@attila9988: "Látom kihagytad a fél hozzászólásom megválaszolását, különös tekintettel arra a részre, amit a "miért kellene a home usernek otthonra más, kevesebb, rosszabb" témakörben írtam. Onnan idézz, ne ezt az összefoglaló mondatot ha válaszolni akarsz rá."
Belefáradtam abba, hogy átlagfelhasználó feletti igényeket fogalmazol meg, mint belépő igények.
"Szóval akkor most netbook -ot - vagy annál gyengébbet - akarsz csinálni a tablet -ből.... és akkor ez most miért jó? Eddig a legtöbb tablet -tel felmerülő gondra valami kiegészítő megvásárlását jelölted meg megoldásként... ez pedig így elég sánta, és a mobiltelefon funkcionalitást így is nehezen lépi át."
Tehát szerinted egy átlagembernek kellene egy tablet csak tartalomfogyasztáshoz, egy netbook az utazás közbeni pársoros szövegíráshoz, egy laptop az utazás közbeni kényelmes munkához, meg egy PC, amelyen meg lehet csinálni mindazt, amit az előző hárommal nem? Biztos? Biztos, hogy ezek az igények az átlagember igényei?
"Nekem meg úgy tűnik, hogy neked kényszerképzeted, hogy a tablet a jövő csodaeszköze, és mindenáron rá akarod erőszakolni azt a szerepet, amit nem képes ellátni. Ehhez minden eszközt bevetsz. Kiegészítők garmadáját javaslod megvásárlásra, és a tipikus alma jokert is bedobod, "ez nem is kell, meg az is elég, meg a home user annyira hülye, és igénytelen, mint egy darab fa" Aztán jön a "nem is olyan drága a tudásához képest" szöveg is, pedig dehogynem."
Nincs kényszerképzetem, egyszerűen csak látom, hogy milyen felhasználói szokásaik vannak az átlag felhasználóknak és látom azt, hogy ezt most lefedi a tablet.
Értem én, hogy Neked baromira hiányzik a billentyűzet, de nézd meg például a fizikai vs. virtuális billentyűzettel ellátott mobilok arányát, nem kerül többe a fizikai billentyűzetet tartalmazó mobil x éves hűség esetén, mégsem azt veszi a nép. Nem azért, mert otthon vadul gépel a PC-n, hanem azért, mert nem hoz létre tartalmat, hanem fogyaszt, ezért nem hiányzik neki a billentyűzet... és itt sem az olvasás a lényeg, nézz meg egy tipikus pletykalap tipográfiát, a sok kép és grafika között épphogy találsz szöveget. Ugyanezt keresik a neten: képeket és videókat kis szöveggel, amire tud egy sornyi szöveggel reagálni vagy csak egy lájk gomb megnyomásával megosztani. Jelenleg ez kell a "népnek", hiába akarsz a nyakukba varrni olyan tevékenységet, amit Te vagy az IT tekintetében "műveltebb" környezeted végez egy számítógéppel.
"Senki nem firtatja hogy a tablet egy sikeres termékvonal. De azért azt sem lehet kijelenteni, hogy átlag Bélának ez való."
Szerencsére erről az átlag Béla nem tud, mert nem olvassa ezt a fórumot...