HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 24. 12:09

@auth.gabor: "Mi az a tevékenység, ami nem tud működni tablet oprendszeren és nem is lehet rá programot írni (feltéve, hogy nincs már kész program rá)?"

Szövegszerkesztési feladat 1-3 képes doksi majd ennek nyomtatása. :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#222 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 12:14

@auth.gabor: "Méregdrága? Egy USB hub? 1500 forint. Egy HDMI-DVI vagy HDMI-VGA átalakító? 1000Ft. Mi más kell még a dokkoláshoz szerinted? Milyen nehézséget okoz két darab USB szerű kábelt rádugni a tabletre, ha már töltőre rádugom az asztalon? Úgy tűnik, hogy némileg el vagy tájolódva a lehetőségek kapcsán."

1. Egy HP multifunkciós eszközt pl nem tudom, hogy lehet tabletra telepíteni. Mondjuk ha scannelni akar, vagy nyomtatni egy doksit vagy 4-5 képet.

2. Egy DVD lemezre lementeni a régi fényképeket.

3. Digitális fényképezőről lemásolni és kategorizálni a családi fotókat.

4. HD videohívást folytatni Skypon

#223 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 12:17

@auth.gabor: Egyébként melyik márka/típus tabletrõl beszélsz? Szerintem egy tablet nem ad le USB porton elegendõ feszültséget pl egy külsõ 2,5 HDD-hez sem. De lehet tévedek...

Ha nézünk egy premium kategóriát pl. Apple Ipad2.
https://discussions....tart=0&tstart=0

Q: "Just purchased an Ipad 2 and very much love it. However, I do alot of photography and video taking. I want to use the ipad for editing photos and the videos. But then because these will quickly eat up my 32GB of storage I want to offload these to an external source like an external drive. "

A: "No, it is not possible to copy data from an iPad to an external drive. However with the "Hard Drive for iPad" you can edit the data directly on the external drive... ...iOS does not allow for copying of data to an external storage source."

Vagy már ez sem konzumer igény? :) És ráadásul ez nem technikai korlát, hanem szoftveres. Android esetében más a helyzet, de ott meg szegény ügyfél cserélheti le az USB powered HDD-jét, external powered HDD-re, amihez rögtön kell egy 230V-os konnektor a külső táphoz. Vizuálisan elképzelem, hogy már mindent ráciháltunk az íróasztalra, kaotikus az állapot és lassan minden periféria lecserélése után (ugye DSUB monitort HDMI/DIV monitorra, PS2-es egér bill-t, USB-sre, a HUB-ot powered HUB-ra) és lassan elérjük hogy hasonlít egy desktopra, árakat inkább nem is nézek.

Ezek nem extra igények. Alap igények.

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 24. 12:32 -kor

#224 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 11. 24. 12:35

mennyetek szobára...:D
viccet félretéve, nem lehetetlen, h így alakul, de nem is valószínű, vagy legalábbis egyelőre a kanyarban sincs :D
magyon kis szeletét adjuk a világnak, és a rálátásunk is kb. a béka segge alatt kotorászik egy ideje. a prohardveren olvastam milyen kevés a tablethasználó mao-on.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#225 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2011. 11. 24. 12:35

mennyetek szobára...
viccet félretéve, nem lehetetlen, h így alakul, de nem is valószínű, vagy legalábbis egyelőre a kanyarban sincs
magyon kis szeletét adjuk a világnak, és a rálátásunk is kb. a béka segge alatt kotorászik egy ideje. a prohardveren olvastam milyen kevés a tablethasználó mao-on.

Ahogy egy barátom mondaná: "Nem csak Magyarországon, de még a Dunántúlon is." :D

#226 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 12:59

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 23. 21:48

@xclusiv: "Ne vicceljünk már, egyrészt a 128 kbit az PC-n is 128 kbit, másrészt pedig ennek a telefonom hátlapja is a többszörösét tudja."

Azért nem áll messze az igazság:
<a href="http://www.btel.hu/lakossagi/adsl" target="_blank" rel="nofollow">http://www.btel.hu/lakossagi/adsl</a>

Értem amit mondasz, de itt a 128-as felfelé korláttal van a probléma. Nyilván betárcsázós modemes nettel még rosszabb lenne :)

Idézet

Egyébként offline doc szerkesztés esetén pedig a feltöltés 0 kb ugye. Mivel nem kell clouba felnyomni a képeket. Ebben a részben erről csevegtünk.

Ja, ez igaz. De tfh hősünk csinálja a képeket a fotógépével vagy (egyre inkább) a telefonjával, megjelenik nálad és odaadja az sd kártyát. Vagy felcsatlakozik a helyi wifi-re és átküldi. Vagy akármi.

#227 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 24. 12:09

Na majd mindjárt jön valaki, aki kioktat, hogy szövegszerkesztésre és képek beszúrására, nyomtatására nincs szüksége egy átlag felhasználónak.

Mondok egyszerűbbet. 4500 karakteres szöveg begépelése (legyen az házi feladat, blogbejegyzés, fórumhozzászólás, chatelési etap, bármi), semmi kép, meg formázás, csak a szöveg. Nem is folytatom, mindjárt engem is jól kioktatnak majd.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#228 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 24. 09:40

@auth.gabor: "de az látszik, hogy növekvő számítógép használatból jelentős időt a tablet használata adott már 2010 közepén"

Dehogy adott. Maximum annyi történt, hogy mivel a tabletet vásárlók hozzájutottak egy új kütyühöz, azzal is foglalkozni akarnak, viszont egy nap még mindig csak 24 óra, és ezt kell beosztani. De a faszbúúkon+jútúbon kívül továbbra se lehet igazán semmire se használni, mert begörcsöl a kezed két mondat után, és megfájdul a nyakad, vagy ágyban fekve a térded.

És mit csinál otthon az átlagjúzer? Fészbúkol és jutúbozik.

Idézet

Biztos vagyok benne, hogy az emberek jelenleg nem tudják még eldönteni, hogy az okostelefon és a tábla közül melyiket akarják használni, és még tart a divatmarketing. Ha ez elmúlik, és lesz már mindenkinek tablet aki venni akart, akkor majd meredeken esnek az eladások

Ó igen. A PC és telefon eladások is meredeken estek, mert már mindenkinek van, aki venni akart?

Idézet

de a pc/laptop akkor is ott lesz, mert még szabadidős tevékenységek közül is sokhoz csak ez alkalmas.

Mint például?

#229 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 24. 09:50

Bár lehet hogy nem ebben a forum -ban kéne, de meg is mondom neked hol szokták elszúrni a dolgot. Egy szövegszerkesztő órán ilyen mondatok hangzanak el hogy:

"jelöld ki ezt a szót, és kattints ide".

De hogy ez miért jó, vagy miért van így, arról szó sincs. Én meg azzal szoktam kezdeni, hogy a program logikáját elmagyarázom. Ezt követően már eleve nem is kezd el marhaságokat csinálni a delikvens.

Hát igen, ez az oktatási rendszer csődje. Nem csak IT

#230 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 24. 09:55

Egyszer? Ha úgy lenne, akkor nem lett volna időm megutálni ezt a disztribúciót. Gondolom a bugok százai miatt a bubi forum -ot nyúzó felhasználók is biztos bénák, nem az ubuntuval van a baj...

De a sok bubi használó direkt szopatja magát, illetve a vindóz júzerek is, mert azzal is tele a net.
Tökéletes rendszer nincs, pont. Neked nem vált be, hát akkor használsz mást.

#231 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 13:28

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 24. 13:09

@auth.gabor: "Mi az a tevékenység, ami nem tud működni tablet oprendszeren és nem is lehet rá programot írni (feltéve, hogy nincs már kész program rá)?"

Ilyet legalább 5 éve nem csináltam _otthon_

#232 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 24. 13:28

Ilyet legalább 5 éve nem csináltam _otthon_

Minden feltétel nélkül elhiszem. Viszont másik oldalról elmondhatom, hogy napi szinten 5-10 patront adunk el. Pedig kicsi az ügyfélkör.

#233 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 24. 13:14

1. Egy HP multifunkciós eszközt pl nem tudom, hogy lehet tabletra telepíteni. Mondjuk ha scannelni akar, vagy nyomtatni egy doksit vagy 4-5 képet.

Pl. így?

Idézet

2. Egy DVD lemezre lementeni a régi fényképeket.

Jó hogy nem már floppy-ra. A DVD a múlt.

Idézet

3. Digitális fényképezőről lemásolni és kategorizálni a családi fotókat.

Ezt nem tudom.

Idézet

4. HD videohívást folytatni Skypon

Ezt már csináltam is androidról, működött. Nem tudom, h mennyire volt HD

#234 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 24. 13:54

Áhhám, és ez ugye teljesen hétköznapi konzumer felhasználás. :)

Jó hogy nem már floppy-ra. A DVD a múlt.

Te hová raknád per pillanat, amit szeretnél az unokáknak eltenni? Esetleg Tape drive? :)

Ezt már csináltam is androidról, működött. Nem tudom, h mennyire volt HD

A héten szívtam vele. WinXP @ Intel Celeron 2,6MHz/1.5GB ram mellett nem vitte át. Hivatkozott rá: a számítógép túl lassú, használjon dual-processzoros szg-t. :)

#235 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 24. 14:14

Na majd mindjárt jön valaki, aki kioktat, hogy szövegszerkesztésre és képek beszúrására, nyomtatására nincs szüksége egy átlag felhasználónak.

Mondok egyszerűbbet. 4500 karakteres szöveg begépelése (legyen az házi feladat, blogbejegyzés, fórumhozzászólás, chatelési etap, bármi), semmi kép, meg formázás, csak a szöveg. Nem is folytatom, mindjárt engem is jól kioktatnak majd.

Mondok egy nehezebbet: tippeld meg, hogy az otthoni felhasználók hány százaléka gépel be összesen 4500 karaktert 1 hét alatt. Szerintem nekem is van olyan hetem, hogy én se gépelek be ennyit, pedig konzolhuszár vagyok meg ilyesmi.
Ettől függetlenül ez egy valós igény, és bár megoldható tapicskolós megoldással is (rengeteg anyázással) de ehhez kell egy billentyűzet. Ami akár csatlakoztatható táblára is. De akinél ez gyakran előfordul, annak érdemesebb PC-t használni.

#236 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 24. 14:05

Mondok egy nehezebbet: tippeld meg, hogy az otthoni felhasználók hány százaléka gépel be összesen 4500 karaktert 1 hét alatt. Szerintem nekem is van olyan hetem, hogy én se gépelek be ennyit, pedig konzolhuszár vagyok meg ilyesmi.
Ettől függetlenül ez egy valós igény, és bár megoldható tapicskolós megoldással is (rengeteg anyázással) de ehhez kell egy billentyűzet. Ami akár csatlakoztatható táblára is. De akinél ez gyakran előfordul, annak érdemesebb PC-t használni.

Információként írom, hogy a 12. fórumoldalon 2820 karaktert írtam. :) Ez az elmúlt 2 óra termése.

Ugyanezen az 1 oldalon eddig Te: 1402-nél jársz. Vigyázz lemerül a heti kereted! / csak vicc / :D

Nem is gondoltam volna, de tényleg, hogy mennyi billentyűleütést csapunk itt le. :O

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 24. 14:14 -kor

#237 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 24. 13:17

szegény ügyfél cserélheti le az USB powered HDD-jét, external powered HDD-re, amihez rögtön kell egy 230V-os konnektor a külső táphoz. Vizuálisan elképzelem, hogy már mindent ráciháltunk az íróasztalra, kaotikus az állapot és lassan minden periféria lecserélése után (ugye DSUB monitort HDMI/DIV monitorra, PS2-es egér bill-t, USB-sre, a HUB-ot powered HUB-ra) és lassan elérjük hogy hasonlít egy desktopra, árakat inkább nem is nézek.

Szegény ügyfélnek 5 éve notija van, a nagy csúnya fehér dobozt rég kirakta a lakásból. A notin már akkor se volt ps2, szóval már akkor meglépte azt a hatalmas, tízezer forintos beruházást, hogy vett egy madzagmentes Logitech bill+egér kombót. Külső HDD-nél a nagy méret volt neki fontos, tehát már alapban 3,5-es, külső tápost vett. Viszont gyakran lusta volt a notit magával cipelni, ezért vett magának egy 2,5-es, usb powered HDD-t 120 vagy 160 gigásat, fene tudja, mert 10 gigánál több sose volt rajta, annyi is csak akkor, ha sokáig lusta volt törölni. Szóval most vesz kőkemény kétezer Ft-ért egy aktív hub-ot. (Vagy hatezer Ft-ért egy 16 gigás pendrive-ot.) Monitort nem használ, ott a TV, azon van hdmi, szóval a TV előtti állványon, a porosodó DVD játékos tetejét szépen az ott lógó HDMI kábelt bedugja a táblába, az aktív USB hub-ot az USB-be, abba a bill+egér kombó és a hdd, ő pedig leül a kanapéra és kényelmes megcsinálja, amit meg akar csinálni 2 hetente egyszer.
Nekem ez reálisabb forgatókönyv...

#238 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:24

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 24. 14:40

Minden feltétel nélkül elhiszem. Viszont másik oldalról elmondhatom, hogy napi szinten 5-10 patront adunk el. Pedig kicsi az ügyfélkör.

Simán elhiszem. Én pedig nem voltam hajlandó nyomtatót venni otthonra, évente nyomtatok 10 oldalt és max. 100 fotót, előbbit megoldom a cégnél, utóbbit pedig a sarkon egy szakival kinyomtattatom 1-2 patron áráért. Aztán nem kell szopolnom, hogy beszáradt, kifogyott, akármi.

#239 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 24. 14:21

Szegény ügyfélnek 5 éve notija van, a nagy csúnya fehér dobozt rég kirakta a lakásból. A notin már akkor se volt ps2, szóval már akkor meglépte azt a hatalmas, tízezer forintos beruházást, hogy vett egy madzagmentes Logitech bill+egér kombót. Külső HDD-nél a nagy méret volt neki fontos, tehát már alapban 3,5-es, külső tápost vett. Viszont gyakran lusta volt a notit magával cipelni, ezért vett magának egy 2,5-es, usb powered HDD-t 120 vagy 160 gigásat, fene tudja, mert 10 gigánál több sose volt rajta, annyi is csak akkor, ha sokáig lusta volt törölni. Szóval most vesz kőkemény kétezer Ft-ért egy aktív hub-ot. (Vagy hatezer Ft-ért egy 16 gigás pendrive-ot.) Monitort nem használ, ott a TV, azon van hdmi, szóval a TV előtti állványon, a porosodó DVD játékos tetejét szépen az ott lógó HDMI kábelt bedugja a táblába, az aktív USB hub-ot az USB-be, abba a bill+egér kombó és a hdd, ő pedig leül a kanapéra és kényelmes megcsinálja, amit meg akar csinálni 2 hetente egyszer.
Nekem ez reálisabb forgatókönyv...

Ezek a konzumer átlag ügyfelek már csak ilyenek LCD és Plazma TV-vel. Mikor notit vett a 100HZ-es divatos CRT-t rögtön ki is b*szta a 'csába. :) A bill és egér vevőegységet dugná a Tabletba, ja hogy ez már Bluetoothos, nem natúr 2,4 GHz-s mégsem megy. A 250GB-s WD Essential 2,5" HDDje nem 3,5-ös, mivel eddig is a mobilitást preferálta, és már jó pár éve piacon van. (A nagy HDD-re még mindig nem másol azzal a fránya iOS-sel.:( )

Azok a porosodó DVD lejátszók inkább SCART-ot és SVID-et használnak, inkább az 2-3 éves konzumer kategóriásakon divat a HDMI, ami újabb az meg nem porosodik. De lehet csak ez a környék nem ennyire aktív fogyasztói társadalom. :)

Itt azért érdemes csekkolni mi is kompatibilis pl az Androiddal:
http://www.logitech....oards/keyboards

Mostani árfolyamon: cc. 17.000 Ft

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 24. 14:32 -kor

#240 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 24. 15:01

Áhhám, és ez ugye teljesen hétköznapi konzumer felhasználás. :)

A fene tudja, eszembe se jutott még ez a dolog, most rákerestem market-en, ott találtam. Egyébként van lexmark és samsung app is, fene tudja, gondolom egyre inkább szempont lesz ez is a wifi-s mobileszközök elterjedésével.
Van az irodában egy photosmart, pont támogatja is ez a progi, szóval ezt a HP appot ráraktam SGS-re, regisztrálni kellett (email-ben jött PIN), aztán kipróbáltam, és nem találta meg a nyomtatót wifi-n :)
Persze az is probléma lehet, hogy a 4 patronból 2 nincs benne jelenleg, fene tudja.

Idézet

Te hová raknád per pillanat, amit szeretnél az unokáknak eltenni? Esetleg Tape drive? :)

Nemtom, valszeg NAS-on tartanám, és a város/ország/világ másik felén lakó havernál csinálnék viszonossági alapon "offsite backup"-ot. Az biztos, hogy DVD-re nem írnám, mostanában találkoztam már pár hónap után olvashatatlanná váló DVD-vel is, de pár éves időtartamban már teljesen lutri.

Idézet

A héten szívtam vele. WinXP @ Intel Celeron 2,6MHz/1.5GB ram mellett nem vitte át. Hivatkozott rá: a számítógép túl lassú, használjon dual-processzoros szg-t. :)

Hát ja. Mondjuk az nem mai teremtés már, a 2,6-os cerka gondolom netburst...

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.