak évente. :) A mai napig rengeteg DDR memóriát értékesítünk, sőt havi alkalommal még SD-t is visznek? Tényleg olyan közel állna a desktop bukása?

Ha mégis kellene multifunkciós eszközt használni otthon két Facebook üzenet írása között, szerinted annyira nehéz egy ilyet megoldani, hogy a gyártónak évekbe telne egy alkalmazást írnia és feltenni a Store-ba/Marketbe? Biztos?

Picasa-ra meg Facebook-ra szoktak az emberek fényképeket menteni. Elvetemültek USB stickre vagy olyan is aranyos zöld színû külsõ vinyóra. DVD-re? Minek?

"Digitális fényképezõrõl lemásolni és kategorizálni a családi fotókat."

Ezt meg lehet csinálni tablettel is, vagy SD kártyával közvetlenül vagy USB mass storage-ként rátolni a fotómasinát.

Na igen, HD webkamera minden háztartás szerves részét képezi, a hozzá tartozó sávszélességgel együtt. Ha elég a VGA felbontás, akkor viszont a tablet a nyerõ...

Szóval ennyi? Ezek elég gyenge próbálkozások voltak, mint általános felhasználói szükséget, szerintem a saját igényeidet próbálod beállítani átlagos használatnak.

Gábor? Mi ez a hangnem a végére?

Kijelented, hogy scannerje nyomtatója kevés van a baráti körödnek, multifunkciósa pedig nincs is. És azt mered állítani, hogy ezek nem érvek?
Nem vitázom veled, szerintem Te ülsz egy űrhajóban, bizonyára nagyon jó a fizetésed és azért nem zavarnak az ilyen dolgok, de pont te rugaszkodsz el a konzumer felhasználástól. Amit leírtál tablet az inkább prémium kategória. Figyelmen kívül hagyod, azt a tényt, hogy PC-k vannak és akinek van, annak a tabletra cserélés kompromisszummal járna.
Majd az a generáció ami 10 év múlva jön, lehet már nem ruház PC-be és notebookba, de még az a "pici piaci löketet" nem támasztottad alá, csak a saját elgondolásodat akarod ránk projektálni.

Vagy tabletben utazol? És gerilla marketinges vagy? Akkor mondd meg, és nem koptatjuk itt a srácokkal a billentyűt.

ui.: Mobilitás? Vonatra is viszed a billentyűt és monitort meg egeret, ha épp ott van a mobil notira szükség, de neked csak tableted van? :)

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 25. 09:32 -kor

#256 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 09:35

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 24. 18:15

Én néztem helyetted árakat, olvashatod feljebb. Egyébként kábedzsungelt mondani egy USB és egy HDMI - azaz kettő - kábelre? Hmhm... érdekes meglátás.

Sorjában:
-külső hdd
-vezetékes bill és egér (nekem a mai napig ilyenem van)
-digitális fényképezőgép kábel/mp3 kábel/mobil teló kábel (ebből legalább egy biztos van)
-monitor/tv hdmi kábel
-hangszóró (gondolom filmet ha nézel - vagy már ez sem konzumer igény - azt külső hangszóróval teszed)

De szép is lesz. Tablet típus és márka fölött elfutottam vagy még nem írtad?

#257 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 09:49

Na igen, HD webkamera minden háztartás szerves részét képezi, a hozzá tartozó sávszélességgel együtt. Ha elég a VGA felbontás, akkor viszont a tablet a nyerő...

Szerintem Te minden cinizmus nélkül biztosan értelmes ember vagy, tehát megérted, mégha itt venn-diagrammot nem tudok rajzolni, de leírom:

Ha a háztartások: 15% használ nyomtatót, 2% HD webkamerát, 5% scannert, 20% vezetékes billentyűt és egeret. Akkor nem ezek metszetének, hanem uniójának NEM felel meg a tablet asztali használatra. Ergo azzal, hogy "nem mindenki" használ nem érvelhetsz, hiszen azt kell néznünk, hogy ki használ?! Az érvelésed "nincs mindenkinek" "nem kell mindenkinek" "néhány embernek kell" itt nem helytállóak.

#258 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 24. 16:20

4500 karakter nem sok. 1 A4-es lap, Word alapbeállításokkal, 12-es Times New Roman betűtípussal. Egy nap alatt bármelyik felhasználónak összejöhet ennyi karakter, jelszavak, user, URL begépelés, hsz-ek, postok fórumokon, közösségi oldalakon, blogokon.

Na tessen várni, de én otthonról beszélek. Cégnél sokszorosa megvan, nem is kérdés. Otthon néha be se kapcsolom a gépet. Tipikus R=1 user pedig nem használ otthon jelszavakat, minden mentve van, automata belépéssel. Hsz meg post az pedig sok esetben kimerül egy smiley-val, amire külön gomb van droidon :)
Szóval továbbra is tartom, hogy sokan közel se billentyűznek ennyit.

Idézet

Dehogy lepődnék, régebben bohóckodtam ilyesmivel. Nekem valszeg megvan, de az átlag user-től elég messze vagyok.

#259 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 25. 10:25

150GB privát fotóm van, pedig csak 2006 óta fotózok hobbi szinten. :)

Ez azért speciális eset.

Idézet

A HDD-t újra kell mágnesezni időnként,

Erről még nem hallottam. Szalagról hallottam, hogy időnként át kell tekercselni és írni, vinyónál illene megmaradni az adatnak X év inaktivitás után is. Legalábbis nem tapasztaltam sok évig rendszervinyóként használt HDD-nél, hogy a boot loader eltűnt volna róla. Vagy a partíciós tábla. Vagy akármi, amit ritkán (tipikusan egyszer, az élete elején) ír az ember.

Idézet

a DVD meg elcsücsül a polcon zokszó nélkül.

Ja, amíg nem kell olvasni addig nincs is vele baj.

#260 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 25. 10:30

Kijelented, hogy scannerje nyomtatója kevés van a baráti körödnek, multifunkciósa pedig nincs is. És azt mered állítani, hogy ezek nem érvek?

Nem reprezentatív, de van annyira érv, mint az otthoni meghatalmazásírás :)

Idézet

Nem vitázom veled, szerintem Te ülsz egy űrhajóban, bizonyára nagyon jó a fizetésed és azért nem zavarnak az ilyen dolgok, de pont te rugaszkodsz el a konzumer felhasználástól.

Egy fenét, már ne haragudj. Pont te indulsz ki saját magadból, a saját igényeidből. Ne egy IT-s legyen már az átlag konzumer felhasználó, akinek van 150 gigás fotóárchívuma, otthon pedig 8k soros excelt baszkurál.
Lófaszt, az átlag user otthon felnyitja a noti fedelét, bekapcsolja, rákattint a böngésző ikonjára, speeddial-ből/bookmark-ból/begépelve megnyitja a fészbúkot (user/pass böngészőbe rögzítve), végigkattintgatja amit akar (viccesképes/tecső), néhány helyre bepötyögi, hogy de jó ez a kép, vagy csak a like gomb nyomkodás, aztán ennyi. Ugyanez index/origo témában, aztán utána lecsukja a tetejét és kalap.

Idézet

Amit leírtál tablet az inkább prémium kategória.

80 dodó. Ez minden, csak nem prémium. A notimba akksit drágábban veszek.

Idézet

Figyelmen kívül hagyod, azt a tényt, hogy PC-k vannak és akinek van, annak a tabletra cserélés kompromisszummal járna.

Igen, és milyen PC-je? Valamikor a válság előtt vette, de legkésőbb 2008-2009-ben. Aztán már szar az akksija, meg nehéz, meg nem szereti, meg lassú, meg röccen HD video-nál (jutúb pl.), meg a böngésző is lassú, meg apámfasza bármi, aztán le kellene cserélni valamire. Főleg ha netbook-ot vett, mert elhitte, hogy az elég. Most akkor (netbook kilőve) vehet notit 115-120k ártól kezdve, de ez a 115 a legolcsóbb ár, olcsóbban új nincs, ez a legalja. (És ez is ilyen noOS/Linux cucc, hogy majd otthon varezolsz rá valamit) Vagy veszel 130-ért egy ipad2-t, ami azért a tablet mezőny csúcsa. És még sexy is, és sokkal könnyebb, tovább bírja az akku, meg minden.
És most csak Magyarországot nézem, a nyugati tendenciákat nem a mi nyomorunkból kell megfejteni, és a trendeket ők csinálják, nem mi. Fogy világszerte negyedévente kb. 90 millió PC, ennek legyen a fele vállalati, akkor 45 millió PC. Az epül pedig ipad-ból 9 milliót egy negyedévben. Ami nyilván sok helyen nem leváltani fogja az otthoni PC-t, hanem kiegészíteni, de akkor is kannibalizálja a piacot. Aztán jön ki a 200 dodós kindle, ami várhatóan nagyot fog szólni, illetve várható, hogy az android az okosteló szegmenshez hasonlóan itt is fel fog jönni, szóval jövőre nagy csudákat láthatunk majd. (A hírekben legalábbis, mert mi itthon szopni fogunk, ez nem kérdés)

Idézet

Majd az a generáció ami 10 év múlva jön, lehet már nem ruház PC-be és notebookba, de még az a "pici piaci löketet" nem támasztottad alá, csak a saját elgondolásodat akarod ránk projektálni.

10?
A notebook forradalom pár év alatt ment végbe, az okosteló téma is szintén pár év alatt. Itt is nagy átrendeződés várható a következő 1-2 évben, bár a gazdasági helyzet bele fog szólni.

Idézet

ui.: Mobilitás? Vonatra is viszed a billentyűt és monitort meg egeret, ha épp ott van a mobil notira szükség, de neked csak tableted van? :)

Miért lenne ott rá szükségem?
És ha szükségem lenne: te notihoz is hordod ugyanezeket magaddal?

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.