Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is
Elküldve: 2011. 11. 28. 12:04
Dehogynem. Azt mondjátok, hoigy átlag Béla olvasson facebook -ot, és kussoljon. Ne akarjon semmi mást, és ezért az egyért is többet fizessen mint a számítógépért, vegyen hozzá kiegészítőket, és örüljön annak, hogy a "jövő" része lehet egy nagyra nőtt telefonnal.
Mindenáron meg akarjátok magyarázni, hogy átlag Béla ultra igénytelen ember, de azért tanuljon meg otthonra külön egy OS -t, és élvezze a rendkívül korlátos lehetőségeket.
Nincs itt szó vízvezetékszerelőről, az egy szakma. A számítógép használat pedig nem jelent automatikusan 3 diplomás szakirányú végzettséget.
Elküldve: 2011. 11. 28. 12:19
Neked rutin. Mások pedig továbbléptek egy-két kategóriával és nem használnak DVD-t, mert találtak számukra kényelmesebb megoldást.

"Mármint teljesen igénytelen, a használati tárgyaival semmit sem akaró, azokkal szemben semmilyen elvárást nem támasztó, kizárólag a faszbook, és twit üzeneteket olvasó, de véletlenül sem író, árakat kiszámolni nem tudó, pc gyűlölő, azt mindenáron, akár egy csavarhúzóval leváltani próbáló felhasználóval aki a "kevesebbet többért" elvet követi?"
Nem igénytelenek, vannak elvárásaik, és idejük nagy részében tartalomfogyasztók. Számolnak árakat, és rájöttek, hogy nem kell nekik PC. Nagyon sokan ilyenek, dughatod homokba a fejed, attól még tömegével vannak ilyen felhasználók.
Elküldve: 2011. 11. 28. 12:28
Idézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 28. 13:04
Én nem tudom hogy Te mit olvasol, de SENKI se mond ilyet. Az a Béla, aki azt akarja csinálni amit a TE ÖSSZES ismerősöd

Elküldve: 2011. 11. 28. 12:38
Adott egy tablet. Nincs hozzá billentyűzet, de ha veszek egy pár dolláros műbőr tokot hozzá, akkor van billentyűzet. Ettől annyira használható, mint egy netbook. És nem kellett vennem a tablet mellé netbook-ot, hanem eladtam az Asus EeePC netbook-ot, az árából vettem egy tabletet és tokot, így van tabletem és egy netbook szerű gépem _egyben_. Ha rádugnám a tabletet egy monitorra és tennék hozzá billentyűt és egeret - két kábel csatlakoztatásával - akkor lenne egy desktop szerű környezetem, ahol annyit gépelek, amennyi jólesik. Ez három különböző használati eset egyetlen géppel, amely átlagos felhasználói igényeket száz százalékosan lefed. Nem kötelező használni, nem kell félned. De attól még mások használják így... vagy úgy gondolod, hogy véletlenül gyártanak olyan tokot tablet-hez, amelyben van billentyűzet? Csak azért, hogy Téged bosszantsanak vele? Véletlenül sem azért gyártják, mert _megveszik_ és _használják_?
"Ezért nem is rendel Kínából spéci kiegészítőket, a hiper super tabletjéhez."
Nem kell kínából rendelni, van boltban is. A tabletem 27.900 forint, a billentyűzetes tok pedig 4.900 forint. HDMI-DVI átalakító is van boltban, és USB HUB is annyi van, hogy boltban árulják. Ezek összesen kerülnek 35e forintba, ha boltba veszem. Ha kínából rendelem sima postán, akkor 1-2 hónap, mire ideér, nincs garancia a cuccokon, de cserébe 100 dollárból megvan, ami pár hónapja kb. 19e forint volt.
Ha kicsit jobbat akarsz venni és nem kínából, akkor veszel egy Wayteq 10,1" tabletet, kapacitív kijelzővel, 1GHz-es Cortex A9 CPU-val, HDMI kimenettel, 1024x768-as felbontással, és mindez bruttó 60e forint. Ha kínából rendeled, akkor 180-200 dollár körül van. Na, ez már kompromisszumok nélkül alkalmas tablet, netbook és desktop használatra, ha az ember nem informatikus, megvan a desktop környezete csak a zúgó, morgó, nagydarab lábtartót szeretné lecserélni.
"Én meg egyetlen embert sem láttam aki netbook -á transzformált tabletet akar notebook/laptop helyett használni."
Én láttam. Sőt, a Transformert meg is veszik jópáran, pedig baromi drága...

"Mobiltelefonokról most szó sem volt. Az teljesen más téma, de ha akarod beszélgethetünk arról is."
Miért lenne más téma? Van, aki a smartphone miatt hanyagolja a laptopot, mert a telefon úgyis kéznél van, minek bekapcsolni a laptopot...
Elküldve: 2011. 11. 28. 12:39
A művelet bonyorultságáról volt szó, ami szerinted egyszerűbb, az sokkal több tudást igényel. Az egyébként miért továbblépés hogy szopatom magam webes fosokkal?
"Nem igénytelenek, vannak elvárásaik,"
Eddig azt taglaltad, hogy nincsenek... most már nem értelek.
"Nagyon sokan ilyenek, dughatod homokba a fejed, attól még tömegével vannak ilyen felhasználók."
Milyenek? Akik nem használnak számítógépet csak tabletet? Hol van ez a tömeg? Mekkora szerinted azon emberek halmaza, akik semmilyen számítógépet nem használnak soha, hanem tabletet nyomogatnak helyette?
Elküldve: 2011. 11. 28. 12:50
Ja, hogy adott egy tablet... Oké. Akkor adott egy notebook. Nem kell hozzá venni semmit, mindenre jobb mint az adott tablet..

"Ha rádugnám a tabletet egy monitorra és tennék hozzá billentyűt és egeret - két kábel csatlakoztatásával - akkor lenne egy desktop szerű környezetem"
Ha ezt megtennéd, akkor sem lennél előrébb egy fikarcnyit sem. Egyébként, ha teszel alá egy rezsót, felé meg egy víztartályt és egy kifolyót, akkor kávét is főz. Vagy ha egy fémlapot, akkor az aljára meg egy fűtőszálat, akkor vasaló.

"amely átlagos felhasználói igényeket száz százalékosan lefed."
Mármint a te igényeidet. Az átlagét koránt sem biztos.
"Miért lenne más téma? Van, aki a smartphone miatt hanyagolja a laptopot, mert a telefon úgyis kéznél van, minek bekapcsolni a laptopot..."
Azért más, mert más termék, más piac, más felhasználási lehetőségek. Miért mosol össze mindent?
Elküldve: 2011. 11. 28. 12:59
Mert csak Te érzed úgy, hogy "szopás" a "webes fosok" használata. Mások pont így vélekednek a DVD-ről.

"Eddig azt taglaltad, hogy nincsenek... most már nem értelek."
Vannak elvárásaik: amire szüksége van, azt érje el egyszerűen. Ha akar egy kapott üzenetre válaszolni az FB-re, akkor ne kelljen bekapcsolni, megvárni, belépni, csatlakozni, elindítani, belépni, megnézni, válaszolni, kilépni, leállítani. Hanem elég legyen a pittyenésre rátaperolni, elmosolyodni, válaszra taperolni, három karaktert beírni és letenni. Ez nem igényesség?
"Milyenek? Akik nem használnak számítógépet csak tabletet? Hol van ez a tömeg? Mekkora szerinted azon emberek halmaza, akik semmilyen számítógépet nem használnak soha, hanem tabletet nyomogatnak helyette?"
Vannak ilyenek és egyre többen lesznek. Ha nem dolgozik otthon és csak casual játékokkal játszik, akkor azt egy táblagép elbírja teljesítményben, sőt. Jönnek a dokkolható táblagépek, és eszébe se jut a hangos és nehézkes desktop gépet bekapcsolni. Miért olyan nehéz ezt _elfogadni_? Nem lesz kötelező, ahogy nem kötelező a digitális fotózás sem...
Máig vannak, akik filmre fotóznak, de a tömegek a digitális fotózással kaptak rá a fényképezésre, és boldogan nyomnak le egyetlen gombot, semmit nem akarnak beállítani a fényképezőgépen. Ettől még vannak félprofi és profi gépek, de az átlagember igénytelen lenne, mert nem egy EOS1MarkII van a kezében, amikor kiránduláson vakuval fotózza a sötét völgyet? Neki ez pont elég, nem kell több. Egyszerűen erről van szó az informatikánál is...
Persze a profi fotós szörnyülködik az autószerelő képeien, miközben az a kocsiját javítja, mert a fotós kocsijában az összes színű lámpa világított, majd megállt a kocsi. Mert a fotós meg az autókhoz nem ért, neki annyi kell, hogy beül, megy, megáll. Azt mondod, hogy igénytelen mind a kettő? Egy műkritikus szerint meg mindhárman igénytelenek vagytok, mert nem tudtok negyed órát beszélni egy Picassó képről...

Elküldve: 2011. 11. 28. 13:01
30 000 -ért ebook reader -t kapsz viszonylag normálisat, annak legalább még értelme is van.
Elküldve: 2011. 11. 28. 13:01
Az én igényeimet nem fedi le, nekem kell a desktop PC. Neked is. Aki ide ír erre a fórumra, annak is. De nem mi vagyunk a többség. A mi ismerőseink se feltétlen a többség. A többségnek viszont nem kell PC, elég nekik a tablet tudása és még boldogok is. Ez van.
Elküldve: 2011. 11. 28. 13:04
Mert én ezt használom per-pillanat.

"Ellenfélnek akkor bedobok egy p3 -ast. 5000 ft -ért megkapható, és még mindig 1000x jobb vétel."
És? Valahogy mégsem a használt P3-ast veszik, hiába ezerszer jobb vétel _szerinted_.
Mutattam egy konkrét 60e forintos típust bővebb paraméterekkel (Wayteq 10"), arról mi a véleményed?

Elküldve: 2011. 11. 28. 13:04
Idézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 25. 21:11
Akkor nem voltam egyértelmű. Ezt írtam: "Mondok egy nehezebbet: tippeld meg, hogy az otthoni felhasználók hány százaléka gépel be összesen 4500 karaktert 1 hét alatt. Szerintem nekem is van olyan hetem, hogy én se gépelek be ennyit, pedig konzolhuszár vagyok meg ilyesmi."
Én itt egyértelműen az otthoni tevékenységemre gondoltam, cégnél természetesen megvan, de ez szakmai ártalom.
Idézet
Nem, nem csak azért. Ha a szalag mellől érnék haza ugyanilyen fáradtan, valszeg akkor se kapcsolnám be.
Elküldve: 2011. 11. 28. 13:09
Idézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 26. 11:47
De, azt csinálja. Ez eddig nem jutott eszembe, de tényleg. Bár belegondolva, hogy egyes emberek mekkora sms forgalmat képesek generálni, simán látom azt a réteget, aki tapibillentyűzettel megalkotja xD
Idézet

Hát nemtom hány blogot írnak aktívan, szerintem ebben az országban lehet max 10k, de ebbe már a "hivatásos" bloggereket is beleveszem, mint Tóta. Ez hány százaléka is a hazai internetpenetrációnak?
Elküldve: 2011. 11. 28. 13:11
Addig a pillanatig, amíg rá nem jönnek hogy mégsem. Amíg csak fa**book kell, arra elég egy feature phone is, arra még okostelefon sem kell. Itt jön be a tablet problematikája, hogy a netbook, és az okostelefon tulajok kegyeiért verseng. Ebben a szegmensben valamilyen formában el lehet képzelni. Szerintem mi ketten csak a pontos helyét lőjük be máshova, ahogy annó a netbook -okkal kapcsolatban is azon a véleményen voltam, hogy előbb vagy utóbb megdöglik, és lassan így is lesz. Desktop -ot meg az alma már baromi régen temeti, és mily meglepő, a tablet marketing is tőlük jön...
Néhány év múlva pedig ugyanúgy elfogadod majd te is, hogy a tablet is csak egy újabb divatkütyü, és egyáltalán nem teszi se könnyebbé, se egyszerűbbé az életet. Ha pedig a felhasználónak csak egyszer is kevés, akkor már csak nyűg.
Maradjunk ennyiben. Amúgy hol kellene latex -et oktatni?

Elküldve: 2011. 11. 28. 13:19
Egy sörben fogadok, hogy a dokkolható tablet fog elterjedni.
"Ha pedig a felhasználónak csak egyszer is kevés, akkor már csak nyűg."
Most is nyűg a PC, de használja, mert nincs más.
"Amúgy hol kellene latex -et oktatni?"
14 évesekből álló fodrász-műkörmös osztályban tanítási időn kívül szakkörszerűen. Tehát először fel kell keltened az érdeklődésüket, kb. 1 perc alatt, hogy egyátalán maradjanak. De borítékolom, hogy egy se maradna ott, miután kiderül, ez a LaTeX nem az a latex, amire gondoltak...

Elküldve: 2011. 11. 28. 13:28
Biztos hogy lesz piaca, ezt nem firtatom, csak a forradalomban nem hiszek. Már csak azért sem, mert a legtöbb ember aki tabletet akar, az valójában Ipad -et akar. Az Ipad A TABLET. A többi inkább annak másolata, és ezt almáék is tudják. Akinek alma cucc kell, annak minden új készülék forradalom, mert tök mindegy hogy mi az, csak I-valami legyen. A többiek meg ezek szerint nem harapnak annyira az egész koncepcióra.
"Most is nyűg a PC, de használja, mert nincs más."
A notebook sosem volt nyűg, az asztali meg vagy azért kell mert olcsó, vagy azért mert kevés a noti. Előbbi ok hétköznapi családoknál, utóbbi meg annál akinek a használat indokolttá teszi a nagyobb kényelmet, és/vagy teljesítményt.
"De borítékolom, hogy egy se maradna ott, miután kiderül, ez a LaTeX nem az a latex, amire gondoltak..."
Azt mondod lehetetlen küldetés? Ismered azt hogy nincs lehetetlen csak....

Elküldve: 2011. 11. 28. 13:31
Ehhez még annyit, hogy én pl utálok notival dolgozni. Kell a baromi kényelmes asztal+szék kombó, a jó egér, a nagy monitor, a flexibilis felépítésű számítógép, és a normális teljesítmény.
Elküldve: 2011. 11. 28. 13:31
Idézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 28. 11:37
VIA8650 chipset van benne, ezzel gyártanak kínában tucatnyi típust. Persze ez még kevés arra, hogy desktop jellegű használatot tudjon, ahhoz már egy 160 dolláros tablet kell... szemben ülő kolléga olyat vett, rettető elégedett vele.
Találtam pár ilyen cumót, a keresési kulcsra. Nézegettem tableteket, a 7" volt a legbosszantóbb paraméter. Egy élvezhető/használható internetezéshez az 1024x800 felbontás azért jó ha megvan. Bár még a 10.1" is elég szemet gyilkoló 2-3 óra után.
Elküldve: 2011. 11. 28. 13:36
Idézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 26. 11:49
7" != 15,4", ja és még a 7"-ból lejön a virtual bill által foglalt terület.
Egyrészt 15,4-es notival baromi kényelmetlen vonatozni. Másrészt monitort is írsz, márpedig kijelzője azért van táblának, sőt, csak az van neki

Elküldve: 2011. 11. 28. 13:37
Idézet: delphijos - Dátum: 2011. 11. 28. 12:28

Azért a csak netezés dolog megbukott egyik ismerősnél. Megvette az iPad2-t mert az ausztrál rokon mondta, hogy milyen fasza. Aztán nézné a hamilton.hu-t (árfolyamot itt nézi 5 éve) oszt annyit mondott a tablet, hogy no-flash. Nem örült!

Facebook embedded videok nélkül, 7"-on azért nem a kényelem kánaánja valljuk be. A facebookozó embereket ahányat látok, prioritással egymás hülye képeit és alkalmazásait nyomatják (farmville, megint ütközik) Sokat facebookozok telefonon, de az üzenetek elolvasásán kívül, semmit nem tudok. Összehasonlíthatatlan egy asztali élménnyel.
Szerkesztette: nhw 2011. 11. 28. 13:45 -kor
Elküldve: 2011. 11. 28. 13:39
Idézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 26. 12:25
Itt van egy sztori erről:
"The data on hard disks stored for a year or more without being started up can begin to become unreliable. Periodically starting up each archive disk and reading all of the data on the disk can prevent this problem, but this approach requires diligence."
Forrás:
http://documentation...=3%26tasks=true
Kevésbé hivatalos, de pontosan erről beszél:
http://www.faqoverfl...ault/51851.html
Ezzel szemben az OSTA szerinti optikai lemezek olvashatósági ideje:
http://www.thexlab.c...alongevity.html
Nekem személyes tapasztalatom:
HDD - adatvesztést csak akkor tapasztaltam, ha az eszköz hibás volt (bad sector, stb.)
ODD - volt, hogy pár hónap alatt is olvashatatlanná vált, pedig brand lemez, boltból számlásan, normális íróval, normális sebességgel, stb.